Обстановката в клуба
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
k.dimitrov
- Контакти:
Re: Обстановката в клуба
Мисля, че Гочето няма Търновски корени, роден е май в Бобовдол. В Търново е бил само треньор.
k.dimitrov написа:Мисля, че Гочето няма Търновски корени, роден е май в Бобовдол. В Търново е бил само треньор.
... , футболист и пом. треньор. Иначе - да. И аз прочетох току що в Уйкипедия, че корените му са Бобовдолски, но със сигурност Гочето е устроен във Велико Търново и там живееше преди да отиде в Кипър...Но не това е най-важното в поста ми. Идеята ми е, че ако се мре да мрем при БГ човек...
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
- Искам си Акаунта
Не го мислете Гочето . Човека си е сметнал нещата . От над 30 футболисти и треньори които имат да вземат пари от несъществуващия вече Нафтекс , май само той ще си ги прибере ... и ще си тръгне лятото ( или по-рано ) .
Сега сериозно- като визитка едва ли няма друг треньор в "А" група с неговите успехи . Ако не ме лъже паметта , под негово ръководство Левски отстрани Глазгоу Рейнджърс . Обаче ... по-големите от вас ще си спомнят , ще където и да е бил треньор , Василев се е славел със супер дефанзивния стил на игра който налага . Така , че с повечко късмет , отбора може да се върне към характерните нулеви равенства .
Сега сериозно- като визитка едва ли няма друг треньор в "А" група с неговите успехи . Ако не ме лъже паметта , под негово ръководство Левски отстрани Глазгоу Рейнджърс . Обаче ... по-големите от вас ще си спомнят , ще където и да е бил треньор , Василев се е славел със супер дефанзивния стил на игра който налага . Така , че с повечко късмет , отбора може да се върне към характерните нулеви равенства .
Искам си Акаунта написа:Не го мислете Гочето . Човека си е сметнал нещата . От над 30 футболисти и треньори които имат да вземат пари от несъществуващия вече Нафтекс , май само той ще си ги прибере ... и ще си тръгне лятото ( или по-рано ) .![]()
Да, отборите му играят присметливо и някак си по германски разчетено. Ще скучаем явно, но се надявам да не изглеждаме трагико-комично. Ще съм щастлив, ако изградим само един от миксираният стил ( или комични или само трагични). Помня шампионския му Етър. Той е човекът открил или преоткрил за футбола играчи, като Балъков, Киряков, Трифон Иванов, Цв.Първанов, Г.Георгиев, Б.Генчев и много други от този отбор. Ако има нещо за, което уважавам и признавам Гочето - то е точно заради годината в, която направи Етър шампиони. Нека не забравяме, че Гочето преди и малко след, като стана шампион с болярите поддържаше тима в челните позиции на А - група...но от тогава изтече мноооого вода, а и човечецът вече е на години ( набор на баща ми)...надали му е само до футбол. Сигурен съм обаче в едно-материалното благоденствие на "Генералът" няма да секне на Лазур. Да е жив и здрав човекът. Има малко детенце и млада жена за гледане. Нека бъдем толерантни към младото семейство и да дадем отново шанс на човечеца да разкрие потенциалът си, но нека да е потенциал само на стратег...Ако не ме лъже паметта, Гочето се залюби с чаровната украинки по време на престоя си в Нафтекс ( не съм сигурен) и явно Бургас му влияе афродизиакално.
Сега гледах интервюто на Гочето за Зона Спорт и определено мога да кажа, че е човек който излъчва доверие и респект. Говори изключително разумно и по всичко изглежда, че е наясно какво трябва да се направи.
Да му пожелаем успех!
Да му пожелаем успех!
nore написа:Сега гледах интервюто на Гочето за Зона Спорт и определено мога да кажа, че е човек който излъчва доверие и респект. Говори изключително разумно и по всичко изглежда, че е наясно какво трябва да се направи.
Да му пожелаем успех!
Да. Нека пожелаем успех на човека и отбора. Гочето е добър оратор. Говори сладкодумно и увлекателно. Няколко снимки вече виждам на Гочето и седналия до него пресаташе на Черноморец Евелин Кузманов. Във всички снимки ( от различни пресконференции) Евелин гледа Гочето с почти отворена уста и вперен в него поглед. Това говори за убедителност, красноречие и доводност у говорещия...( е па учил съм ги тези работи
- Искам си Акаунта
Дааа , видяхме 15 първоаприлски шеги облечени в синьо
А Генерала Гоче беше разжалван за 18 мин 
Тъжно, но факт.
Но и едва ли някой е очаквал нещо по-различно.
Но и едва ли някой е очаквал нещо по-различно.
