Искам си Акаунта написа: "Градът да шаха" е струвал над 100 млн евро ( по най-минимална оценка ) инвестирани от личните средства на Илюмжинов . Не от републиканския бюджет на Калмикия , не от бюджета на ФИДЕ . За проект при който не се очаква голяма възвращаемост ! За Уралан ... надявам се правиш разлика между почетен президент и собственик . Бюджета на клуба е бил малко над 4 млн евро ( във втора дивизия ) и се е осигурявал от собственика - градската власт на Елиста . Колкото до състоянието му - оценяват го на около 10 млр евро . Доколко тази цифра е вярна - не мога да кажа . Но колко от нас бяха чували за Абрамович , преди да купи Челси ? Аз съм реалист - не очаквам чудеса . Но за разлика от Събев , Илюмжинов има ресурс да изпълни поне половината си обещания ( които всъщност още не е изрекъл

) . А и след 10 години ... бих приветствал всеки , който разкара Събев . Дори и да се казва Махмуд Ахмадинеджад ... всъщност - лош пример . Иран е една от държавите които харесвам

"Градът да шаха" е струвал над 100 млн евро ( по най-минимална оценка ) инвестирани от личните средства на Илюмжинов . Не от републиканския бюджет на Калмикия , не от бюджета на ФИДЕ . За проект при който не се очаква голяма възвращаемост !Не знам,откъде ти е попаднала тази информация,но излиза,че Кирчо е въвел в употреба еврото,доста преди самата Европа,говорим за 1998 какви минимални оценки в евро

.Отделно 100 млн долара,ако приемем,че става въпрос за тази валута са доста повече пари,отколкото са в момента.Не случайно цитирах извадката под снимката на макета,защото е писана от човек,който си е направил труда отиде до там,за да разгледа и не вярвам случайно да му хрумнало да напише наизуст за финансирането без да е разпитал,а тя гласеше:
Макет Города Шахмат. Как видно, большая часть - это достаточно однотипная застройка коттеджными домами. Кстати дома, которые на макете крайние слева, на самом деле недостроены до конца: стоят лишь стены, крыш и перекрытий нет. Учитывая, что строительство велось в 1998 году, на средства, взятые толи из социальной части бюджета, толи чуть ли не из кармана самого Илюмжинова, это, в целом, не удивительно.
Та като говорим за тези години и тези оценки е хубаво да се уточни какви са били работните заплати,цената на строителните материали,терените и т.н.Отделно говорим за Елиста,а не за Москва,но дори и да беше в Москва 100 мил. долара са прекалено завишена оценка(не е лошо да се спомене,че в този период точно Русия навлезе във Виденовата зима),а това че са от джоба на Кирчо предполагам го знаеш от местната данъчна служба .
За Уралан ... надявам се правиш разлика между почетен президент и собственик . Бюджета на клуба е бил малко над 4 млн евро ( във втора дивизия ) и се е осигурявал от собственика - градската власт на Елиста .29 декабря 2000 года стал президентом футбольного клуба «Уралан» из Элисты.Извадката е от Руската Уикипедия,а това доколкото е бил само почетен президент или президент и как въобще не е се месил в делата на клуба още преди да стане такъв,си личи от статията за привличането на Марадона,а това,че градската власт е собственик,е пределно ясно,че е било само на книга,след като Кирчо е бил човека-слънце за автономната република и е уволнявал и назначавал,когото и когато си поиска,както си личи от бройката на правителства,които е сменил,както се разбра от интервюто,което е постнал кдимитров.Ако не беше "избиран" щеше да е абсолютен монарх
Колкото до състоянието му - оценяват го на около 10 млр евро . Доколко тази цифра е вярна - не мога да кажа . Но колко от нас бяха чували за Абрамович , преди да купи Челси ?Преди 10 години в Русия все още беше мътна и кървава и не се знаеше,кой кой е,какво притежава,дали е негово или е само подставено лице,отделно достъпа до информация и самото и разпространение чрез електронни средства и социални мрежи беше доста ограничено(чичко Гугъл беше недоносче),така че не виждам нищо странно в това за Абрамович,но 10 години по-късно да не можеш да намериш нищо за обществено известна личност като Кирчо,при това в медии,чиято работа е да броят парите на хората и които определено ползват и някакъв процент информация от финансовото разузнаване е повече от странно

Но за сметка на това са успели да класират други неизвестни за повечето от нас руснаци....
http://www.forbes.com/billionaires/#p_1_s_a0_All%20industries_Russia_All%20states_Аз съм реалист - не очаквам чудеса . Но за разлика от Събев , Илюмжинов има ресурс да изпълни поне половината си обещания ( които всъщност още не е изрекъл
) . А и след 10 години ... бих приветствал всеки , който разкара Събев . Дори и да се казва Махмуд Ахмадинеджад ... всъщност - лош пример . Иран е една от държавите които харесвам 
Не знам какъв е проблемът ти със Събев,но ще да е много интимен,защото и на мен не ми харесват Порточанов,Дражев или Събев,но чак пък толкова.Отделно аз не бих приветствал всеки,особено ако има индикации,че отбора може да си изпати повече отколкото при Събев,а при Кирчо има такова нещо(поне за мен,дано ме опровергае

Щото Кирчо за разлика от Бай Митьо много лесно може да си хване шаха под мишница и ходи му гони пешките след това ).Отделно това за пореден път показва,че отбора те вълнува по-малко,отколкото личната ти омраза спрямо Събев