Трябва ли ЦСКА да иска сам да преговаря за ТВ правата си?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

honda
Контакти:

Re: Трябва ли ЦСКА да иска сам да преговаря за ТВ правата си?

Мнениеот honda » 03 юни 2011 10:38

PFC Litex написа:
Thsmith написа:В няколко теми съм казвал, че според мен клубовете сами трябва да преговарят и да подписват индивидуални договори за ТВ права. Не е правилно според мен клубове като Левски и Цска които генерират многократно по-голям зрителски интерес да получават една и съща начална ставка с такива които ги гледат само роднините на играчите.

Предполагам правиш разлика между Испания и България, и между Реал/Барса и Левски/ЦСКА

Телевизионният пазар у нас е малък и от там идват големите проблеми, защото телевизията го прави това за да печели и тя, а не да е социални грижи.

За наше огромно съжаление в Румъния и в това ни минаха, а новата схема на ТВ правата им е перфектна

Ако се направи едно мащабно моделиране то ще се окаже ,че Левски и ЦСКА дават дори по-голям дял в България отколкото Барса и Реал в Испания. Образно казано Левски и ЦСКА дават 80% от продуктите за тортата , ами в такъв случай е напълно нормално да поискат 30-40% от тортата.
Ясно е че България не е Испания и че броя на телевизионните зрители у нас е относително малък. Преди доста време съм писал че тв правата са един от основните източници на приходи за футболните клубове. Това е и причината клубния футбол на страни като Холандия ,Белгия ,Португалия да загуби позициите си които имаше преди 30-40 години за сметка на други страни като Русия, Франция и Турция(например). Но въпреки всичко отбори като Левски и ЦСКА могат абсолютно спокойно да си докарват поне по 3 млн лв на година само от тв права тук не говорим за несъмнено по-високите в сравнение с другите отбори приходи от спонсори. Все пак основната цел на всеки рекламодател е да покаже марката си пред колкото се може повече публика..
За мен това е и начин да се намали групата-едно намаляване ще увеличи броя на дербитата и ще привлече по-голям интерес. много вероятно е подобна схема в която всеки клуб да си продава правата да обезсмисли първенството и да се превърне в надбягване на 2 коня. Но такива са реалностите. Както всеки клуб разполага с играчите си ,така е нормално и да разполага с правата от мачовете си. Все пак броя на привържениците на един футболен клуб е най-големия му капитал.

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

Мнениеот dindan » 03 юни 2011 12:01

PFC Litex написа:За наше огромно съжаление в Румъния и в това ни минаха, а новата схема на ТВ правата им е перфектна

И каква е?
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 юни 2011 12:29

PFC Litex написа:
Thsmith написа:В няколко теми съм казвал, че според мен клубовете сами трябва да преговарят и да подписват индивидуални договори за ТВ права. Не е правилно според мен клубове като Левски и Цска които генерират многократно по-голям зрителски интерес да получават една и съща начална ставка с такива които ги гледат само роднините на играчите.

Предполагам правиш разлика между Испания и България, и между Реал/Барса и Левски/ЦСКА

Телевизионният пазар у нас е малък и от там идват големите проблеми, защото телевизията го прави това за да печели и тя, а не да е социални грижи.

За наше огромно съжаление в Румъния и в това ни минаха, а новата схема на ТВ правата им е перфектна
Може би аз не схванах нещо, но какво е общото това, че ТВ трябва да са на печалба с разпределянето на парите ? СМисъл дали ще са 5 или 10 млн или 1 млн парите които една ТВ може да отдели за А група няма връзка с тяхното разпределяне. Както се разпределят % тно 100 млн или 1 млрд така може да бъде разделен и 1 млн и 5 млн...

dindan написа:
PFC Litex написа:За наше огромно съжаление в Румъния и в това ни минаха, а новата схема на ТВ правата им е перфектна

И каква е?

Има предвид пълните стадиони и многократно по големия ТВ интерес. Нормално и броя на румънците е доста по-голям от нашия. Изобщо клубовете им поддържат съвсем друг стандарт. Но това според мен няма връзка с % разпределяне на парите.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

PR_CSKA
Контакти:

Мнениеот PR_CSKA » 03 юни 2011 12:47

До колкото знам има интерес от няколко ТВ да излъчват първенството. Очаквам обаче правата да ги вземе БНТ.

redpride
Контакти:

Мнениеот redpride » 03 юни 2011 14:37

За всички е ясно, че ЦСКА и Левски са най-интерестни за зрителите. Телевизийте дават 90% от мачовете им. Всички компании за рейтинг пишат, че българското първенство стой по-високо, като зрителски интерес от чуждите. Тевилизионните права са основно перо в бюджетите на западните отбори, а тук се разпределят жълти стотинки. Щом има гледаемост значи скачат и цените на рекламите, а от там и парите за отборите. Само вижте Суонзи, който за влизането си във Вишата лига и тв. правата ще вземе 90 милиона. Дори в Румъния отборите от долната част на таблицата си разпределят сериозни суми. Явно трябва нещо ново, но и парите, които остават по договора с БТВ Екшън трябва да се платят. Сега е момента клубовете във България да се обединят и да дадът под съд медията. Все пак това милион и половина, който за ЦСКА, Левски и Литекс са малки пари, но за останалите са жизнено важни.

Върни се в “ЦСКА”