Черноморец - Лудогорец FT. 1-0

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Re: Черноморец - Лудогорец FT. 1-0

Мнениеот volf » 28 окт 2012 14:16

ntodorov написа:
Съдията не повлия по никакъв начин върху изкода от срещата.

Съгласен съм с мнението ти, като цяло. Имаше битка, която уби футбола, но не съм съгласен с две неща.
Едното е, че Черноморец се е бранил с целия си отбор. Всъщност не се бранехме, а тотално пресирахме. Малкото "улички", които имаше Лудогорец за използване бяха еднопосочни и винаги със затворен изход. Лудогорец владееха повече топката, но толкова, колкото да задълбочават лутането си.
Помежду си говорехме, че Лудогорец се обърква, ако до 2-3 тия пас не създаде голова ситуация. Херо усети това. Нещо друго, което ме накара да изпитам наслада от този мач. надхитрянето. Никога до сега не сме играли с подобна схема на игра. ( новата Диамант,която и сър Алекс вече ползва.) Това беше схема с голяма вариативност в зависимост от фазите на играта и разгръщане в контраатаките. Факт е, че атака се гради най-лесно с пространство. Когато си го извоювахме се възползвахме макс от него. Факт е, че ако имахме миналогодишните изпълнители - този мач си отиваше на разгром за Лудогорец при все преимущество във времевото им владеене на топката. Когато бяхме прибирани в половината си ( без да рискуваме с близка до Стоян Колев игра ) класическите ни крила Утара и Гаел подпомагаха дефанзивните действия и пресата в предмостието на наказателното ни поле. Когато овладявахме топката я пренасяхме със скоростта на светлината. Тогава Венци спринтираше в централната офанзива, а Гаел и Утара се "превръщаха" в бързи крила. Разгръщахме се и се прибирахме, като ветрило.
Иначе съдията нямаше как да влияе върху изхода на мача и това е най-сладкото в победата ни, но определено повлия на резултата и удължи агонията на Лудогорец. Резонно беше да ударим точката в мача много преди последния съдийски сигнал, с отсъждането поне на една от явните дузпи, но пък и сами пропускаме. Аз вече приемам мача такъв, какъвто е.

Пристрастен си и това те кара да не оценяваш хубавите неща, които съм писал за Черноморец, докато аз съм фен на добрия футбол, а такъв липсваше.
Наричаш преса, тактическата дисциплина , близката игра до противниковия футболист , неоставянето на пространства за развитие на атаката, самоотвержената и чиста игра в единоборствата и всичко това в собствената ти половина. Ако това е представата ти за преса - добре.
Лутането в атакуващ план , не е актив в играта на Черноморец, а пасив в играта на Лудогорец.
За да се определи като успешна една схема за нея, са нужни изпълнители- Лудогорец играят в стил Барселона( схемата не ми е известна), Черноморец
щом казваш в схема "диамант". Черноморец оползотвори по успешно схемата си.
Ако целта е да заставам в противовес на твоето мнение, може би бих изтъкнал много факти, но аз нямям такива цели.
Ще потвърдя думите от предишния си пост.
ПОБЕДАТА НА ЧЕРНОМОРЕЦ Е ЗАСЛУЖЕНА ПО НЕОПРОВЕРЖИМ НАЧИН. С ТАКАВА ДИСЦИПЛИНА И СТАРАНИЕ ОТБОРЪТ ГО ЧАКАТ ХУБАВИ ДНИ В НАШАТА АПФГ. НЕ НАБЛЮДАВАХ СТОЙНОСТЕН ФУТБОЛ.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 28 окт 2012 14:25

volf написа:
ntodorov написа:
Съдията не повлия по никакъв начин върху изкода от срещата.

