История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 02 май 2012 21:30

ntodorov написа:Ванка. Точно този отбор възбуди масовия интерес на Бургазлии. Мача с Монтана си го спомням. Слушах го по Спорт и музика ( следяха и Б групата).
Стефан Миндов откри резултата с далечен удар. Ония ни обърнаха...Помниш ли, че от Монтана следващия сезон взехме онова дребното момченце с голямата душа - Васко Конов ( дано не греша името му )

Помня го разбира се! Даже ходих на стадиона да им гледам тренировката.Лично се познавах с вратаря Войнов и Светлин Нончев-и ги питах кой е Конов.Тогава на стадиона се влизаше(все още) напълно свободно-чак на терена влизахме и слушах наставленията на Херо.Тогава още беше млад и зелен,ама как се издигна само?! Че чак и "посиня" :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 02 май 2012 21:33

Да, на стадиона също съм влизал да играя футбол по време на почивката, беше голям кеф, Докато на 9 Септември не можех и да си го помисля това :)
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 02 май 2012 21:35

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
ntodorov написа:Ванка. Точно този отбор възбуди масовия интерес на Бургазлии. Мача с Монтана си го спомням. Слушах го по Спорт и музика ( следяха и Б групата).
Стефан Миндов откри резултата с далечен удар. Ония ни обърнаха...Помниш ли, че от Монтана следващия сезон взехме онова дребното момченце с голямата душа - Васко Конов ( дано не греша името му )

Помня го разбира се! Даже ходих на стадиона да им гледам тренировката.Лично се познавах с вратаря Войнов и Светлин Нончев-и ги питах кой е Конов.Тогава на стадиона се влизаше(все още) напълно свободно-чак на терена влизахме и слушах наставленията на Херо.Тогава още беше млад и зелен,ама как се издигна само?! Че чак и "посиня" :mrgreen:

Херо си беше син. Временно позеленя. :) ...Конов беше голямо перде, а Нончев беше най-омразния футболист за домакинските публики, когато гостувахме. Мнооого го мразеха всички, а и той имаше нагла визия. :) Той беше юноша на ЦСКА, ако се не лъжа.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 02 май 2012 21:37

Е, Херо винаги е бил син, но в едно негово интервю на скоро сподели, че са му еднакво мили и двата отбора.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 02 май 2012 21:42

Bourgas написа:Да, на стадиона също съм влизал да играя футбол по време на почивката, беше голям кеф, Докато на 9 Септември не можех и да си го помисля това :)

Така беше...Аз съм влизал буквално до съблекалните. Митко Стойчев беше зевзек и се базикаше с някакъв администратор на Доростол ( третия кръг), че това му била премията от НХК-то. :) докато си пресипваше една 30 литрова туба с бензин. Беше по екип, а един старец ( портиер) му държеше фунията.
Преди мачове редовно отивах откъм входа на съблекалните.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 02 май 2012 21:48

Bourgas написа:Да, на стадиона също съм влизал да играя футбол по време на почивката, беше голям кеф, Докато на 9 Септември не можех и да си го помисля това :)

Е,аз пък съм ритал на почивката на ст 9 септември,щото в 7 клас тренирах малко футбол в Черноморец и бях от децата дето на мачовете подават топките.Спомням си мача Черноморец-Торпедо Карлово 2:0(сезон 76-77 Б група).Като свърши почивката и футболистите почнаха да излизат за второто полувреме.Вратаря на Карлово си тичаше към вратата и си свиркаше нещо.Аз му викам: Недей свири,ще паднете(още беше 0:0)..А той:-Е,голяма работа кат паднем....Еххх спомени,спомени!!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
burgazliqta
Контакти:

Мнениеот burgazliqta » 02 май 2012 23:20

NEFTOCHIMIK 1962 написа:

Е,аз пък съм ритал на почивката на ст 9 септември,щото в 7 клас тренирах малко футбол в Черноморец и бях от децата дето на мачовете подават топките.Спомням си мача Черноморец-Торпедо Карлово 2:0(сезон 76-77 Б група).Като свърши почивката и футболистите почнаха да излизат за второто полувреме.Вратаря на Карлово си тичаше към вратата и си свиркаше нещо.Аз му викам: Недей свири,ще паднете(още беше 0:0)..А той:-Е,голяма работа кат паднем....Еххх спомени,спомени!!

[offtopic]Ех дано и в събота вратаря на Литекс така да си свирка :mrgreen: :mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
hristo1306
Контакти:

Мнениеот hristo1306 » 03 май 2012 00:31

Да от Монтана взехме и агата - Саид Ибраимов. Много добър футболист, но накрая продаде няколко мача ! Особено единия с "Левски" беше очевадно. Дори се обадих по канал 3 на С Диков, да следи за проявите на въпросния продажник самия С Диков се съгласи с мен. Куриозното в случая беше, че самия СИ се включи в предаването да се защити !

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 03 май 2012 08:53

hristo1306 написа:

Да от Монтана взехме и агата - Саид Ибраимов. Много добър футболист, но накрая продаде няколко мача ! Особено единия с "Левски" беше очевадно. Дори се обадих по канал 3 на С Диков, да следи за проявите на въпросния продажник самия С Диков се съгласи с мен. Куриозното в случая беше, че самия СИ се включи в предаването да се защити !

Oт там по-късно взехме и Илия Груев. Що се касае за Саид...никога не съм го харесвал. Редуваше силни със слаби мачове. Факта, че накрая се пуснаха слухове, че е продавал мачове ме накара наистина да се усъмнявам в него. Впрочем същото заговориха и за Г.Евтимов и Кр. Димитров, когато се изнизаха от Нафтата в посока София, прилапани съответно от Локо и Левски.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 03 май 2012 21:16

ntodorov написа:Oт там по-късно взехме и Илия Груев. Що се касае за Саид...никога не съм го харесвал. Редуваше силни със слаби мачове. Факта, че накрая се пуснаха слухове, че е продавал мачове ме накара наистина да се усъмнявам в него. Впрочем същото заговориха и за Г.Евтимов и Кр. Димитров, когато се изнизаха от Нафтата в посока София, прилапани съответно от Локо и Левски.

Бе то и за Златко Янков и за Херо се говореше същото ... от Събев ;)

Върни се в “Черноморец”