Tommi написа:GOLEADOR написа:Питах заради Александър Тодоров и изказването му,че ".... активите на дружеството ще бъдат продадени накуп на предстоящия търг. Това означава, че този, който ги купи, ще може да претендира, че е ЦСКА." За мен то не е случайно.За това и попитах дали е възможно дълговете на ЦСКА да се продадат накуп.Дали А.Т. предизвиква ГГ да купи целия дълд или подготвя почвата за евентуален друг човек който ще спечели този търг - аз не знам.Предполагам,че е първото защото А.Т. има интерес от това (може и да се лъжа,но май и той се явява кредитор на ЦСКА).
Ако бяхте банка, след обявяването ви в несъстоятелност може да се появи друга банка и да ви купи като цяло предприятие, барабар със задълженията. Само че не сте банка, нито застрахователно дружество, нито пенсионно дружество.Затова ще се продават само активите (накуп, в обособени групи или поотделно). Преди да бъдете обявени в несъстоятелност, когато имаше възможност за процедура по оздравяване, тогава можеше някой да ви купи като цяло предприятие. Точно такъв беше и оздравителният план на Божков (без да навлизаме в дискусия дали е имал сериозни намерения, само го давам за пример).
А вас как ще ви продават