Mitata написа:CSKArforever написа:Кипърците са върнали два гола на Базел с човек по-малко...
Базел са зле кондиционно. Гледах кратко репортажче от мача им с Осиек, което като гост спечелиха с 2:1. През първата част швейцарците свежи вкараха два гола, през втората хърватите изпуснаха 5.
Гледах и двата им мача и с Осиек , и с Анортозис . Не бих се наел да кажа нещо конкретно за Базел- но ако трябва да кажа нещо честно казано не ми харесаха. Но много трудно е да се направи оценка за играта на отбор ,който в началото и на двата мача вземаше надежна преднина и доминираше , после отстъпваше инициативата , намаляше оборотите и накрая и в двата мача можеше да се стигне до изравняване.
Трудно се прави оценка на играта на отбор ,който общо взето с първата си атака постига резултат ,който напълно го устройва.
От двата мача ,които гледах бих казал ,че според мен имат сериозно отстъпление от нивото ,което сме виждали от мачовете им в ШЛ. Доста млад отбор са. Иначе до 20-та минута смачкаха кипърците ,не че създадоха кой знае какви положения .иначе не се притесняват да стрелят от дистанция - наближат ли вратата на 20-25 метра и стрелят.
Халфовете им са сравнително ниски и не много здрави . Основни играчи в халфовата им линия са Фрей и Щокер - двамта са от много години заедно.
Играят в нещо като 4-4-2 с двама тежки централни нападатели,между другото вчера не игра звездата им Кабрал,не знам по каква причина.
Доста млад и неопитен отбор са - при резултат 3:2 и 60 сек до края на допълнителнотелното време владеят топката в половината на кипърците ,направиха глупостта да стрелят от 25 метра вместо да задържат топката и по този начин дадоха възможност на кипърците да организират атака и да отправят удар.
Иначе за мен съдията изпусна мача - показа доста картони, пресилено изгони един от кипърците ,а след това даде странна дузпа (с която стана 3:2) за нарушение (доколкото го имаше ) доста извън наказателното поле.
За мен беше доста слаб мач , практически без атаки носещи опасности - с изключение на първия гол другите голове ставаха след щастливо стечение на обстоятелствата.
Между другото през първотео полувреме на мача с Осиек създадоха доста положения ,а гола на хърватите дойде малко преди края.