Обстановката в клуба

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Re: Обстановката в клуба

Мнениеот Искам си Акаунта » 18 мар 2011 21:40

Автор : Кристиан Колев
" ...В последните години „Нафтекс” се издържа по два източника – чрез печалбите от „Фиона Комерс” и чрез наема, който получава от „Черноморец”.
Да! ”Черноморец” плаща наем в размер на 60 хиляди лева на месец, за да ползва съоръженията на стадион „Лазур”. Стадион „Лазур“ пък е апортиран в капитала на ПФК”Нафтекс”АД. От цялата умишлено създадена(защото е недопустимо здрав мозък да върши подобни глупости – б.р.) каша страда единствено футболният отбор „Нафтекс“, който изгуби своята идентичност. Отдавна има забавяне на заплати за служителите и за футболистите.Митко Събев явно не желае да издържа два клуба и търси начин да се отърве от единия. Обяснимо е, че много по-важно за него е да върви напред „Черноморец” и да изпълни суперпроекта „Черноморец Арена”. Той задоволи своите лични и политическите амбиции на Костадинов, но допринесе за унищожаването на най-успелия бургаски клуб.
Последните информации сочат ,че Митко Събев иска да лицензира стадиона в Поморие и да обедини едноименния клуб с „Нафтекс”. Ако плановете му станат реалност, това ще бъде физическият и юридически край на един отбор донесъл най-много за футболна слава на Бургас, но жертван в интерес на бизнеса."
Спора в съда за стадиона беше между Община Бургас от едан страна като собственик на терена върху който е изградено съоръжението и Лукойл като приватизатор на Нефтохим с чийто пари беше построен стадиона . Порточанов не е бил страна по спора . Делата вървяха докато на власт беше правителството на Иван Костов . Когато социалистите взеха власта по случая спря да се шуми , а след това Лукойл се отказа от претенциите си .Ще излъжа за точната дата , но стадиона Бефтохимик беше апортиран в ПФК”Нафтекс”АД от Йоан Костадинов ... горе долу по времето когато отбора си смени името

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 18 мар 2011 22:52

Уволненият кондиционен треньор не твърди, че не напуска с лоши чувства

От 7 дни спорт

Уволненият кондиционен треньор на Черноморец Бургас Трендафил Терзийски не твърди, че не напуска с лоши чувства. Едва ли. Само преди два дни той си тръгна от Бургас, като беше натирен от новия мениджър Душан Буковац. Трендо дойде в Черноморец като част от екипа на Красимир Балъков, но в последно време отговаряше само за възстановяването на контузените играчи. Ето какво каза Терзийски пред "7 дни спорт".

- Чувствате ли се предаден и изгонен?
- Животът е кратък, така че трябва да гледаме реално на нещата. Дойдох преди две години като част от екипа на Красимир Балъков с идеята да правим нещо, което няма аналог у нас, и до голяма степен успяхме. Нормално е при формирането на нов екип да се избират хората, с които да се работи. Аз останах след напускането на Балъков, защото шефовете са били доволни. Изведнъж в края на зимната подготовка пристигна италианецът Федерико Панонсини и лека-полека ме дистанцираха от основната ми работа. Усетих, че съм излишен. По ирония на съдбата ние с Балъков доведохме Душан Буковац, а си тръгваме един след друг.

- Обиден ли сте от отношението към вас?
- Реших да направя реверанс в интерес на ситуацията, която е деликатна за футболистите и ръководството. По-добре да жертвам част от себе си. Отнесох се интелигентно с новия си колега. Панонсини има качества. Федерико е изключително организиран и мотивиран, работи добре на терена, но това не е достатъчно, тъй като му липсва така важната комуникация с играчите.

- Оставяте ли много приятели в Бургас?
- Естествено. Напускам с усмивка, защото не се знае дали един ден няма да се върна. Тук има чудесни хора.

Май всичко излезе вярно.

