Община Бургас да стане едноличен собственик на Черноморец

Модератори: SkArY_9, ntodorov, paceto, kartago, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Devian
Мнения: 1555
Регистриран на: 11 яну 2010 00:17
Контакти:

Re: Община Бургас да стане едноличен собственик на Черноморец

Мнениеот Devian » 22 мар 2015 06:15

Green Fighters написа:
Нефтохимик написа:Малко пиар на Николов няма да му и излишен.Тази схема няма как да се получи,поради много причини.Задълженията им не са около 20млн а са над 50млн лв поне това е видимо в ГФО.И докато продължават да умуват се трупат по едни 120 000лв на месец само за наем на Лазур.Николов знае,че Бургас губи стадиона и базата която беше на 100% общинска главно заради него и гледа да хвърли прах в очите на малкото останали заблудени хора докато му изтече мандата.Сега се сещам за един плакат издигнат преди около година от феновете на Черноморец срещу същият Николов за "едни очила с зелен цвят" само заради това,че уж искаше да помогне Нефтохимик да играе на Лазур.А сега паметник сега готови да му вдигнат,но и това ще отмине когато всичко претърпи провал на това обречено от самото начало начинание.Николов и екипът му заедно с екипа на Събев 8г работят с тази цел да се доведат нещата със стадиона до това положение и го постигнаха

Нормално да му правят поклон.. те са си наведени и където духне вятъра те там се надупват. Кмета ги хвана сега за калдаринки и ще ги спасява. Онези пенсионери и те :) Много ми е кеф как неутралните фенове в България им казват истината, а отговора винаги е - "Не си запознат" :)

Точно розовите на повикване да говорят тези неща е доста лицемерно,но от късопаметна ММА-интелигенция какво да очакваш.Що не вземете да ни припомните как се върнахте на стадиона,кой спеше пред кабинета на кмета и не го оставяше на мира,за да помага да се покрият изискванията за лиценза. За паламуда и т.н. неща дето се разнасяха в БФС,за да ви пуснат да въртите тото в А група нещо да кажете :lol: Да споменаваме ли за метаните на Андрейчо Рунчев и одите,които пише по негов адрес :lol:
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

Потребителски аватар
Der Führer
Мнения: 3459
Регистриран на: 17 май 2013 12:15
Контакти:

Re: Община Бургас да стане едноличен собственик на Черноморец

Мнениеот Der Führer » 23 мар 2015 10:03

k.dimitrov написа:Сагата около ПСФК Черноморец се завързва с пълна сила. Както е известно, в момента се търсят варианти, при които Община Бургас да стане едноличен собственик на АД-то, като изкупи акциите на футболния клуб. Това трябва да стане през сложна кръстосана схема с прихващане на задължения. Клубът дължи на общината над 1 милион лева за такса смет и данък сгради. Отделно 14 декара от стадион Лазур са общинска земя, за която не е платен нито лев наем през годините. Самият стадион все още е част от фалиралият Петрол-Холдинг, въпреки че за него вече има сключена предварителна сделка с ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев. Според екперти, ако трябва да се прихване сума за последните 20 години, наемът би трябвало да бъде над 20 милиона лева за целия период. Горе-долу толкова е и сумата, която клубът дължи на Петрол-Холдинг и Митко Събев като кредитиране. Така след приспадане на взаимните задължения клубът би трябвало да бъде купен от общината за символична сума. Идеята е била на кмета на Бургас Димитър Николов, който вече е имал предварителни разговори с клубния бос Митко Събев. Шефът на Черноморец е дал принципно съгласие, но е поискал сума в размер на 4 милиона лева, които трябва да бъдат платени на него за други натрупани задължения, и която той е осигурил от джоба са като физическо лице. Отделно Черноморец дължи пари и на НАП, НОИ и контрагенти на обща стойност 5,7 милиона лева. Събев е поставил като условие общината да покрие тези дългове при една бъдеща сделка. По този начин Община Бургас ще трябва да осигури над 10 милиона лева, за да откупи задълженията. По този начин ще бъде спасен и стадион Черноморец, който ще стане част от едно изцяло общинско дружество.
Николов е ангажирал своя юридически екип, който трябва да подготви всички детайли по сделката. Очаква се тя да стане факт веднага след края на това първенство. Не е ясно откъде ще бъдат осигурени пари за закупуването на задълженията, като не е изключено това да стане чрез заем. Цялата сделка трябва да бъде гласувана от Общинския съвет, където ГЕРБ има пълно мнозинство и не е проблем тя да мине безпрепятствено. Черноморец беше общински клуб в периода 1995-2000 година. На 14 май 2000 година клубът беше преобразуван в АД, където собственик стана бургаският бизнесмен Ивайло Дражев. Той получи и концесия за стадион Черноморец, която беше развалена през 2005 година. През 2007 година беше сформиран ПСФК Черноморец АД, като стадионът стана апортна вноска на общината в дружеството. Осем години след тези събития се налага отново Община Бургас да спасява и клуба и стадиона. Ако тя поеме изцяло контрола върху Черноморец, се очаква годишно от градската хазна да се осигуряват по 3 милиона лева за издръжка на тима и школата. Сума, която е достатъчна за да се завърнат акулите в А група и да играят там без особени проблеми.

