Bourgas написа:NEFTOCHIMIK 1962 написа:калпазанчо написа:Дизел, ти помниш ли Порточанов когато е работел в Черноморец, имам предвид преди да отиде в Нефтохимик, не когато създаде 919-то, и знаеш ли какво е работел там и какво хоби е имал?
Не.Аз Порточана го чух за първи път когато влязохме от В в Б група през 1990 г. Чел съм някъде че е работил в Локомотив Бс,но незнам нищо по въпроса
Той, заедно с другия кмет и Дражев съсипаха футбола в Бургас! После дойде и Събев и край... Остави 1 стадион, построен с парите на завода, с нашите пари и това беше. Но малко хора го осъзнават.
Аз си имам едно такова виждане по въпроса - какво е останало след тях .
Откакто е построен Нефтохим , пари е имало винаги . И са отивали незнайно къде . Порточанов може да е всякакъв , може и да е откраднал много пари . Но по негово време се построи един стадион . Който както се чува , ще бъде съборен , за да си построи Събев ВИП комплекси на негово място .
Дражев може да е уникален боклук , но докато той стопанисваше стадиона в Акациите , той имаше лиценз за мачове от "А" група и 6 функциониращи и поддържани помощни игрища .
Това са фактите . Че и двамата участваха в съсипването на футбола в Бургас също е вярно . Но истинската съсипия на бургаския футбол настъпи през лятото на 2005-а и особено през 2006-а година . Не знам само защо си пропуснал да споменеш и сегашния кмет , който е поне на едно равнище с Йоан в това отношение .