Всекидневна на Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Re: Всекидневна на Черноморец

Мнениеот калпазанчо » 11 юни 2012 17:18

ntodorov написа:Страшно...
[offtopic]Момчета. По обективни и субективни причини ми се налага по това време на годината да ходя в едно градче на брега на Дунав-а. Случва ми се от почти 20 години и синтезирам наблюденията си от тогава. Това градче е действащ Общински център с невероятна природа ( Дунав и Вит се вият покрай него). Градче, което е дало живот на родителите на моята съпруга. Помня и зная, какво беше...знам, какво е сега. Пълна разруха другари и другарки, но по-страшна е другата разруха - душевната. Личностната деградация там вече върви с пълна сила. От година на година се засилва този процес на разяждане и е на прага на пропастта. Умопомрачен съм, объркан съм, а на моменти ми се ревеше. Стагнацията е заложила главите на много млади хора и семейства. Банкови брокери обикалят из къщите с адвокати и Съдии изпълнители заменили вежливите си физиономии с свирепи такива. Държавата там я няма. Липсва адекватност във всяка институция...Като казвам институция, че се сещам за болницата, в която хората там отиват с нескритата надежда да си отидат от този свят поне без болка :shock: . Пари за лечение не дават, защото нямат, а ако имат те са малко и предпочитат леталния си край, отколкото финансов такъв. :shock: Факт. Доходите на "късметлиите" в пенсионна възраст варират от 150 до 220 лв. Пенсия по-голяма от тези взима само...бившия кмет. Болката ми обаче е за младите. Активните хора със семейства и дом на възраст от 26 до 40 години живеят на мускули и фотосинтеза. Разчитат на по-възрастните ( на пенсиите им) в семейството и се отдават на риболов, металосъбиране, кабелообиране, иманярство...Ако някой си докара прилични доходи от нейде припка към магазините да си покрие версиите или да си пусне тока, водата, кабелната...Кабелната ТВ е задължителна. Беше неразбираем преди време този приоритет на тамошните за мен, но с всяка изминала година осъзнавам, че това им е единствената ниша за благодат и съпричастност към хубавци и хубавици от Холивуд. Най-странното обаче за мен си остава пораженческото и примиренческо мислене на тези хора. Вече не искат да си помогнат и сами. Мразят успелите, мразят живот различен от техния и се носят по течението. Хората там демонстрират "напредък" само чрез материалните си придобивки от М-тел, Глобул, Виваком или някоя автокъща. Всички тези придобивки са наистина много ценни и съвършени, ако човек знаеше цената им за придобиване. И, ако за нас хората от далеч по-развития в икономическо отношение юг се измерват в пари, там се измерват в кръв. Пиша кръв в буквалния и преносен смисъл на думата другари и другарки. Имах честта да се запозная с човек жертвал двете си крави за телефон Самсунг Галкси 2 ( добре, че не е чул за Ноте, защото трябваше да продаде и на комшията кравата) :roll: . Негово право си е, но е лишил семейството си от доходи. Доходи, чиито измерения са зависили само от вимето на свещените за Индия животни...Обичам да изследвам хората с тяхното битие, начин на живот, мислене и вътрешен свят. Тамошните хора могат да бъдат "изследвани" редица години и надали ще има учен, който да ги разгадае. Аз се мъча 20 ( двадесет) години да разбера тъста и тъщата и не успявам. При всяка нова среща зачерквам старите си анализи и започвам изучаването отначало - за съжаление без грам резултат за момента. Сега оставих щерка си там и се надявам, когато след 20 дена си я прибера да не разчета промяна в характера и нагласата и за живот. В противен случай ще ми бъде много мъчно и трудно за да я вкарам пак в коловоза...Като пиша за коловоз, че и аз започвам да си задавам въпроса. Е ли моя/нашия коловоз по-верния ?... Вече се съмнявам. Съмненията ми изскочиха, като болид от остър завой, когато реших да финансирам закупуването на десет торби цимент, бетонови плочки, пясък и чакъл в името на това да се възстанови паднал след зимата дувар ( ограда) между две братски къщи. Речено-сторено. Докато обследвах този "огромен проблем", оказал се неразрешим казус за двамата собственика (заради цената на материалите) и организирах изнасянето на отломките и боклуците за отваряне на фронт за работа, "заинтересованите" с лакти на масата се бореха със земното притегляне. На другата сутрин в ранни зори се запретнах по хладно да изхвърлям боклуците и към икиндия бях готов. Изхвърлих си ги сам, но поне направих фронт за действие, но ме озадачи "мнението" на една изкуфяла старица: "Момче, ти луд ли си ? На тия откак им умрЕха бащите да си видял нещо да сторят сами ?"...Замислих се, защото познавах бащите им - работни старци отишли си от този свят на 87 и 90 години...С техните синове ( с единия имах невероятния късмет да ми бъде тъст :P )се хванах да съграждам оградата. Оказва се, че силата им е само с лакти на маса и говорене на велики приказки - с друго не моЙ ги запомня...Сигурен съм, че догодина цимента, който им купих ще се изсуши от мъка в торбите си и ще предпочете да стане камък отколкото да мине през мистриите им...Споделям този отделен случай, защото схванах поредната истина, че случайностите на този свят са много малко, а нелепостите в пъти повече. Една случайност е, че поне съпругата ми няма нищо общо с хората от оня край, а нелепост е, че аз се запознах с тях. :) ( преувеличавам малко) И, като пиша за хората от онзи край не бива да пропускам и друго. Има си и изключения, като Диляна Попова ( актриса, манекенка и бивше гадже на Дичо от Д2), Петя от Сървайвър, две водещи на БТВ, които са родени и израснали там, но са станали хора, защото са избягали от посредствеността и инерцията. Дали обаче тази посредственост е предизвикана или заложена там - аз не знам. Точно нея се опитвам да изследвам. За съжаление и аз не смея да се определя що за стока бих бил, ако съдбата или нелепостта ме бяха пръкнали в Северозападнала България, както си го казват и местните...Все пак аз съжалявам тези хора и искрено вярвам, че причината за всичко се крие в демографския проблем там. Всеки друг помисъл е страшен и не говори никак добре за нацията, управляващите ни и бъдещето ни въобще...Потресен съм от контраста и начина на живот в големия южен град ( Бургас) и малкото северозападно градче с китна природа и вече бледи белези от един по-добър и отдавна отминал живот. :cry:
ПС: Жертвах една обиколка из Хърватска...Тоше, иде реч за обиколка с водния шеф на Манхатан, който ти познаваш и, който в този момент е нейде там, а аз...разбрахте къде, но поне си минах по реда. :) . :|[/offtopic]

