Митко Събев поиска ново разпределение

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 09 апр 2010 00:07

на парите от евротурнирите в специална декларация до медиите. "Тече поредният сезон, в който българският футбол се оказва в капана на едни и същи болести: липса на реформи, стратегия, корупция и нечестна игра, ръст на хулиганството, откровени безобразия в съдийството. Футболът ни може да получи над 30 милиона лева, ако имаме силни отбори в евротурнирите. За да се избегне порочното мислене, че всеки клуб може да се облагодетелства от тези средства, е необходим нов модел за усвояването им. Например разпределението да става чрез Профилигата", иска шефът на Черноморец.

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=320279

Време е да се даде шанс на наистина най-добрите играчи

"Само честната и професионална игра може да изведе българския футбол на европейска сцена и да му осигури стабилно финансиране", се казва в изявлението на собственика на Черноморец
Изявление на Митко Събев
Председател на СД на ПСФК Черноморец-Бургас

Тече поредният сезон, в който българският футбол се оказва в капана на едни и същи болести – липса на реформи и стратегия и по-лошото – липса на обща воля и желание за промяна; жертване на високите спортни цели в името на краткосрочни лични интереси или егоизъм; лоши практики на корупция и нечестна игра; влизане от скандал в скандал, ръст на хулиганството и тотална демотивираност. Малкото случаи, когато публиката се връща с желание и ентусиазъм на стадионите, а футболистите играят заради спектакъла и чистото удоволствие от футболната игра, в крайна сметка се оказват окаляни от поредните случаи на нечестно поведение, некомпетентни коментари и замитане под килима на откровени безобразия в съдийството.

Време е тези, за които футболът е професия, съдба и кауза, да осъзнаят общите си предизвикателства и да направят така, че българският футбол да стане част от европейския. Как? Като се подкрепя честната и професионална игра, която може да направи един отбор конкурентен на европейската футболна сцена. Като се даде възможност на наистина добрите да играят и то резултатно в европейски турнири, от които един футболен клуб може да спечели 4 пъти повече средства, отколкото от телевизионни права. Тези средства ще могат да се вложат за спортно-техническо усъвършенстване, за привличане на класни футболисти, за стимулиране на играчите, за развитие на инфраструктурата. Изчисленията сочат, че българският футбол може да получи над 30 милиона лева, ако имаме силни отбори, които да участват в евротурнирите. Участието в професионална футболна група изисква осъзнаване на факта, че само истинската конкуренция в спорта води до високи колективни финансови резултати. За да се избегне порочното мислене, че всеки клуб може да се облагодетелства от тези средства, постигайки по един или друг начин участие в евротурнири, е необходим нов модел за усвояването им. Например, разпределението да става чрез Професионалната футболна лига, съобразно предварително приета от всички клубове схема.

В момента обаче на евротурнирите се гледа като на продължение на родното първенство с други средства. Ръководни органи във футбола или общински фактори, желаещи лична реклама, с всякакви средства се опитват да изтикат един или друг отбор към европейската сцена, независимо от неговата спортно-техническа подготвеност. Удивителна е търпимостта към тези действия и дори толерирането им. Истината е, че не се ли постигне честна игра, професионалните грандове в българския футбол ще бъдат унищожени.

Неосъзнаването на тази ситуация ще води неотменимо в грешната посока. Ще води до задълбочаване на финансовата криза, до отдръпването на спонсори, както и на всички, които милеят за спорта. Защото няма да могат да видят своята реализация на европейска сцена, да получат възвръщаемост на вложените средства и устойчиво развитие на футболните клубове, в които инвестират.

Ръководителите на професионалните футболни клубове трябва да осъзнаят, че провалът на евротурнирите, е отговорност към целия професионален футбол, а не към клубовете, които представляват.

Ръководството на Черноморец обявява нулеви цени за домакинствата до края на сезона
05 април 2010 17:40
Босовете на акулите с пореден жест към запалянковците

В навечерието на най-големия Християнски празник ние заедно доказахме, че в Бургас се случват хубави неща. Еуфорията беше голяма, защото стадионът бе пълен. Вашата подкрепа допринесе за един истински футболен спектакъл както на терена, така и по трибуните. Във връзка с това ръководството на ПСФК Черноморец – Бургас реши да обяви нулеви цени на билетите за стадион Лазур до края на пролетния полусезон за всички мачове на отбора.

Входните билети може да вземете преди всеки двубой от касите на стадион Лазур, от Интерхотел България и от бензиностанциите на Петрол. Тези входни пропуски Ви дават възможност да участвате в томбола, която се тегли в почивката между двете полувремена на всяка среща. Последния мач в навечерието на Великден ни дава основание да кажем - град Бургас вече има своите европейски публика, стадион и отбор.

