Галин: Играчите имат сили за 30-35 минути
07-04-2015 Виктор ГЕЦОВ
В отбора се е натрупала умора, съдията повлияя върху изхода от мача
Треньорският екип на ЦСКА в лицето на Галин Иванов и Владимир Манчев бе привикан на вчерашната сбирка на Управителния съвет на „Армията”. Двамата получиха уверения от страна на ръководството след тежката загуба с 0:4 от Лудогорец, че ще имат възможността да работят поне до края на сезона, като трябваше да представят своите идеи за развитието на тима. Двамата треньори разговаряха над половин час в шефовете в клуба и след това едновременно напуснаха административната сграда. Галин Иванов се съгласи да говори във връзка с мача с Лудогорец, тъй като не го стори непосредствено след неговия край. На излизане от сградата пък Манчев носеше пластмасови чаши, но въпреки това се спря пред камерите – „Искате ли кафе, малко да се постоплите?”, през смях каза Манчев, след което Галин Иванов говори пред медиите.
Г-н Иванов, какво е мнението ви за мача с Лудогорец?
- Първо да направя уточнението, че не съм се скрил след двубоя, каквито информации се появиха. Пред медиите ще се явява бате Сашо (б.а. – Борисов), аз нямам право. Относно мача – определено спестения червен картон на Моци повлия на крайния изход. Съдията имаше четирите решения докъм 25-ата минута, които ощетиха ЦСКА. До 30-ата минута, когато имахме силички, нещата се случваха сравнително добре – мачът беше равностоен. Ако положението на Николич в 4-ата минута бе реализирано, двубоят можеше да се развие по различен начин. Имаше много детайли от срещата, които можеше да й дадат съвсем друга насока. 4:0 не е реален резултат спрямо показаното на терена. Но четирите гола бяха плод изключително на индивидуални грешки. Нормално е след като искаш да играеш футбол да допускаш повече грешки. Но няма какво да правим трагедии от този двубой. Гледаме към следващия мач. Ще си поговорим с момчетата, за да се съберем психически и да се вдигнем за срещата с Ботев. Ясно е, че след това дълга негативна поредица в отбора има напрежение. Само с победи можем да излезем от тази ситуация.
Тунчев каза, че имате различни изисквания към играчите спрямо тези на Младенов и те са пообъркали футболистите. В какво се изразяват те?
- Единствените ми изисквания са да играем футбол. Това ми е желанието. Трудно ще се случат нещата за две седмици, но се надявам в следващите мачове да стане това, което искам. Пред мен имаше две възможности – или да оставя отбора да играе по начина по който го е правил до момента през сезона или да опитам да вкарам веднага своите идеи, знаейки че това крие определени рискове предвид малкото време, в което сме заедно с момчетата. Избрах второто, просто исках да опитаме да играем футбол. Силите ни обаче не стигнаха. В отбора има и психическа и физическа умора.
Казахте, че отборът отпада физически, на какво го отдавате?
- Има умора. Не искам да се оправдавам по някакъв начин с колегите преди мен, но определено липсва свежест. Общо-взето физическото състояние на футболистите е за около 30-35 минути. Това го видях и на тренировките, а си пролича и на мача.
Феновете се питат кога отборът ще започне да вкарва голове – как ще решите този проблем?
- Работим в тази насока. Видно е, че трудно създаваме положения, а без такива няма как да бележим. Надявам се съвсем скоро да започнем с головете, още в петък срещу Ботев.
Зимната подготовка е била водена без кондиционен треньор, според вас кой е виновен за това ?