Медиите за Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

k.dimitrov
Контакти:

Re: Медиите за Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 18 юни 2012 12:27

Агентът на Шаешу: Левски няма да плати 600 хил. евро за нито един играч от А група
Опитите на Левски да прив­лече звездата на Черноморец Аатиф Шаешу са ударили на камък. Това разкри агентът на играча Болеслав Козакевич. При­чината е високата трансфер­на сума, която искат да полу­чат за офанзивния халф бургаз­лии.
"Засега няма вариант Аа­тиф Шаешу да премине в Левс­ки. Появиха се много спекула­ции тези дни, но според мен сделка едва ли ще се осъществи. Левски харесва много Аа­тиф, но едно е да харесваш един играч, а съвсем друго е да успееш да го привлечеш. Има­ше запитване от страна на Иво Тонев към директора на Черноморец Пламен Киряков и мен за цената му. От Черноморец искат 600 хиляди евро на­куп за правата на Аатиф, но от Левски не са склонни да пла­тят тази сума за играч от бъл­гарското първенство, дори и за Шаешу. Така че тук има разминаване в желанията на две­те страни. Ако от „Герена" за­силят интереса си към моя кли­ент, може да се стигне до пре­говори. По принцип всичко мо­же да се уреди, знаете, че аз ра­ботя добре с Левски, доведох на "Герена" двама нови играчи - Ромен Ели и Агиеманг Опоку. Но засега няма конкретно предло­жение от сините за Шаешу", за­яви Болеслав Козакевич.
В следващите няколко дни сините очакват да финализират преговорите с двама фут­болисти. В клуба очакват офанзивен халф и нападател.

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 19 юни 2012 13:44

"Митко Събев стана съдружник с руски милиардер
Източник: Sportal.bg 13:37 / 19.06.2012

Базираната в Швейцария компания Credit Mediterranee, собственост на бившия президент на Калмикия и председател на Международната федерация по шахмат Кирсан Илюмжинов стана мажоритарен собственик в най-големия български дистрибутор на горива "Петрол Холдниг" АД.

Това съобщиха от холдинга. Сделката е била приключена в петък миналата седмица и подлежи на вписване в Търговския регистър. Ще бъдат направени и промени в ръководните органи на холдинга и на дъщерните му дружества.

Компанията на Кирсан Илюмжинов е изкупила дяловата на акционерите Денис Ершов и Александър Мелник, съответно 47.5% и 5%. Заедно двата дяла дават мажоритарния пакет от 52.5%.

Останалият дял от 47.5% принадлежи на собственика на Черноморец (Бургас) Митко Събев.

През последните години отношенията между бившите близки съдружници Денис Ершов и Митко Събев се влошиха силно и двамата влязоха в открита война за контрол над дружеството. Обвиненията, отправяни към двата лагера бяха във финансови злоупотреби и измами в особено големи размери."

Е,И?!
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 19 юни 2012 14:24

Еми, чакаме, май... :roll:
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 19 юни 2012 14:30

Денис Ершов продаде акциите си в "Петрол Холдинг"
Мажоритарен собственик на дружеството става председателят на Международната федерация по шахмат Кирсан Илюмжинов.
Денис Ершов, единият от двамата основни собственици на "Петрол Холдинг" АД, е продал акциите си в дружеството.
Неговите 47,5%, както и още 5%, принадлежащи на Александър Мелник, са били придобити миналия петък, 15 юни, от "Креди Медитеране" (Credit Mediterranée).
Базираната в Швейцария компания е собственост на Кирсан Илюмжинов, председател на Международната федерация по шахмат, бивш президент на Република Калмикия и член на партията на Владимир Путин "Единна Русия".
"Петрол Холдинг" притежава малко над 55% в "Петрол АД"
Според съобщението на "Петрол" предстоят съответните законови процедури по вписване на новия собственик в Търговския регистър, както и промени в ръководните органи на "Петрол Холдинг" и дъщерните дружества.
Разприте между двамата основни съдружници в "Петрол Холдинг" - Денис Ершов и Митко Събев, който също притежава 47,5 процента от акциите, имат дълга история.
В борбата за надмощие Ершов обвиняваше Събев, че е източил от компанията 100 млн. лв., отправяха се жалби до прокуратурата, имаше извънредни общи събрания, смяна на ръководството и публично разменяни обвинения.

Междувременно финансовото положение на компанията доста пострада.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 21 юни 2012 20:31

Айде още малко жълтинки ... докато не излезе официално становище :mrgreen: :
Пратеник на Кирсан Илюмжинов обеща инвестиции за стотици милиони

Кирсан Илюмжинов е готов да инвестира стотици милиони долари за спорта в Бургас! Това стана известно вчера на конфиденциална среща на пратеник на руския милиардер с кмета Димитър Николов. В общината гостуваха емисари от Русия начело с митичния Волк Хан, който се слави като дясна ръка на Илюмжинов. При срещата с кмета пък го придружаваше дясната ръка на Митко Събев – Георги Мицов.

