Да опровергаем митовете.
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Да опровергаем митовете.
Олд дет,ти казваш без да бъда предизвикан от малоумник,аз те моля да не използваш ирония към мен,не към "малоумници'.Ако и мен смяташ за такъв,ок.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.
Old_death написа:от acmilan на 07 Ное 2009 11:47
Олд дет,аз съм гледал десетки предавания на Георги Жеков поради моята крайно антикомунистическа политическа ориентация.Доколкото го познавам като начин на мислене,не смятам,че не включва твоят любим червен отбор в числото на комунистическите изчадия.Защо не вземеш да цитираш целият текст(не знам откъде си го намерил),а само пасажа за Левски?Аз не съм фен на Левски,но моето мнение е,че ако Левски беше отборът на властта,а ЦСКА беше репресиран,както едва ли не искат да изкарат ГА и Петко Суровянски,щяхте ли да имате 25 титли за 41 години по време на комунизма?Отговори ми само на този въпрос.И моля те,без ирония,обиди и т.н.,които използваш в други постове.
Интервюто на Жеков го има в интернет и при желание може да се прочете цялото.Никъде не съм казал,че ЦСКА е бил репресиран.Просто дадох някои данни и факти,с които искам да оборя синия мит,че Левски е бил репресиран,а ЦСКА е бил комунистически отбор!Като броиш нашите титли по времето на комунизма,преброй и тяхните за тоя период и ги сравни с титлите им преди товаМного пъти съм казвал и няма да го отрека,че ЦСКА ползваше факта че е ведомствен отбор на МНО и взимаше по тая линия перспективни млади играчи,ползвайки Закона за всеобщата военна служба.Така бе привлечен и Стоичков от Харманли.Но в предишния си пост изложих факти за безпрецедентна намеса на държавни ръководители във футболните дела в полза на Левски.И това са само част от данните,които мога да изнеса!Дай ми и ти някакви данни,за такава намеса в полза на ЦСКА и ще може да дискутираме спокойно!
И моля те,без ирония,обиди и т.н.,които използваш в други постове.[/
Покажи ми един мой пост,в който съм използвал ирония(не искам да коментирам обвинението ти за обида),без да бъда предизвикан от някой малоумник!Виждаш и начина,по който протича дискусията ни с Хонда!Човека се отнася напълно нормално и получава адекватно отношение
Ами първенство в България има от 1924 г, мисля,така че Левски има 3 титли за 20 години преди 1944 г.Вие(нали се имате за АС-23) имате 1.После обаче май нещо се променят нещата след 1948г.,а?Как обясняваш факта,че А група почва да съществува със съществуването на Септември при ЦДВ?
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.
До Кашчей!
Абсолютно съм съгласен с тая част от поста ти!Ще отговоря само на последното ти изречение.Спартак преди 1969 година няма повече титли,защото номенклатурата си имаше друг любим милиционерски отбор.Нали точно за това направиха обединението,за да могат Левски с 7 футболиста от Спартак да прекъснат шампионската серия на ЦСКА и да спечелят 5 титли и 3 купи!Това е истината за историческото 'изнасилване" на Левски с обединението през 1969 година!Да не забравяме и последвалите назначения на футболисти от клубът на щатове към МВР!Мога да ти пратя и част от стенограма на заседание на Политбюро на БКП,в която се разглежда намесата на Солаков в спорта и назначаването на спортисти на щат към министерството!
Друг е въпросът, че 2-3 ведомства, които се издържаха от парите на цяла България, поддържаха изкуствено високо ниво на 2-3 отбора, за да имаме лице и в този спорт.Е, лицето понякога ставаше на нещо друго, но нали и ние си имахме отбор на Армията и Вътрешното министерство, подобно на всички останали държави от Източния блок.Вярно е също така, че тези евробойци, които обираха всичко читаво в България и де факто се явяваха национален отбор, с редки изключения, нямат дори финал в ЕКТ.Или ще кажеш, че е мит това, за прибирането на всичко, което изгрее извън Пловдив, а много често и там, в София?
И накрая:
Ако МВР беше по-силно от БНА, то "Спартак"Сф. щеше да е с повече титли от ЦСКА, преди 1969-а.
Абсолютно съм съгласен с тая част от поста ти!Ще отговоря само на последното ти изречение.Спартак преди 1969 година няма повече титли,защото номенклатурата си имаше друг любим милиционерски отбор.Нали точно за това направиха обединението,за да могат Левски с 7 футболиста от Спартак да прекъснат шампионската серия на ЦСКА и да спечелят 5 титли и 3 купи!Това е истината за историческото 'изнасилване" на Левски с обединението през 1969 година!Да не забравяме и последвалите назначения на футболисти от клубът на щатове към МВР!Мога да ти пратя и част от стенограма на заседание на Политбюро на БКП,в която се разглежда намесата на Солаков в спорта и назначаването на спортисти на щат към министерството!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
Олд дет,без да знам какъв ще бъде отговорът на предните ми постове,искам само да направя едно уточнение,няма нужда ми цитираш какъв отбор бил Левски и т.н.Ти си фен на ЦСКА,аз ти задавам въпроси за твоя любим отбор,не за Левски,така че,ако имаш желание,отговори на тях.
acmilan на 07 Ное 2009 12:30
Олд дет,без да знам какъв ще бъде отговорът на предните ми постове,искам само да направя едно уточнение,няма нужда ми цитираш какъв отбор бил Левски и т.н.Ти си фен на ЦСКА,аз ти задавам въпроси за твоя любим отбор,не за Левски,така че,ако имаш желание,отговори на тях.