Съгласен съм с мнението ти, като цяло. Имаше битка, която уби футбола, но не съм съгласен с две неща.
Едното е, че Черноморец се е бранил с целия си отбор. Всъщност не се бранехме, а тотално пресирахме. Малкото "улички", които имаше Лудогорец за използване бяха еднопосочни и винаги със затворен изход. Лудогорец владееха повече топката, но толкова, колкото да задълбочават лутането си.
Помежду си говорехме, че Лудогорец се обърква, ако до 2-3 тия пас не създаде голова ситуация. Херо усети това. Нещо друго, което ме накара да изпитам наслада от този мач. надхитрянето. Никога до сега не сме играли с подобна схема на игра. ( новата Диамант,която и сър Алекс вече ползва.) Това беше схема с голяма вариативност в зависимост от фазите на играта и разгръщане в контраатаките. Факт е, че атака се гради най-лесно с пространство. Когато си го извоювахме се възползвахме макс от него. Факт е, че ако имахме миналогодишните изпълнители - този мач си отиваше на разгром за Лудогорец при все преимущество във времевото им владеене на топката. Когато бяхме прибирани в половината си ( без да рискуваме с близка до Стоян Колев игра ) класическите ни крила Утара и Гаел подпомагаха дефанзивните действия и пресата в предмостието на наказателното ни поле. Когато овладявахме топката я пренасяхме със скоростта на светлината. Тогава Венци спринтираше в централната офанзива, а Гаел и Утара се "превръщаха" в бързи крила. Разгръщахме се и се прибирахме, като ветрило.
Иначе съдията нямаше как да влияе върху изхода на мача и това е най-сладкото в победата ни, но определено повлия на резултата и удължи агонията на Лудогорец. Резонно беше да ударим точката в мача много преди последния съдийски сигнал, с отсъждането поне на една от явните дузпи, но пък и сами пропускаме. Аз вече приемам мача такъв, какъвто е.

Пристрастен си и това те кара да не оценяваш хубавите неща, които съм писал за Черноморец, докато аз съм фен на добрия футбол, а такъв липсваше.
Наричаш преса, тактическата дисциплина , близката игра до противниковия футболист , неоставянето на пространства за развитие на атаката, самоотвержената и чиста игра в единоборствата и всичко това в собствената ти половина. Ако това е представата ти за преса - добре.
Лутането в атакуващ план , не е актив в играта на Черноморец, а пасив в играта на Лудогорец.
За да се определи като успешна една схема за нея, са нужни изпълнители- Лудогорец играят в стил Барселона( схемата не ми е известна), Черноморец
щом казваш в схема "диамант". Черноморец оползотвори по успешно схемата си.
Ако целта е да заставам в противовес на твоето мнение, може би бих изтъкнал много факти, но аз нямям такива цели.
Ще потвърдя думите от предишния си пост.
ПОБЕДАТА НА ЧЕРНОМОРЕЦ Е ЗАСЛУЖЕНА ПО НЕОПРОВЕРЖИМ НАЧИН. С ТАКАВА ДИСЦИПЛИНА И СТАРАНИЕ ОТБОРЪТ ГО ЧАКАТ ХУБАВИ ДНИ В НАШАТА АПФГ. НЕ НАБЛЮДАВАХ СТОЙНОСТЕН ФУТБОЛ.

:shock: Колега явно не си разбрал поуста ми или си го чел с различна от моята презумпция. Защо си мислиш, че лутането на Лудогорец не е в актива на Черноморец. Срещу варели нямаше да се лутат, тъЙ, както срещу Миньор Пк миналата година да речем. :)
Впрочем не разбрах, с какво от написаното от мен не си съгласен ? И би ли ми казал, какво е преса за теб, че ми стана интересно. Ако за теб има значение в коя половина се прилага тя в съвременния футбол - не.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 28 окт 2012 14:26

Волф, ако си мислиш, че тук сме фенове само на чобански начин на игра, жестоко се лъжеш. Всеки един от нас е станал фен на този спорт именно заради красивата и добрата игра. Но не можеш да очакваш, че в "А" група ще играят 16 Барселони, въпреки, че на мен техния футбол ми е противен и скучен. Но нали са най-добрите, та давам пример с тях. Снощи на терена се видя кои футболисти и треньори имат топки. А най-сладко ми е, че след ритуалното заколение май месец, сега си го върнахме тъпкано. И то въпреки грозната свирка на шуменското мекере. Защото имаше фрапантни грешки. Най-лошо впечатление ми направиха първо лудогорци с това, че не изкараха нито 1 път топката при паднал наш играч. Спортстменство, респект, липсват такива думички в главите им. Второ ми направи впечатление, че гражданите от Делиормана си повярваха много, че и за хулигани се взеха с тези хвърлени бутилки по нашите. И третото, към нашите съграждани, които вместо да подкрепят техния отбор, който направи сериозна заявка за "А" група след 1:3 като гост, голяма част от тях дойдоха в клетката. Аз това не бих го направил.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 28 окт 2012 14:36

Разбирам еуфорията, но не я приемам!

