21 Кръг/ ЦСКА - Арда / 16.02.2025/ 17:30

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Tony_CSKA
Контакти:

Re: 21 Кръг/ ЦСКА - Арда / 16.02.2025/ 17:30

Мнениеот Tony_CSKA » 17 фев 2025 12:14

От вчерашния мач се видя, че можем да разчитаме на стабилна игра от: Вион като десен бек, но не и като ляв, Пинто като ляв, Делова, Лапеня и Ето'о. Скаршем като дясно крило е приличен и на този етап няма алтернатива. Шопов си играе чудесно, благодаря му, че с първото си докосване до топката създаде положението за втория гол, не зная защо точно с него реши да си мие ръцете Томаш. Дюлгеров е окей, реално всичките ни вратари са добре.

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 17 фев 2025 13:58

[offtopic]
Kolec написа:Пуснаха ни една победа и всички излетяхте в облаците. Не, че ние направихме някакъв извънземен мач, просто Арда не играха. Лошото е, че без СД няма да вземем нов играч(То не че с Фичо направиха нещо). ЕКТ няма да видим, Остава само да се молим гората и рогата да не ни ритат много, че с тази футболисти 5+ в нашата врата ще е.

Тук си пишем 10 човека горе-долу, като няколко пъти съм писал, че повечето са като малолетни - или са в едната крайност, или са в другата. Никаква уравновесеност, стабилност, спокойствие, търпение.
Ако паднем всички трябва да са уволнени веднага, а тези 10-на фена си имат яснота (всеки за себе си) и кои трябва да бъдат назначение. Като десетимата имат не едно, а повече от десет мнения. Поне 2-3 ма тук имат и сопсобността да спорят сами със себе си, но нямам съответната правоспособност да дам диагноза или да назнача терапия.
А има един специален случай тука, дето всеки ден пише едно и също. По няколко пъти. Като размества максимум 4-5 думички. Но цялото му поведение подсказва, че той искрено си вярва, че след всеки напън е родил някаква не само нова, но и изключителна по своята същност стратегическа замисъл :)) Аз на него съм му фен и адски ме радва.

А пък ако бием, вече сме Реал Мадрид, но това е защото всичките тия дето са за уволнение в ЦСКА, са били влизали тук и са послушали колегите, дето пишат. Нищо, че те всъщност пишат различни неща. Но като цяло някой е влязъл, преписал е един вид от тях и затова сме спечелили мача. Но ... второто и главно НО е, че всичките в ЦСКА си остават за уволнение и колегите си поддържат своите 10-15 различни мнения кой трябва да бъде назначен, каква заплата да взема и т.н.

Препоръка: прави като мен - през повечето време не ме ядосват тия работи, а само зяпам сеир. от време на време като се ядосам може да се изгавря с някой, ама вътрешно знам, че не е конструктивно, няма да ги променя и като цяло си губя времето. Но сеира си е качествен, ако го гледаш от смешната страна на случващото се.[/offtopic]
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 17 фев 2025 14:27

Една интересна лично за мен статистика. Когато Томаш е залагал на Дюлгеров като титуляр от 8 мача : 5 победи и 3 равни. :lol:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

The_Miz
Контакти:

Мнениеот The_Miz » 17 фев 2025 14:37

MASTER_COOL написа:Една интересна лично за мен статистика. Когато Томаш е залагал на Дюлгеров като титуляр от 8 мача : 5 победи и 3 равни. :lol:

Дюлгеров е добър вратар, но играта му с крака е доста зле. Не чак толкова, колкото на Черниаускас, но под средното ниво за вратар. Вчера мисля, че нямаше точен пас.

dedko2022
Контакти:

Мнениеот dedko2022 » 17 фев 2025 17:11

Честита победа. Успях да изгледам само последните 30 мин. и нямам наблюдение за цялостното представяне, но втория гол беше хубав. Определено отбора се нуждае от спокойствие, но предвид че има много реална опасност да изтървем ЕКТ,, не се очертава спокойна пролет. Много ми се ще Томаш да се докаже в ЦСКА и му стискам палци.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 17 фев 2025 18:52

На мен пък вчера много ми хареса играта на нашите. Арда имаха няколко важни футболисти, които отсъстваха, но и ние се постарахме да им направим мача труден.

