История на футбола в гр. Бургас
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- калпазанчо
- Контакти:
Re: История на футбола в гр. Бургас
Пише стойност на СМР 9 милиона марки+2,5 млн евро или общо взето грубо казано 7 млн евро....Не че ония пари имат нещо общо със сегашните, но едва ли и тогава е било възможно със 7 млн да построиш нов стадион...Е, че ремонта е бил голям и мащабен е ясно...Дизел, мерси за помощта
Изработи си транзистора
Само остава да го намеря 
[center]Member of Old School Boys [/center]
- NEFTOCHIMIK 1962
- Контакти:
Bartolomej написа:калпазанчо написа:Миро, тук ме хващаш вече неподготвен. Аз за първи път стъпих на този стадион 96 или 97ма, когато вече беше в подобно на днешното си състояние. Поради това, че бях малък 14-15 годишен, живеех в центъра и цялата ми вселена се разпростираше от улицата на която живеех - Фердинандова, до училището ми - това до пожарната, после се преместих в Морското, та до стадион Черноморец. За пръв път ме заведе там един съученик от основното, като тогава ходех на детски дискотеки в Дианата - която изгоря (бях там и тогава), та Ди ДЖЕй там беше Ди Джей Джорджи, спираше музиката и съобщаваше резултата на Нефтохимик....Лапетиите тогава какво сме разбирахме и викахме Ураааааа. А аз дори не знаех какъв е този отбор, къде играе и кой играе там. Дотогава знаех само стадион Черноморец, където ходех с дядо ми и с баща ми. Само дето и тогава нищо не разбирах, просто ме взимаха със себе си. На мен ми беше най-интересно да викам Дузпа, дузпа или да викам за съдията п..........ст.
Та честно казано, аз си м исля че е правен ремонт там по времето на Порточана, не зная дали е съборил всичко и е почнал наново. Така че чакам някой запознат да каже. Може би Дизела....
Не си само ти така . Аз също сефте го чух тос отбор чак 94 ние като изпаднахме от а групата , а стадиона им го видях на живо чак 97 за мача на отворени врати с Левски
А аз за първи път гледах мач на този стадион преди....40 години-на 21 октомври 1972 г. Черноморец1919-Левски Спартак-1:0. ЗАВИЖДАЙТЕ МИ!!!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.
- калпазанчо
- Контакти:
Добре де, Дизел, аз съм чувал много истории как стадиона премина връцете на Събев. То не бяха купуванки за 19 млн лева към Лукойл, то не беше 8 млн в джоба на Портоса, то не беше чудо. Я кажи твоята версия. Оставам с впечатление, че с колкото повече хора комуникирам, толкова по-различни са версиите. На мача ни с Ботев пътувахме с един пич, приятел на Ники Филипов - каза, че Събев искал 1 млн лева наем за сезон от Нафтата!!! Сега за кипъреца за полусезона разбрах, че са искани 120 хиляди лева. Друг спомена че на мача ви с Ботев са искани 18 хиляди лева, а вчера едно момче от нашите, който е навътре в кухнята на отбора каза буквално: глупости, пълни глупости, за мача с Ботев Събев им е взел 8 хиляди лева....Същия е бил доколкото разбрах на няколко срещи на феновете със Събев. На кой да вярваш вече...Я дай да сверим малко теориите, че вече не знам на кой да вярвам, а и съм сигурен че и другите се интересуват... 
- калпазанчо
- Контакти:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:Bartolomej написа:калпазанчо написа:Миро, тук ме хващаш вече неподготвен. Аз за първи път стъпих на този стадион 96 или 97ма, когато вече беше в подобно на днешното си състояние. Поради това, че бях малък 14-15 годишен, живеех в центъра и цялата ми вселена се разпростираше от улицата на която живеех - Фердинандова, до училището ми - това до пожарната, после се преместих в Морското, та до стадион Черноморец. За пръв път ме заведе там един съученик от основното, като тогава ходех на детски дискотеки в Дианата - която изгоря (бях там и тогава), та Ди ДЖЕй там беше Ди Джей Джорджи, спираше музиката и съобщаваше резултата на Нефтохимик....Лапетиите тогава какво сме разбирахме и викахме Ураааааа. А аз дори не знаех какъв е този отбор, къде играе и кой играе там. Дотогава знаех само стадион Черноморец, където ходех с дядо ми и с баща ми. Само дето и тогава нищо не разбирах, просто ме взимаха със себе си. На мен ми беше най-интересно да викам Дузпа, дузпа или да викам за съдията п..........ст.
Та честно казано, аз си м исля че е правен ремонт там по времето на Порточана, не зная дали е съборил всичко и е почнал наново. Така че чакам някой запознат да каже. Може би Дизела....
Не си само ти така . Аз също сефте го чух тос отбор чак 94 ние като изпаднахме от а групата , а стадиона им го видях на живо чак 97 за мача на отворени врати с Левски
А аз за първи път гледах мач на този стадион преди....40 години-на 21 октомври 1972 г. Черноморец1919-Левски Спартак-1:0. ЗАВИЖДАЙТЕ МИ!!!
