Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

k.dimitrov
Контакти:

Re: Бивши треньори и футболисти на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 30 апр 2014 02:26

Жереми Фо-Поре: ЦСКА пак ще бъде най-големият клуб

Жереми Фо-Поре сигурно е футболистът на ЦСКА, който направи най-голям прогрес през сезона. В началото определено бе доста колеблив и много от фе-новете на клуба недоумяваха защо постоянно е титуляр. С изявите си в последните мачове и особено в дербита с Левски французинът запуши устите на критиците си. Днес никой не се съмнява че тои е заслуженият първи избор за ляв бек. А че Фо-Поре е интересен събеседник, може да се убедите и сами.

- Жереми, вече трета година играеш в България, чувстваш ли се поне малко българин?

- Ха, не съм се замислял. Със сигурност обаче се чувствам много добре тук. Така беше и в Бургас, така е и сега в София. Може да се каже, че България е втората ми родина. Това, да.

- Как се стигна до трансфера ти в Черноморец?

- Трябваше да подпиша със Страсбург, но клубът фалира и аз на практика останах на улицата. Тогава моят агент ни доведе заедно с Анисе в Бургас. Минах бързо проби в Черноморец и подписах.

- Как ти се стори възможността да се преместиш в Източна Европа?

- В началото ме плашеше. Като всеки французин, който не знае много за чужбина. Бързо обаче свикнах с живота тук и открих много предимства. В нито един момент не съм съжалявал за избора ми да дойда.

- Какво мислиш за този сезон в ЦСКА?

Първо, мисля, че откакто съм тук, българският футбол се е променил към по-добро, прогресирал е. Такова е впечатлението ми. За това много помага и новата система с плейофите. Защото всяка седмица играем дерби с голям клуб. Това е чудесно за всеки футболист, който иска да напредва. Иначе, какво да кажа. ЦСКА е най-големият клуб в България, най-големият клуб, в който някога съм играл. Това е голяма чест за мен.

- Как се развива кариерата ти в България?

- Първият сезон с Черноморец бе супер. Вторият - по-труден и деликатен заради контузията ми. В ЦСКА ми трябваше малко повече време за адаптация. Все пак това е най-големият отбор тук, напрежението е огромно, очакванията на фено-вете - също. За играч като мен формата е изключително важна. Ако не съм в добро състояние, това веднага си проличава на терена. Началото бе наистина трудно, защото не бях играл почти цялата пролет в Черноморец, не бях направил пълноценна физическа подготовка. Сега се чувствам много по-добре.

- Би ли направил сравнение между френския и българския футбол?

- Разликите наистина са много, почти няма база за сравнение. Но това е нормално, това са две различни култури. Всичко е различно -методиката, тренировките. Но аз не давам оценка кой футбол е по-добър, само констатирам. Все пак, ако трябва да сравня, френският футбол е много по-тактически, а българският - отворен.

- Има ли шанс ЦСКА да стане шампион още този сезон?

- Не знам, но нищо не ни пречи да опитаме. Със сигурност амбицията ни е да спечелим всички мачове до края на сезона и да завършим колкото се може по-високо в класирането. ЦСКА със сигурност отново ще стане най-големият клуб в България. Това е неизбежно. Като видите колко труден старт имахме и колко точки загубихме на старта и въпреки това правим страхотен сезон, значи потенциалът ни е огромен. При това ЦСКА няма нито финансовите възможности, нито базата на Лудогорец, Ботев или Литекс. Публиката ни обаче е велика. Срещу Литекс в Ловеч бяхме много изморени, а толкова много хора дойдоха да ни подкрепят. Чувствахме се като домакини. Спечелихме заради тях.

- Малко хора знаят, че имаш диплома за кондиционен треньор. Това помага ли ти в индивидуалната подготовка?

- Това ми помогна много да се готвя през лятото, когато бях без отбор. Психологически ми бе много трудно, но физически не отстъпих. Това ми помогна само две седмици след като подписах с ЦСКА, , да изляза като титуляр срещу Литекс. При положение че не бях водил пълноценна подготовка.

- Какво е мнението ти за Роко Перота?

- Горд съм, че мога да работя с него и да уча. Той е изключителен, много е прецизен и работи със страхотна страст. Посветил се е на професията си. Мечтата ми е един ден да работя заедно с Роко Перота в някой клуб. Заслугата да сме толкова добре подготвени в момента е негова.