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 28 окт 2012 14:57

Bourgas написа:Волф, ако си мислиш, че тук сме фенове само на чобански начин на игра, жестоко се лъжеш. Всеки един от нас е станал фен на този спорт именно заради красивата и добрата игра. Но не можеш да очакваш, че в "А" група ще играят 16 Барселони, въпреки, че на мен техния футбол ми е противен и скучен. Но нали са най-добрите, та давам пример с тях. Снощи на терена се видя кои футболисти и треньори имат топки. А най-сладко ми е, че след ритуалното заколение май месец, сега си го върнахме тъпкано. И то въпреки грозната свирка на шуменското мекере. Защото имаше фрапантни грешки. Най-лошо впечатление ми направиха първо лудогорци с това, че не изкараха нито 1 път топката при паднал наш играч. Спортстменство, респект, липсват такива думички в главите им. Второ ми направи впечатление, че гражданите от Делиормана си повярваха много, че и за хулигани се взеха с тези хвърлени бутилки по нашите. И третото, към нашите съграждани, които вместо да подкрепят техния отбор, който направи сериозна заявка за "А" група след 1:3 като гост, голяма част от тях дойдоха в клетката. Аз това не бих го направил.

Не смея дори да си помисля, че сте фенове на чобанския футбол. ( Да уточня, че не стоя срещу Вас, които и да СТЕ.)
Не се връщам назад, а гледам настоящето. Херо е чудесен треньор , но нямам причини да обиждам Петев.
Грешки на съдията коментирам, ако съм убеден, че ги е допуснал. Той не подмени изхода от мача.
Не изчистването на топката, беше гарнирано с симулативно лежане на терена. И двете са неспортменски - ти какво си очаквал?
Не забелязах охрана на стадиона.
Това за съгражданите посетили противниковите фенове от моята позиция не го разбирам, но това е техният избор.

Neftochimik
Контакти:

Мнениеот Neftochimik » 28 окт 2012 15:03

subzero написа:Лудогорци се изпокриха . Или всичките им 40 верни фена още пътуват. Останалите ходят само,ако деня е обявен за почивен,пътуването е безплатно,осигурят им храна и вода и им дадат някой лев,че са се мръднали до Бургас.

хахахахах :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Как звучи това от клавиатурата на фен на Ч-ц хахах ще припадна. Как може да сте толкова нагли и безочливи същества немога да разбера? Чисто като агитка вие колко бяхте ? 20 човека пак нямахте,пълен смях сте. Точно с Лудогорец да се сравнявате нямате никакво място. Първо отбора им е реално млад,второ нямат все още такава фенска маса,но въпреки това пак ходят на всичките си гостуване повече от вас и като цяло си подкрепят отбора.Трето кога вие сте ходили 14 рейса на гостуване ? :lol: За купата се изсипаха доволна бройка,макар и безплатно пак трябва да се отбележи. Четвърто , при домакинските си мачове плащат най-скъпите билети в А група и пак си пълнят стадиона, а вие къде сте ? Пълнехте стадиона само когато Балъков беше тука и правеше точно това заради което им се присмиваш, безплатни билети,храна и ВИНО, не вода :lol: Сега къде сте ? Големите фенове.Нещо последно време много взехте да се вживявате и да си вярвате.Цяла България ви се смее. Всеки който дойде да гостува на НАШИЯ стадион ви надвиква. Смях и срам сте за Бургас ! Радвайте се още докато можете ,защото сетния час наближава. Иначе ми харесахте с транспаранта за стадиона ви. Няма да е зле да продължавате в същия дух и по-настоятелни с транспарантите.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 28 окт 2012 15:07