Не виждам да съм пропускал някой смислен въпрос(стига да не е заяждане де).Аз писах достатъчно за ЦСКА е раздела за историята на клубът.Ти ме критикуваш за това,че пиша много за Левски!Еми как да процедирам,след като точно от устите на феновете на тоя клуб не излизат наизустените глупости за "майката кърмилница"!Точно феновете на тоя клуб,който в продължение на 4 десетилетия е бил на системи към 3 ведомства!Клуб,чиито ръководства са се прочули през цялото си съществуване с мекия си гръбнак и удобната поза (със задника напред)към всяка власт!Тук става въпрос за морал.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
acmilan на 07 Ное 2009 12:19
Кашчей,те и от Пловдив са прибирали футболисти,понякога и насила.Аз,като заралия,какво да кажа,прибрали са ни най-добрите играчи през годините,голмайстори на А група още преди да отидат в отбота на МНО,че и ги броят за техни легенди,едва ли не кариерата им преди ЦСКА не е съществувала.Олд дет,ако бяхте толкова чист отбор,некомунистически и т.н.,как първите ви юноши,направили кариера в отбора са чак Костадинов и Пенев?Всеки един от другите отбори тогава е играл до голяма степен със свои юноши,само вие взимате когото си поискате,е как става това?
Това е основната ни грешка като метод на работа и ръководство,заради която си патим и досега.Имано липсата на собствени кадри е причината ние да нямаме такова мощно лоби,каквото имат от синия отбор.
Old_death написа:acmilan на 07 Ное 2009 12:30
Не виждам да съм пропускал някой смислен въпрос(стига да не е заяждане де).Аз писах достатъчно за ЦСКА е раздела за историята на клубът.Ти ме критикуваш за това,че пиша много за Левски!Еми как да процедирам,след като точно от устите на феновете на тоя клуб не излизат наизустените глупости за "майката кърмилница"!Точно феновете на тоя клуб,който в продължение на 4 десетилетия е бил на системи към 3 ведомства!Клуб,чиито ръководства са се прочули през цялото си съществуване с мекия си гръбнак и удобната поза (със задника напред)към всяка власт!Тук става въпрос за морал.
Не ми отговори за юношите,за титлите ви,за създаването на А група.Пак казвам,твой проблем е дали да ми отговориш или не.Не крия,че за някои неща си прав,за други,според мен,не.Просто ми е интересно защо не акцентираш на своя отбор.Как след като Левски е бил отборът на властта,имате два пъти повече титли от тях и сте вземали най-добрите футболисти от други отбори,а Левски е играл през повечето време със собствени юноши.В този смисъл,в какво точно се е изразявала подкрепата на МВР към Левски,защото тази на МНО към ЦСКА е видно в какво се е изразявала?
acmilan на 07 Ное 2009 12:20
Олд дет,ти казваш без да бъда предизвикан от малоумник,аз те моля да не използваш ирония към мен,не към "малоумници'.Ако и мен смяташ за такъв,ок.
Смятам,че с отношението си към теб,съм доказал,че не съм те сложил в тая графа и не виждам защо трябва да се обиждаш!Мисля,че сам знаеш коя категория от хора,наричам малоумници!
Old_death написа:acmilan на 07 Ное 2009 12:19
Кашчей,те и от Пловдив са прибирали футболисти,понякога и насила.Аз,като заралия,какво да кажа,прибрали са ни най-добрите играчи през годините,голмайстори на А група още преди да отидат в отбота на МНО,че и ги броят за техни легенди,едва ли не кариерата им преди ЦСКА не е съществувала.Олд дет,ако бяхте толкова чист отбор,некомунистически и т.н.,как първите ви юноши,направили кариера в отбора са чак Костадинов и Пенев?Всеки един от другите отбори тогава е играл до голяма степен със свои юноши,само вие взимате когото си поискате,е как става това?
Това е основната ни грешка като метод на работа и ръководство,заради която си патим и досега.Имано липсата на собствени кадри е причината ние да нямаме такова мощно лоби,каквото имат от синия отбор.
Добре де,искаш да кажеш,че Лечков и Костадинов са по-малко цесекари,отколкото Михайлов и Сираков левскари?За лоби давам пример БФС.
Old_death написа:acmilan на 07 Ное 2009 12:20
Смятам,че с отношението си към теб,съм доказал,че не съм те сложил в тая графа и не виждам защо трябва да се обиждаш!Мисля,че сам знаеш коя категория от хора,наричам малоумници!
Не съм се обидил.Радвам се,че правим дискусия,смятам,че малко или много има смисъл от нея.