"Черноморец" Бургас: Подготовка - контроли, трансфери
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
k.dimitrov
- Контакти:
Re: "Черноморец" Бургас: Подготовка - контроли, трансфери
Напълно потвърди моите думи. Благодаря!
k.dimitrov написа:Напълно потвърди моите думи. Благодаря!
...Както и моите.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
-
k.dimitrov
- Контакти:
Ако не сте разбрали, това имах предвид:
"Тази песен с комисионните се пее от определени хора, които отдавна са против този отбор. Явно увлича нови и нови последователи. Бъдете по-конкретни, кой ги взема комисионните. Мислите ли, че купувача е толкова прост, че раздава наляво и надясно комисионни. Мениджърите вземат достатъчно високи, че да се раздават и други."
Ще допълня, има договори и договори, някои са с условия. Комисионните също се изплащат по различно време и при различни условия. Понякога е по-добре да освободиш новопривлечен, за да си спестиш изпълнението на допълнителните условия по договора.
"Тази песен с комисионните се пее от определени хора, които отдавна са против този отбор. Явно увлича нови и нови последователи. Бъдете по-конкретни, кой ги взема комисионните. Мислите ли, че купувача е толкова прост, че раздава наляво и надясно комисионни. Мениджърите вземат достатъчно високи, че да се раздават и други."
Ще допълня, има договори и договори, някои са с условия. Комисионните също се изплащат по различно време и при различни условия. Понякога е по-добре да освободиш новопривлечен, за да си спестиш изпълнението на допълнителните условия по договора.
- Der Führer
- Контакти:
k.dimitrov написа:Ако не сте разбрали, това имах предвид:
Ники - комисионни може да има , може и да няма . Зависи как работи самия агент . Той може да поиска играча да получи примерно 20 000 лева на ръка , от които да получи процент . Емил Данчев примерно е такъв агент , който си взима процента от самия играч . Затова е заинтересован да му урежда добри условия .
Друг тип мениджъри , които водят свободни агенти процедират така : водя ти играч , харесваш го , подписвате и ти ми плащаш примерно 10 000 лева комисионна . А аз ще имам грижата , да го убедя да подпише .
Именно втория вариант е масова практика в България . Пи всички положения обаче , при подписване на договор между играча и клуба , комисионната за агента е гарантирана . Всички останали условоя по договора , касаят агента , само ако получава процент от приходите на играча ( и това го има ).
По принцип далаверите с комисионните са следните : агента води играч , който не е нищо особено , треньора казва че играча му трябва , подписват и после двамата с агента делят комисионната .
Втория вариант е , когато вместо треньора участва лице от ръководството . Примерно изпълнителен директор , технически директор и т.н .
В първия вариант играча изиграва няколко мача , преди да бъде обявен за разочарование и натирен . При втория може играча въобще да не помирише терен защото е привлечен през главата на тееньора , или да бъде освободен почти веднага .
Всичко е въпрос на добри контакти и добро желание от двете страни . Не твърдя , че това се случва в Черноморец ... но както каза Нейчо , когато се натрупат съвпадения , човек се замисля .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
Не бива да забравяме факта,че Херо трябваше да прави бърза селекция и вероятно е стрелял на сляпо. Това разбира се не променя факта за изтърваните добри играчи.
[center]
[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]
[/center][center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]
-
k.dimitrov
- Контакти:
Де е Киро на кирия. Херо взема комисионни и привлича мушмороци. И след 6 месеца се озъбва. "Отде пари, като нема кой да даде, като нема кой да продам". Закриваме.....................................! Вярвате, че Херо сам ще си реже клона??????
Вторият вариант го забравете. Още на втория футболист, за когото го задължат да го вземе и Херо ще го търсят през крив макарон. Някой зададе ли си въпроса защо Пелето е в немилост. Имаше един Педро Мендеш ........ и ............... Там Херо не го задължиха, а го убедиха и чао, чао...... Няма пътувания за Пелето, стои си мирно и тихо, а беше голям скаут, голямо нещо!!!
Вторият вариант го забравете. Още на втория футболист, за когото го задължат да го вземе и Херо ще го търсят през крив макарон. Някой зададе ли си въпроса защо Пелето е в немилост. Имаше един Педро Мендеш ........ и ............... Там Херо не го задължиха, а го убедиха и чао, чао...... Няма пътувания за Пелето, стои си мирно и тихо, а беше голям скаут, голямо нещо!!!