Не смея дори да си помисля, че сте фенове на чобанския футбол. ( Да уточня, че не стоя срещу Вас, които и да СТЕ.)
Не се връщам назад, а гледам настоящето. Херо е чудесен треньор , но нямам причини да обиждам Петев.
Грешки на съдията коментирам, ако съм убеден, че ги е допуснал. Той не подмени изхода от мача.
Не изчистването на топката, беше гарнирано с симулативно лежане на терена. И двете са неспортменски - ти какво си очаквал?
Не забелязах охрана на стадиона.
Това за съгражданите посетили противниковите фенове от моята позиция не го разбирам, но това е техният избор.

Имаше съдийски грешки, но това не значи, че ако не са променили резултата е нужно да се спестят? Лежането в повечето случаи не беше симулативно. Имало е, но май е била малка охраната.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 28 окт 2012 15:10

Neftochimik написа:
subzero написа:Лудогорци се изпокриха . Или всичките им 40 верни фена още пътуват. Останалите ходят само,ако деня е обявен за почивен,пътуването е безплатно,осигурят им храна и вода и им дадат някой лев,че са се мръднали до Бургас.

хахахахах :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Как звучи това от клавиатурата на фен на Ч-ц хахах ще припадна. Как може да сте толкова нагли и безочливи същества немога да разбера? Чисто като агитка вие колко бяхте ? 20 човека пак нямахте,пълен смях сте. Точно с Лудогорец да се сравнявате нямате никакво място. Първо отбора им е реално млад,второ нямат все още такава фенска маса,но въпреки това пак ходят на всичките си гостуване повече от вас и като цяло си подкрепят отбора.Трето кога вие сте ходили 14 рейса на гостуване ? :lol: За купата се изсипаха доволна бройка,макар и безплатно пак трябва да се отбележи. Четвърто , при домакинските си мачове плащат най-скъпите билети в А група и пак си пълнят стадиона, а вие къде сте ? Пълнехте стадиона само когато Балъков беше тука и правеше точно това заради което им се присмиваш, безплатни билети,храна и ВИНО, не вода :lol: Сега къде сте ? Големите фенове.Нещо последно време много взехте да се вживявате и да си вярвате.Цяла България ви се смее. Всеки който дойде да гостува на НАШИЯ стадион ви надвиква. Смях и срам сте за Бургас ! Радвайте се още докато можете ,защото сетния час наближава. Иначе ми харесахте с транспаранта за стадиона ви. Няма да е зле да продължавате в същия дух и по-настоятелни с транспарантите.

Черноморец не ги мисли, че вие кога сте ходили САМИ 14 рейса на гостуване? Кога пълнихте за последно стадиона, а не като последния мач 100 човека? Кога този стадион е бил твой? А ние сме срам и смях, вие сте гордостта на града ни...

Потребителски аватар
mad forest
Контакти:

Мнениеот mad forest » 28 окт 2012 15:27

[offtopic]Нещо намесихте финала! Не сравнявайте този мач,с обикновен шампионатен! На финал всеки ще намери начин да отиде! Относно безплатните автобуси, да така е, но колко човека събират 15 автобуса и колко бяхме на стадиона! 15х50 (завишена бройка в автобус) е 750 нали? А останалите над 2500 как дойдоха? В тези времена колко е публиката май няма значение! Хората виждат какво е футбол и явно мазохистите сме останали малко! Не вярвам в 250 000 Бургас да няма 20 000 които да напълнят Лазур, но какво ще видят там е друга тема! Чета какво пишете и оставам с впечатлението, че сте ни смазали, а то май сте ни излъгали (което лично мен по ме боли)![/offtopic]
2012 - Шампион и носител на Купата на България!
2013 - Шампион на България!

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 28 окт 2012 15:35

kartago написа:Разбирам еуфорията, но не я приемам!

Не разбирам.... :(
Говориш по принцип или имаш нещо конкретно предвид?

Върни се в “Черноморец”