- Имаше ли колебания, преди да дойдеш в ЦСКА?

- Не, никакви. Все пак проверих каква е ситуацията, защото се говореше усилено, че клубът ще фалира, че няма да го има. Като видях, че започва в първа дивизия и нещата се нормализираха, не съм се чудил и минута. Това е най-големият клуб тук.

- Как изживя победите срещу Левски?

- Всички бяха фантастични, но две от тях завинаги ще останат в съзнанието ми. Това бе първото ми вечно дерби, в което спечелихме с 3:0. И мачът, в който Крачунов вкара с глава в последната минута. След тези две победи емоциите бяха най-силни. Не мога да ги опиша.

- Минавалото ли ти е през главата, че няма да направиш футболна кариера?

- Да, дори бях убеден, че ще стане така. Трябваше да подпиша първия си професионален договор със Страсбург, когато бяха на 24 години. По това време вече бях дипломиран кондиционен треньор. Така стана, че първият ми истински договор бе тук, в България, с Черноморец.

- Какво е мнението ти за Димитър Димитров-Херо?

- Винаги ще съм му благодарен, защото той бе човекът, който ме лансира във футбола, който ми даде шанс и ме наложи. Изключителен специалист. Възхищавам се и на характера, с който се бори с тежката болест. Но той трябва да бъде по-спокоен, за негово добро е. Не бива да се нервира излишно.

- Кой е най-силният нападател, срещу когото си играл в България?

- Не е лесно да посоча само един. Но съм убеден, че най-трудният ми мач бе още първият с Черноморец. Точно тогава играхме с ЦСКА, а те имаха уникално нападение - Нелсън, Зику, Мораеш. Сигурно съм изглеждал смешен отстрани (Смее се.)

- Как и къде се виждаш след пет години?

-Искам да се възползвам от възможността да играя футбол на високо ниво и да го правя възможно най-дълго, докато се чувствам добре. След това веднага ще се посветя на кариерата ми на кондиционен треньор. Сигурно ще стане без преход. Поне си го пожелавам.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 30 апр 2014 09:43

- Не е лесно да посоча само един. Но съм убеден, че най-трудният ми мач бе още първият с Черноморец. Точно тогава играхме с ЦСКА, а те имаха уникално нападение - Нелсън, Зику, Мораеш. Сигурно съм изглеждал смешен отстрани (Смее се.)

Точно в този мач загубихме с 1-0 в София, а защитата ни ( включая и Фо Поре ) бяха най-адекватното нещо в него. Зику ни вкара гола след съмнения за засада. В домакинския мач, когато ги победихме през март с 2-0 ( вече без избягалия Анисе, но с Асис, Шаешу, Мелконян и Олембо ) бяхме класа и за миг не сме били смешни, в която и да е зона от терена.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 13 май 2014 20:28

""Люлинския Шави на прощаване с Черноморец: Благодаря, един ден може да се върна

13 май 2014 17:22

Лъчо Балтанов си тръгва от Бургас след две години

Халфът на Черноморец Лъчезар Балтанов написа "прощално" писмо в социалната мрежа, с което изрази благодарността си на Черноморец и в частност на Димитър Димитров. Договорът на Балтанов изтича в края на сезона и той напуска акулите, като благодари на феновете и сподели, че би искал някой ден да се завърне. Ето какво написа Лъчо в профила си в социалната мрежа.

"Прекарах две хубави години... Имаше хубави моменти, имаше и лоши,но въпреки всичко оставям приятели тук, които винаги ще бъдат част от моя живот, по някакъв начин . Радвам се, че получих шанса да покажа всичко, на което съм способен. Живота продължава и се надявам рано или късно пак да се повтори. Благодаря на Димитър Димитров и целия екип за доверието, което ми гласуваха. Благодаря на феновете и приятелите за подкрепата. За мен Черноморец не е затворена страница и ще бъда щастлив един ден да се завърна отново тук. Благодаря ви и бъдете здрави.""

Респект...... Голям Мъж!
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

nasko75

Мнениеот nasko75 » 14 май 2014 22:11

ntodorov написа:

Точно в този мач загубихме с 1-0 в София, а защитата ни ( включая и Фо Поре ) бяха най-адекватното нещо в него. Зику ни вкара гола след съмнения за засада. В домакинския мач, когато ги победихме през март с 2-0 ( вече без избягалия Анисе, но с Асис, Шаешу, Мелконян и Олембо ) бяхме класа и за миг не сме били смешни, в която и да е зона от терена.

