СЪДБАТА НА ТИМОНОВ И МАНЧЕВ
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: СЪДБАТА НА ТИМОНОВ И МАНЧЕВ
Абсолютно правилно е решението днес.Селския не е платил на играчите и те имат право да разтрогнат по вина на клуба.Всякакъв друг коментар е излишен.Ако искат играчите и със Скрита Сила от Мъдрево могат да подпишат.Техен избор е с кой.Никакво основание и право няма Селския да спори за тях.
What about my broken heart
What about my broken dreams
What about the things you said
Does it matter
What about the end of this
"Coz the Best Things in Life Are FREE"
What about my broken dreams
What about the things you said
Does it matter
What about the end of this
"Coz the Best Things in Life Are FREE"
msm написа:Днес, 29.07.2009 г., състав на Арбитражния съд на БФС разгледа арбитражно дело, образувано по жалба на ПФК „ЦСКА" АД срещу решение на СТК при БФС от 24.07.2009 г. Като трета заинтересована страна бяха призовани - Тодор Иванов Тимонов, Николай Иванов Манчев и ПФК „Ботев-1912" АД - Пловдив.
След изслушване на страните и обсъждане на представените доказателства арбитражният състав прие, че договорите на Тодор Иванов Тимонов и Николай Иванов Манчев с ПФК „Ботев-1912" АД - Пловдив, са прекратени поради неизпълнени финансови задължения на ПФК „Ботев-1912" АД - Пловдив, което има за последица прекратяването на състезателните права на двамата футболисти по отношение на клуба.
Искам Кашчей да се изкаже по въпроса. Много ще ми е интересно.
Да ти се изкажа, щом толкова желаеш

Нещо ми се губи задължителният минимален срок за насрочване на заседание, след подаване на жалбата-7 дена.Аз едно време смятах добре, та ми е трудно да преброя 7 дена от неделя до сряда

Другата ми питанка е, дали вече е преведен траншътс падеж отпреди 2месеца и половина-12 или 15 май ми се струва, че беше, та ви разрешиха картотекирането въобще.
Всъщност, никога не съм се съмнявал, че ще стане точно така, защото става въпрос за интереса на един от двата миропомазани отбора в България.По съвсем друг начин щеше да се процедира в обратен казус, а и с друг отбор.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Няма проблем със срока, защото ЦСКА обжалват отказа за картотека, така че страните са ЦСКА и СТК, а те явно са се подготвили бързо. Ама мен още ме е страх, да не стане нещо, щото не знам кога пък са разтрогнали договорите с Ботев. Все пак едва ли ще има проблеми, Христола е бил там (и не се е сетил да си иска 7-те дни), така че нищо не пречи на арбитъра да е разгледал и двата въпроса.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
защо написа:Няма проблем със срока, защото ЦСКА обжалват отказа за картотека, така че страните са ЦСКА и СТК, а те явно са се подготвили бързо. Ама мен още ме е страх, да не стане нещо, щото не знам кога пък са разтрогнали договорите с Ботев. Все пак едва ли ще има проблеми, Христола е бил там (и не се е сетил да си иска 7-те дни), така че нищо не пречи на арбитъра да е разгледал и двата въпроса.
Нали си наясно, че не може да се разглеждат едновременно два различни въпроса, в едно и също заседание

Изключения се правят само за Левски и ЦСКА

ПП-Честита победа, ноооо.....за този ли играч бяха тези изцепки?!?
И още нещо-няма да е лошо `треньорът` ви да обясни на футболистите си, че не играят финал за ШЛ, в който водят с 1 гол, 5-6 минути преди края, та да се въргалят след всяко единоборство, което загубят.

Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Кашчей написа:Нещо ми се губи задължителният минимален срок за насрочване на заседание, след подаване на жалбата-7 дена.Аз едно време смятах добре, та ми е трудно да преброя 7 дена от неделя до срядакак ли са я подали тая жалба в неделя е другият въпрос, който ме човърка, защото подаване по факс, мейл или с щъркел не е записано в правилника-подава се лично или по пощата.Как осигуриха на Христолов задължителният 7 дневен срок за подготовка на защитата?
Другата ми питанка е, дали вече е преведен траншът с падеж отпреди 2месеца и половина-12 или 15 май ми се струва, че беше, та ви разрешиха картотекирането въобще.
Всъщност, никога не съм се съмнявал, че ще стане точно така, защото става въпрос за интереса на един от двата миропомазани отбора в България.По съвсем друг начин щеше да се процедира в обратен казус, а и с друг отбор.
Кашчей, не ми се прави на летяща чиния....

