Всекидневна на Черноморец
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- burgazliqta
- Контакти:
Re: Всекидневна на Черноморец
Владо, виж ти(или съпругата ти) из форумите какво са писали майки, чиито деца са страдали от подобно нещо. 100% ще има нещо полезно което ще е написано. Надявам се да се оправи бързо без много лекари и лекарства.
[center]
[/center]
[/center]Re: Всекидневна на Черноморец
burgazliqta написа:Владо, виж ти(или съпругата ти) из форумите какво са писали майки, чиито деца са страдали от подобно нещо. 100% ще има нещо полезно което ще е написано. Надявам се да се оправи бързо без много лекари и лекарства.
Само че първо им трябва диагноза,после в бгмама и готово
BRF написа:ntodorov написа:Дано всичко да е наред.Снощи към два и половина моя малкия и той се събуди с 38 и половина.
Горкото. Вируса ли е Вальо ?
ПС: Относно поустовете на Ники и Вальо към Владко... Дори мисля, че антибиотика е абсолютно несъвместим с "лекуването" на шарка...
Незнам.Цял ден е с 38 и половина.Дано не е нещо сериозно.Довечера ще го караме при личната.
ПС:99% съм сигурен,че при шарка не се дава антибиотик.
Вальо. Аз съм, като оная ясновидката "Светлина" по вестниците:
Вие чакахте кътници. Стискам палци да са те...ама при тези вируси може ли да лежиш на тази кълка я
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
BRF написа:burgazliqta написа:Владо, виж ти(или съпругата ти) из форумите какво са писали майки, чиито деца са страдали от подобно нещо. 100% ще има нещо полезно което ще е написано. Надявам се да се оправи бързо без много лекари и лекарства.
Само че първо им трябва диагноза,после в бгмама и готово![]()
Там вече и диагнозата поставят...Викам да се побратимим с БГ-мамите и преди всеки мач да ни снасят инфо, което да материализираме в Еврофутбол.
Те всичко знаят, всичко могат и от всичко разбират...Дори и от фини шпакловки на неравни стени. ГоУеми са маминките.
[
Незнам.Цял ден е с 38 и половина.Дано не е нещо сериозно.Довечера ще го караме при личната.
ПС:99% съм сигурен,че при шарка не се дава антибиотик.[/quote]
Вие чакахте кътници. Стискам палци да са те...ама при тези вируси може ли да лежиш на тази кълка я
?[/quote]
Така и затова съм малко по-спокоен.
ПС:99% съм сигурен,че при шарка не се дава антибиотик.[/quote]
Така и затова съм малко по-спокоен.
- burgazliqta
- Контакти:
Докато сме на тема за лекари и болници, да ви споделя колко са компетентни българските лекари. Преди 9 месеца(16 септемри 2011) личната лекарка ме извика да ми направи проба за МАНТУ. Отидох аз направи ми я и ми каза да отида да ми е отчете след два дни. След два дни отидах и ми я измери с една линийка. Пробата беше 16мм(за тези като мен които не разбират: Колкото е по-голяма пробата толкова по-добре, като нормата е 10-19мм). С две думи аз съм О.К. , но личната реши съвсем друго. Тя каза, че е прекалено голяма и ме прати в ТУБ-а. Оттам същата процедура: гледане на ръката, мерене на пробата и ми казаха, че ще ми изпишат Изонид заедно с витамин Б6 и да ги пия 3 месеца, с уговорката след 3 месеца да отида да видят как съм. След прословутите 3 месеца отидох и без да ми правят нова проба или най-малкото един преглед ми изписаха хапчета за нови 3 месеца. Добре викам аз, щом трябва ще пия.След тези 3 месеца отидох пак, направиха ми ново МАНТУ и пак след два дни да отида да го отчетат. Отидах след като минаха двата дена и този път пробата беше 13мм(отново в нормата), след което тези отново ми казаха да пия хапчета още 3 месеца. След тези 3 месеца отново отидах, отново ми направиха проба, отново след два дни за отчитане(този път беше 12мм) и отново заявено да пия хапчета още 1 месец. Зарадвах се защото след този месец щях да ги спирам. През това време сменихме личната лекарка, защото старата ми лазеше по нервите и на няколко пъти вдигах големи скандали заради некадърността и. Та новата лична лекарка разбра за случващото се със мен и каза, че това не е редно и ме изпрати при специалист, който ми обясни, че през цялото време аз съм бил клинично здрав и нямам никакви индикации да съм болен от туберколоза. Жената се притеснни и ми даде направления да ми направят проби на кръвта и да ми направят ехография на черния дроб(защото тези хапчета можели да увредят черния дроб). Днеска ходих да ми направят изследванията и за моя радост всичко беше във норма и нямам никакви увреждания на черния дроб. А на зададен от мен към мен въпрос "Защо тези некадърници ме тъпкаха със хапчета 9 месеца без да нищо да ми има?" аз си отговорих, че са ми ги давали за да ме имат като пациент и здравна каса да им плаща за повечето пациенти.
