Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
baraba
Контакти:

Re: Магията ЦСКА!(Всекидневна)

Мнениеот baraba » 26 ное 2016 23:53

Tommi написа:Подготвят се промени в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, даже вече бяха приети на първо четене. Ще бъде интересно дали ще засегнат и вас, по-конкретно вашата емблема. :)

Свидетел съм на създаването и на ЦСКА, и на емблемата. Имам имена и техните обяснения, но ме хващате още на стадиона, а те са у нас. Емблемата я създаде архитект, отличен баскетболист, беше началник на баскетболната секция към ЦДВ. Уникалното е, че само нашата емблема беше кръгла, на всички останали армейски отбори беше щит. Говоря за ЦСКА Москва, Легия, Стяуа, разкрива историкът на ЦСКА Александър Манов.

Звездата символизира единението на клубовете, от които се роди ЦСКА, а кръглата емблема – света. Повтарям, архитектът го беше обяснил подробно, но записките не са у мен. Така че няма нищо социалистическо, нищо комунистическо. Просто звезда. Като тези на знамето на САЩ например. Но много ми е чудно защо се занимаваме с такива простотии 27 години след края на онзи строй. Току-виж започнем да вадим и фашистките символи отпреди 9 септември, доста отбори ги носеха тогава, припомня бате Сашо.

А и според някои от вносителите на законопроекта , емблемата на ЦСКА няма нищо общо с комунистическия режим ;) А , личното ми мнение е , че този проектозакон , едно ,че е излишен след толкова години , второ , че е пълен с неадекватности и на практика смятам , че е неприложим !!! Много ми е интересно , какво ще правим с класиците ни : Гео Милев , Вапцаров , Дебелянов .... ;) Ама , като гледам колко идиотизми се творят в родината ни ... няма да ме учуди и да мине тази малоумщина :roll:
Изображение
3 полуфинала в Европа, 3 детронирани европейски шампиона, 31 титли, 2 златни обувки, Хр. Стоичков с единствената златна топка на Балканите!

НИЕ ИМАМЕ КАКВО ДА ОБИЧАМЕ, ВИЕ ИМАТЕ КАКВО ДА МРАЗИТЕ!

tochavos
Контакти:

Мнениеот tochavos » 27 ное 2016 08:38

Кашчей написа:
tochavos написа:
Кашчей написа:
tochavos написа:Както вече казах БФС и УЕФА са двете официални организации администриращи футболни клубове. Те имат становище по въпроса, което за мое щастие съвпада с моето, а не с твоето. Факт.

Тоест БФС и УЕФА са заявили официално, че ФК (без значение кой у нас и в Европа) не е ЮЛ и не трябва да е регистриран като такова и може даден отбор да циркулира из пространството на футбола, като свободен електрон, без да има клуб (дружество) със същото име.
Ми, като си толкова знаещ и умен, що Литекс си смениха името? Не можеше ли отборът на ЦСКА да си носи същото име, а да играе под юрисдикцията на Литекс...Имаме регистриран член на БФС с име ПФК "Литекс" АД, който управлява и участва в първенството с отбор, носещ името ЦСКА (не бъркай собственост с управление на отбор)?!

Уефа и Бфс не са заявили, че клубовете не са ЮЛ, защото тях това не ги интересува - те администрират футболни отбори. Виж УЕФА съвсем официално си заяви, че футболния клуб Литекс не е ЦСКА-София.

УЕФА и БФС администрират футбола, а не футболните клубове! Има мноооооооого голяма разлика между двата термина, но ти май няма как да я разбереш. Надявам се някои от припознавачите тук да ти я обяснят 8-) Не, че на тях им е ясно, ама те са "Делта, върхът на сладоледа", та би трябвало да знаят и могат 8-)
Тука вече ме затапи. "Футбола" администрирали, аз пък си мислех, че "Футбола" е спортна игра измислена от англичаните. Поздрави от УЕФА -футболния клуб Литекс не е футболния клуб ЦСКА-София.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 27 ное 2016 14:17

А къде е форума в новия портал cska.bg? Нали трябваше вече да е готов?
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
baraba
Контакти:

Мнениеот baraba » 27 ное 2016 17:26

ivo55 написа:А къде е форума в новия портал cska.bg? Нали трябваше вече да е готов?

