blue avalanche написа: ""Спартак (София) е футболно дружество, създадено през 1947 г. на базата на обединението (от 1944) на софийските клубове „Раковски“ (основан 1910) и ФК`13. През 1947 г. към обединеният вече клуб ФК „Раковски“ се присъединяват ФК „Юнак“ и футболните клубове на МВР и клуба се преименува на Спартак. Съществува самостоятелно като ведомствен отбор на МВР до 22 януари 1969 г.""
В случай,че не знаеш,от 1969 до 1989 има Левски-Спартак.Капиш?Така,както му чета името-колкото Левски,толкова и Спартак!
като четеш цитата от Уикипедията как ти се струва:ние ли сме ги "присъединили" или те са ни "присъединили"?А това,че след това не са успели да се съживят след това,показва колко са били "силни" преди това.Кой им е виновен?Кое е било по-престижно левскарите да се окичат със името Спартак("великият отбор") или на спартаковци да си сложат емблемата на Левски?
Да не ми казваш, че от 1969 са съществували два отбора - Спартак и Левски??

Ми извинявай, ама не е ли редно тогава да разграничим кое от историята е на Левски и кое на Спартак? Виждаш ли какво имах пред вид като казах, че имате претенции и към историята на Спартак?
ИЛИ ПРИЗНАВАШ, ЧЕ ЛЕВСКИ Е АСИМИЛИРАЛ СПАРТАК ИЛИ МИНИМУМ ПОЛОВИНАТА ОТ ИСТОРИЯТА ВИ - ТИТЛИ, ПОСТИЖЕНИЯ, РЕЗИЛИ И ВЪОБЩЕ МАЧОВЕ ТРЯБВА ДА ГИ ЗАЧЕРКНЕТЕ И ДА ГИ ПРИПИШЕМ НА СПАРТАК!!! Не може хем едното, хем другото! Да не говорим, че вие никога не сте признавали отбор Левски-Спартак, за вас винаги е било само Левски. Това само показва, че Спартак е бил унищоженият отбор и е бил използван за да минете под шапката на МВР. И не ми казвай пак колко сте били несъгласни