Пак повтаряме едно и също -да , Анеси може да прекрати срочен договор и с обезщетение....И не само срочен..ами всякакъв договор може да се прекрати с обезщетение и предизвестие ! Според мен ви убягват две неща - че футболистите имат специфика в договорите, си....затова има и ТРАНСФЕРИ и осбобождоващи клаузи и т.н., затова са и тези СТК.. за да се следят СЪЗТЕЗАТЕЛНИТЕ ПРАВА ..
Накратко, по кодекса на труда - ЦСКА имат право определено, при всички останали случаи Черноморец - защото не са виновна страна по изпълнението на договора и нерегламентираните контакти на Мадам Ба и ЦСКА са очевидни също...
Накрая си мисля че ще изгори Мадам Ба затова че е представила Анисе като свободен агент преди 18.01, Черноморец ще пие една студена вода, а ЦСКА пак между капките...
Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"
snakebite написа:Пак повтаряме едно и също -да , Анеси може да прекрати срочен договор и с обезщетение....И не само срочен..ами всякакъв договор може да се прекрати с обезщетение и предизвестие ! Според мен ви убягват две неща - че футболистите имат специфика в договорите, си....затова има и ТРАНСФЕРИ и осбобождоващи клаузи и т.н., затова са и тези СТК.. за да се следят СЪЗТЕЗАТЕЛНИТЕ ПРАВА ..
Накратко, по кодекса на труда - ЦСКА имат право определено, при всички останали случаи Черноморец - защото не са виновна страна по изпълнението на договора и нерегламентираните контакти на Мадам Ба и ЦСКА са очевидни също...
Накрая си мисля че ще изгори Мадам Ба затова че е представила Анисе като свободен агент преди 18.01, Черноморец ще пие една студена вода, а ЦСКА пак между капките...
А пък ти пропускаш,че според наредбите на УЕФА не може да се сключва договор със срок на изпитание......там е цялата грешка,а защо са го регистрирали в БФС,пак е неясно!
[color=#00BF40]В края на декември 1970 г. ЦСКА е поканен за Коледен традиционен мач на „Ноу Камп”, където българския „армейски” тим попилява Барселона с 4:1 (Жеков -2 и Якимов – 2) пред 75 000 зрители. [/color]
И каква излезе тя господа адвокати, добрият невинен клуб Черноморец сключва изпитателен договор с играча в разрез със правилниците на ФИФА с цел ДА МОЖЕ ДА ИЗРИТА ИГРАЧА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ БЕЗ ДА ПЛАТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ, но това се възприема нормално от моралистите във форума. Но когато играчът се възползва от правата си СПОРЕД СЪЩИЯ ТОЗИ ДОГОВОР и напуска клуба, се надига страшна гюрюлтия. Много сте принципни бе господа, браво! 

