Черноморец поиска изхвърляне на ЦСКА в аматьорския футбол

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Re: Черноморец поиска изхвърляне на ЦСКА в аматьорския футбол

Мнениеот Искам си Акаунта » 24 яну 2012 16:11

mistreated написа:
УКАЗАНИЯ
за прилагане на Правилника за статута и трансферите на футболистите
(в сила от 1 януари 2010 г.)

3. Сключен трудов договор се прекратява:
а) по взаимно съгласие – с Акт за прекратяване. Към акта може да се сключи споразумение за уреждане на финансовите взаимоотношения. Това споразумение не се представя в БФС.
б)по реда и условията на Кодекса на труда. Документът, установяващ прекратяването на трудовия договор се представя в БФС.
03.02.2010 г.
Секретар на СТК:
Директор на „Първенства и турнири”
Изпълнителен директор

Според вас дали може да се прекрати договора по чл. от КТ?

Може ... когато се отнася за футболисти аматьори . Ние говорим за друг случай . В конкретния за Анисе случай правилника на БФС , УЕФА и ФИФА е категоричен :
ГЛАВА ЧЕТВЪРТА. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОР

Раздел І. Общи правила за прекратяване на договор на футболист-професионалист.

Стабилност на договора.
Чл. 41. (1) Договор между футболист-професионалист и футболен клуб може да се прекрати само:
1. с изтичането на срока на договора или
2. по взаимно съгласие.
(2) Сключен договор се прекратява по право от датата на изтичането на срока, посочен в него.
(3) Сключен договор се прекратява по взаимно съгласие с Акт за прекратяване на договора, подписан от футболиста-професионалист и от оправомощен представител на футболния клуб. Подписите на лицата се заверяват от нотариус.
(4) Акта по ал. 3 се представя от клуба в СТК на БФС в 7-дневен срок от подписването му, която с решение констатира прекратяването на договора и на състезателните права на футболиста-професионалист в полза на футболния клуб.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 24 яну 2012 16:15

Искам си Акаунта написа: Може ... когато се отнася за друг случай . В конкретния за Анисе случай правилника на БФС , УЕФА и ФИФА е категоричен :

Какво значи "друг случай", това е правилника за статута и трансферите на футболистите. Какво според теб значи "друг случай". 200 пъти ви казвам, никакви наредби, правилници и указания НЕ МОГАТ ДА ПРОТИВОРЕЧАТ НА КОДЕКСА НА ТРУДА И ДАДЕНИТЕ ОТ НЕГО ПРАВА НА РАБОТНИК И РАБОТОДАТЕЛ!
Какво не можете да разберете?
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

kilobane

Мнениеот kilobane » 24 яну 2012 16:16

б)по реда и условията на Кодекса на труда. Документът, установяващ прекратяването на трудовия договор се представя в БФС.

Да прочете някъде ,че тази точка важи само за аматьори?
[color=#00BF40]В края на декември 1970 г. ЦСКА е поканен за Коледен традиционен мач на „Ноу Камп”, където българския „армейски” тим попилява Барселона с 4:1 (Жеков -2 и Якимов – 2) пред 75 000 зрители. [/color]

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 24 яну 2012 16:22

kilobane написа:б)по реда и условията на Кодекса на труда. Документът, установяващ прекратяването на трудовия договор се представя в БФС.

Аз не, а ти къде видя?
Прочетете си пак Указанието и не си правете свободни съчинения. Какъв договор ми говорош между клуб и аматьор. Ти въобще наясно ли си какво значи трудов договор и професионален играч.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 24 яну 2012 16:27

mistreated написа:
Искам си Акаунта написа: Може ... когато се отнася за друг случай . В конкретния за Анисе случай правилника на БФС , УЕФА и ФИФА е категоричен :

Какво значи "друг случай", това е правилника за статута и трансферите на футболистите. Какво според теб значи "друг случай". 200 пъти ви казвам, никакви наредби, правилници и указания НЕ МОГАТ ДА ПРОТИВОРЕЧАТ НА КОДЕКСА НА ТРУДА И ДАДЕНИТЕ ОТ НЕГО ПРАВА НА РАБОТНИК И РАБОТОДАТЕЛ!

На вас какво не вие ясно ... Анисе се е съгласил , в момента в който е подписал договор с професионален футболен клуб , като професионален футболист и е получил състезателни права ( картотека ) да съблюдава правилата и правилниците на на БФС , УЕФА и ФИФА . И всичките разногласия с клуба му - да разглеждат от компетентните органи на трите организации . Граждански съд въобще няма да се занимава с казуса ... поне докато не се произнесе последната от възможните арбитражни инстанции . За справка - делото на ЦСКА за Да Коща , още не е разглеждано , а вее стои 3 години в Арбитражния съд .