В края на миналата седмица Илюмжинов стана съдружник на Събев в „Петрол Холдинг“. Базираната в Швейцария компания Credit Mediterranee, която е собственост на руския милиардер, изкупи акциите на Денис Ершов и Александър Мелник, съответно 47,5% и 5%, в най-големия български дистрибутор на горива. Така Илюмжинов придоби мажоритарен пакет от 52,5%. Останалите 47,5% са на Митко Събев.

„Петрол Холдинг“ е един от двата акционера с равни дялове от по 50 % в ПСФК „Черноморец-Бургас“ АД. Другият е община Бургас. Именно към футболния клуб са насочени намеренията за инвестиции на новия силен човек в холдинга. Рогът на изобилието е надвиснал и над шахмата, тъй като Илюмжинов е президент на Международната федерация по този древен спорт. Той беше президент и на руската република Калмикия, която е известна с находищата на диаманти.

„Гостите от Русия заявиха готовността си да подкрепят спорта в Бургас и в частност футбола и „Черноморец“. Запознати са отлично с базата на футболния клуб. Имат сериозен интерес към проекта „Черноморец Арена“. Може да им се вярва, защото са представители на крупния бизнес в Русия. Изключително добронамерени и сериозни хора, които ни карат да бъдем оптимисти за бъдещето на спорта в Бургас“, заяви Георги Мицов.

Волк Хан е прозвище на ММА-боеца от началото на 90-те години Магометхан Гамзатханов. Той е петкратен шампион на Русия по самбо.

„Как да не съм чувал за Волк Хан? Името му е легендарно за ММА. Той е от първите бойци в Русия. След края на кариерата си на ринга стана крупен бизнесмен“, коментира техническият директор на Българската федерация по ММА Теодор Карастоянов.

В близките два-три месеца се очаква в Бургас лично да пристигне на работно посещение Кирсан Илюмжинов.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 21 юни 2012 21:43

21 June 2012, 10:18 (обновена 21 June 2012, 14:42) | Автор: Николай Марченкo | Източник: LiveBiz / LiveSport

Кирсан Илюмжинов пред LiveBiz: Мъчно ми беше да гледам „Петрол“ в това състояние
Президентът на Световната шахматна федерация (FIDE), бивш президент на Калмикия и нов собственик на българската нефтена компания даде специално интервю на LiveBiz
Тази седмица регистрираната в Швейцария компания на Кирсан Илюмжинов Credit Mediterranee купи 52% от акците на българския "Петрол холдинг" АД. По този повод бизнесменът даде ексклузивно интервю за сайта LiveBiz.

Г-н Илюмжинов, в "Петрол Холдинг" дали планирате да бъдете стратегически или финансов инвеститор?

Всъщност, и стратегически, и финансов, защото компанията се нуждае от развитие и от инвестиции. „Петрол“ е място за една добра инвестиция, защото и географското разположение на България, която е врата за Европа от Азия, е много добро. Холдингът има много активи, сред които, както знаете, са и бензиностанции, и авиокомпания, и футболен клуб. Аз смятам, че след като инвестираме някои средства в развитието на две рафинерии, в бензиностанции, то компанията ще е печеливша.

Запознат ли сте с монопола на „Лукойл“ на българския пазар?

Да, разбира се. И това е нормално. Ние с „Лукойл“ сме сътрудничили достатъчно, включително и в Калмикия, както и на Каспийско море, където те добиват нефт. С президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов сме сътрудничили не веднъж в тази посока, така че мисля, че това не е проблем.

Но тук ще бъдете в пряка конкуренция...

Ами, няма нищо лошо в конкуренцията. Бензиностанциите и базите на „Петрол“ са из цяла България и има достатъчно добро покритие на страната.

„Газпромнефт“ се опитваше да купи веригата бензиностанции на „Петрол“..

Това е добре, че „Газпром“ се опитваше да я купи, това значи, че активите на „Петрол“ са добри. Аз дори познавам и редица други руски бизнесмени, които се интересуваха от активите на компанията.

Кой Ви предложи да инвестирате?

Знаете, че често идвам в България, имам много приятели там, спомняте си, че проведохме и световно първенство в София с Веселин Топалов и Гата Камски, идвал съм и при Баба Ванга често. Иначе аз преговарях основно с Денис Ершов и с Александр Мелник, както и с други мои приятели в България.

Според колегите от „Коммерсант“, активите се оценяват на 1 милиард долара, доколко е близка сумата към това, което сте готов да инвестирате в холдинга и в България?

Ами, мисля, че активите струват малко по – евтино. Иначе аз съм информиран за конфликтите между Денис Ершов и Александър Мелник от една страна и Митко Събев от друга страна. Неприятно е, дори ми беше мъчно да наблюдавам как такава компания като „Петрол“, с такива активи, е докарана до толкова плачевно състояние. Бяха натрупани сериозни задължения и загуби, но мисля, че дълговете на холдинга са погасими, ние ще трябва да ги платим и след това ще можем да инвестираме в развитието на холдинга.

Колегите от LiveSport се интересуват дали ще продължите да финансирате ФК „Черноморец“, който е част от „Петрол холдинг“?

