Добър ден, скъпи съфорумци. Толкова отдавна не съм влизал, че почти си забравих паролата за ника
Днес е петък, калпазански ден,ден на майстора. А калпазанина цял Тир разтовари...
Обажда ми се един авер преди няколко дни - пита ме за няколко часа в петък свободен ли съм....Викам - да, за час- два, защо не. Днес 9 без 20 мина да ме вземе. Питам: Къде отиваме? Отговор - ей там до Флората...
Пристигнахме до Флората, завихме към пункта за газ, навлязохме в успоредната на околовръстното шосе разкаляна уличка и гледам един ТИР пред нас. Не предполагах, че е пълен на макс с някакви изолации за тръби (някакви си 25 тона?!?!). Проблем йок, ама Тира изкърти една новопоставена шахта, след което се хлъзна в калта и някак ей така на шега се заклини помежду две коли. Ни напред, ни назад, шахтата отворена, Тира на задна се пързаля...Та, след кратко вайкане решихме да изместим колата - Форд ескорт комби с разградска регистрация...Напред добре,ама настрани как се мести (всъщност задницата що годе лесно, но предницата заради двигателя така се натискаше...)Тъкмо приключихме (това усилие ни коства 20 минути от живота) и се оказа че трябва да преместим още 4 коли! Викам ааа, не - почнахме да включваме алармите една по една. 4 коли пищяха в междублоково пространство 20ина минути помежду 2 блока с по 108 апартамента - всичко живо излезе по терасите, само собствениците на колите не! И хайде пак на ново старата песен на нов глас. Тъкмо преместихме първата и един се появи на прозореца гол до кръста: Чакайте, чакайте ей се слизам....Пфффф, тоя сега ли намери да се събуди...Бутнахме и останалите и започна голямото разтоварване. Накрая се олюлявах като пиян пират на чужда гемия

Накрая свалихме близо 40те европалета от камиона, незнайно защо шофьора рече да ги изхвърлим (а бяха чисто нови). Почнаха да се навъртат разни пенсионери и пенсионерки от блоковете, като така лека полека усул-усул се опитваха да.......да, да откраднат някой палет и да си откраднат от нарязания безмилостно (от моя милост) найлон.
В това време жената заедно с щерката на преглед при личната лекарка...Седяли 2 часа да чакат, защото нито един пенсионер/пенсионерка не отразил малката че е със сополи и плаче...Това щях да го разбера, но в това време момиче и моче също чакали толкова време...Долу-горе на моята възраст...Мъжа едвал седял на краката си, а момичето плачело през целите 2 часа. Реда им бил преди на жена ми. Оказало се, че момчето е с мозъчен инсулт вследствие на прием на някакви хапчета за мускули...
Петък, калпазански ден, ден на майстора. Ден за размисъл, няколко дена преди едни от-христианските празници.Много съм разочарован от днешните пенсионери!