1. Доколкото знам стадиона в Лазур , заедно със земята отдавна е частна собственост . Кой е собственик в момента никой не знае . Последно това беше Спорт Пропърти Мениджмънт . Дружество което не е в структурта на Петрол Холдинг . Мисля че още навремето Порточанов се опитваше да "доказва" общинската собственост на земята ( неуспешно ) .
2. Петрол Холдинг е в процедура по несъстоятелност . Всяко движение на активи ( акции , недвижеми имоти и друго имущество ) към момента е преустановено . Назначения синдик няма правомощия да извършва никакви сделки с имущество на холдинга , докато не се излезе със становище дали ще бъде обявен фалит или не . Иначе казано - няма как Общината да придобие акциите на Петрол Холдинг на занижени цени
Както вече се писа - поредния ПР на кмета .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Община Бургас да стане едноличен собственик на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 24 мар 2015 18:17

Бомба само в TribunaBurgas: Гриша Ганчев купи ст. „Лазур“!
Една от знаковите футболни фигури у нас Гриша Ганчев, който е собственик на ПФК Литекс (Ловеч), е закупил ст. „Лазур“. Новината съобщиха вътрешни източници на TribunaBurgas. Сделката е станала преди броени дни чрез неколкократно кръстосано прихващане на дългове в структорите на „Петрол Холдинг“. Както е известно, Ганчев е собственик на „Петрол“ АД, която е най-голямата компания в холдинга. Сделката трябва да се официализира до няколко седмици. Все още няма яснота, дали Ганчев ще се ангажира с издръжката на Черноморец.
Самият ст. „Лазур“ пък е част от империята на „Петрол Холдинг“ и до последно се водеше собственост на фирмата „Спортс пропърти мениджмънт“. Тя от своя страна е наследник на ПФК „Нафтекс“ АД.
Цялата фирмена суматоха и различните собствености объркаха бургазлии тотално. В крайна сметка, преди няколко дни стана ясно, че стадионът е запориран, заради дълговете на холдинга. Сега обаче, Гриша Ганчев се явява като спасител, който откwпува въпросните дългове чрез свои фирми и става собственик на ст. „Лазур“.
Последна промяна от k.dimitrov на 24 мар 2015 18:22, променено общо 1 път.

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Община Бургас да стане едноличен собственик на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 24 мар 2015 18:18

Ершов подарява акциите си в Черноморец на Община Бургас?
Денис Ершов е изразил готовността си да предостави акциите на „Петрол Холдинг“ в ПСФК „Черноморец“ АД на Община Бургас абсолютно безвъзмездно. Това разкри кметът на града Димитър Николов. Той заяви, че е говорил с руския олигарх и неговите адвокати.
„Ако придобием акциите, може да мислим за модернизиране на стадион Черноморец. За общината е абсолютно невъзможно да издържа сама и Нефтохимик, и Черноморец. При формирането на тази комисия, не трябва да има и милиметър съмнение за задкулисие. Затова трябва в нея да има представители на всички партии“, заяви градоначалникът. Той се обърна и към Николай Тодоров. Николов се съгласи, че Нефтохимик има проблеми с намирането на тренировъчна база. Според него обаче Община Бургас е дала на клуба за ползване всичките си бази, на които е собственик, абсолютно безвъзмездно.

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Община Бургас да стане едноличен собственик на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 24 мар 2015 18:19

Създадоха комисията, която ще преговаря с „Петрол Холдинг“. Вижте членовете й
Комисията, която ще води преговори с “Петрол холдинг” АД, бе създадена. Това решиха общинските съветници на Бургас. С пълно единодушие за членове на комисията бяха избрани: Евгений Мосинов, Йордан Георгиев, Константин Бачийски, Стоян Евтимов и Делян Иванов.

Три месеца ще има за действие временната комисия. През това време тя ще трябва да се запознае с цялата документация на ПСФК „Черноморец“ АД.

k.dimitrov
Мнения: 3165
Регистриран на: 15 юли 2010 18:59
Контакти:

Re: Община Бургас да стане едноличен собственик на Черноморе

Мнениеот k.dimitrov » 07 апр 2015 19:56

Ершов свиква Общо събрание на Черноморец
Денис Ершов е отправил искане за свикване на Общо събрание на акционерите на ПСФК Черноморец Бургас АД. TribunaBurgas се сдоби с документа, с който е направено това искане (може да го видите като снимка под материала). Според него, дневният ред, при който трябва да протече Общото събрание, е следният:
1. Промяна на устава на дружеството;
2. Освобождаване на членовете на Съвета на директорите на дружеството;
3. Избор на нови членове Съвета на директорите на дружеството;
4. Вземане на решения за обезсилване на издадените временни удостоверения и книга на акционерите и издаване на нови такива;
5. Вземане на решения за извършване на одит на дружеството;
6. Избор на одитор, който да извърши одита на дружеството;
7. Разни
Изрично се отбелязва, че необходимостта от т. 4 е поради факта, че книгата на акционерите не се намира на разположение на дружеството и няма данни за това в чие владение се намира, както и поради факта, че издадените временни удостоверения не са предавани на акционерите в дружеството и не се намират в тяхно владение.


Върни се в “Черноморец”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост