ntodorov написа:Съдията не повлия по никакъв начин върху изкода от срещата.
Съгласен съм с мнението ти, като цяло. Имаше битка, която уби футбола, но не съм съгласен с две неща.
Едното е, че Черноморец се е бранил с целия си отбор. Всъщност не се бранехме, а тотално пресирахме. Малкото "улички", които имаше Лудогорец за използване бяха еднопосочни и винаги със затворен изход. Лудогорец владееха повече топката, но толкова, колкото да задълбочават лутането си.
Помежду си говорехме, че Лудогорец се обърква, ако до 2-3 тия пас не създаде голова ситуация. Херо усети това. Нещо друго, което ме накара да изпитам наслада от този мач. надхитрянето. Никога до сега не сме играли с подобна схема на игра. ( новата Диамант,която и сър Алекс вече ползва.) Това беше схема с голяма вариативност в зависимост от фазите на играта и разгръщане в контраатаките. Факт е, че атака се гради най-лесно с пространство. Когато си го извоювахме се възползвахме макс от него. Факт е, че ако имахме миналогодишните изпълнители - този мач си отиваше на разгром за Лудогорец при все преимущество във времевото им владеене на топката. Когато бяхме прибирани в половината си ( без да рискуваме с близка до Стоян Колев игра ) класическите ни крила Утара и Гаел подпомагаха дефанзивните действия и пресата в предмостието на наказателното ни поле. Когато овладявахме топката я пренасяхме със скоростта на светлината. Тогава Венци спринтираше в централната офанзива, а Гаел и Утара се "превръщаха" в бързи крила. Разгръщахме се и се прибирахме, като ветрило.
Иначе съдията нямаше как да влияе върху изхода на мача и това е най-сладкото в победата ни, но определено повлия на резултата и удължи агонията на Лудогорец. Резонно беше да ударим точката в мача много преди последния съдийски сигнал, с отсъждането поне на една от явните дузпи, но пък и сами пропускаме. Аз вече приемам мача такъв, какъвто е.
Пристрастен си и това те кара да не оценяваш хубавите неща, които съм писал за Черноморец, докато аз съм фен на добрия футбол, а такъв липсваше.
Наричаш преса, тактическата дисциплина , близката игра до противниковия футболист , неоставянето на пространства за развитие на атаката, самоотвержената и чиста игра в единоборствата и всичко това в собствената ти половина. Ако това е представата ти за преса - добре.
Лутането в атакуващ план , не е актив в играта на Черноморец, а пасив в играта на Лудогорец.
За да се определи като успешна една схема за нея, са нужни изпълнители- Лудогорец играят в стил Барселона( схемата не ми е известна), Черноморец
щом казваш в схема "диамант". Черноморец оползотвори по успешно схемата си.
Ако целта е да заставам в противовес на твоето мнение, може би бих изтъкнал много факти, но аз нямям такива цели.
Ще потвърдя думите от предишния си пост.
ПОБЕДАТА НА ЧЕРНОМОРЕЦ Е ЗАСЛУЖЕНА ПО НЕОПРОВЕРЖИМ НАЧИН. С ТАКАВА ДИСЦИПЛИНА И СТАРАНИЕ ОТБОРЪТ ГО ЧАКАТ ХУБАВИ ДНИ В НАШАТА АПФГ. НЕ НАБЛЮДАВАХ СТОЙНОСТЕН ФУТБОЛ.