Лиъм Купър трябва да лети за България във вторник, за да финализира договора си с ЦСКА София, след като напусна Лийдс Юнайтед през юни.
Бившият капитан на Лийдс Юнайтед Лиъм Купър се очаква утре да лети за България, за да сложи край на чакането си за нов клуб. Ветеранът на белите бе освободен това лято след 284 мача за клуба и близо 10 години служба на Elland Road.
Купър постигна споразумение с ЦСКА София през последните дни и премина медицински прегледи във Великобритания, преди да отлети за новия си клуб. 33-годишният футболист се очаква утре в българската столица, за да нанесе последните щрихи на хода си.
LeedsLive разбира, че шотландският национал се е договорил за двугодишен договор с екипа, който завърши трети в българската Първа лига миналия сезон. Началото на настоящата кампания обаче беше трудно за бъдещия нов клуб на Купър, тъй като те са втори от дъното след шест мача.
Пристигането на Купър в България трябва да сложи край на дългото търсене на нов клуб , след като договорът му с Юнайтед изтече на 30 юни. Съвсем наскоро Хъл Сити изглеждаше вероятната дестинация за централния защитник.
Роденият в Хъл беше забелязан на стадион MKM за равенството 0-0 с Милуол на 24 август, но първоначалните положителни разговори не се материализираха в споразумение
Множество едногодишни оферти са били на масата за Купър във второто ниво това лято, но София в крайна сметка е осигурила сигурността от поне два сезона. Очаква се Лийдс официално да отбележи дългата служба на Купър в клуба, когато бъде обявен следващият му клуб.
https://www.leeds-live.co.uk/sport/leed ... em_desktop
Tрансфери и контроли лято 2024
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- MASTER_COOL
- Контакти:
Re: Tрансфери и контроли лято 2024
78 ,очаквам мнение
Свободен агент, капитан на Лийдс с над 200 мача за клуба
Но друго си е Кубемба нали ? :P
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
Ще си кажа и аз мнението.
Първо трансферът все още не е факт, футболист с визитка не отговаряща на нивото на българският футбол, в залеза на футболната си кариера, може да се окаже много успешен трансфер, но може да е и тотален провал. Видяхме нещо подобно при сините с привличането на Обертан и Жорди Гомез. Аз лично съм леко резервиран към евентуален подобен трансфер при положение, че взехме Пинто, а имаме и Санянг. Не виждам каква е идеята с евентуалното привличане на този играч и съм по-склонен да си мисля, че трансфер няма да има.
Първо трансферът все още не е факт, футболист с визитка не отговаряща на нивото на българският футбол, в залеза на футболната си кариера, може да се окаже много успешен трансфер, но може да е и тотален провал. Видяхме нещо подобно при сините с привличането на Обертан и Жорди Гомез. Аз лично съм леко резервиран към евентуален подобен трансфер при положение, че взехме Пинто, а имаме и Санянг. Не виждам каква е идеята с евентуалното привличане на този играч и съм по-склонен да си мисля, че трансфер няма да има.
dedko2022 написа:Ще си кажа и аз мнението.
Това е доста специфичен трансфер.
Но смятам че е добър знак, чисто селекционно.
Видя се, че след напускането на Матай и изваждането на Юга, в отбора няма лидер.
За съжаление нямаме български играч, който да поеме тази роля.
Мисля че за това го привличаме, не толкова за това което би направил на самия терен.
Дългогодишен капитан на Лийдс, свикнал с медийният интерес на острова, не вярвам че тук нещо може да го притесни.
Пък и играчите би трябвало да се вслушват в това което казва.
Също така 10 години титуляр в такъв отбор, говорят за професионално отношение.
Може да налее малко акъл на Хайнц, Файтон и подобни.
-
- Контакти:
dedko2022 написа:Ще си кажа и аз мнението.
Обертан и Гомес въобще не бяха провал за Левски, а Гомес май все още е фактор в Омония от Кипър и е там от 2018г.Не знам как ще се оправя Сашо Томаш, конкуренцията в отбора става жестока и ще трябва скалпел.Някой от тези дето последните месеци се подиграха с името ЦСКА и си вземаха заплатите трябва да забравят за първия отбор.