Че какво са правили Черноморец тогава на тоя стадион? Да не би нашия да е бил в ремонт? За мача ти завиждам, ама предпочитам да съм си все така млад и красив
- NEFTOCHIMIK 1962
- Контакти:
калпазанчо написа:Добре де, Дизел, аз съм чувал много истории как стадиона премина връцете на Събев. То не бяха купуванки за 19 млн лева към Лукойл, то не беше 8 млн в джоба на Портоса, то не беше чудо. Я кажи твоята версия. Оставам с впечатление, че с колкото повече хора комуникирам, толкова по-различни са версиите. На мача ни с Ботев пътувахме с един пич, приятел на Ники Филипов - каза, че Събев искал 1 млн лева наем за сезон от Нафтата!!! Сега за кипъреца за полусезона разбрах, че са искани 120 хиляди лева. Друг спомена че на мача ви с Ботев са искани 18 хиляди лева, а вчера едно момче от нашите, който е навътре в кухнята на отбора каза буквално: глупости, пълни глупости, за мача с Ботев Събев им е взел 8 хиляди лева....Същия е бил доколкото разбрах на няколко срещи на феновете със Събев. На кой да вярваш вече...Я дай да сверим малко теориите, че вече не знам на кой да вярвам, а и съм сигурен че и другите се интересуват...
Точно тези въпроси и мен ме вълнуват и не съм срещал категоричен и еднозначен отговор.За стадиона: Събев не е дал на никой нищо(това е най-тиражираната и най-достоверната според мен версия).Когато Лукойл взе Нефтозавода се водеше война между рафинерията и Порточана за стадиона.После изведнъж всичко утихна. Стадиона остана собственост на ПФК Нефтохимик АД,преименуван на ПФК Нафтекс АД.Президент на Нафтекс АД е Събев. Нафтекс "продава" стадиона на Петрол,или на там някакво си дружество "Спорт пропъртис мениджмънд"което пак е фирма на Събев.Значи Събев продава стадиона на себе си.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.
- калпазанчо
- Контакти:
Ники разказа доста интересна история от достоверен източник, но не е за нета. Ако се видим, ще ти я каже лично. Струва ми се достоверна, как Порточана и Йоан са се опитали да скрият документи за собствеността на стадиона, но Лукойл са влезли с полиция в кабинета на Йоан. После Лукойл го прехвърлили на Нафтекс.....как и защо не се знае обаче. Абе луда работа. Ще е хубаво да седнем един ден на една маса да бистрим футбола и миналото..
калпазанчо написа:Ники разказа доста интересна история от достоверен източник, но не е за нета. Ако се видим, ще ти я каже лично. Струва ми се достоверна, как Порточана и Йоан са се опитали да скрият документи за собствеността на стадиона, но Лукойл са влезли с полиция в кабинета на Йоан. После Лукойл го прехвърлили на Нафтекс.....как и защо не се знае обаче. Абе луда работа. Ще е хубаво да седнем един ден на една маса да бистрим футбола и миналото..
Какво да го бистри, бе Владо. Нали знаеш, че всичко е само на наш гръб. Лошо е, че страдат хората, чиито мозъци могат лесно да бъдат замъглени. Това е. Ние си знаем бакиите... Много лошо е цялото положение...
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center][center]
[/center]- NEFTOCHIMIK 1962
- Контакти:
калпазанчо написа:Ники разказа доста интересна история от достоверен източник, но не е за нета. Ако се видим, ще ти я каже лично. Струва ми се достоверна, как Порточана и Йоан са се опитали да скрият документи за собствеността на стадиона, но Лукойл са влезли с полиция в кабинета на Йоан. После Лукойл го прехвърлили на Нафтекс.....как и защо не се знае обаче. Абе луда работа. Ще е хубаво да седнем един ден на една маса да бистрим футбола и миналото..
Абе ние хубаво ще го бистрим,ама има тайни които ние никога няма да разберем.Тях си ги знаят само Йоан,Порточана,Събев и някои около тях.А през 1972 ст 9-ти септември е бил в ремонт.На ст "Нефтохимик" Черноморец печели първите си победи в своята история срещу Левски(1:0) и ЦСКА(2:0)-и двете са през 1972. Явно тоя стадион е АДА за шопите
NEFTOCHIMIK 1962 написа:калпазанчо написа:Ники разказа доста интересна история от достоверен източник, но не е за нета. Ако се видим, ще ти я каже лично. Струва ми се достоверна, как Порточана и Йоан са се опитали да скрият документи за собствеността на стадиона, но Лукойл са влезли с полиция в кабинета на Йоан. После Лукойл го прехвърлили на Нафтекс.....как и защо не се знае обаче. Абе луда работа. Ще е хубаво да седнем един ден на една маса да бистрим футбола и миналото..
Абе ние хубаво ще го бистрим,ама има тайни които ние никога няма да разберем.Тях си ги знаят само Йоан,Порточана,Събев и някои около тях.А през 1972 ст 9-ти септември е бил в ремонт.На ст "Нефтохимик" Черноморец печели първите си победи в своята история срещу Левски(1:0) и ЦСКА(2:0)-и двете са през 1972. Явно тоя стадион е АДА за шопите
За ремонта го знам, но както казва Миро (Конан), не забравяй и сегашния кмет като ги изреждаш всички тези, а аз ще добавя и Дражев. Даже не знам защо им пиша имената с главни букви.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center][center]
[/center]- калпазанчо
- Контакти:
Bourgas написа:калпазанчо написа:Ники разказа доста интересна история от достоверен източник, но не е за нета. Ако се видим, ще ти я каже лично. Струва ми се достоверна, как Порточана и Йоан са се опитали да скрият документи за собствеността на стадиона, но Лукойл са влезли с полиция в кабинета на Йоан. После Лукойл го прехвърлили на Нафтекс.....как и защо не се знае обаче. Абе луда работа. Ще е хубаво да седнем един ден на една маса да бистрим футбола и миналото..
Какво да го бистри, бе Владо. Нали знаеш, че всичко е само на наш гръб. Лошо е, че страдат хората, чиито мозъци могат лесно да бъдат замъглени. Това е. Ние си знаем бакиите... Много лошо е цялото положение...
Така е, и ти си прав, знаем си бакиите, само дето всичко на наш гръб, ама...какво да се прави, късмет