- Der Führer
- Контакти:
k.dimitrov написа:Де е Киро на кирия. Херо взема комисионни и привлича мушмороци. И след 6 месеца се озъбва. "Отде пари, като нема кой да даде, като нема кой да продам". Закриваме.....................................! Вярвате, че Херо сам ще си реже клона??????
Къде съм писал че Херо го прави ... ама след като държиш да си говорим за Педро Мендеш . Ми не е само той . Имаше един Таварез - дойде на проби , игра в контрола , НЯКОЙ го хареса , подписа договор , снимаха го с фланелката ... и му разтрогнаха договора . Ама агента му си взе комисионната . Знам го на 100% . Колкото до Мендеш - да беше само той . От това лято такива са - Оливейра , Мрабет , Соли . Връщаме се малко по-назад - Лола , Арно , Юсеф , Уалембо . В това число трябва да добавим и Румен Трифонов , Трифон Трифонов и Александър Башлиев . Е някои от изброените са се задържали в отбора цели 4-5 месеца . А общото между тях е ... че нямат нищо общо с Пелето
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
-
k.dimitrov
- Контакти:
Der Führer написа:Друг тип мениджъри , които водят свободни агенти процедират така : водя ти играч , харесваш го, подписвате и ти ми плащаш примерно 10 000 лева комисионна . А аз ще имам грижата , да го убедя да подпишe.
E, хайде уточнете се, Херо ли е, не е ли Херо?
За останалите вече писах, моля ви, не ме карайте да се повтарям:
k.dimitrov написа:Ще допълня, има договори и договори, някои са с условия. Комисионните също се изплащат по различно време и при различни условия. Понякога е по-добре да освободиш новопривлечен, за да си спестиш изпълнението на допълнителните условия по договора.
Да допълня, навсякъде се вземат футболисти, които ако не се докажат, обикновено биват освобождавани преди края на договорите им. Не ме карайте да давам примери. Много са.
- Der Führer
- Контакти:
k.dimitrov написа:Der Führer написа:Друг тип мениджъри , които водят свободни агенти процедират така : водя ти играч , харесваш го, подписвате и ти ми плащаш примерно 10 000 лева комисионна . А аз ще имам грижата , да го убедя да подпишe.
E, хайде уточнете се, Херо ли е, не е ли Херо?
За останалите вече писах, моля ви, не ме карайте да се повтарям:k.dimitrov написа:Ще допълня, има договори и договори, някои са с условия. Комисионните също се изплащат по различно време и при различни условия. Понякога е по-добре да освободиш новопривлечен, за да си спестиш изпълнението на допълнителните условия по договора.
Да допълня, навсякъде се вземат футболисти, които ако не се докажат, обикновено биват освобождавани преди края на договорите им. Не ме карайте да давам примери. Много са.
Ники ... посочил съм каква е схемата с комисионните . Не съм казал , че това е така в Черноморец . Няма какво да уточнявам . Колкото аз мога да докажа че Херо е в комбина с някой агент , толкова и ти можеш да докажеш че не е .
За останалите - и аз не искам да се повтарям , за това ще го кажа максимално просто . Всеки нормален агент печели или от играчи ( ако е добър ) или от клубовете ( ако е един от многото ) . Работата му се състои в това да намери клуб на играча с който има взаимоотношение . В момента в който играча подпише договор с някой клуб , работата на агента е приключила и той трябва да си получи полагаемото му се възнаграждение . Тоест комисионната . Уточнявам - след подписване на договора на играча с клуба , комисионната е дължима . Всички останали евентуални условия в договора нямат отношение . Примерно - ако играча стане голмайстор , агент може да получи допълнителен бонус . Но ако играча не изиграе нито една минута и бъде освободен , това по никакъв начин не означава , че агента няма да си вземе комисионната . Ако клуба откаже да я плати ... ами тогава , или агента осъжда клуба , както се случи с ЦСКА и освен комисионната , клуба ще плати и разходите по делото и глоба от футболната централа . Или се получава някой случай като Анисе .
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
-
k.dimitrov
- Контакти:
Der Führer написа:Колкото аз мога да докажа че Херо е в комбина с някой агент , толкова и ти можеш да докажеш че не е .
Повтарям се, но няма как:"Де е Киро на кирия. Херо взема комисионни и привлича мушмороци. И след 6 месеца се озъбва. "Отде пари, като нема кой да даде, като нема кой да продам". Закриваме.....................................! Вярвате, че Херо сам ще си реже клона??????"
]Der Führer написа:агент може да получи допълнителен бонус.
Е, това и исках да чуя. Значи освен заплати, икономисваме и евентуални бонуси на агентите.