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 19 мар 2011 02:43

nore написа:
Уволненият кондиционен треньор не твърди, че не напуска с лоши чувства

От 7 дни спорт

Уволненият кондиционен треньор на Черноморец Бургас Трендафил Терзийски не твърди, че не напуска с лоши чувства. Едва ли. Само преди два дни той си тръгна от Бургас, като беше натирен от новия мениджър Душан Буковац. Трендо дойде в Черноморец като част от екипа на Красимир Балъков, но в последно време отговаряше само за възстановяването на контузените играчи. Ето какво каза Терзийски пред "7 дни спорт".

- Чувствате ли се предаден и изгонен?
- Животът е кратък, така че трябва да гледаме реално на нещата. Дойдох преди две години като част от екипа на Красимир Балъков с идеята да правим нещо, което няма аналог у нас, и до голяма степен успяхме. Нормално е при формирането на нов екип да се избират хората, с които да се работи. Аз останах след напускането на Балъков, защото шефовете са били доволни. Изведнъж в края на зимната подготовка пристигна италианецът Федерико Панонсини и лека-полека ме дистанцираха от основната ми работа. Усетих, че съм излишен. По ирония на съдбата ние с Балъков доведохме Душан Буковац, а си тръгваме един след друг.

- Обиден ли сте от отношението към вас?
- Реших да направя реверанс в интерес на ситуацията, която е деликатна за футболистите и ръководството. По-добре да жертвам част от себе си. Отнесох се интелигентно с новия си колега. Панонсини има качества. Федерико е изключително организиран и мотивиран, работи добре на терена, но това не е достатъчно, тъй като му липсва така важната комуникация с играчите.

- Оставяте ли много приятели в Бургас?
- Естествено. Напускам с усмивка, защото не се знае дали един ден няма да се върна. Тук има чудесни хора.

Тунизийският защитник Енис Хайри, който пък е отстранен от отбора, е бил заплашен, че може да бъде уволнен дисциплинарно от клуба. Заплахата му била отправена от главния мениджър на клуба Душан Буковац, но това не трогнало особено тунизиеца. Хайри заявил, че за него няма никакъв проблем начина, по който ще се раздели с Черноморец, защото вече имал предложения от доста по-сериозни отбори, един от тях от арабските страни./novsport

Май всичко излезе вярно.

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 19 мар 2011 18:15

Спасете Черноморец от сръбския мениджър и италианския му авер!

С позорната си загуба от Видима-Раковски с 0:3 Черноморец окончателно се сгромоляса. Отборът, който през есента беше сред лидери в класирането вече е далеч от челото и не се вижда как положението ще бъде овладяно. По същото време на есенния полусезон "акулите" водеха в "А" група с 10 точки от 12 възможни. Тогава съставът на Красимир Балъков започна с 0:0 срещу Академик, след което последваха три победи - 2:1 над ЦСКА в София, 2:1 над Левски и 1:0 над Видима. Отборът играеше изключително прагматично и надборваше своите опоненти.

Каква е картинката сега обаче?

В първите 4 пролетни кръга Черноморец взе само 1 точка от 12 възможни - при 1:1 с Академик. Победените през есента ЦСКА, Левски и Видима-Раковски сега с лекота надиграха бургазлии и общо им вкараха 8 гола, което е с един повече от всичките голове, които отборът инкасира за цялата есен. На "Герена" "сините" реализираха само веднъж, но просто защото "акулите" се бяха затворили и играеха за равен. Когато пък тръгнаха да се надиграват срещу ЦСКА и Видима, футболистите от "Лазур" бяха разсипани.

Кой е виновен за всичко това?

