Tommi написа:Подготвят се промени в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, даже вече бяха приети на първо четене. Ще бъде интересно дали ще засегнат и вас, по-конкретно вашата емблема.
Свидетел съм на създаването и на ЦСКА, и на емблемата. Имам имена и техните обяснения, но ме хващате още на стадиона, а те са у нас. Емблемата я създаде архитект, отличен баскетболист, беше началник на баскетболната секция към ЦДВ. Уникалното е, че само нашата емблема беше кръгла, на всички останали армейски отбори беше щит. Говоря за ЦСКА Москва, Легия, Стяуа, разкрива историкът на ЦСКА Александър Манов.
Звездата символизира единението на клубовете, от които се роди ЦСКА, а кръглата емблема – света. Повтарям, архитектът го беше обяснил подробно, но записките не са у мен. Така че няма нищо социалистическо, нищо комунистическо. Просто звезда. Като тези на знамето на САЩ например. Но много ми е чудно защо се занимаваме с такива простотии 27 години след края на онзи строй. Току-виж започнем да вадим и фашистките символи отпреди 9 септември, доста отбори ги носеха тогава, припомня бате Сашо.
А и според някои от вносителите на законопроекта , емблемата на ЦСКА няма нищо общо с комунистическия режим