Мнениеот dimitroff78 » 12 апр 2012 11:37
Ако ЦСКА стане шампион и Стойчо има амбиции да атакува ШЛ, при всички случаи ще трябва да се развърже кесията за двама нови футболисти.
И като казвам нови футболисти, имам предвид - не такива, които излизат евтини, свободни агенти и без пари.
На първо четене ЦСКА имат нужда от един класен централен нападател и един класен опорен халф.
Защитници си имаме достатъчно.
Крила - също.
Тук прочетох някой, който иска Апостол Попов да се освободи...?
Абсурд, Апата е много стабилен и спокоен защитник, който много израстна в ЦСКА.
Ако Тунчев и Вальо Илиев искат - да се връщат. Но ще трябва да се потят и да се съобразяват с Апатата, Грънчов и Крачунов, за да са титуляри.
Ако влезе в оптимална форма, Апостол Попов спокойно може да заеме мястото на Грънчов или Крачунов и да осигури на Стойчо вариативност в средата на защитата ни.
Тошко Янчев вече е на възраст и не можем да разчитаме само на голямото му сърце. Той вече е легенда на ЦСКА и изобщо не пречи да имаш един опорен халф, който да започне постепенно и плавно да го заменя. Когато треньорът прецени. Но трябва да му се търси адекватен заместник - задължително.
Бандаловски и Румен Трифонов на двата бека са повече от достатъчни. Разбира се, с Трифонов трябва да се работи много, за да е по-фокусиран и да престане, най-после, да си оголва зоната, когато хукне напред като житен бегач.
Ако се намери добър централен нападател, Мораеш (който трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъде задържан) спокойно може да застане зад него и, както да връзва играта, така и да изскача от втора позиция, да задържа топката и, изобщо - да бъде оставен абсолютно свободен, за да прави, каквото си иска. В което е най-добър.
Карачанаков и Присо изглеждат повече от адекватни на двете крила, стига да продължат да работят съвестно и да израстват. Присо е футболист, който, макар и да не е от световна класа, притежава отлична физика и не се уморява да тича цял мач. Този футболист е постоянна заплаха за всяка една защита.
А, да, пропуснах вратаря.
Мболи трябва да бъде очевидният титулярен вратар, но наистина трябва да намерим поне още един, който да му е смяна. Има достатъчно добри български вратари, между които да избираме, според мен.
Ами, мисля, че това би трябвало да е състава.
Двама нови, но класни футболисти, ако се купят и ако се проведе адекватна подготовка, мисля, че отборът ще е повече от подготвен, за да се пробва да атакува групите на ШЛ.