ЦСКА създава звезди, Левски - митове

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: ЦСКА създава звезди, Левски - митове

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2011 16:27

msm написа:
Кашчей написа:За тях не бих дал еднозначен отговор, но за тези, на "Левски-Спартак" със сигурност са били членове на БКП.Аз правя някакво разграничение, защото до 69-а "Левски" нямат общо с милицията, докато ЦСКА си имат общо с армията и съответно БКП от самото си създаване.Не ми давай примери от времето на Култа, защото тогава се е правело това, което ти наредят.Ако не искаш-кеф ти Белене, кеф ти Ловеч.

По темата.... заглавието е леко сбъркано.Би трябвало да е" Звезди създаваха ЦСКА", защото всички, които са играли в този отбор, преди това са били някъде звезди.ЦСКА е един умален модел на Реал мадрид, само че с държавни пари и със силата на ЗВВС.

Не знам защо трябва да правиш разграничение, след като те са първия ведомствен отбор под егидата на Пощенски служби и с протекциите на Цола Драгойчева. Давам ти пример от това време, защото времената и хората се сменят , а с тях и идеалите. Няма как да твърдиш, че създателите на Левски (каквито и да са били ориентирани политически) са играели до падането на комунизма! Не е логично да твърдиш, че в ЦСКА всички са били верни на партията, а в Левски са им нареждали против волята им. Ние в къщи не сме единни във възгледите си, а ти ми твърдиш, че отбори с огромно текучество са мислели по един и същи начин.
Заглавието..... Не мисля , че е сбъркано, защото става въпрос за излезли футболисти от ЦСКА и тяхното представяне в отборите им извън България. И понеже за излезли от Левски, няма футболист с впечатляваща кариера в чужбина, се мъчите да умаловажите или чрез карамболи на думите да изкривите заслугите на ЦСКА ( дори да се приеме , че е само трамплин в кариерите им). Един отбор не е ЖП гара, за да минеш и заминеш ей така. И всяка кариера може да се провали или да се изгради при престой в даден отбор. А фактът, че излезлите от ЦСКА футболисти правят фурор в Европа и света ( визирам Стоичков и Бербатов) , както и още впечатляващи кариери ( Костадинов, Пенев, Ст. Петров, М.Петров и др.) показва, че в ЦСКА все пак са развили талантите им от колкото да са ги провалили.
П.П. Защо за Бербатов дадоха 5 милиона марки за да го купят, след като ЦСКА го е взел от Пирин за няколко чифта обувки? Май и тук логиката ти, за "звезди създават ЦСКА" издиша.

Ведомствен -да, но не и под шапката на МВР-това става 20 години по-късно.ЦСКА винаги (с всичките си 13 имена) е бил ведомствен на БНА, разбирай на БКП.В два периода-52-60-а и 81-83-а това е националният отбор на България...Как ли е ставало това?Сигурно, защото сте вземали млади, неизвестни футболисти, които за 5-6 мача в ЦСКА са ставали лъвове, дойстойни да носят фланелката с лъва.Не е ли странно,че много футболисти са ставали и стават национали едва, след преминаването им в ЦСКА и Левски :shock:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 яну 2011 16:33

Кашчей написа:
delqnski47 написа:
Знае ви главата на вас какво е била ДС.Ииии............ ще съм страшно благодарен на този, който ми посочи държава, която няма тайна полиция(служба за сигурност и разузнаване).

Бе то ДС си е ''хубаво'' нещо,ма да не е под контрола на Комунистическа Партия....поне аз така мисля!

Geheime STats POlizei.......Съедини само главните букви и ще получиш интересна абревиатура.Преводът е-Тайна държавна полиция.Не е била под контрола на комунистите.

Е ти страшен аргумент измисли :lol:
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2011 16:56

vaskonti написа:
Кашчей написа:
delqnski47 написа:Бе то ДС си е ''хубаво'' нещо,ма да не е под контрола на Комунистическа Партия....поне аз така мисля!

Geheime STats POlizei.......Съедини само главните букви и ще получиш интересна абревиатура.Преводът е-Тайна държавна полиция.Не е била под контрола на комунистите.

