История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 21 яну 2012 17:53

Искам си Акаунта написа:
Bartolomej написа:Лошо , никъде не намирам информация кога е построен стадион 9 септември - черноморец

Имаш да черпиш ;) Стадион "Черноморец" е построен през 1954 г. и открит по-късно през същата година

От де знаиш? Аз не ми се вярва.Да не би през 1954 да е построен предишния стадион на чието място е построен "9 септември'. Не за друго,ами ст "9 ти септември ми изглежда като прекалено съвременен за 1954
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 21 яну 2012 18:33

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
Искам си Акаунта написа:
Bartolomej написа:Лошо , никъде не намирам информация кога е построен стадион 9 септември - черноморец

Имаш да черпиш ;) Стадион "Черноморец" е построен през 1954 г. и открит по-късно през същата година

От де знаиш? Аз не ми се вярва.Да не би през 1954 да е построен предишния стадион на чието място е построен "9 септември'. Не за друго,ами ст "9 ти септември ми изглежда като прекалено съвременен за 1954

От достоверен източник ... Построен е през 1954г. с името "9-ти септември" , обновяван е през 1972г. и 1997 г. . Преди това , доколкото знам , там не е имало никакво спортно съоръжение ... ама мога да питам .

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 22 яну 2012 21:26

Искам си Акаунта написа:
Futbolen_istorik написа:

Сега проверих , Славия съществува до 1946 когато се обединява с ЛБ 45 в "Любислав" .

Konan kade proveri, Slaviq se obedinqva fakti4eski s LB 45 prez 1947g.[/quote]
На няколко места , но никъде не е посочена точна дата . Но пък досега не съм срещал 1947 като година . От един познат който навремето е има достъп до различни архиви съм чувал , че обединението е станало след края на държавното първенство през 1946г. Така че е възможно документално нещата да са оформени в началото на 1947 .[/quote]

Обединението е през 1947 г. Имам статията от в. народен спорт, но сега на мога да я кача. По принцип в книгите и архивите има доста грешки от личен опит го знам, повечето неща в архивите са по спомени на ветерани, примерно един 70 годишен човек може ли всичко да помни с 50 години назад с точност. Хората са казали - Умния записва, глупавия помни. В архивите има ценни и оригинални документи, но са малко. Най-верен източник са вестниците по онова време - точни резултати, голмайстори, я си спомни след 40 години как е свършил този мач. В БГ годините на основаване са по спомени на ветерани, примери много Берое 1916(realno 1929g.) Пирин 1922g. (realno 1924 kato Botev i 1923 kato Makedonska slava prez 1946g. dvata otbora se obedinqvat) , а най фрапантни са Ботев. Първите 4-5 години на съществуване са фантом.
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 23 яну 2012 21:15

Proverih to4nata data na obedinenieto LB 45 I slaviq e na 20.07.1947g., predlojeni sa parvona4alno 3 imena za ime na kluba: 4ernomorie, Spartak i Rakovski, no sa izbrali nakraq Liuboslav
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 23 яну 2012 21:47

Futbolen_istorik написа:Proverih to4nata data na obedinenieto LB 45 I slaviq e na 20.07.1947g., predlojeni sa parvona4alno 3 imena za ime na kluba: 4ernomorie, Spartak i Rakovski, no sa izbrali nakraq Liuboslav

kakва е емблемата на Любислав
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 23 яну 2012 22:08

Bartolomej написа:
Futbolen_istorik написа:Proverih to4nata data na obedinenieto LB 45 I slaviq e na 20.07.1947g., predlojeni sa parvona4alno 3 imena za ime na kluba: 4ernomorie, Spartak i Rakovski, no sa izbrali nakraq Liuboslav

Мяркал съм я някъде: Бял щит с червена звезда и под нея пише Любислав.
Оригинал: Mqrkal sam q nqkade: bql 6it s 4ervena zvezda i pod neq pi6e liuboslav

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 24 яну 2012 14:52

Futbolen_istorik написа:
Bartolomej написа:

Mqrkal sam q nqkade: bql 6it s 4ervena zvezda i pod neq pi6e liuboslav

Историк,можеш ли да ми изнамериш емблемите на Локомотив Бургас и на Нефтохимик от 60-те години???
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 24 яну 2012 15:17

Futbolen_istorik написа:
Bartolomej написа:

Mqrkal sam q nqkade: bql 6it s 4ervena zvezda i pod neq pi6e liuboslav

Колега, проблем ли имаш с кирилизатора ? Интересно е, но е шльокаво така. Освен това правилата на форума са други.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 24 яну 2012 20:54

Futbolen_istorik написа:Mqrkal sam q nqkade: bql 6it s 4ervena zvezda i pod neq pi6e liuboslav

Колега, проблем ли имаш с кирилизатора ? Интересно е, но е шльокаво така. Освен това правилата на форума са други.[/quote]

Kolega ako si zabelqzal ot 2-3 dena sam na latineca, vsi4ki drugi mneniq sa mi na kirilica, sajalqvam no polzvam net v amerikanska zala i nqma kirilica[/quote]
Отваряш ми работа да те превеждам, ама ще черпиш. Избягай от тази зала. :)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 24 яну 2012 21:20

Kolega ako si zabelqzal ot 2-3 dena sam na latineca, vsi4ki drugi mneniq sa mi na kirilica, sajalqvam no polzvam net v amerikanska zala i nqma kirilica

Отваряш ми работа да те превеждам, ама ще черпиш. Избягай от тази зала. :)[/quote][/quote]
V momenta nqmam druga alternativa ne sam v Bg, no sled sedmica se pribiram 6te gledam da ne pi6a mnogo da ne ti otvarqm rabota kato prevoda4

Върни се в “Черноморец”