Нейчо, добре дошъл отново в цивилизацията :mrgreen: Като чета за Пльевьен и се сещам за последното си путешествие до там....Нямам обаче време да разкажа, че след малко затварят офиса, а после ще съм на шопинг в строителните хипермаркети у китния южен град 8-)
п.п.Искате ли тези дни да си спретнем едно форумно кайвьенцИ нейде по обед?
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 11 юни 2012 17:20

Нейчо,добре дошЕл отново. ;) Отново уникален разказ от първо лице.
Онзи ден на мача Полша-Гърция,щерката вика:"Тате,видях на Тедито таткото на мача". Викам-Глупости. То верно,че Счезна,ама ако е заминал за Полша щеш да са поФали. И все пак някво съмнение се загнезди в мен.. До днес. Явно не си бил на Европейското. :mrgreen:
И като стана въпрос за Северозападна България,аз имам много добри спомени от Плевен. Служих известно време в Долна Митрополия и отскачах до Плевен. Преди около 17 години града беше много красив и чист. Жените също. ;) От тогава не съм ходил. Всъщност не съм ходил никъде. :( Освен в Ст.Загора по служба. Както и да е. Та за мен Плевен ще остане в паметта ми като един красив и чист град. Имаше страшно много хора по улиците и по кафетата в центъра. Сега вероятно не е така. Нещата са трудни навсякъде. Верно,че на нас тука ни е по-лесно,ама и ние си имаме финансовите проблеми. И то доста сериозни. Далеч съм от мисълта,да се сравнявам с онези хорица там,но в сравнение с един софиянец или старозагорец примерно. Отклоних се...
Добре дошъл отново и дано присъствието ти раздвижи спрелия напоследък форум и да се организираме за некой мач. ;)
Последна промяна от subzero на 11 юни 2012 17:21, променено общо 1 път.
[center]Изображение[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 11 юни 2012 17:20

Bourgas написа:
Автор: Бесове.бг

От фенклуба не могат да повярват, че любимците им не са се отдръпнали от спора за третото място с „Левски“

„Сините акули“ таят обида към „Черноморец“ заради съмнително слабия финал в първенството, който остави тима на 4-то място и го лиши от право на участие в Лига Европа. Хора от фенклуба издадоха, че най-разочарован се чувствал председателят Неделчо Харизанов. Той дори обмислял оставка от поста, а в най-яростните си състояния се заканвал да не стъпва повече на мач.

Във фенклуба не могат да повярват, че любимците им са вложили всичките си сили в преследване на третото място. Сред „сините акули“ се прокрадвали натрапчиви съмнения, че „Черноморец“ доброволно се е отдръпнал в спора с „Левски“ за позицията. Най-подозрителен на ултрасите изглеждал мача от предпоследния кръг със слабака „Локомотив“ /Сф/, който завърши наравно 1:1 в Бургас.

Интересно ще бъде да се види дали на първото домакинство на стадион „Лазур“ от новото първенство сектор 20 в блок В ще се напълни. Там сяда агитката, която трудно ще забрави финала на надпреварата в „А“ група миналия сезон.

