GOLEADOR написа:Прави ми впечатление и то лошо.Както и това,че се плюе по всичко което е положително за ЦСКА.В темата за възраждането за ЦСКА ме убеждаваха,как Фиорентина се възродила не само заради закупуването на емблемата от съда (за което и аз настоявам да се случи с ЦСКА),а и за това,че са били купени всички дългове.Излиза преди 3 дена новината,че ЦСКА ще се продава като предприятие и аз веднага попитах възможно ли е това.Същите които ме убеждаваха за Фиорентина сега ми отговориха,че за ЦСКА е късно и невъзможно.Какво повече да ти кажа,мишките са си мишки и се извъртат както им изнася.Поне да си държаха на думата,вероятността ГГ да купи цялото "предприятие" е малка,ама страх лозе пази.И се отметнаха тези хорица като стой та гледай.
В България след обявяване в несъстоятелност (да не се бърка с откриване на процедурата по несъстоятелност, в която все още може да се предложи оздравителен план), продажба на цяло предприятие е възможна само когато става въпрос за банка, застрахователно дружество и пенсионно дружество. Това е така, заради специфичната дейност на тези дружества и защото в тези случаи несъстоятелността се урежда с различни нормативни актове (съответно Закон за банковата несъстоятелност, Кодекс за застраховането и Кодекс за социално осигуряване), а не с Търговския закон. Следвайки разпоредбите на нашия Закон, търговското предприятие представлява съвкупност от права, задължения и фактически отношения, което означава, че придобиването му е свързано с придобиване на правата и задълженията.
Има и едно друго схващане (по примера на Рейнджърс) за закупуване на действащ бизнес като интегрирана съвкупност от активи, дейности и ключови процеси, което обаче е различно от покупка на активи като цяло.
Толкова по въпроса за мишките или някакви други животинки.