Херо: Мечтата ми е да стана шампион с Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Parmalat

Херо: Мечтата ми е да стана шампион с Черноморец

Мнениеот Parmalat » 11 дек 2011 14:23

Старши треньорът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров – Херо заяви, че според него най-качествен футбол в България демонстрира съставът на Лудогорец. Димитров каза, че се наслаждава когато гледа съдържателния футбол, демонстриран от разградския тим.

Херо гостуваше в предаването „Зона Спорт”, като подкрепи думите на Кирил Домусчиев, че в България задколисните игри пречат на развитието на играта. Димитров говори и за здравословното си състояние и битката с коварната болест, която го покоси, както и за амбициите си начело на бургаския Черноморец и бъдещето на националния отбор.

„Чувствам се добре, в тонус съм. Бях в шок, след като научих новината за болестта ми, но мислих повече за това какво ще стане с моите близки. Как мога да им помогна със силите и възможностите си, аз съм по-широко скроен в това отношение. Нещото, което ме мобилизира в тези моменти, е подкрепата на хората, не съм очаквал такова нещо. В цяла България където срещна хора, виждам подкрепа и това ми дава сили срещу тази болест. Малко, след като научих новината, си направих анализ на живота. Човек в такива моменти винаги стига до това. В Бургас преди година и половина правих изследвания, но тогава ми казаха, че имам само зачервен стомах и мислех, че проблемите са били от това. Вземах антибиотици, които ми помогнаха за момент, но след това отново почувствах болки. Направих си изследвания в София и се оказа това”, говори за болестта си Херо.

„Винаги съм бил човек с две лица. В живота ми съм в съвсем различна светлина, а на терена съм в другата крайност. Това идва от болезнената амбиция да печеля винаги. Заради това съм създал негативно впечатление в много хора с поведението си, но след като се случи това с мен си направих сметка, че съм оставил и положителни неща. Не бих казал, че съм тъжен, напротив- искам да се боря. Мисля, че имам силен характер и не съм мислил за тази болест. Искам да я игнорирам от себе си и да мисля за работата си и това ме откъсва от болестта”, добави още той.

„Най-силният момент, след като научих за болестта, беше пресконференцията, която дадох и я направих най-вече заради близките ми. Да се спрат спекулациите и неверните неща. Проблемът исках да остане в мен, за да не научат хората. Другият силен момент беше мача с Левски, исках да го спечеля заради спекулациите, че обичам Левски и правя всичко, за да помогна на отбора. Не трябваше може би да казвам, че съм бил най-много като треньор Левски, но исках да се спрат неверните публикации. Аз винаги се боря за тима, в който съм в момента. Не съм си представял, че животът ми ще бъде без футбол. Дори да ме изгонят от всякъде, ще бъда на стадионите, за да гледам мачове. Това ще си остане докрай”, коментира треньорът.

„Подкрепям думите на Кирил Домусчиев, че е на път да се откаже да инвестира във футбола и го разбирам, дава лични средства и иска нещата да се решават на терена. Мисля, че проблемите почват от президентите и продължават по веригата надолу. От голямата си амбиция да класират тимовете в ЕКТ, собствениците прекрачват границите на нормалното. Има правила, които не трябва никой да пренебрегва. Ако нямат болни амбиции и лични отношения с тези отбори, мисля че съдийството може да се справи. Мисля, че нещата не са се променили на добре през последните години. Виждам как на едни отбори се свири различно от други. Съдийството не се е променило с нищо. Ако тръгна да говоря за Черноморец, ще олекна в очите на хората. Както виждате този сезон не коментирам съдийството. С чиста съвест мога да кажа, че нашият отбор играе и точките, които имаме, са на базата на нашите възможности и това ги прави още по-ценни”, изрази болката си от задкулисните игри във футбола Димитров.

„Ако трябва да бъда честен когато идвах в Черноморец не съм вярвал, че ще бъдем на това място, което сме сега. Знаех, че бюджетът ще е по-малък. Чужденците ги освободихме без да съм ги гледал, защото трябваше да напуснат заради високите заплати. Основата на предния тим бяха именно те и с освобождаването им си мислех, че ще ни е трудно да се борим за място дори в средата на таблицата. Очаквах, че ще ни бъде най-тежката година. Обнадеждих се в контролите. В процеса на първенството отборът ни навлезе във форма и класирането беше над моите очаквания. Искам да задържа Черноморец най-малкото на това място, което е в момента. Мечтата ми е с този състав да стана шампион и се надявам да доживея този момент. Но за това трябва да спомогне и намаляването на съдийския фактор и организациите, които се правят. Ще ни бъде тежко. Крайно време е нашите президенти и ръководители да разберат, че нещата не могат да продължат по начина, по който са сега. Ще бъда щастлив когато нещата се решават само на терена и ще бъда задоволен във всяко едно отношение. Когато загубя да знам, че съм бил по-слабия на терена. Нещата са изкривени и хората с право роптаят против феърплея. За себе си искам да доживея този момент, когато нещата ще се решават на терена”, анализира Херо ситуацията в момента и бъдещето пред бургаския Черноморец.

Той разкри визията си за справяне със ситуацията. За него е нужно да се създадат бази, школи, както и да се въведат ограничения за чужденците.

„Макар, че те правят разликата и при мен искат да бъдат трансферирани в друга страна. Смешно е, че вземаш играчи от втора дивизия и са по-добри от българите. Мен лично щеше да ме е срам, ако бях футболист”, допълни наставникът.

Димитров определи хитът Лудогорец като най-добре играещ тим в България. Според него информациите, че състезателите на разградския отбор вземат допълнителни стимуланти, не отговарят на истината.

