Първата Световна (Лотарийна) Война.(АНКЕТА)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Къде е баче Васо?!

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

goshopileto

Re: Първата Световна (Лотарийна) Война.(АНКЕТА)

Мнениеот goshopileto » 09 фев 2020 11:35

honda написа:
goshopileto написа:
honda написа:
soulfly1948 написа:
honda написа:
goshopileto написа:
Би ли ни образовал, моля!

Извинявам се ,че се намесвам в спора.
Един лиценз се издава при определени условия и може да бъде отнет при нарушаване на тези условия. В случая с НЛ няма отнемане на лиценза , ако имаше нарушаване на условията за лицензиране ,то може да бъдеш сигурен ,че щеше да бъде отнет.
Относно неплащането на данъци - може и да съм пропуснал, но аз на мен не ми е известно на НЛ официално да им е предявен иск за неплатени данъци и да бъдат "приканени" да ги платят.
Надявам се правиш разлика между "такса" и "данък" . В случая таксата се определя от ДКХ , а не от НЛ . За всеки е ясно ,че някой се е погрижил ДКХ да бъде доста "разсеяна" и реално да пази интереса на НЛ , а не на държавата. Но това е проблем както и на този ,който е назначил ДКХ(МФ) , така и на този ,който се е погрижил комисията да бъде " много благосклонна" към НЛ, само че това трябва да се докаже- нещо което ще стане изключително трудно.
Дори и да има укрити данъци няма как да бъдат предявени обвинения към акционерите( в случая ВБ), исковете трябва да бъдат насочени към мениджмънта на компанията( изпълнителен директор и главен счетоводител).
Аз не се наемам да коментирам какво се случва , ако вчера гласувания закон влезне в сила( все още не е). Този закон очевидно противоречи на Конституцията . Напълно е възможно НЛ да не се подчини на закона и какви последствия ще имат при евентуални действия насочени срещу НЛ основани на този закон и какво ще реши съда. За всеки е ясно,че закона противоречи на Конституцията, а Конституцията е върховен закон и е с приоритет.
За мен е по-вероятно НЛ да се подчини на закона и да заведе дело за пропуснати ползи поради неправомерни действия на държавата и да предявят иск основан на тренд как се е развивали приходите и печалбата им през последните няколко години до изтичане на лиценза им.
Сигурен съм ,че никой от замесените лица няма да излезе от цялата ситуация по-беден :o .

Защо мислиш, че тия дето са приели закона, не са се консултирали с юристи?
Например-масова хазартна психоза, увреждане на психиката, финансови загуби, деградация на личността... Конституцията пази здравето на гражданите, то е приоритет...

Аз лично ,чух двама професори по право да твърдят ,че закона противоречи на Конституцията, не чух юрист да защитава обратната теза.
Това което си написал за хазарта е вярно и съм съгласен с него , само дето с новоприетия закон не забранява хазарта, а само го превръща в държавен монопол. Идеята е Националната Лотария да бъде заместена от Държавния спортен тотализатор.

Прави ми впечатление, че твърде много се загрижихте за Конституцията, особено левскарите. Други нарушения не ви правят впечатление обаче.

Би ли посочил примери за нарушаване на Конституцията?

Чл. 20...примерно. И се нарушава от държавата и правителството.
[rimg]https://a.radikal.ru/a15/2002/e5/6301ddc0a894.gif[/rimg]

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 09 фев 2020 11:41

Tsetsochisloto написа:Мисля, че никой друг над ДКХ не е знаел, че се крадат 500 милиона плащайки 6,80 % вместо 15 %, иначе да беше ощавен доста отдавна и нямаше да се назлъндисва да взима Левски повече от 8 месеца. Не мисля, убеден съм.

Няма как това да стане. Такова нещо стига до високо държавно ниво, за да бъде осъществено. Може да изглежда привидно отстрани, че никой над ДКХ няма идея, но това е само привидно. Най-малкото данъчните облагания са в юрисдикцията на НАП, а не на ДКХ.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Mitata
Контакти:

Мнениеот Mitata » 09 фев 2020 12:02

Tsetsochisloto написа:
Mitata написа:
Tsetsochisloto написа:Мисля, че никой друг над ДКХ не е знаел, че се крадат 500 милиона плащайки 6,80 % вместо 15 %, иначе да беше ощавен доста отдавна и нямаше да се назлъндисва да взима Левски повече от 8 месеца. Не мисля, убеден съм.

Абсурд е в МФ да не знаят как се облага бизнес със стотици милиони годишен оборот.

Абе някой чиновник може и да е знаел, но отиди ти да кажеш, че Черепа краде 500 милиона и да изчезнеш като Мето Илиенски или като Исуса...Черепа ще те приключи за седмица-две.