Естествено-става дума за тайна полиция и контрол на комунистите над нея.Над ГЕСТАПО кои комунисти са имали контрол.. Щирлиц или Николай Кузнецов?Възможно е Мюлер да е бил агент на КГБ, знае ли човек :shock:

Да не говаря, че е смешно фен на отбор, в който е било задължително да си комунист(иначе няма офицерско звание) да обяснява кои са били комунисти :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 яну 2011 17:58

Кашчей написа:
vaskonti написа:
Кашчей написа: Geheime STats POlizei.......Съедини само главните букви и ще получиш интересна абревиатура.Преводът е-Тайна държавна полиция.Не е била под контрола на комунистите.

Естествено-става дума за тайна полиция и контрол на комунистите над нея.Над ГЕСТАПО кои комунисти са имали контрол.. Щирлиц или Николай Кузнецов?Възможно е Мюлер да е бил агент на КГБ, знае ли човек :shock:

Да не говаря, че е смешно фен на отбор, в който е било задължително да си комунист(иначе няма офицерско звание) да обяснява кои са били комунисти :mrgreen:

Ти вероятно правиш някаква съществена разлика между комунисти и нацисти. Аз принципна разлика не виждам, затова и беше предната ми реплика.
И друго - това, че някой е станал член на комунистическата партия по задължение не го прави комунист. Следователно не виждам никакъв проблем фен на ЦСКА да говори по този въпрос. Навремето подобно членство беше почти задължително, особено пък когато става въпрос за водеща в областта си организация, в случая ЦСКА или Левски. Така че това членство само по себе си нищо не значи.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

mor
Контакти:

Мнениеот mor » 29 яну 2011 20:48

Радвам се че има толкова начетени хора във форума.Според мен са отличен избор за модератори тук в предвид богатата им обща култура. ;)

4oko i boko
Контакти:

Мнениеот 4oko i boko » 29 яну 2011 20:51

Радвам се че има толкова начетени хора във форума.Според мен са отличен избор за модератори тук в предвид богатата им обща култура. ;)

mor

+1

Потребителски аватар
tut
Контакти:

Мнениеот tut » 29 яну 2011 21:44

тоя кашчей е ебати сладура .... значи БА са били комунисти а министеството на пощите са били сигурно демократи ...... ебати логиката .... днешните ти глупости се нареждат веднага след глупостите, които говори дали може да се строи стадион в парка.

НАПРЕД АРМЕЙСКИ ЛЪВОВЕ

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2011 22:21

tut написа:тоя кашчей е ебати сладура .... значи БА са били комунисти а министеството на пощите са били сигурно демократи ...... ебати логиката .... днешните ти глупости се нареждат веднага след глупостите, които говори дали може да се строи стадион в парка.

НАПРЕД АРМЕЙСКИ ЛЪВОВЕ

Ти си доказал, че мисленето не ти е най-силната страна.Ходи почети пак, два-три пъти, дано вденеш какво съм казал!
Нямаш шанс да стигнеш нивото на Васконти.. никакъв шанс.

ПП-Стадион ще построите, когато си платите, за да променят ЗУТ и ПУП ;) Плащам обаче е мръсна дума в управата на ЦСКА ;)
В последните изказвания на вашите шефове, до вчера трябваше да сте изчистили сметките с МФВС и от утре да вземете стадиона.. дай неккво инфо по въпроса, защото в новинарските емисии нищо не казват :(

Мит е това, че ЦСКА ще плати някога нещо, без да бъде поставен под натиск.Иначе.. звезди бол, но само на емблемата ;)
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 29 яну 2011 22:23

Кашчей написа:Ведомствен -да, но не и под шапката на МВР-това става 20 години по-късно.ЦСКА винаги (с всичките си 13 имена) е бил ведомствен на БНА, разбирай на БКП.В два периода-52-60-а и 81-83-а това е националният отбор на България...Как ли е ставало това?Сигурно, защото сте вземали млади, неизвестни футболисти, които за 5-6 мача в ЦСКА са ставали лъвове, дойстойни да носят фланелката с лъва.Не е ли странно,че много футболисти са ставали и стават национали едва, след преминаването им в ЦСКА и Левски :shock:

