7 Кръг/ЦСКА - Ботев Пловдив /30.08.2024/ 21:30 ч.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Plovdiv_1926
Контакти:

Re: 7 Кръг/ЦСКА - Ботев Пловдив /30.08.2024/ 21:30 ч.

Мнениеот Plovdiv_1926 » 28 авг 2024 19:49

danko_sot написа:Не виждам как ще победим при феърплей от страна на двата отбора. Максимум хикс и то с много уговорки.

Първата работа на Томаш е да върне Юга, ако играе с трима в средата. Аз друго решение не виждам с този състав.

Иначе Ботев дръпнаха малко ръчната след отпадането от Европа. Контузията на Уджа им се отрази, сега готвят продажба на най-добрия си защитник, Канте мисля се казваше. Акеле май също е контузен.

Юга въобще не е халф от типа на Томаш, не вярвам да го върне и ще се изненадам доста, ако стане. Той при нас тотално промени ролята на Витанов, който е много по-подвижен, какво остава за Юга. Този Марселиньо ще е добре при него, защото е от модерните дефанзивни халфове, Томаш по-скоро играе с двойка в средата, отколкото с разбивач и то трудноподвижен като Юга с двама пред него.

Според мен ще играете с Марселиньо- Линдсет двойка и Скаршем/Хайнц пред тях.

Не изключвам Вион да ви е титуляр и да влиза към центъра, за да придава там широчина, ама вашите крила са бавни, този новият не го знам как е и трудно ще се получи, може и класическо 442/424 да си играе.

Ще е интересно с голям бюджет как ще оперира, треньорските му идеи в някои насоки са крайни и спорни, ама селекционно почти нямаше слаб трансфер при нас, когато се плащаше редовно, с голям бюджет ще го видим как ще е.

Според мен сбърка да дойде да ви оправя бакиите при целия организационен хаос в клуба ви, трябва с магическа пръчка да почне, а той е от треньорите, на които им трябва време да си развият идеите и обича той да си определя селекцията и състава. При вас нито едно от двете го няма в момента и ще бъде емнат след първите слаби резултати.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 28 авг 2024 21:09

Plovdiv_1926 написа:
danko_sot написа:Не виждам как ще победим при феърплей от страна на двата отбора. Максимум хикс и то с много уговорки.

Първата работа на Томаш е да върне Юга, ако играе с трима в средата. Аз друго решение не виждам с този състав.

Иначе Ботев дръпнаха малко ръчната след отпадането от Европа. Контузията на Уджа им се отрази, сега готвят продажба на най-добрия си защитник, Канте мисля се казваше. Акеле май също е контузен.

Юга въобще не е халф от типа на Томаш, не вярвам да го върне и ще се изненадам доста, ако стане. Той при нас тотално промени ролята на Витанов, който е много по-подвижен, какво остава за Юга. Този Марселиньо ще е добре при него, защото е от модерните дефанзивни халфове, Томаш по-скоро играе с двойка в средата, отколкото с разбивач и то трудноподвижен като Юга с двама пред него.

Не изключвам Вион да ви е титуляр и да влиза към центъра, за да придава там широчина, ама вашите крила са бавни, този новият не го знам как е и трудно ще се получи, може и класическо 442/424 да си играе.

Ще е интересно с голям бюджет как ще оперира, треньорските му идеи в някои насоки са крайни и спорни, ама селекционно почти нямаше слаб трансфер при нас, когато се плащаше редовно, с голям бюджет ще го видим как ще е.

Според мен сбърка да дойде да ви оправя бакиите при целия организационен хаос в клуба ви, трябва с магическа пръчка да почне, а той е от треньорите, на които им трябва време да си развият идеите и обича той да си определя селекцията и състава. При вас нито едно от двете го няма в момента и ще бъде емнат след първите слаби резултати.

Според мен му липсва характер да води тим като ЦСКА. Досега не е водил истински Гранд. Тук натискът е съвсем друг, а той се огъваше и пред Крушарски.
Колко пъти този Крушарски се опитваше той да изземва треньорските функции дори на Томаш и да определя кой да играе, кой не и т.н. Защо не пробва сега при Любо?
Нямам чак такива наблюдения над Локото по негово време, но четох една статия в края на миналия сезон, на някой от Марица май беше, в която Томаш бе много сериозно оплют и изкарам едва ли не протеже и марионетка на Крушарски, която така и не намери смелост да каже - Баста и да си тръгне от Пловдив при тези явни вмешателства на Крушарски.