„Играят съдържателен футбол и ми доставя удоволствие да го гледам”, аргументира се треньорът.

Запитан за бъдещето на националния отбор и новия старши треньор Любослав Пенев, Херо не беше никак оптимистично настроен, като той не очаква да се класираме на световното в Бразилия през 2014 година. За него трудно може да се говори за резултати в близките години.
„И триумвират да направим начело с Гуардиола, Моуриньо и Фъргюсън нещата са такива, че ще ни бъде трудно и в тези, и в другите квалификации”, завърши Димитър Димитров

Много истини е казал Херо.Успех и дано мечтата ти се сбъдне. 8-)
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Santiago Munezz
Контакти:

Re: Херо: Мечтата ми е да стана шампион с Черноморец

Мнениеот Santiago Munezz » 11 дек 2011 14:27

Тая година има златен шанс...стига да задържи звездите си!
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
invader10
Контакти:

Мнениеот invader10 » 11 дек 2011 14:47

Успех, Мите!! Само ти можеш да го направиш.

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 11 дек 2011 14:57

Ще му е невъзможнно,ако всичко се решава на терена.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 11 дек 2011 15:12

Ей, отдавана не се е случвало да седна и да прочета на един дъх, статия свъзана с "футбола" в Ъ група. Херо е велик, можем само да се радваме и да подражаваме на подобни хора. Ето и един анализ от 7 дни спорт от преди няколко дни, свързан с полусезона на Ъкулити. Ако Черноморец стане шампион ще се побъркам от кеф! :mrgreen: Ако останат трети в крайното класиране, пак ще се побъркам от кеф! :mrgreen: Какъв Лудогорец, какъв ЦСКА...

02 декември 2011 17:16

Автор: Румен Илиев

Хит №1 на есенния дял се нарича Черноморец (Бургас)

Много анализи се изписаха, много заключения се направиха след края на есенния дял в родното футболно първенство. Най-големите овации обра Лудогорец. Тимът се превърна наистина в хит, след като още в дебюта си в майсторската група предприе смела крачка напред. Разградчани, нека ги наречем българските “аспирини”, вгорчиха живота на грандовете “Левски” и ЦСКА. “Сините” преглътнаха горчивия хап в Разград с 2:1, а “червените” насред Борисовата градина, изпускайки сигурен успех 5-6 минути преди края. Лудогорец разби на пух и прах скептиците и заслужено ще зимува на най-високо стъпало във временното класиране. По подобие на истинските “аспирини” – от Байер (Леверкузен), те са от малък град, където също има фармацевтичен завод. В техния си сайт Лудогорец се наричат “орлите”, но дали наистина могат да летят силно и високо, ще разберем наесен, когато почти сигурно ще участват в евротурнирите. А там е истинското мерило. Там ще се разбере дали наистина Лудогорец е пораснал или не. Мнозина смятат, че класата в разградчани е голяма, но реално погледнато причината за подема се дължи на затъването на “Левски”, ЦСКА и особено на Литекс. Ако трябва да използваме метафора – футболният ни асансьор се движи надолу и така се създава илюзията, че Лудогорец едва ли не вече е готов за Европа.

Есенният хит обаче е друг и той се казва Черноморец. Мало и голямо се скъсва да сипе похвали към Лудогорец. И най-вече към собственика на клуба Кирил Домусчиев. Погледнете обаче бургазлии. Погледнете Димитър Димитров-Херо. След неговото завръщане край морето отборът буквално възкръсна, след като преди това бе попаднал в небитието. Без огромни финанси ресурси и без звездни селекции Херо извърши от нищо нещо. Ако сте забравили, ще припомним, че днешният бюджет на Черноморец е на светлинни години назад от този, който Митко Събев избра при престоя на Красимир Балъков. Когато Бала пристигна в Бургас, се начертаха едни проекти, едни гръмки планове, на които и най-видните социалистически труженици от 70-те и 80-те години биха завидели. С огромните пари Черноморец я докара до кривата круша. А в момента, със скромни средства, но със страхотен капацитет като Димитър Димитров, бургазлии са само на 3 точки от първото място. И имат напълно реални шансове да атакуват шампионската титла. Нужно е само едно – Херо да е жив и здрав. Херо да продължи да печели онази, по-тежката, по-жестоката битка. Под негово ръководство Черноморец загуби абсолютно нелепо от ЦСКА в София, но в никакъв случай не беше надигран. “Левски” бе тотално излъган и победен в Бургас, а двубоят с Лудогорец не излъчи победител. Въпреки това Черноморец е по-големият хит. Най-вече заради гения на Херо и заради отсъствието на милионите финикийски знаци.

» Източник: "Блиц"

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 11 дек 2011 15:52

Мечтите са безплатни....Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш. ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

gamaun

Мнениеот gamaun » 11 дек 2011 16:28

caci написа:Ще му е невъзможнно,ако всичко се решава на терена.

Ако всичко се решаваше на терена, битката за титлата щеше да е между "Лудогорец" и "Черноморец", а ЦСКА и "Левски" щяха да са в златната среда.

Потребителски аватар
Kotooshu
Контакти:

Мнениеот Kotooshu » 11 дек 2011 17:29

Точно
ЛЕВСКИ, ОЛЕ, СВОБОДА ОТ МУТРИТЕ!

tochavos написа:
Предпочитам ЦСКА с историята на Литекс, пред помийна яма с 30 титли.

:(

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 11 дек 2011 18:25

Почти невъзможно е, но все пак има шансове :)
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 11 дек 2011 19:37

Kotooshu написа:

Точно

Аз пък си мисля, че ако всичко се решава САМО на терена ще му бъде повече от възможно.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Върни се в “Черноморец”