Потребителски аватар
Qu1cky
Контакти:

Re: Митко Събев поиска ново разпределение

Мнениеот Qu1cky » 09 апр 2010 00:22

само може да се възхищаваш на човек като Митко Събев
По-древни от Рим , По-големи от всички в България , това е Пловдив - Локомотив Пловдив
Изображение

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 09 апр 2010 00:25

Qu1cky написа:само може да се възхищаваш на човек като Митко Събев

Ако Валю Михов разкара наркоманите от БФС ще стане много добре! :mrgreen:

Потребителски аватар
Alternative
Контакти:

Мнениеот Alternative » 09 апр 2010 00:34

Човека наистина дава цялата си енергия за футбола в Бургас.Въпреки,че "нафтата "са доста обидени от този факт...Ако всички собственици бяха като него,щяхме да имаме модела на държавите от централна Европа.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 09 апр 2010 00:49

unist_gp написа:

Добре де,колега,и аз не съм особен фен на ръководството на БФС,но не мислиш ли,че за да наречеш някого наркоман,трябва да имаш някакви доказателства за това?Колкото до самата тема-Митко Събев заслужава уважение за всичко,което прави,но Черноморец е отбор без история и без фенове...Който иска да се обижда,но е така.Не че нафтата са кой знае какво,но,ако беше вложил тези пари в този клуб,стадионът нямаше да е пълен само при свободен вход и с 30 човека агитка,а във всеки мач домакинското предимство щеше да има сериозно значение.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 09 апр 2010 00:55

acmilan написа:
unist_gp написа:

Добре де,колега,и аз не съм особен фен на ръководството на БФС,но не мислиш ли,че за да наречеш някого наркоман,трябва да имаш някакви доказателства за това?Колкото до самата тема-Митко Събев заслужава уважение за всичко,което прави,но Черноморец е отбор без история и без фенове...Който иска да се обижда,но е така.Не че нафтата са кой знае какво,но,ако беше вложил тези пари в този клуб,стадионът нямаше да е пълен само при свободен вход и с 30 човека агитка,а във всеки мач домакинското предимство щеше да има сериозно значение.

ами да направи полицията проверка с куче в офиса на БФС! и като гониха лечков преди седмица, що не го догониха и не му взеха кръвна проба,както се прави навсякъде по света?!? наркомани са, и коцкари, престъпници! някой от тях вртят и бизнес с проституция.90% са за затвора и ще отидат там!
А Гигов най добре да го хванат изненадващо на летището и да му бръкнат в куфара,за да се разбере какво точно продава и къде отиват парите!!!
Последна промяна от unist_gp на 09 апр 2010 00:57, променено общо 1 път.

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 09 апр 2010 00:55

Така е човекът ни казва как е правилно,но няколко мафиота в БФС се правят че не го чуват и си карат постарому,а българският футбол все повече затъва... :roll:
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 09 апр 2010 00:55

..."Ще води до задълбочаване на финансовата криза, до отдръпването на спонсори, както и на всички, които милеят за спорта. Защото няма да могат да видят своята реализация на европейска сцена, да получат възвръщаемост на вложените средства и устойчиво развитие на футболните клубове, в които инвестират"...

Отдавна не бях чел нещо толкова мъдро. Казано на точното място и в най-подходящото време. ..просто...много се развълнувах...дано да има още такива личности във футбола 8-)

Сега ако не друго се надявам че всички дето дават акъл кой баровец кой отбор да купи, ще си отговорят защо никой не е заинтересован да инвестира в родните клубове :?
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 09 апр 2010 00:56

Събев е един от хората,които прави много за БГ футбола,без значение как и от къде взима парите за това....Браво!

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 09 апр 2010 01:06

[/quote]Добре де,колега,и аз не съм особен фен на ръководството на БФС,но не мислиш ли,че за да наречеш някого наркоман,трябва да имаш някакви доказателства за това?Колкото до самата тема-Митко Събев заслужава уважение за всичко,което прави,но Черноморец е отбор без история и без фенове...Който иска да се обижда,но е така.Не че нафтата са кой знае какво,но,ако беше вложил тези пари в този клуб,стадионът нямаше да е пълен само при свободен вход и с 30 човека агитка,а във всеки мач домакинското предимство щеше да има сериозно значение.[/quote]

Пич, съгласен съм че Ченоморец няма богата история и хиляди фенове, НО всяко начало е трудно. Тези неща искат време. Пример: Литекс - преди години бяха ЛЕКС Ловеч - отбор на града, но виж с течение на времето какво се получи - вече са водещ фактор в първенството, и в Европа играят :? Така че според мен Черноморец върви във вярна посока, полека-лека и те ще изминат пътя на Литекс, помни ми думата ;) ...трябват просто няколко години.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “Черноморец”