Нима това автоматично ги изключва от задължението да бъдат членове на партията? Виж какво, комунист не се става по задължение и с членство, а според политически възгледи. Със шапки и без шапки, съм сигурен, че както в Левски е имало спортисти с леви убеждения, така и в ЦСКА е имало противници на комунистическата идея. Говоря ти за симпатии, възгледи, сърце и душа. Членските карти не могат да направят човека такъв, какъвто не иска да е.
За отбора през 52-60-а не мога да ти кажа, но за тоя през 81-83-а знам ( присъствал на доста тренировки), че ги спукваха от натоварвания. Имало е случай , след тренировка да остават футболисти да седят на тревата и да не могат да се приберат. Това с прибирането на всеки появил се добър футболист, не означава ли постоянна промяна в състава и големи въртележки. Е, аз ще ти кажа, че за да имат толкова силен и обигран отбор е нужно време и обиграване. ЦСКА си имаше титулярен състав, на който и сега и знам имената по постове. Това от своя страна означава, че твърдението ви за привличане на всеки добър футболист също издиша. Предполагам знаеш, колко дружества и футболни отбори имаше по онова време, и че почти всяка година изпъкваха по няколко талантливи момчета. Е, как така талантите са привличани в ЦСКА, а в същност отбора играе по-няколко години в почти един и същи състав? Да, имало е трансфери, може да е имало еденични случай за взимането на точно определен футболист за точно определен пост. Но да се твърди , че ЦСКА е обирало "всьо и вся" е нагло, и не отговаря на действителността!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 яну 2011 22:38

msm написа:
Кашчей написа:Ведомствен -да, но не и под шапката на МВР-това става 20 години по-късно.ЦСКА винаги (с всичките си 13 имена) е бил ведомствен на БНА, разбирай на БКП.В два периода-52-60-а и 81-83-а това е националният отбор на България...Как ли е ставало това?Сигурно, защото сте вземали млади, неизвестни футболисти, които за 5-6 мача в ЦСКА са ставали лъвове, дойстойни да носят фланелката с лъва.Не е ли странно,че много футболисти са ставали и стават национали едва, след преминаването им в ЦСКА и Левски :shock:

Нима това автоматично ги изключва от задължението да бъдат членове на партията? Виж какво, комунист не се става по задължение и с членство, а според политически възгледи. Със шапки и без шапки, съм сигурен, че както в Левски е имало спортисти с леви убеждения, така и в ЦСКА е имало противници на комунистическата идея. Говоря ти за симпатии, възгледи, сърце и душа. Членските карти не могат да направят човека такъв, какъвто не иска да е.
За отбора през 52-60-а не мога да ти кажа, но за тоя през 81-83-а знам ( присъствал на доста тренировки), че ги спукваха от натоварвания. Имало е случай , след тренировка да остават футболисти да седят на тревата и да не могат да се приберат. Това с прибирането на всеки появил се добър футболист, не означава ли постоянна промяна в състава и големи въртележки. Е, аз ще ти кажа, че за да имат толкова силен и обигран отбор е нужно време и обиграване. ЦСКА си имаше титулярен състав, на който и сега и знам имената по постове. Това от своя страна означава, че твърдението ви за привличане на всеки добър футболист също издиша. Предполагам знаеш, колко дружества и футболни отбори имаше по онова време, и че почти всяка година изпъкваха по няколко талантливи момчета. Е, как така талантите са привличани в ЦСКА, а в същност отбора играе по-няколко години в почти един и същи състав? Да, имало е трансфери, може да е имало еденични случай за взимането на точно определен футболист за точно определен пост. Но да се твърди , че ЦСКА е обирало "всьо и вся" е нагло, и не отговаря на действителността!

Затова и имахте успехи по него време-обигран състав, в който не се правеха безумни промени на всеки 6 месеца.За привличането.. нека не спорим.В момента, в който ви трябваше играч на даден пост винаги се намираше готов такъв.По ЗВВС се привличаха и млади футболисти, по някакъв начин блеснали в клубовете си, но не всички се задържаха в АШВСМ "Чавдар".Вече съм позабравил доста подробности, но ще ми дадеш ли имена на футболисти, които са били звезди, и са били продукт на школата на ЦСКА, преди Пенев и Костадинов?!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “ЦСКА”