Имало е разтрогнати договори през пловдивския съд, неплащане на заплати не за 2 ами за 4 месеца от страна на "собственика" на този ВЕЛИК клуб "Ботев" (ТРАКИЯ) Пловдив.....
Ще си позволя да цитирам мнения на двама човека от друг форум, не ги познавам но мненията им ми се струват актуални :
"
Руди
Преди да цитираш глупостите, казани от некадърници или от пристрастни към дадена институция адвокати - прочети много внимателно чл. 327, т. 2 от Кодекса на труда.
И само за сведение на този пишман-адвокат - трудов договор се счита за прекратен без предизвестие по искане на служителя, ако работодателят не му е изплатил дължимото възнаграждение.
Отдавна вече не се говори за 2 заплати - Кодекса го промениха преди 2 години.
Вече и една заплата да бъде забавена - договорът може да се прекрати.
И това става с нотариално заверено предизвестие с обратна разписка. като прекратяването се счита от датата на изпращане на предизвестието.
И това изобщо не е работа на съда. Защото най-напред се сезира Инспекцията по труда, а тя сезира НАП да извърши проверка.
А пред НАП много лесно се доказва дали заплатите са платени или не - става буквално за минути...
За мое голямо съжаление миналия месец се налагаше да помагам на мои приятели да напуснат работа без предизвестие заради забавени заплати и да им обяснявам как да започнат работа на ново място с нови трудови договори без работодателят официално да им е връчил заповеди за прекратяване и да им е върнал трудовите книжки.
Освен това, за пръв път чувам от адвокат, че споровете за възнаграждение по трудов договор не са трудово-правни.
А какви са, адвокате? Може би са търговско-правни? Или са наказателно-правни?
==========================================================================================================================
"Проблемът се явява от два противоречащи си закона, всеки от които тълкува нещата по свой начин. Според Закона за физическото възпитание и спорта всяка спортна федерация с лиценз, каквато е и БФС, може да организира собствено спортно правораздаване и спортно-технически арбитраж. В БФС това е досегашната арбитражна комисия и наследилият я арбитражен съд. Те се занимават с разтрогване на трудовите договори на футболистите, когато има случаи на нередовни плащания. В наредбата на БФС е записано, че "прекратяването на договорите става само и единствено с решение на арбитражната комисия". Наследилият я арбитражен съд има същите правомощия в устава си.
В Гражданско-процесуалния кодекс обаче пише, че трудови договори не подлежат на арбитраж. А договорите на футболистите са трудови. Ха сега, де?! Още повече че в анексите към самите контракти на Тимонов, Манчев и Попов е записано, че всички спорове ще се решават в районния съд в Пловдив. А договорите и анексите към тях са депозирани в БФС и признати от съюза за редовни."
А да видим сега , кой кого ще ЛЪЖЕ ?????
Дали нелегитимното БФС или по точно ЛФС Ще си оправи наредбата в съответствие със ЗАКОНИТЕ на които е длъжно да се подчинява или БЪЛГАРИЯ ще си промени законите заради ЛФС ?????"
Край на цитата

За мен извода съвпада с този са един от потребителите тук, "Снейз" мисля беше - просто БФС не желаеше да допусне прецедент относто този и подобните му казуси...
Ако нещата бяха минали през истанция, различна от такава свързана с БФС щеше да се създаде прецедент и всеки щеше да си разтрогва какво си иска....
Това е - БФС им предложи а "ЦСКА" приеха - нещата да минат през арбитража на БФС.
Затова и не се спазиха сроковете, залегнали в разпоредбата.....
Както каза преди няколко месеца по повод една контрола на "Рилски Спортист" с левски собственика на отбора от Самоков Юри Галев - "Може да сме от село, ама не пасем патките по тротоарите"

С пожелание за по-добър футбол от родните отбори и разтеж в класацията с коефециентите!