Вярвай си! Истината е, че по закон божковата лотария е трябвало да бъде облагана с 15% върху оборота. Интересното е, че преди години този вид лотарии са били пропуснати в списъка на хазартните игри, но грешката е била поправена в НС през 2014г..

Ако в МФ не са знаели какво гласи закона значи са показали престъпна некомпетентност или престъпно са си затворили очите да върви далаверата.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 фев 2020 12:15

soulfly1948 написа:
pomiqrat написа:
goshopileto написа:
pomiqrat написа:Не може. Има правила кога може.

Би ли ни образовал, моля!

Връщаш се към средата на темата и се образоваш сам кога може да се отнеме лиценз.

Колега, ако някой примерно те гръмне(да не дава Господ), със СЪДЕЙСТВИЕТО на полицай-той невинен ли е? Полицаят ли е виновен или двамата са виновни... И ти възкръсваш ли?

Зависи от обстоятелствата.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

goshopileto

Мнениеот goshopileto » 09 фев 2020 13:12

Mitata написа:
Tsetsochisloto написа:
Mitata написа:

Абсурд е в МФ да не знаят как се облага бизнес със стотици милиони годишен оборот.

Абе някой чиновник може и да е знаел, но отиди ти да кажеш, че Черепа краде 500 милиона и да изчезнеш като Мето Илиенски или като Исуса...Черепа ще те приключи за седмица-две.

Вярвай си! Истината е, че по закон божковата лотария е трябвало да бъде облагана с 15% върху оборота. Интересното е, че преди години този вид лотарии са били пропуснати в списъка на хазартните игри, но грешката е била поправена в НС през 2014г..

Ако в МФ не са знаели какво гласи закона значи са показали престъпна некомпетентност или престъпно са си затворили очите да върви далаверата.

Кефиш! :mrgreen:
[rimg]https://a.radikal.ru/a15/2002/e5/6301ddc0a894.gif[/rimg]

Tsetsochisloto
Контакти:

Мнениеот Tsetsochisloto » 09 фев 2020 13:19

bubka написа:

Няма как това да стане. Такова нещо стига до високо държавно ниво, за да бъде осъществено. Може да изглежда привидно отстрани, че никой над ДКХ няма идея, но това е само привидно. Най-малкото данъчните облагания са в юрисдикцията на НАП, а не на ДКХ.

Ти явно тотално не си в час. Според ЗХ само ДКХ събира държавна такса. Хазартните оператори плащат само на ДКХ, НАП не получават декларациите за месечната държавна такса. Пиши неща, които знаеш и са истина. В хазарта данъчните облагания са в юрисдикцията на ДКХ един вид, чети ЗХ...примерно член 30 ал 3 и 4...

Tsetsochisloto
Контакти:

Мнениеот Tsetsochisloto » 09 фев 2020 13:22

Mitata написа:
Tsetsochisloto написа:
Mitata написа:

Вярвам си. ДКХ събира декларациите на Черепа, нито МФ ги получава, нито НАП ... така е по ЗХ. Ти си вярвай, че някой чиновник ще пусне сигнал до прокуратурата, че Черепа краде няколкостотин милиона. После какво става с него и със семейството му, а? Изчезват в Космоса.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 09 фев 2020 14:38

Tsetsochisloto написа:
bubka написа:

Ти явно тотално не си в час. Според ЗХ само ДКХ събира държавна такса. Хазартните оператори плащат само на ДКХ, НАП не получават декларациите за месечната държавна такса. Пиши неща, които знаеш и са истина. В хазарта данъчните облагания са в юрисдикцията на ДКХ един вид, чети ЗХ...примерно член 30 ал 3 и 4...

Много съм си в час за разлика от такива съмнителни индивиди като теб, които се появяват за първи път във форума, когато се дискутира някаква политическа тема.

Очевидно е, че не присъстваш тук, защото си спортен фен, а с коренно различни намерения, така че не очаквай мненията ти да имат каквато и да е било тежест.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Tsetsochisloto
Контакти:

Мнениеот Tsetsochisloto » 09 фев 2020 15:15

bubka написа:
Tsetsochisloto написа:
bubka написа:

Много съм си в час за разлика от такива съмнителни индивиди като теб, които се появяват за първи път във форума, когато се дискутира някаква политическа тема.

Очевидно е, че не присъстваш тук, защото си спортен фен, а с коренно различни намерения, така че не очаквай мненията ти да имат каквато и да е било тежест.

В час си само на думи, от 2014 г насам САМО ДКХ събира всички данъци в хазарта. Чети ЗХ и не се излагай повече.

Tsetsochisloto
Контакти:

Мнениеот Tsetsochisloto » 09 фев 2020 15:20

Данъците от целия хазарт са около 230 млн на година и се събират само от ДКХ. Черепе крадеше по 100млн годишно само от данък хазарт/ държавна такса за да ти важи лицензя.

Върни се в “ЦСКА”