Как се комуникират подготовките на двата ни гранда в Гонг
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Как се комуникират подготовките на двата ни гранда в Гонг
Нека да оставим отбора на спокойствие да се подготвят и не изпадаме в еуфория,все пак това са само приятелски срещи.Слушах коментарите на В.Грънчаров от Австрия и запомних ,че...."няма такъв гол..." за гола на Дембеле,.."няма такова спасяване...", за Г.Петков и ред други такива високопарни изхвърляния и си зададох въпроса защо ли тези футболисти от "световна" класа не са в ЮАР , а треперят да не стане някой гаф в четвъртък вечер на "Г.Аспарухов" срещу аматьорския тим от Ирландия.Феновете на ЦСКА трябва да сме доволни ,че "червените" журналисти от Гонг са класа в занаята ,когато трябва задават неудобни въпроси на ръководството и успяват да се държат като журналисти ,а не като фенове.За професионализма на Т.Русев и особено В.Грънчаров ще припомня ,че те едва ли не получават оргазъм в понеделник след обяд в студиото,когато дискутират с Н.Александров,ако може да се каже дискусия начина по който Русев и Грънчаров не дават възможност на някой да защити друго мнение,различно от тяхното.Вярвам че сме били винаги по-интелигентната част от България и всичко ще си дойде на място.На края само да отбележа колко червени картони бяха показани на футболисти на Левски в контролите и колко на ЦСКА.За прекратени мачове въобще да не говорим.Защо българските съдии "не виждат" поведението на ръководители и футболисти на Левски и не смеят да ги санкционират.
ЦСКА си има пресаташета , ПР служби и организатори на рекламната страна на нещата , случващи се в клуба ... Аз не искам Ники да дублира тези длъжности ... Нека продължи , както и досега да бъде коректив , който в "дрехите" си на журналист да ни казва обективната истина за ЦСКА. Не искам украшения и жълтини , които да галят ухото ... Искам да знам истината за случващото се , а не удобната за някои "ПР лъжа". Това за мен е ролята на добрия журналист пред обществото и съм предоволен , че Ники не е поел по пътечката на господина Грънчаров да възхвалява и убеждава аудиторията в това , което му се иска на самия него да е , но не е реалноста от една страна и тъмната и неразгадана , достойна само за отбрана част от синята аудитория и украсена вече в по - тъмни и не толкова оптимистични краски реална картина на случващото се в ПФК Левски ... В днешни времена истината е лукс продукт и аз съм удовлетворен , че Ники я казва такава , каквато е тя сега , в този момент за ЦСКА. Не би ми харесало да чета и слушам , че футболистите ни са достойни за златната топка ... Защото и без да ме убеждава някой , то аз знам , че това далеч не е така ... Просто ми се иска да го чуя и от някой , който е "на една ръка разстояние" от отбора и може да коментира моментното и видимото в сегашния кадър. Благодаря на Ники , че ни поставя нас , феновете на ЦСКА в обстановка на лукс , коментирайки реалния контур и скицирайки картината в многоцветния нюанс на палитрата. Никой няма нужда от ходатайства от рода на - "Посетете мача , ще гледате чудеса , достойни за финал на ШЛ" , а след края да ни убеждава колко нелогична игра бил футбола , отбора играл "страхотно" видиш ли и въпреки загубата резултата не е това , което всички виждаме на таблото ... Ники , бъди си такъв , какъвто си ... Ние познаваме гласа ти и знаем добре , че това , което говориш е това , което виждаш. Нас друго не ни интересува да чуваме в кореспонденциите ти ...
Най-напред искам да благодаря на Ники, че е оценил факта, че не правя опит да се заяждам, а въпросът който поставям за мен лично е болезнен. На колегата НКВД да му кажа, че умишлено съм ползвал глагола комуникирам, а не отразявам. Именно защото не стоя пред екшън игрички, а се занимавам с корпоративни комуникации. Точно това е, което ме смущава - дребни проблеми в нашия лагер се гледат под лупа и се мултиплицират до гигантски драми - тип ревящите дечица на Армията, за треньор, запитан директно пие ли, отговаря, че да, пие и нищо човешко не му е чуждо. Ами да ви кажа моя син е точно на 8 г. и искаше да ходи да тренира на Червено знаме, преди да го сринат и аз, заради такива, на които нищо човешко не им е чуждо, не го пуснах. Да не отмествам фокуса - мисълта ми е, че явно все още има някакво значение как се преразпределят едни корпоративни бюджети за реклама, но малко са обективните отразявания и за двата отбора. Нито при нас е толкова зле, нито при съседите от оня квартал са толкова добре, но ако чета дори днешните сайтове и вестници, оставам с впечатлението, че при нас ще настъпва Апокалипсис, а сините ще покажат футбол като на световните шампиони или в най-лошия случай -Барса, както ги сравни симпатичния чичко с мустака преди една година след мач за влизане в ШЛ. Ще се радвам на още цивилизовани мнения, защото мисля че темата не е първосигнална, а по-скоро принципна.
Алекси Suckачев: Моооци, Моооци, Моооци...