Умерен оптимист съм. Оптимист, защото видях промени в играта и стила на отбора. Най-после отборът изглеждаше подреден и Томаш бе дал правилните тактически указания. Имахме лидер и капитан и това се усети в играта ни според мен и на чисто ментално ниво.

Относно стила ни, видяхме през повечето време много успешна висока преса от наша страна. В пресата много активно се включва Кареасо. Питас също, както и Локило ( логично, най-бързи са те). Често при пресинг схемата ни се видоизменяше в 4-2-4 . Към тримата бързаци се включва някой от Ето'о, Скаршем или Линдсет. Но според мен при тази висока преса Томаш иска да има задължително поне двама в средата застанали като опорни халфове- единия по-бавен, но здрав физически, а другия бърз. Например Линдсет, защото е по-бавен при преса и Ето'о, защото е бърз и ако ни преодолеят пресата и контраатакуват, трябва да има кой да ги настига. При това 4-2-4 при висока преса обаче бековете застават и те по-високо, почти на една линия с двамата вътрешни, за да уплътнят по-добре.

Голяма промяна видях и в изнасянето от защита. Ставаше основно през центъра като за това се връщаше някои от тримата вътрешни халфа. Ролята на Делова при изнасянето също е видна. Имаше картбланш, когато изнесе в по-предни позиции да се включи в атаката на тима. Но това не е онова тъпо седене в средата на някой от бековете или единия цз, колкото да имаме числено предимство. Да не забравяме, че топката може да се изнесе отлично и от Бека, когато си е в зоната на тъчлинията, стига да има свободно пространство. И го видяхме и това, а не Бека само да седи в средата като колче. И какво зоната му е празна, а той трудно може да се включи на скорост в атаката от центъра, дори и да му се отвори пространство, защото най-често седи с гръб към тяхната врата.

Имаше дублиране на фланговете. Крилата също си играха повече като класически крила ( играха си на силния крак), въпреки че Скаршем пак влизаше навътре, но той е грамотен тактически и знае кога да си покрие зоната на фланга.

Питас не игра като първия мач, когато чакаше само на линията на засадата. Започна да се връща назад, да комбинира, както правеше Коялипу, отваря пространства на други играчи зад него и т.н. Всички тези стилови промени ме обнадеждават.

Но съм и умерен в оптимизма си, защото на Томаш често му щукват някакви странни тактически приумици, които в не един и два случая се оказваха неефективни и водеха до негативни последици. Също така се надявам да е овладял трайно брожения и групички в отбора и психоклимата да е променен наистина цялостно, а не само за този мач.

П.п.. Силно се надявам Томаш, а защо не и Златков или Папазки да четат форума, за да могат да се поучат и да вземат необходимите правилни тактически и стратегически решения. :)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 17 фев 2025 19:40

Една малка добавка: в доста моменти от срещата оставахме и с трима защитници отзад, т.е. двамата цз и единия бек. Така че при високата ни преса е възможно да сме във формация 3-3-4, т.е. единия бек в защита, а другия отива в халфовата линия.

Предимства: последната ни третина е по-добре подсигурена с трима цз.

Недостатъци: Нашата половина е по-слабо уплътнена по ширината на терена, т.е. коридорите между играчите са по-големи ( за халфовата линия).
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
Kolec
Контакти:

Мнениеот Kolec » 22 фев 2025 20:00

ivo55 написа:Препоръка: прави като мен - през повечето време не ме ядосват тия работи, а само зяпам сеир. от време на време като се ядосам може да се изгавря с някой, ама вътрешно знам, че не е конструктивно, няма да ги променя и като цяло си губя времето. Но сеира си е качествен, ако го гледаш от смешната страна на случващото се.

Аз няколко години бях спрял въобще БГ футбол да гледам. Наскоро взех да се заглеждам малко повече, когато вече бях сигурен че микренския се е махнах наистина. Но вече я няма тази тръпка както едно време да съм в траур след загубен мач. Всеки си има някво старо гадже, дето би я "обадил" ама нищо повече. Едно такова се чувствам :))
..:: Tout comprende, c'est tout mepriser ::..

Върни се в “ЦСКА”