Въз основа на какво реши , че трябва да е готов вече :roll: Определен срок , няма !!! Момчетата работят здраво и непрекъснато , нека да имаме още малко търпение и всичко ще е на топ ниво ! Реално , още поне месец - два са необходими за доизпипване и доизчистване на сайта , така , както на всички ни се иска ! За сега можем да се задоволим и с това което ни предлага в момента , а то хич не е малко ;)
Изображение
3 полуфинала в Европа, 3 детронирани европейски шампиона, 31 титли, 2 златни обувки, Хр. Стоичков с единствената златна топка на Балканите!

Потребителски аватар
baraba
Контакти:

Мнениеот baraba » 27 ное 2016 22:57

Армейци,

След спешно заседание ръководството на футболен клуб ЦСКА се опита да убеди старши треньора Едуард Йорданеску да продължи своята работа на ст."Българска армия", но специалистът категорично отказа и настоя за разтрогване на неговия договор по взаимно съгласие. До края на годината отборът ще бъде ръководен от треньора на ЦСКА II Стамен Белчев, след което ще бъде определен постоянен треньор. Ръководството на ЦСКА благодари на Едуард Йорданеску и му желае лични и професионални успехи.

Дано , поне сега младоците получат малко повече игрови минути , така освен Милчо Ангелов може и още някой друг заек да изкочи от храста :roll: Еди , да е жив и здрав , но ... насила хубост не става :idea:
Изображение

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 27 ное 2016 23:05

baraba написа:
Армейци,

След спешно заседание ръководството на футболен клуб ЦСКА се опита да убеди старши треньора Едуард Йорданеску да продължи своята работа на ст."Българска армия", но специалистът категорично отказа и настоя за разтрогване на неговия договор по взаимно съгласие. До края на годината отборът ще бъде ръководен от треньора на ЦСКА II Стамен Белчев, след което ще бъде определен постоянен треньор. Ръководството на ЦСКА благодари на Едуард Йорданеску и му желае лични и професионални успехи.

Дано , поне сега младоците получат малко повече игрови минути , така освен Милчо Ангелов може и още някой друг заек да изкочи от храста :roll: Еди , да е жив и здрав , но ... насила хубост не става :idea:

Белчев си им знае качествата и възможностите, така че може да привика някой от младоците.Надявам се да има смелостта да вземе 2-3 момчена и най-важното да ги пуска поне за по 15-20 мин. като начало.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 27 ное 2016 23:14

baraba написа:Ама , за нас има надежда и възможности за надграждане , докато при вас е .... жална майка , нищо че все още се крепите на второто място , няма да е за дълго ;)

Това мнения кърти! Крепели сме се на второто място с 10 точки преднина, но в отбора, който е на ПЕТО място в класирането имало какво да се подобрява и трябва да треперим! :mrgreen: Какво ще се подобри? Галчев ще стане Шави? Бумал - Иниеста? :mrgreen: :mrgreen:
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 27 ное 2016 23:15

Футболистите ви още ли целят вратата?

Потребителски аватар
baraba
Контакти:

Мнениеот baraba » 27 ное 2016 23:15

гражданин от село написа:
baraba написа:
Армейци,

Белчев си им знае качествата и възможностите, така че може да привика някой от младоците.Надявам се да има смелостта да вземе 2-3 момчена и най-важното да ги пуска поне за по 15-20 мин. като начало.

Едно , че им знае качествата , второ , се надявам да е малко по-смел в постройката , защото ако в този мач Еди беше излязъл още в началото с Милчо и Кулма в атака , мача щеше да има съвсем друг край , ама .... както казват старите хора , когато колата се обърне .... пътища много ....
Изображение

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 28 ное 2016 00:37

Прави ми впечатление,че това е втория треньор,който подава оставка,а не е изгонен. :roll: Да си призная честно предпочитам така да става,отколкото собствениците постоянно да сменят треньори.
Честно да си призная и аз нямаше да изгоня Йорданеску.На всички ни е ясно че целта за момента е място в Европа.Просто човек трябва да си поставя реални цели.Но не знам...явно напрежението му е дошло в повече.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Върни се в “ЦСКА”