...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!
Имало е разтрогнати договори през пловдивския съд, неплащане на заплати не за 2 ами за 4 месеца от страна на "собственика" на този ВЕЛИК клуб "Ботев" (ТРАКИЯ) Пловдив.....
Виж ся, аз съм минал по пътя на чл.327, та не ми пишете глупости, ако обичате.От какъв зор, ще се ходи в съд за разтрогване на договор.Завежда се дело, за да бъде осъден работодателя и да бъде принуден да ти плати дължимото, но не и за да ти разтрогнат трудовия договор.В нета има сайт на Пловдивски районен съд, в който са записани решените дела до края на юни-всички, заведени там.Ще съм ти благодарен, след 5-6 дена, като запишат и делата за юли, да ми пуснеш линк с делото на тройката канарчета

ПП-Колкото и да са ни отвеяни понякога законотворците, поне тези неща са уредени сносно, защото иначе съдилищата ще са претъпкани от хора, желаещи да прекратят трудови договори.Та.... мислете все пак, а не само да повтаряте чутото или прочетеното отнякъде си, най-вече от Градев и Пенков

Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
http://www.novsport.com/news102128_1006.html
Няма да отварям друга тема, нарочно се порових да намеря тази...
Айде сега всичките "сини" специалисти като Кашчей и Проданов дето се прескачаха да ни надуват главите да кажат сега защо така отсъди пловдивския окръжен съд...

Отсега да кажа, че алабализми не ми се четат!
Искам конкретни, ясни и аргументирани отговори
В противен случай : "Питам аз и отговор не искам"
САМО ЦСКА
Няма да отварям друга тема, нарочно се порових да намеря тази...

Айде сега всичките "сини" специалисти като Кашчей и Проданов дето се прескачаха да ни надуват главите да кажат сега защо така отсъди пловдивския окръжен съд...

Отсега да кажа, че алабализми не ми се четат!

Искам конкретни, ясни и аргументирани отговори

В противен случай : "Питам аз и отговор не искам"

САМО ЦСКА

...А НИЕ СМЕ : ЦСКА!!!
- TPAKTOP
- Контакти:
Yasso написа:http://www.novsport.com/news102128_1006.html
Няма да отварям друга тема, нарочно се порових да намеря тази...![]()
Айде сега всичките "сини" специалисти като Кашчей и Проданов дето се прескачаха да ни надуват главите да кажат сега защо така отсъди пловдивския окръжен съд...![]()
Отсега да кажа, че алабализми не ми се четат!![]()
Искам конкретни, ясни и аргументирани отговори![]()
В противен случай : "Питам аз и отговор не искам"![]()
САМО ЦСКА
Yasso, я изкарай изрезките от вестниците и им разкажи играта!

helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата
Yasso написа:http://www.novsport.com/news102128_1006.html
Няма да отварям друга тема, нарочно се порових да намеря тази...![]()
Айде сега всичките "сини" специалисти като Кашчей и Проданов дето се прескачаха да ни надуват главите да кажат сега защо така отсъди пловдивския окръжен съд...![]()
Отсега да кажа, че алабализми не ми се четат!![]()
Искам конкретни, ясни и аргументирани отговори![]()
В противен случай : "Питам аз и отговор не искам"![]()
САМО ЦСКА
Зле си, Ясо!
След като Арбитражният съд на БФС свика, специално заради вас и тази тройка кебапчета, заседание и ги освободи от Ботев, картотекирането е правилно.Глупаво беше да се твърди, че са завели дело да бъдат освободени от трудов договор за неизплатени заплати.Чакам да ми покажеш решението по това дело.При положение, че в КТ си има член (327) с чиято помощ само уведомяваш работодателя си, че напускаш и той не може да ти прави спънки, дори ти дължи едномесечно обезщетение.
Това е копие на последният ми пост, преди да отвориш наново темата.Покажи ми къде съм казал, че са картотекирани неправомерно.Без да ми говориш общи приказки!!!
Виж ся, аз съм минал по пътя на чл.327, та не ми пишете глупости, ако обичате.От какъв зор, ще се ходи в съд за разтрогване на договор.Завежда се дело, за да бъде осъден работодателя и да бъде принуден да ти плати дължимото, но не и за да ти разтрогнат трудовия договор.В нета има сайт на Пловдивски районен съд, в който са записани решените дела до края на юни-всички, заведени там.Ще съм ти благодарен, след 5-6 дена, като запишат и делата за юли, да ми пуснеш линк с делото на тройката канарчетаОсвен това, трябва да са три дела, защото такъв спор се решава поотделно, а не с групов иск.Може да е с един и същи адвокат и в едно заседание, но няма как да го подадат с един иск, защото не са на колективен ТД.
ПП-Колкото и да са ни отвеяни понякога законотворците, поне тези неща са уредени сносно, защото иначе съдилищата ще са претъпкани от хора, желаещи да прекратят трудови договори.Та.... мислете все пак, а не само да повтаряте чутото или прочетеното отнякъде си, най-вече от Градев и Пенков
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":