За това ви казвам, да не четете бесове, хич не знаят за какво става реч, обаче пишат едни "силни" статии, та свят да ти се завие. Бавна и мъчителна смърт за подобни поръчково-жълтеникаво-аматьорски медии! :evil: 8-) :mrgreen:

Ахаахаха Дечо бил разочарован...ахахаха бесове.....ахахахаха 20ти сектор..............ахахахахха агитката седяла там....ахахахахха

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 11 юни 2012 17:23

Нейчо, Нейчо....модерната българска литература само страда от твоя избор да избереш водната стихия пред перото :!: Ама сериозно ти казвам - вземи отдели малко време за някой литературен блог или за някое издателство :? познавам един издател...

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 11 юни 2012 17:47

Искам си Акаунта написа:Дааааа ... след финала за ШЛ , нещото свързано с играта което ме зарадва най-много ... е физиономията на Робен след мача с Дания :mrgreen:

Абе кво става напоследък..... Нещо зеха да ни се уеднаквяват чувствата :mrgreen:

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 11 юни 2012 18:02

Ицо, тва на всеки може да се случи. Не го пожелавам на никой. Дано сте останали само с уплахата, а и тя да преминава бързо. Брех да е*а и мангала :o За малко да ни потурчи съфорумника! Мамицата му.....

п.п. Видях че има нов пътепис от Нейчо. Моменалически се потапям се в словата му :)

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 11 юни 2012 18:05

subzero написа:Пичове,аре да се съберем за нЕкой мач...

Може, можеее
Тошко вече знае къде съм! Всички са добре дошли :)

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 11 юни 2012 18:10

petkan написа:Ицо, тва на всеки може да се случи. Не го пожелавам на никой. Дано сте останали само с уплахата, а и тя да преминава бързо. Брех да е*а и мангала :o За малко да ни потурчи съфорумника! Мамицата му.....

п.п. Видях че има нов пътепис от Нейчо. Моменалически се потапям се в словата му :)

Като каза "мангал", че:
Знаете ли какво е наглост и безочие.
Да отидеш в цигански бар и да си поръчаш малък ром със сок от манго. :mrgreen:
ПС: Между другото е много добра комбинация.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 11 юни 2012 18:20

Нейчо,добре дошЕл отново. Отново уникален разказ от първо лице.
Онзи ден на мача Полша-Гърция,щерката вика:"Тате,видях на Тедито таткото на мача". Викам-Глупости. То верно,че Счезна,ама ако е заминал за Полша щеш да са поФали. И все пак някво съмнение се загнезди в мен.. До днес. Явно не си бил на Европейското.

Ако говориш за първия мач. Аз съм бил... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[offtopic]Даже бях забравил, че започва Европейското. Наред с нищетата тамошна, хората не са забравили да се веселят и живеят. Бях на една все още поддържана вила на Дунава. Бяхме от предния ден та до вечерта на мача. Сетих се по едно време, но пък компанията беше силна и нямаше как да се зареже. Дух и тяло ме бяха напуснали и е твърде вероятно да са се пренесели във Варшава по това време. :mrgreen: Данчо.Организираме се с тукашните апапи на местен запой. Ако искаш ела с нас. Гласим се около събота или неделя. Гледам, че всички заведения са изкарали телевизорите. Някак си е футболно- феерично в квартала...Аааа, Данчо. Честит ни Кауфланд... :)[/offtopic]
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 11 юни 2012 19:03

ntodorov написа:Нейчо,добре дошЕл отново. Отново уникален разказ от първо лице.
Онзи ден на мача Полша-Гърция,щерката вика:"Тате,видях на Тедито таткото на мача". Викам-Глупости. То верно,че Счезна,ама ако е заминал за Полша щеш да са поФали. И все пак някво съмнение се загнезди в мен.. До днес. Явно не си бил на Европейското.
Ако говориш за първия мач. Аз съм бил... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
[offtopic]Даже бях забравил, че започва Европейското. Наред с нищетата тамошна, хората не са забравили да се веселят и живеят. Бях на една все още поддържана вила на Дунава. Бяхме от предния ден та до вечерта на мача. Сетих се по едно време, но пък компанията беше силна и нямаше как да се зареже. Дух и тяло ме бяха напуснали и е твърде вероятно да са се пренесели във Варшава по това време. :mrgreen: Данчо.Организираме се с тукашните апапи на местен запой. Ако искаш ела с нас. Гласим се около събота или неделя. Гледам, че всички заведения са изкарали телевизорите. Някак си е футболно- феерично в квартала...Аааа, Данчо. Честит ни Кауфланд... :)[/offtopic]

Ми Нейчо кат има организация няква ши са разберем. Иначе за Кауфланда....оня ден си бих рекорда за изхарчени пари в хипермаркет. Още ближа рани. Не ми се говори за Кауфланд. :mrgreen:
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Върни се в “Черноморец”