Мнениеот biso62 » 31 авг 2011 09:20
Аз мисля да се абстрахираме от мачовете със Стяуа.Както вече неведнъж писах за мен тези мачове,или по точно елиминацията не искаха да бъдат спечелени.Защо,как и т.н. не е нужно да се коментира.не знаем истината и няма да я узнаем скоро.И според мен-абсолютно правилно не се хвърлихме на кило кръв и метър кожа в тези два мача.Айде сега,като махнете това кажете ми в кои срещи не надиграхме противника.И то сериозни отбори,от които пък и три гостувания.С подкрепата на съдиите срещу нас,особено грубата игра.Проблема бе,че първите два мача изиграхме по едно читаво полувреме и спирахме.Срещу калиакра-ами и там си бяхме по добрия отбор,като изключим тъпите картони.А Монтана направо ги смачкахме.
И сега ще се спра на линиите(лаик съм,не претендирам за достоверност и непогрешимост):кажете ми,кой отбор в БГ има по добра нападателна мощ-като единици,като количество,като качество и най-вече като вариативност? Искаш бързаци-Спас,Живец,Костов,Нелсон...Искаш техника и голов усет-тук Зику е невероятеннищо ,че седи като на гюме,Платини,Мораеш..Искаш млади-Карачанаков,Якимов...Абе имаме и в излишък,въпросът е треньора да си подбере тактиката и да постави правилните изпълнители и тактически задачи..За отворена игра-бързи футболисти.За затворена-технични,мощни креативни.Честно казано мисля си,че повечето отбори ще играят катеначо срещу нас.Монтана се подлъга по мача с Левски и отпадането ни от Стяуа,опита се да играе и отнсе петица,можеше и още.
Виж,за халфовата линия имам претенции-Тошко на няколко пъти мислеше да спира,времем у е.Има по някой мач,но не може постоянно.Борката прави всичко възможно,с някой с повече въздух до него може би ще даде повече.Тук наистина трябва да се помисли или да се трансформира някой като Адемар,А защо не и Трифонов? Костов също е играл на тази позиция,при това е млад,борбен ,бърз креативен,има и голов усет.Но трябва да се мисли за попълване.
Защитата-Крачунов показа добри качества,Халилович е висок и двамата могат да направят добър тандем.За крайните бранители в момента не се безпокоя-Бандата,Дечев отдясно.Адемар,Трифонов вляво.Иска се сработка.Като се върне и Апата става прилично.Но и тук може да се мисли за добър централен защитник.
Вратар-М'Боли си е класа.Нищо,че пусна тъп гол,колко положения спаси?! И Ван дер САр съм го гледал да пуска просташки голове във Фулъм.Пък и не можеш да играеш един полусезон в някакъв измислен отбор,който се бори за последно място,алжирски национал си и да не ти падне тонуса.Преди това в Бг поне играше в петицата,в евротурнирите..
В заключение-имаме чудесен отбор,с невероятни възможности за вариативност в атака,където не е чак толкова нужно да са сработени.Иска се разиграващ халф,нов дефанзивен такъв и сработване на дефанса.И сме шампиони,стига да сме ОТБОР,а не единици Звезди!