Не мисля, че Томаш ще успее при нас. Според мен си прав, че ако Томаш бе дошъл в началото на сезона, да си направи селекцията ( хм... тук се замислих), да си изиграе контролите, да си направи подготовката, тогава да, склонен съм да мисля, че може би би се представил сравнително добре, но не и нещо изключително.
В тази ситуация ни трябваше друг тип треньор, врял и кипял в такива ситуации, доказал, че може да работи при такива екстремни ситуации и да вдига отбори, изпаднали в тежка дупка. Такива бяха за мен Петев и Пенев от спряганите. Първият беше свободен, треньор с опит, водил Динамо Загреб и националният отбор на БХ. Перфектен! Какво повече?

Няма кой да ги мисли при нас тези неща обаче. Фичо освен че показа, че няма никакво достойнство и се е залепил за клуба като кърлеж явно няма и много умствен капацитет. Или пак от него нищо не зависи и някой друг като Орманджиев дирижира събитията.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 28 авг 2024 21:49

danko_sot написа:
Plovdiv_1926 написа:

Според мен му липсва характер да води тим като ЦСКА. Досега не е водил истински Гранд. Тук натискът е съвсем друг, а той се огъваше и пред Крушарски.
Колко пъти този Крушарски се опитваше той да изземва треньорските функции дори на Томаш и да определя кой да играе, кой не и т.н. Защо не пробва сега при Любо?
Нямам чак такива наблюдения над Локото по негово време, но четох една статия в края на миналия сезон, на някой от Марица май беше, в която Томаш бе много сериозно оплют и изкарам едва ли не протеже и марионетка на Крушарски, която така и не намери смелост да каже - Баста и да си тръгне от Пловдив при тези явни вмешателства на Крушарски.

Не мисля, че Томаш ще успее при нас. Според мен си прав, че ако Томаш бе дошъл в началото на сезона, да си направи селекцията ( хм... тук се замислих), да си изиграе контролите, да си направи подготовката, тогава да, склонен съм да мисля, че може би би се представил сравнително добре, но не и нещо изключително.
В тази ситуация ни трябваше друг тип треньор, врял и кипял в такива ситуации, доказал, че може да работи при такива екстремни ситуации и да вдига отбори, изпаднали в тежка дупка. Такива бяха за мен Петев и Пенев от спряганите. Първият беше свободен, треньор с опит, водил Динамо Загреб и националният отбор на БХ. Перфектен! Какво повече?

Няма кой да ги мисли при нас тези неща обаче. Фичо освен че показа, че няма никакво достойнство и се е залепил за клуба като кърлеж явно няма и много умствен капацитет. Или пак от него нищо не зависи и някой друг като Орманджиев дирижира събитията.

При нас, като дойде, изпусна сигурен бараж, защото не искаше да играе 352 на Тунчев и футболистите 4 мача не можеха да разберат какво точно искат от тях в схема с четирима при положение, че вече 4 години плътно се играеше 352 в нашия отбор, но той не желаеше да изчака подготовката, за да смени схемата, а почна от първия ден.

Като цяло за 2 години доста израсна тактически и почна да се съобразява с наличното, даже се учудих, че в Спартак играе 343 при положение, че ненавижда такива схеми, ама реално и през пролетта при видимо отслабения ни отбор само с такава постройка му се получаваше и ви бихме в София с нещо подобно, като накрая видя, че няма футболистите от есента и се предаде да ги мъчи.

Иначе за вмешателството, единственото беше за Хоркаш, където Томаш бе твърдо против да не бъде пускан, ама не напусна в крайна сметка още преди мача с Хебър. След напрежението нещо бе залъган и преподписа, аз се надявах, че това значи, че Крушарски е пътник, ама не би. После не му дадоха да си вземе Величков от Етър и май го караха да пуска Луков на вратат, след което вече се скараха жестоко на една тренировка и напусна. Друго чак такова вмешателство не знам дали е имало, клубът просто искаше да накаже Хоркаш, който зимата отказа две прилични оферти по 250-300 хиляди евро в Рапид Букурещ и в Полша някакъв отбор, явно знаещ, че Лас Палмас ще го вземат, което предизвика вендета, а Томаш бе против.

И все пак не го виждам, единственият вариант, което и очаквам да стане, е да почне с четките към всякакви животни и сектора отрано, за да си спечели малко време. Силно ще съм изненадан, ако от началото подобри отбора и заиграете добре, по-скоро след зимата може да има промяна, ама да видим.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

emokanar
Контакти:

Мнениеот emokanar » 29 авг 2024 05:58

MASTER_COOL написа:Успешен дебют за Томаш и две победи поред за него над Ботев. Явно ще му се превръщат в абонати :lol: ( закачка да има малко, стига само черни мисли ) сега ще се напълни с жълти в темата

Пропускаш факта , че със Спартак начело , Томаш ги беше наредил 9 човека отзад , и чакаше на контри . Тук при вас , ако не играе от първата минута в атака , рано рано ще го емнете .