Без лоби при Боби
Светослав Табаков
Важно ли е да имаш лоби в българския футбол? Е, как да не е важно. На какво да разчиташ тогава? На себе си? ОК. Ще ти стигне най-много за място в средата на класирането пряко сили.
Вижте Черноморец. Три години наливат пари в стадиони и кампуси, сега вече по-малко, но нали си нямат лоби при Боби завалиите... Почти няма мач, в който да не са ощетени. И почти няма такъв, в който да са им помогнали. Помощник ще зачете изравнителен гол във вратата им в последните секунди, главен ще свири дузпа срещу тях, може и човек да изгони за авторитет. Местят им мачове както им хрумне в БФС. Абе, всяка жаба да си знае гьола.
Ами Калиакра? Скочиха на БФС и законът се стовари с цялата сила върху Кметъла. Сега да кихнат в Каварна, пак ще ги накажат. Опълчиха се на системата....
Ако нямаш лоби, делегатите сякаш гледат с телескопи твоите мачове. И виждат всичко в детайли. А иначе са слепи, глухи и неми. Няма никакви свастики по стадионите, а сачмите се оказват изстреляни от... тестисите на самите фенове.
Та нямаш ли лоби при Боби, си като младоженец без „оръжие“ на собствената си сватба. На която за подарък получаваш брадва.
Италианският разсипник Персикети се маха от Черноморец
Изпълнителният директор на Черноморец Джан Пиеро Персикети (на снимката вляво) ще напусне клуба в края на сезона. На негово място на "Лазур" ще се завърне Пламен Киряков. Той има опит като управленец и назначението няма да е нищо ново за него. Известно е също, че от новия сезон Черноморец ще акцентира на работата с младите футболисти, пише "Тема:Спорт".
Персикети е един от главните виновници за кризата в бургаския клуб след напускането на Красимир Балъков. Заедно с главния мениджър Душан Буковац двамата доведоха половин дузина чуждестранни анонимници, които разбиха състава. После двамата началници си измиха ръцете с треньора Антон Велков, за да се стигне сега до назначението на Георги Василев, който трябва да стабилизира отбора.
Тони Велков: Не успях да бъда треньор на Черноморец, други ми правеха трансферите
.................
- В крайна сметка, каква беше причината да се разделите с Черноморец?
- Причината изобщо не е само една. Те са доста и са комплексни. Може би най-важната е, че за трите месеца, в които бях треньор на Черноморец, така и не стигнах до същността на треньорската ми работа. Постоянно трябваше да се оправяме с нефутболни проблеми. Психологическите проблеми много тежаха на играчите. Това, че се смени политиката и всеки щеше да прави сравнения между огромния проект, който беше Черноморец, и това, което ще се случва след промените, които се направиха, също даде отражение. Не можах до края да си отстоя някои от позициите. Имаше играчи като Цветомир Цонков и Костадин Дяков, които проведоха отлична зимна подготовка, но впоследствие разбрах, че няма да мога да разчитам на тях. Това е решение на клуба, с което аз трябваше да се съобразя. Взето е не само от един човек, а от няколко на събрание. В същото време непосредствено преди началото на сезона дойдоха футболисти, които нямаше как толкова бързо да се впишат и да заиграят. Аз бях дал постовете, на които исках да се подсилим, а селектирането им като имена се правеше от хора, които се занимаваха с трансферната политика. Аз лично нямах избор и трябваше да пускам в игра новите.
- От тези ви думи излиза, че не сте бил изцяло независим в работата си.
- Както вече казах, направил съм си изводите от престоя ми в Черноморец и при следващите клубове, които поемам, ще настоявам за повече гаранции, за правомощията ми при селекцията. Когато поемах отбора, знаех, че трябваше да се съобразявам с новата му линия на провеждане на политиката, но със сигурност не си представях нещата такива, каквито бяха.
- Какви точно бяха проблемите ви с Йохен Зайц и Енис Хайри?
- При Хайри проблемът бе неспазването на тактическата дисциплина. Казвах му какво да прави. А той в желанието си да изпъкне се нагърбваше с неща, които не може да изпълни. По принцип той е човек, който обича положителните оценки и сигурно за това е вършел тези неща. Зайц го отстраних веднъж от съблекалнята. Провеждах разговор с отбора. Казах му първо да си уреди статута в клуба и тогава да присъства на разговорите, които водя с футболистите. Той настояваше да остане и каза нещо от типа, че тези неща не ги решавам аз, и тогава го изгоних от съблекалнята.
- Как ви се вижда сега Черноморец? Успокоени ли са вече психологически играчите и по-добре ли играят?