Това отново доказва, че на някой български лекари им е през оная работа за пациентите, а повече мислят за парите които ще вземат. Така че хора ако се усъмните в нещо казано ви от даден лекар, идете при друг, той може да не мисли само за себе си, а и за хорака които идват за специализирана помощ.
Това отново доказва, че на някой български лекари им е през оная работа за пациентите, а повече мислят за парите които ще вземат. Така че хора ако се усъмните в нещо казано ви от даден лекар, идете при друг, той може да не мисли само за себе си, а и за хорака които идват за специализирана помощ.
[center]
[/center]
Абе много англичани тази година паднаха от хотелските си балкони в Слънчев бряг. Току-що падна още един.
[offtopic]по налъми ли ходят из тези тераси, надвесват ли се, бутат ли се от там, тераси ли не са виждали, не могат да носят на алкохол ли, не си преценят възможностите ли, ама този е 6-тото парче само за тази година, което излиза от хотелската си стая...през балкона. Бааааси хората.
[/offtopic]
ПС: Ники. Вие имате ли неправомерно излетели през балконите си албионци. Започват да ме глождят съмнения, че в гена им е заложено и да летят, въпреки, че са в непреодолим етап, докато все още им пречи гравитацията.
[offtopic]по налъми ли ходят из тези тераси, надвесват ли се, бутат ли се от там, тераси ли не са виждали, не могат да носят на алкохол ли, не си преценят възможностите ли, ама този е 6-тото парче само за тази година, което излиза от хотелската си стая...през балкона. Бааааси хората.
ПС: Ники. Вие имате ли неправомерно излетели през балконите си албионци. Започват да ме глождят съмнения, че в гена им е заложено и да летят, въпреки, че са в непреодолим етап, докато все още им пречи гравитацията.
- burgazliqta
- Контакти:
ntodorov написа:Абе много англичани тази година паднаха от хотелските си балкони в Слънчев бряг. Току-що падна още един.![]()
[offtopic]по налъми ли ходят из тези тераси, надвесват ли се, бутат ли се от там, тераси ли не са виждали, не могат да носят на алкохол ли, не си преценят възможностите ли, ама този е 6-тото парче само за тази година, което излиза от хотелската си стая...през балкона. Бааааси хората.[/offtopic]
При нас все още няма последователи на "летящия холандец"
[center]
[/center]
Владо,шарка с антибиотици не се лекува. Виж наистина заведете детето и другаде,че лоша работа. По-лошо нещо от това детето ти да е болно няма!!
[center]
[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]
[/center][center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]
-
k.dimitrov
- Контакти:
Владо, прави са. Антибиотикът е противопоказен за шарка, спира развитието й и тя не може да избие. А това е много лошо, защото детето поддържа висока температура. Температурата при шарката започва да пада, едва когато тя избие. Това съм го преживял, на 17 години лежах в болница с шарка, която ми изби едва на 4-ия ден, след като един млад лекар препоръча на родителите ми да ме намажат с ракия. Преди това ме тъпчеха с антибиотици, защото поддържах много висока темппература 39-40 градуса, а никой от лекарите, които тогава ме преглеждаха (родителите ми викаха 3-4 пъти Бърза помощ), не предполагаха, че на такава възраст ще се разболея от шарка. Още повече, че като малък бях боледувал. Даже след като изби, един кожен лекар(беше голям фен на футбола, ама май нищо не разбираше от занаята си) ме изпрати в кожното отделение на 3-та поликлиника. Добре, че там имаше кадърен доктор - завеждащ отделението, който веднага определи, че това е шарка и ме прехвърлиха в инфекциозното. Тогава от докторите научих, че при шарка никога антибиотик и че има 7 вида шарка, така че може и да те повтори, и потрети.
Ако е ангина, на малките много помага Бисептол, ако не помогне - минаваш на антибиотик. Там експерименти не трябва да се правят.
Ако е ангина, на малките много помага Бисептол, ако не помогне - минаваш на антибиотик. Там експерименти не трябва да се правят.