Devian написа:Все пак Черноморец си е класа и до момента се видя,че резерви от водещите отбори на руското първенство си остават твърди резерви и в ЧерноморецСправка Габриел Фернандо Атц
Наистина ме развеселяваш понякога.

Бях безкрайно изненадан , когато обявиха идването му в Черноморец . Всъщност бях потресен , че играч с неговата визитка и в златна за защитник възраст идва в България . Оказа се , че последните 2 години страда от контузии . Дори беше пристигнал в отбора в Бургас с не излекувана контузия . Доста време лекуваше контузията , оправи се , записа 90 мин срещу Сливен ... и 14 мин срещу Славия , вкара един гол и пак се контузи . После беше освободен от отбора преди да се възстанови . Помня , че Балъков тогава каза нещо от рода - знаехме за контузията му , но решихме да рискуваме . Няма как играч с неговите качества да дойде в България , ако няма някакъв проблем .
Една бърза справка показва ,че за Рубин има изиграни общо 38 мача , в 35 от които е играл без смяна , в един получава червен картон в 73-та минута , веднъж е заменен в 85-та мин ... и само в един мач е започвал на резервната скамейка . От началото на 2008-а е преследван от постоянни контузии , които практически слагат край на кариерата му . Откакто беше освободен от Черноморец е без отбор .