- Дори привличането на именит специалист като Георги Василев нямаше как да заобиколи реалностите. Видя се, че в този си вид, в който е в момента, отборът не може да изпълни поставените му цели, които са нереално високи. Аз лично имах един разговор с Георги Василев, когато все още бях в Бургас. Разговаряхме за отбора, за качествата на отделните футболисти. Беше много приятелски разговор и се надявам да съм му помогнал. Иначе според мен отборът се успокои след отпадането за купата. Дотогава поне в този турнир имаше надежда да се постигне нещо. След като и тази цел отпадна и вече няма какво да се губи, смятам, че играчите вече са успокоени. Очаквам да заиграят по-добре до края на сезона и най-вече резултатно. А проблема в атаката си го имаше още от есенния дял, когато отборът също вкарваше малко.
................
Изпълнителният директор на Черноморец Джан Пиеро Персикети (на снимката вляво) ще напусне клуба в края на сезона. На негово място на "Лазур" ще се завърне Пламен Киряков. Той има опит като управленец и назначението няма да е нищо ново за него. Известно е също, че от новия сезон Черноморец ще акцентира на работата с младите футболисти, пише "Тема:Спорт".
Персикети е един от главните виновници за кризата в бургаския клуб след напускането на Красимир Балъков. Заедно с главния мениджър Душан Буковац двамата доведоха половин дузина чуждестранни анонимници, които разбиха състава. После двамата началници си измиха ръцете с треньора Антон Велков, за да се стигне сега до назначението на Георги Василев, който трябва да стабилизира отбора.
Тони Велков: Не успях да бъда треньор на Черноморец, други ми правеха трансферите
.................
- В крайна сметка, каква беше причината да се разделите с Черноморец?
- Причината изобщо не е само една. Те са доста и са комплексни. Може би най-важната е, че за трите месеца, в които бях треньор на Черноморец, така и не стигнах до същността на треньорската ми работа. Постоянно трябваше да се оправяме с нефутболни проблеми. Психологическите проблеми много тежаха на играчите. Това, че се смени политиката и всеки щеше да прави сравнения между огромния проект, който беше Черноморец, и това, което ще се случва след промените, които се направиха, също даде отражение. Не можах до края да си отстоя някои от позициите. Имаше играчи като Цветомир Цонков и Костадин Дяков, които проведоха отлична зимна подготовка, но впоследствие разбрах, че няма да мога да разчитам на тях. Това е решение на клуба, с което аз трябваше да се съобразя. Взето е не само от един човек, а от няколко на събрание. В същото време непосредствено преди началото на сезона дойдоха футболисти, които нямаше как толкова бързо да се впишат и да заиграят. Аз бях дал постовете, на които исках да се подсилим, а селектирането им като имена се правеше от хора, които се занимаваха с трансферната политика. Аз лично нямах избор и трябваше да пускам в игра новите.
- От тези ви думи излиза, че не сте бил изцяло независим в работата си.
- Както вече казах, направил съм си изводите от престоя ми в Черноморец и при следващите клубове, които поемам, ще настоявам за повече гаранции, за правомощията ми при селекцията. Когато поемах отбора, знаех, че трябваше да се съобразявам с новата му линия на провеждане на политиката, но със сигурност не си представях нещата такива, каквито бяха.
- Какви точно бяха проблемите ви с Йохен Зайц и Енис Хайри?
- При Хайри проблемът бе неспазването на тактическата дисциплина. Казвах му какво да прави. А той в желанието си да изпъкне се нагърбваше с неща, които не може да изпълни. По принцип той е човек, който обича положителните оценки и сигурно за това е вършел тези неща. Зайц го отстраних веднъж от съблекалнята. Провеждах разговор с отбора. Казах му първо да си уреди статута в клуба и тогава да присъства на разговорите, които водя с футболистите. Той настояваше да остане и каза нещо от типа, че тези неща не ги решавам аз, и тогава го изгоних от съблекалнята.
- Как ви се вижда сега Черноморец? Успокоени ли са вече психологически играчите и по-добре ли играят?
- Дори привличането на именит специалист като Георги Василев нямаше как да заобиколи реалностите. Видя се, че в този си вид, в който е в момента, отборът не може да изпълни поставените му цели, които са нереално високи. Аз лично имах един разговор с Георги Василев, когато все още бях в Бургас. Разговаряхме за отбора, за качествата на отделните футболисти. Беше много приятелски разговор и се надявам да съм му помогнал. Иначе според мен отборът се успокои след отпадането за купата. Дотогава поне в този турнир имаше надежда да се постигне нещо. След като и тази цел отпадна и вече няма какво да се губи, смятам, че играчите вече са успокоени. Очаквам да заиграят по-добре до края на сезона и най-вече резултатно. А проблема в атаката си го имаше още от есенния дял, когато отборът също вкарваше малко.
................
Махаме всички чужденци без Хаири и Бриганца.Взимаме осем или девет млади момчета от Поморие и някои от българските отбори.Обиграваме ги няколко години и ще имаме стабилен отбор!
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]