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 24 яну 2012 16:29

Искам си Акаунта написа:
mistreated написа:

На вас какво не вие ясно ... Анисе се е съгласил , в момента в който е подписал договор с професионален футболен клуб , като професионален футболист и е получил състезателни права ( картотека ) да съблюдава правилата и правилниците на на БФС , УЕФА и ФИФА . И всичките разногласия с клуба му - да разглеждат от компетентните органи на трите организации . Граждански съд въобще няма да се занимава с казуса ... поне докато не се произнесе последната от възможните арбитражни инстанции . За справка - делото на ЦСКА за Да Коща , още не е разглеждано , а вее стои 3 години в Арбитражния съд .

Добре бе, на теб кое не ти е ясно. Цитирам ти Указанието за прилагане на правилника на БФС за статута и трансферите на футболистите. В това указание какво е написано. Колко пъти да ти го цитирам?
За какви "други случаи" ми говорите, за какви аматьори?

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 24 яну 2012 16:33

mistreated написа:
kilobane написа:б)по реда и условията на Кодекса на труда. Документът, установяващ прекратяването на трудовия договор се представя в БФС.

Аз не, а ти къде видя?
Прочетете си пак Указанието и не си правете свободни съчинения. Какъв договор ми говорош между клуб и аматьор. Ти въобще наясно ли си какво значи трудов договор и професионален играч.

Аз съм наясно - ти не си . Договор между футболиста-аматьор е възможен с аматьорски футболен клуб .
http://www.bfunion.bg/media/upload/11937.doc - ето ти целия "ПРАВИЛНИК ЗА СТАТУТА И ТРАНСФЕРИТЕ НА ФУТБОЛИСТИТЕ" можеш да го четеш направо от сайта на БФС . И ми покажи , къде е цитираната от теб точка ;)

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 24 яну 2012 16:35

Искам си Акаунта написа:
mistreated написа:

Аз не, а ти къде видя?

Аз съм наясно - ти не си . Договор между футболиста-аматьор е възможен с аматьорски футболен клуб .
http://www.bfunion.bg/media/upload/11937.doc - ето ти целия "ПРАВИЛНИК ЗА СТАТУТА И ТРАНСФЕРИТЕ НА ФУТБОЛИСТИТЕ" можеш да го четеш направо от сайта на БФС . И ми покажи , къде е цитираната от теб точка ;)

http://www.bfunion.bg/media/upload/11938.doc
Айде чети сега и после философствай.

А това пък за трудов договор между футболист аматьор и аматьорски клуб е върха на простотията. Картотека е едно, трудов договор - съвсем друго.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 24 яну 2012 16:40

Тук стана бетер форум на lex.bg, legal theory и pravo.bg :lol: :lol: :lol: Общо-взето, колкото и да си чешем езиците, тепърва ще се види каква е работата. Сигурното е, че имаме поне едни малоумници - дали са тези в Черноморец, които са пропуснали тънкия момент с прекратяването на договора за изпитване (ако наистина е бил такъв), дали тези от ЦСКА, които не са си догледали нещата и неправомерно са привлекли Анеси. Ще се разбере точно кой е бил шаранът ;)
Изображение

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 24 яну 2012 16:42

Old_death написа:
Не съм много в час с материята,но ми се струва че точно това е крайъгълния камък.Съвсем не е без значение какъв договор е сключил Анисе с Черноморец.Ако договора е бил срочен,от тук на там следват всички работи,които съм описал.А индикациите сочат точно такъв развой на нещата.Друг е въпроса как БФС е разрешил картотеката на футболист с такъв договор.Не се чудя,особено на фона на информацията за финансовото състояние и дълговете на Локомотив от Пловдив и лицензирането им за участие в шампионата ;) От както Перуката е начело на тая централа не са един и два случаите,доказващи че там се работи на парче и по симпатии.Да то припомня ли сеирите,които разигра сливенския смъркач,преди началото на сезона,а след това тихо и спокойно си картотекира 22 нови футболиста при над 900000 лева задължения към държавата.Пак апелирам да се изчакаме малко повече яснота,преди да се реагира.Недей да бъдеш сигурен,че ние непременно сме злодеите,а вашите са чиста вода не напита.

Всички договори на професионалните футболисти са срочни . Това за изпитателния срок няма как да мине , просто защото членовете които Анисе е цитирал за напускане , не се отнасят за този пит договори ( чл 326 и чл 220 ) . Ако не можете да ги намерите ще ви ги копна . Сливен , получи разрешение да картотекира футболисти , след като беше постигнато споразумение и започна плащане на задълженията . Лицензионните правила го позволяват . Нещо като казуса с Платини - ЦСКА има да дава пари , но падежа беше до декември миналата година , затова взе лиценз

Върни се в “Черноморец”