Ние в момента разглеждаме състоянието на всички активи в холдинга. Доколкото знам, нашият представител вече се е срещнал с кмета на град Бургас, с който са обсъдили развитието на клуба, на спортната инфраструктура. Мисля, че ние ще видим какво представлява и най – вероятно, ще продължим да подкрепяме футбола по този начин. Освен това, аз имам опит с клуба „Уралан“ в Калмикия, знам и колко е важна подкрепата за спорта от опита си като президент.

Дали България има шансове Албена да е домакин на Олимпиадата по шах?

Още не съм гледал всички заявки. Иначе аз като президент на FIDE съм готов да окажа подкрепа на всички, които искат да проведат Олимпиадата. България, между другото, има добри шансове, защото Веселин Топалов е действащият световен шампион, сред жените е Антоанета Стефанова. Така че аз ще подкрепя с удоволствие и кандидатурата на България.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 21 юни 2012 22:56

Новите собственици на „Петрол” наливат пари в „Черноморец”
четвъртък, 21 юни 2012

Мултимилиардерът Кирсан Илюмжинов ще инвестира в „Черноморец Бургас”. Новината потвърди неговият пълномощник Магометхан Гамзатханов, който пристигна в Бургас, за да се запознае на място със състоянието на отбора. Илюмжинов е новият мажоритарен собственик на „Петрол Холдинг”, който притежава 50 процента от акциите на Черноморец.
„Сега пристигам в града, но още днес ще се разбера какво се случа в отбора. Но едно е важно, след икономиката на второ място за нашата компания е спорта . Феновете на „Черноморец” обаче могат да бъдат спокойни. Не искаме да даваме големи обещания, но ще отдаваме голямо значение на този футболен клуб”
Гамзатханов, който е шампион по самбо на Русия през 1985г.- коментира, че мултимилиардерът Кирсан Илюмжинов има интереси в спорта и ще опита да направи бургаския клуб гранд в българския футбол.
На въпрос, наясно ли сте какво е състоянието на „Черноморец” в момента и че отборът завърши на 4-то място, Гамзатханов отговори:
„За съжаление отборът е завършил на 4-то място, можеше да бъдат и шампиони, но разногласията между акционерите в „Петрол” малко попречиха.”
В момента президент на отбора е Митко Събев, който притежава 47% от акциите на „Петрол Холдинг”.
Според руските медии състоянието на Кирсан Илюмжинов се оценява на около 10 милиарда долара. Той е и президент на Международната федерация по шахмат.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 23 юни 2012 10:41

Кирсан Илюмжинов пристига в Бургас за среща с Бойко Борисов и Димитър Николов
Съвсем нова може да се окаже финансовата ситуация в Черноморец след 29 юни, научи репортер на LIVESPORT.BG. Тогава в Бургас пристига новият собственик на "Петрол Холдинг" Кирсан Илюмжинов. Президентът на международната федерация по шахмат (ФИДЕ) вече взе 52,5 процента от акциите, като в момента текат финалните преговори с Митко Събев за останалите 47,5%. От своя страна "Петрол Холдинг" притежава половината от ПСФК Черноморец, където е равностоен партньор с Община Бургас.

Очаква се Илюмжинов да дойде в Бургас на 29 юни, където ще има среща с премиера Бойко Борисов и кмета на града Димитър Николов. Вероятно след това руският милиардер ще обяви конкретни параметри за финансирането на различните спортове. В ексклузивно интервю за LIVESPORT.BG Илюмжинов вече обяви, че има сериозни намерение за развитието на ПСФК Черноморец, който завърши на четвърто място в "А" група през миналия сезон. Руският олигарх е обещал да финансира приоритетно и шахматния клуб в Бургас.

Със сигурност след финализирането на сделката с "Петрол Холдинг" Митко Събев няма да се занимава повече с футболния тим. Възможно е приближен на Кирсан Илюмжинов български бизнесмен да бъде назначен да управлява Черноморец. Митко Събев е изявил желание да се запознае със ситуацията в предишния му клуб Нефтохимик.

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 23 юни 2012 17:40

Със сигурност след финализирането на сделката с "Петрол Холдинг" Митко Събев няма да се занимава повече с футболния тим. Възможно е приближен на Кирсан Илюмжинов български бизнесмен да бъде назначен да управлява Черноморец. Митко Събев е изявил желание да се запознае със ситуацията в предишния му клуб Нефтохимик.

:mrgreen: :mrgreen:
Ай честито!! Ако беше от друг сайт щях да празнувам. ;)
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
hristo1306
Контакти:

Мнениеот hristo1306 » 23 юни 2012 19:08

subzero написа:

:mrgreen: :mrgreen:
Ай честито!! Ако беше от друг сайт щях да празнувам. ;)

Дака, не е честно. Дръжте си го още :mrgreen: До скоро ронихте крокодилски сълзи за него. Нещо повече - боготворяхте го. На нас не ни трябва. Ако дава пари и ни върне стадиона, но без да се меси във футболните дела, може би. Но не ми се вярва. Феновете на нафтата направо са "влюбени в него", това предателство и гавра с отбора НИКОГА не ще забравят. Така, че да си ходи в Подвис и там имат нужда от футбол.

Върни се в “Черноморец”