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 29 авг 2024 21:26

Интересно ми е Томаш какъв състав ще избере срещу Ботев и в каква схема ще го нареди.

Вчера гледах по фен тв и ония пичове си правиха някви схеми и се видяха в чудо буквално да изберат 11 човека. За резерви да не говорим. Пълна трагедия.

До колкото разбирам от мненията тук, Томаш е доста гъвкав треньор и за него няма да е проблем да избере схема спрямо футболистите, а не спрямо своите лични пристрастия.

Както знаем Ботев Пловдив са най-силни на фланговете, където разполагат с Акере, Нчукво, Лукоки, но и Никола Илиев, който за мен е може би най-добрият млад атакуващ българин за неговата възраст.

Следователно логично е да играем в схема с двама играчи на фланговете, а не 3-5-2 или 3-4-3, тъй като Ботев имат и добри бекове и ще имат и числено предимство на фланга, ако играем само с халф-бекове на фланга.

Вчера тези пичове по фен тв обсъждаха връщането на Юга. Аз казах вече, че за мен той трябва да бъде върнат в този момент. Да не забравяме, че ние имаме опцията и да го продадем, все пак не е толкова престарял и предполагам, че могат да се вземат поне 200-300 бона за него в бъдеще.

Връщането на Юга сега може да доведе до доста дивиденти за новия треньор. Първо на чисто ментално ниво, Юга е най-големият лидер на този отбор в момента. Може да бъде използван както като защитник в 3-5-2 или 3-4-3, така и в средата при схема с още двама в средната зона.

Хареса ми една от опцията, която пичовете от фен тв предложиха, а именно Юга и Петко П. до него. Момчето е много бързо, подвижно и енергично, качества, които отлично компенсират недостатъците на Юга. Липсва му само опит, но до Юга може да получи ценни уроци, тъй като французинът е от опитните ни играчи.

Връщането на Юга и поставянето на Петко П. до него ще доведе и до друг позитив, а именно поставянето на Кареасо на фланга. Той е бърз и играе добре в защита, така че ще може да помага и на Бека зад него срещу острите крила на Ботев. Явно на другия фланг ще видим Локило, а това ще е огромен тест за него още в първия мач на Томаш. В събота ще видим що за птица е този Локило.

Най-логично е малко пред Петко П. да играе Линдсет, който хем да помага на Юга и Петко, хем да подпомага и Калиюпу.

Така че моето предложение е това: 4-4-1-1

Проблем в схемата може да се окаже липсата на конкретен полузащитник, ангажиран основни с изнасянето на топката, но това може да се компенсира, ако Петров и Кордоба го правят добре. При 4-1-4-1 имаме играч, който отговаря основно за изнасянето на кълбото, но сме и доста по-дефанзивно настроени. Докато при 4-4-1-1 Петко П. и Юга ще се редуват да се връщат и да изнасят.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 29 авг 2024 21:46

Данко, мача е утре не в събота.Иначе мисля че ще играем 4-4-2

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 29 авг 2024 22:40

soilwork написа:Данко, мача е утре не в събота.Иначе мисля че ще играем 4-4-2

Нямаме втори утвърден ЦН

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 29 авг 2024 23:42

danko_sot написа:

Нямаме втори утвърден ЦН
Фаетон може да играе втори нападател по целият фронт на атаката. Кареасо и Локи ще минат по фланговете. В центъра Юга и Линдсет. Хайнц и Скаршем резерви

gihuelo
Контакти:

Мнениеот gihuelo » 29 авг 2024 23:46

soilwork написа:
danko_sot написа:

Нямаме втори утвърден ЦН
Фаетон може да играе втори нападател по целият фронт на атаката. Кареасо и Локи ще минат по фланговете. В центъра Юга и Линдсет. Хайнц и Скаршем резерви

Няма да ви се бъркам в схемите за игра с Данко,но Фаетон е наказан един мач заради това че е ритал вратата на съдиите в Кърджали.
А за сведение на Данко Илиев от Ботев също няма да играе и той с червен картон.
Щото нещо се опасяваше от него по фланга.
Акере също е почти сигурно че няма да играе поради контузия.

Върни се в “ЦСКА”