...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
Аз друго се чудя,защо всички сайтове днес показват какво дава Черноморец като информация,а никой не се консултира с адвокат и да прокоментират тези документи..........баси и журналистиката!
[color=#00BF40]В края на декември 1970 г. ЦСКА е поканен за Коледен традиционен мач на „Ноу Камп”, където българския „армейски” тим попилява Барселона с 4:1 (Жеков -2 и Якимов – 2) пред 75 000 зрители. [/color]
- Sword Coast Boys
- Контакти:
kilobane написа:Аз друго се чудя,защо всички сайтове днес показват какво дава Черноморец като информация,а никой не се консултира с адвокат и да прокоментират тези документи..........баси и журналистиката!
Диво безочие! Показаха документите, само защото медиите заливаха с червена помия. Сякаш адвокатите на боклучарите са последна инстанция. Все повече се убеждавам, че феновете на този проклет и мразен клуб заслужават съдбата и униженията, които им предлагат управниците им, Боби и адвокат Батков.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция
kilobane написа:Аз друго се чудя,защо всички сайтове днес показват какво дава Черноморец като информация,а никой не се консултира с адвокат и да прокоментират тези документи..........баси и журналистиката!
Аз на друго се чудя...От ЦСКА бавят позицията си...Както и плащанията си де. Иначе пак повтарям: Размахването на Договори не означава вменяване на нечия вина. Показват се някакви Договорени взаимоотношения. Юристите тепърва ще доказват правилността им.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
ntodorov написа:kilobane написа:Аз друго се чудя,защо всички сайтове днес показват какво дава Черноморец като информация,а никой не се консултира с адвокат и да прокоментират тези документи..........баси и журналистиката!
Аз на друго се чудя...От ЦСКА бавят позицията си...Както и плащанията си де. Иначе пак повтарям: Размахването на Договори не означава вменяване на нечия вина. Показват се някакви Договорени взаимоотношения. Юристите тепърва ще доказват правилността им.
Aaaa...омекна и ти накрая......просто Черноморец нямат никакъв шанс в съда!То не знам дори дали ще се стигне до съд....направили са се на тарикати и сега ще духат супата!
Дори историята с тези направомерни договори си е направо наказуема,та да не изядат к-ра те !!
Последна промяна от kilobane на 26 яну 2012 15:34, променено общо 1 път.
Sword Coast Boys написа:kilobane написа:Аз друго се чудя,защо всички сайтове днес показват какво дава Черноморец като информация,а никой не се консултира с адвокат и да прокоментират тези документи..........баси и журналистиката!
Диво безочие! Показаха документите, само защото медиите заливаха с червена помия. Сякаш адвокатите на боклучарите са последна инстанция. Все повече се убеждавам, че феновете на този проклет и мразен клуб заслужават съдбата и униженията, които им предлагат управниците им, Боби и адвокат Батков.
По-кротко с моралните оценки, щото точно тези "документи" показват какви далаверажии са в Черноморец. Ако се разрови някой, колко ли още голи задници ще лъснат, но... няма кой, щото в БФС са същите мафиоти. Миналата година станаха смешни с тея плейофи и интересно заради собственика на кой отбор...Моралисти!

...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
Все пак е бил срочен ТД със срок на изпитване. Вчера четох и наредбата на БФС- там никъде не пишеше, че не може клуб да сключи догвор с футболист с изпитателен срок. Той е уговорен в полза на клуба, т.е. през тези 6 месеца клубът може да прекрати договорните отношения едностранно без да дължи каквото и да е предизвестие или обезщетение на футболиста. Според КТ (подчертавам КТ) обаче това съвсем не означава, че футболистът не може да прекратни ТД, като естествено дължи предизвестие. Ако не го спази- дължи обезщетение за неспазения срок от предизвестието. Тъй като в крайна сметка се оказа, че договорът е срочен, то срокът на предизвестие е 3 месеца. Анисе не го е спазил и е заплатил обезщетение на клуба в размер на 3 месечни брутни заплати. До тук нищо нередно. ТД е прекратен изцяло според разпоредбите на КТ. Въпросът вече е доколко това прекратяване не е в разрез с разпоредбите на БФС. Там вече не съм много запознат и ще е нужно наистина мнение на юристи- как се тълкува това, че футболистът няма право да прекратява едностранно трудовото си правоотношение без основателна причина. Казусът е сложен, понеже този текст на БФС пък е в противоречие с КТ, което основния документ уреждащ трудово-правните норми в България. Представете си следната ситуация- вие сте работник в дадена фирма. Не ви харесват условията там обаче, имате и възможност да започнете на друго място- по-платено и с по-добри условия (според вашата преценка). Спазвате изискванията според КТ и подавате предизвестие. Друга наредба обаче не ви позволява да си прекратите отношенията с настоящия работодател. За мен това си е нарушение на правата на футболиста за свободен избор на работодател от една страна. От друга страна обаче- за да не се превърне подобно нещо се в масова практика, клубовете също би трябвало да имат някаква защита на интересите си. Затова е сложен казуса и затова съществува този Арбитражен съд към БФС.
За мен единственото сигурно нещо засега е, че ако ЦСКА са виновни за нещо, то това е, че са влезли в нерегламентирани преговори с футболиста зад гърба на Черноморец.
За мен единственото сигурно нещо засега е, че ако ЦСКА са виновни за нещо, то това е, че са влезли в нерегламентирани преговори с футболиста зад гърба на Черноморец.
[center]
[/center]

- Red_Girl
- Контакти:
Хахаахха още 1000 документи да извадите, пак нема се промени нищо. Обаче ми е много забавно. Първоначално искът беше да се махне ЦСКА от А група, виде се , че няма как да стане и сега искат да спрат картотеките.. Уви и това няма как да стане.. Очаквам следващите пошли обвинения и декларации с друго искане.

шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА
Офтопик: