11_best написа:vaskonti написа:След новината, че е платена сумата, определена от съда смятам, че е редно да има второ издание на тази тема. Първият опит за възраждане беше пълен провал и позор. По-лошото е, че този провал очевидно беше умишлено търсен. Загубиха се 3-4 години, а днес ЦСКА можеше да е на съвсем друго ниво. Тези 8 милиона можеха още тогава да се предложат като оздравителен план на старото дружество и до сега всичко да е забравено. На практика сега се случи абсолютно същото, което щеше да се случи при представен адекватен оздравителен план за същата сума. Дори при такъв план имаше опция за разсрочено разплащане, а сега парите се изсипаха накуп. Защо бяха нужни тия сложни гимнастики, след като в крайна сметка както процедурата, така и платената сума са едни и същи? Пак казвам - разликата е, че се загубиха 3-4 години. Аз лично съм още далеч от мисълта, че от тук натам всичко ще тръгне по мед и масло, мога само да се надявам да е така.
Казвал съм много пъти, че ако има плащане, в което наистина не вярвах, аз ще стана "припознавач". Е, в някаква степен съм такъв вече, макар и все още с едно на ум. Нямам навика да вярвам сляпо, мизерията във футбола ни е прекалено голяма за да го правя. Аз вярвам на действия, не на обещания.
Нека в тази тема се обсъжда само решенията на клуба и на всякакви институции, които не са пряко спортни и футболни, а се отнасят именно към това - възраждането на ЦСКА като клуб.
Не можеш да стартираш тема с опит за налагане на лично мнение и страсти, а на всичкото отгоре не ги подкрепяш с конкретни нормативи и технически правила или най-малко с конкретни примери.
Ако си направил опит да вникнеш в изписаното за тия години от юридическа гледна точка и от това, което се е случвало в държавата в подобни случаи, най-малко щеше да ти стане ясно, че оздравяване беше невъзможно, защото:
1. Държавно вземане над 300 000 лева не може и никога през годините не е разсрочвано за която и да било фирма. Дълговете към НАП бяха над 10 000 000 лева.
2. Скритите плащания не можеше да ги установи никой одит. Няма такъв механизъм в оздравяването, при който да дадеш срок на всички кредитори да си искат парите, а който не го е направил край. Това можеше да се случи само е процедура по несъстоятелност, както и се случи. Затова Спрокел ще получи само 19 000 лева вместо претендираните в КАС. Боладо и прочие, на които не мога да се сетя физиономията също.
3. Определената сума като размер на дълга е към датата на одита. Лихви продължават да текат до момента на окончателното плащане. Разноски по дела също щеше да има.
4. Като събереш всички горни пункотове излиза, че дълговете не са точно колкото е определен одита, а неясно число, което в един момент от 23 млн може да скочи на 30-40 млн лева.
5. Екипът на ЦСКА, ангажиран от Гриша Ганчев, който се занимаваше през тия години с несъстоятелността и всичките юридически хватки, не се занимават с подобно нещо за първи път и не са лаици в областта за разлика от нас. Самият Ганчев, ако всичко беше чисто и възможно щеше да вземе ЦСКА още от Пернишките боклуци, но те в последения момент се отказаха да поемат скритите задължения. Затова и тогава нещата не се случиха. Все си мисля, че ако към 2012 нещата бяха чисти, Домусчиеви щяха да са собственици на ЦСКА (в момента се радвам, че не са).
Според мен, сега е ваш ред, НА ВСИЧКИ НЕВЕРНИЦИ, да коментирате ЦСКА и да дойдете на стадиона САМО СЛЕД ПУБЛИЧНО ИЗВИНЕНИЕ И ЗАКУПУВАНЕТО НА ПОНЕ 3 АБОНАМЕНТНИ КАРТИ - ПО ЕДНА ЗА ВСЕКИ ПРОПУСНАТ СЕЗОН.