хаха, това вероятно е единствената случка в света, в който има две нарушения на ЦСКА в рамките на 1 секунда и гол...първо има фаул срещу Венци бонев, след като играч на прасетата му влезе с бутоните в глезена. И от това влизане стана пас, а Зикуту беше в засада...две нарушения за 1 секунда. И след гола оня боклук Радуканов тръгна да скача на Херо. Бях в ложата в тоя мач и ми идваше да сляза и да нахлуя на пистата :) Чорбарите около мене смятаха, че най-нормалното нещо е ако не могат да ни бият редовно, да го направят с мизерия и никой не бива да повдига въпроса...ебати мисленето!!!!

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 19 май 2014 11:42

Ако Илиан бе приел предложението на Черно море, освен Брус Инканго на "Тича" щеше да дойде и бразилец.

Става въпрос за лявото крило Луривал Асис, който преди 2 години игра за бургаския Черноморец.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 19 май 2014 14:32

Георги Чиликов си тръгна от Черноморец

Помощник-треньора на ПСФК Черноморец-Бургас Георги Чиликов официално се раздели с клуба. Ето какво сподели той:
„Благодаря на всички хора от клуба за съвместната работа през тези 3 години. Пожелавам успех на Черноморец. Надявам се да дойдат по-добри времена за бургаския футбол. Успех!“

На никого няма да липсваш.
Успех.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 19 май 2014 15:07

ivan56 написа:Георги Чиликов си тръгна от Черноморец

Помощник-треньора на ПСФК Черноморец-Бургас Георги Чиликов официално се раздели с клуба. Ето какво сподели той:
„Благодаря на всички хора от клуба за съвместната работа през тези 3 години. Пожелавам успех на Черноморец. Надявам се да дойдат по-добри времена за бургаския футбол. Успех!“

На никого няма да липсваш.
Успех.

Да е честит на Ботев. Да не забрави да вземе и Петър Колев с него.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 20 май 2014 01:12

Петър Кюмюрджиев треньор в Малта http://topsport.ibox.bg/news/id_395695337
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 20 май 2014 08:12

""Херо прибра Чиликов в Ботев

Става главен скаут

Георги Чиликов и Петър Колев ще последват Херо в Ботев Пловдив, съобщава "Черноморски фар". След напускането на Димитров се спекулираше, че именно досегашните му помощници ще поемат юздите на Черноморец.

Това няма да се случи, тъй като двамата също отиват в Пловдив, заменяйки досегашните скаути на „канарчетата" Марин Бакалов и Атанас Пашев.

Бившият нападател на Нафтата и Левски Чиликов ще бъде назначен за главен скаут при пловдивчани. Трито, което идва от Бургас има богат опит в търсенето на футболисти, като според запознати само през последния сезон те са изгледали близо 150 играчи в опит да намерят качествени свободни агенти за Черноморец.

Освен за скаутското звено, Димитър Димитров ще бъде натоварен и със сериозни отговорности в школата на клуба, където също се очакват промени.""

Изображение
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 21 май 2014 10:37

6 млн. евро дава Олимпик (Марсилия) за бившия ас на Черноморец Атиф Шаешу, стана ясно вчера. Това съобщи пред "24 часа" Болеслав Козакевич - мениджърът, който докара 27-годишния французин от марокански произход в Бургас през 2012 година. Шаешу, който е истинска звезда с екипа на Сивасспор, е наблюдаван в два мача от скаути на френския гранд. Очаква се от Олимпик да изпратят официална оферта за автора на 18 гола в турското първенство, с които стана реализатор номер 1 на южната ни съседка. Местните грандове Фенербахче и Галатасарай също напират да привлекат Шаешу, за когото Черноморец прибра 600 000 евро. По бъдещия трансфер на офанзивния халф работи мениджърът Несим Нешадов. От бургаския клуб се облизват за свежи пари в касата си. Съгласно клауза в договора със Сивасспор при бъдеща продажба Черноморец ще прибере 10% от общата трансфрна сума.

Така се прави,истинска машина.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Черноморец”