1914.1902 » 13 апр 23:02
Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?
Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.
Може ли в два поредни сезона да обявиш цел битка за титлата, а в същото време да си тъпана на групата?
Даже и до топ 3 не успяхме, а какви ли не отбори в последните години бяха там, ама за нашите е някаква мисия невъзможна.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Какво общо има Лиам Купър (ЦЗ) със Санянг и Мика Пинто , които са ЛЗ
Определено някои хора тук пишат с една единствена цел: "дразнене на всички останали"
Ние имаме крещяща нужда от силен физически защитник и с богат опит. Защото Хрис Петров и Кордоба за мое съжаление са тотал щета , ама тотална !
Надявам се да видя следната защита :
Вион-Купър-Делова-Пинто
Определено някои хора тук пишат с една единствена цел: "дразнене на всички останали"
Ние имаме крещяща нужда от силен физически защитник и с богат опит. Защото Хрис Петров и Кордоба за мое съжаление са тотал щета , ама тотална !
Надявам се да видя следната защита :
Вион-Купър-Делова-Пинто
Не надувайте фанфарите! ;))))
Бившият капитан на Лийдс на 33 може да е находка, но също е вероятно 2 години да си кърка доволно срещу солидна заплата.
Примери бол ....
Ще поживеем, ще видим, но аз лично предпочитам 25-6 годишен холандец от Ередивизи, отколкото 33 годишен британец от английската Б група.
Бившият капитан на Лийдс на 33 може да е находка, но също е вероятно 2 години да си кърка доволно срещу солидна заплата.
Примери бол ....
Ще поживеем, ще видим, но аз лично предпочитам 25-6 годишен холандец от Ередивизи, отколкото 33 годишен британец от английската Б група.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Преди 2 години е вкарал и на Юнайтед !
Също преди толкова с капитанската лента на Лийдс, побеждават на Анфийлд
Нищо не каза и ти ;)
Нищо не каза и ти ;)
MASTER_COOL написа:78 ,очаквам мнение
Откога го чакаш това мнение?! :lol: Вече съм написал, че нямам нищо против този трансфер! И по какъв начин сравняваш Купър с Кумемба?! Да не би последният да е защитник?! По-скоро ще сравняваш Матай или Махмутович с Купър, даже с Албентоса! Понеже го взехме като свободен агент, а и беше на почти същата възраст тогава с Купър сега, даже Албентоса беше с две години по-млад! ;)
ПП Обаче Миналата година не привлякохме ли "Крокодила" на 35 години, който по-предишната година беше вкарал 17 гола в Израел и имаше доста асистенции?! Но при нас не се представи добре и някои го нарочиха за приключил с футбола! :) ;)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!
MASTER_COOL написа:Преди 2 години е вкарал и на Юнайтед !
Нищо не каза и ти ;)
Защо да не съм казал нищо?
Просто споделям моите очаквания, а те са 50/50. Надявам се да е трансферен удар, но допускам, че може да е и провал.
Клуб на нашето дередже едва ли го интересува особено дали 33 годишен футболист преди години е вкарвал на МЮ или е бил капитан на отбор побеждавал Ливърпул. Едва ли ще избием заплатите му с продажба на фланелки ;)))
Нас по-скоро трябва да ни касае какво ще свърши за НАС в следващите 2 години (евентуално) и на каква цена. Дори да вкара на Левски и Лудогорец ще е все тая, ако през осталото време обикаля кръчмите в Студентски град и е в тежест на отбора.
Аз имам малко по-различни разбирания, когато става въпрос за трансфер или удължаване на договор на футболист. Клубът се ангажира финансово за определен срок не за това какво играчът е бил, а какво очаква от него за въпросния срок. Още повече когато играчът е в края на кариерата си и реално няма стойност, за да се надяваме клубът да възвърне поне част от вложеното, ако удари греда.
Как да е. Ако трансферът се финализира, дано е успешен, но нека не бързаме с фанфарите ;)))
С 2 думи, това казах.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."