Tony_CSKA написа:danko_sot написа:Tony_CSKA написа:danko_sot написа:HardWork написа:Големите отбори дават около един сезон време за адаптация. Примерно Ливърул като напазарува преди две години даде достатъчно време на хора като Гравенберх, Сзобослай и тн. Ние имаме много да се учим. Още сме като кроманьонци, два сбъркани паса и зачеркваме играчите.
Аз не съм склонен да зачерквам никого от взетите това лято. Мисля си, че даже и Додай и Санянг с достатъчно работа и търпение могат да станат топ играчи за родния стандарт.
Ти си прав, че е рано да ги отписваме. Но все пак аз питах кои могат да бъдат " титуляри в шампионски сезон", а не съм казвал, че за нищо не стават.
Последният шампионски сезон, по спомени карам, имахме играчи като Пифа, Тунчев, Котев, Янчев, Бадема, Велизар, Петре, Маркиньос и дори Данчо Тодоров.
Сега въпросът ми поизясни ли се малко.
Някой горе беше писал за Додай, Годой, че дори и Санянг :)
От тези, които играха днес към този момент бих посочил само Лапухов, Теодор, Делова и Лапеня ( с някои условности), Ето'о ( с много условности) и Питас.
Всъщност не са малко и тези. Но е твърде вероятно да се разделим с някои от Ето'о или Делова, а може и с двамата. И дори и да стане няма да е краят на света.
Играчи като Петко, Жордао и дори Илиан Илиев трябва да получат шанс и да се борят за местата си също.
По бековете трябва да се подсилим категорично, а на крилата е ясно.
За Годой съм по-скоро скептичен, Додай е пълна загадка, а Санянг не можем да го чакаме вечно. Брахими чисто технически изглежда, че няма класа за ЦСКА.
Данко, тук съм съгласен с теб. Жордао и Петко определено също са в групата от футболисти с достатъчно класа, незадължително като титуляри, но определено част от шампионски отбор. Илиан - не бих казал. Скаршем може да бъде част от такъв отбор вместо него.
Аз предпочитам Илиан отколкото Скаршем. Той Скаршем докато се завърти, докато се обърне..... Отделно всеки мач след 60-та минута едвам ходи.
Мисля си обаче , че една продажба на Ето'о за 1,5-2 млн. ще е по-скоро правилна. От една страна Папаза трябва да избие част от вложените средства, от друга такъв тип играч е нож с две остриета. Аз лично бих го пуснал да си ходи по живо по здраво при добра оферта.
При защитниците Делова мисля, че е по-добър от Лапеня, но и той е малко рисков играч. Вчера се размина на косъм от ЧК , озаптен от Сангарето ( доста странно между другото. При по-хитри играчи на Левски щяха да му изкарат картон, а не обратното).
Ако бъде продаден Делова, двойката Иванов- Лапеня е леко рискова и затова със сигурност ще се търси нов ЦЗ и то за титуляр.
В халфовата линия се нуждаем от ясно разпределение на функциите и задачите. Трябва да има ясно изразен дефанзивен халф, който е еднакво добър и в защита и в изнасянето; да може да играе и с още един такъв халф като двойка и с още двама по-офанзивни пред него. Жордао отговаря само на част от тези изисквания. В същото време имаме нужда и от по-типичен плеймейкър, който да бъде като барометър за играта на тима и да може да го прави и от по-задна позиция и поставен по-напред като 10-ка. За съжаление, тези качества не ги виждаме в Петко за момента. Вчера на няколко пъти го видях как когато получи топката в средата веднага я връща назад и на сигурно и тръгва напред, където да получи пас. Но с тези пасове в средата той с нищо не допринасяше в това да се отвори играта малко, да се получат пространства и по-добри възможности за отигравания в центъра.
В атака ни липсва класическият таран. Видяхме, че Питас не е такъв, а е по-добър когато атакува от втора линия. За жалост се повече се убеждавам, че и Годой не е такъв. Ще трябва и нов нападател според мен.
Данко, ти пак продаде най-добрите ни играчи. Не се прави така.
Делова и Ето'о задължително трябва да останат. Петко като млад футболист е нормално да играе на приливи и отливи, но дори и в по-тихите си мачове като вчерашния е на добро ниво. Жордао е единственото лятно попълнение, което има нужната класа за ЦСКА. Питас е класа. Това са футболистите, които са ни гръбнак.
Липсват ни крила и плеймейкър, нямаме такива футболисти в състава. Бековете ни са добре, доста по-добре от предишните, но не са нещо специално. Съгласен, че ни трябва здрав физически и научен централен защитник, който да партнира на Делова. Годой и аз не го виждам като нашия нападател, много се забавя, когато трябва да завършва и не мога да преценя дали това му е таванът на възможностите или просто още не може да напипа ритъма при нас. Определено с Фурие ще играем по-лесно, например.
И все пак мисля да приключим тази тема до последния съдийски сигнал на мача с Локо София за купата. Само ще вредим, ако я дискутираме преди това.
Аз благодаря на всички футболисти в отбора, че възприеха манталитета на Христо Янев и са сплотени, не се примиряват и дават всичко от себе си в името на ЦСКА.
Сега трябва да са още по-концентрирани в оставащите мачове и да се трудят още повече в тях, за да ги вземем всичките до зимната пауза. Дотук бе положена задължителната основа, нищо повече. Следователно никой не трябва да се мисли за голямата работа, в противен случай ще страдаме истински.
Ако вземем всички мачове до края може още няколко играчи да се докажат като много важна част от състава.
Хубавото е, че имаме пауза за националните отбори сега. По нейно време трябва да работят изключително много. Предстои ни много труден мач с Ботев Пловдив след това.
Приключваме я за пред футболистите, така да се каже. На тях им трябва сега спокойствие и да играят и да се докажат за следващия сезон. Нека се порадват и на победата поне няколко дни.
Но същевременно в главата на треньори и ръководни фактори тя си е отворена винаги. Прекалено много грешки станаха последните 5-6 прозореца станаха, откак дойде Папазки. То и при ГГ ставаха грешки, ама на ония политиката му беше друга, а и цените, на които пазаруваше също, което минимизиране щетите. А и в края все бяхме втори-трети минимум.
Край!!! Вече няма право на грешки. Томанов, Вангелов, БВ, които са там да му мислят.
Напълно съм съгласен, че този Фурие от Септември ще върши много повече работа от Годой.
Отделно да се замислят за тези от Славия Стоянов и Балов.
За Балоянис и Минков от Ботев....
Има и други от нашето първенство, за тези се сещам сега.
Ама да действат бързо и решително този път, а не като с Годой, когато каймакът на слабото ни първенство вече бе обран и го взехме за неимоверно надута сума. Ония от Берое си избиха всичко и май напусна президента им, а сега щели да изпадат.
И вече накрая да вземат 2-3 от чужбина за повече пари, ама вече наистина класни и на правилните постове с правилния профил на играча.
Нали Гетов бил ходил в чужбина. Да видим какво е свършил.....
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]