Искам си Акаунта написа:Futbolen_istorik написа:
Сега проверих , Славия съществува до 1946 когато се обединява с ЛБ 45 в "Любислав" .
Konan kade proveri, Slaviq se obedinqva fakti4eski s LB 45 prez 1947g.[/quote]
На няколко места , но никъде не е посочена точна дата . Но пък досега не съм срещал 1947 като година . От един познат който навремето е има достъп до различни архиви съм чувал , че обединението е станало след края на държавното първенство през 1946г. Така че е възможно документално нещата да са оформени в началото на 1947 .[/quote]
Обединението е през 1947 г. Имам статията от в. народен спорт, но сега на мога да я кача. По принцип в книгите и архивите има доста грешки от личен опит го знам, повечето неща в архивите са по спомени на ветерани, примерно един 70 годишен човек може ли всичко да помни с 50 години назад с точност. Хората са казали - Умния записва, глупавия помни. В архивите има ценни и оригинални документи, но са малко. Най-верен източник са вестниците по онова време - точни резултати, голмайстори, я си спомни след 40 години как е свършил този мач. В БГ годините на основаване са по спомени на ветерани, примери много Берое 1916(realno 1929g.) Пирин 1922g. (realno 1924 kato Botev i 1923 kato Makedonska slava prez 1946g. dvata otbora se obedinqvat) , а най фрапантни са Ботев. Първите 4-5 години на съществуване са фантом.
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"