След оттеглянето на Балъков всичко в Черноморец започна да се решава от главния мениджър Душан Буковац (на снимката вдясно). Сръбският агент докара половин дузина чужденци, които представяше за юноши на Интер и Лацио. Няма нищо случайно в това, че новите състезатели дойдоха предимно от Апенините, защото заедно с Буковац в трансферите участва и изпълнителният директор на клуба Джам Пиеро Персикети (на снимката вляво). Новият треньор Антон Велков също може да има някаква вина за кризата, но той няма как да оправи разрива в съблекалнята. Родният специалист не се притесни да признае, че заради футболистите на Буковац в тима няма настроение и логично лошите резултати дойдоха.

Какво предстои занапред?

Логично е Тони Велков да опере пешкира, тъй като е старши треньор. Най-вероятно обаче Душан Буковац ще обясни, че дава нов шанс на наставника, като разчита на него да вдигне тима в предстоящата пауза заради мачовете на националния отбор. При следващата издънка обаче треньорът ще бъде уволнен. Надеждата на феновете на Черноморец е собственикът Митко Събев да изгони Буковац преди отборът да е започнал да копае в дъното.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 20 мар 2011 10:07

Продължавам да се изумявам , колко е лесно да се манипулират хората . Момчета , наистина ли вярвате , че Събев не знае какво става в клуба ? Балъков , Бобич и Ко , бяха заменени от Буковац и италианците ... заплатите им са обаче почти еднакви . Бяха продадени играчи със скромни заплати , на тяхно място пристигнаха скъпоплатени анонимници . Кой нормален човек ще плаща по 18 000 евро заплата на играч който ще порита половин сезон ... и ще плати за това удоволствие още 250 000 евро . Зайц , Дяков , Цонков и Хаири са отстранени от отбора , но си получават заплатите ... Знаете че често съм много остър в постовете си . Но нямам лоши чуства към нито един от вас . Напротив - винаги ми е било приятно , дори да спорим . Защото в спора се ражда истината . НО е време да се замислите за няколко неща .
1. Как Литекс с 3 пъти по-малък бюджет от Черноморец стана шампион . Как успява да привлича играчи , почти без пари , които след това продава с голяма печалба . Достатъчно е да споменем Новакович . Как успяват да интегрират играчи от школата си в първия състав ?
2. Защо от октомври 2007 г насам , когато се изчерпаха съдебните възможности на Дражев да пречи на проекта "Бургас Арена" , по този проект не се прави нищо ?
3. Наскоро Събев плати прилична сума италианска агенция да направи оценка на играчите собственост на клуба . Всички играчи от първия и втория отбор бяха оценени на 5,3 милиона евро . Жокер - оценка на активите се прави , когато се готви или преструктуринане на дружество , или обявяването му във фалит .
4. Опита стадиона да се отдели от клуба се провали поради отказа на Събев . Отделно - при сегашното финансово състояние на клуба , изваждането на активи от него ( стадиона ) автоматично води до липса на ликвидност на клуба и до загуба на лиценза , ако съдружниците не налеят свежи средства .
5. Към края на миналата година ПСФК Черноморец има дългове към фирми на Събев в размер на 3,5 милиона лева . До лятото , тази сума ще прехвърли 5 млн .
6. Няма яснота как клуба продължава да функционира , след като вече има натрупани около 33 млн лева дългове ( при уставен капитал 50 млн , от които 25 апортна вноска ) . Кой и как е покрил останалите 8 млн задължения ?

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 20 мар 2011 12:17

Добре, всичко ми е ясно. Естествено, че Събев не дава лудо и младо за нашите черни очи, но каквото и да цели този "човечец" ( така го наричам умишлено ) не му ли било по-лесно, по евтино и по - безболезнено да постига целите си без да ръси пари. Факт е, че всичко се случва по сценарий Нафтекс, ама кому са нужни тези изхвъргачки с Нсереко, италианци със звучни имена на екзотична средиземноморска храна...Да точи и да краде - добре, ама вече от кой ? Е туй ми обяснете...С тези пари хвърляни по северните ветрове Митьо трябваше отдавна купи да си е пазарил ???? Може да съм наивен, може и да съм с недоразвити въображения и фантазии, ама съгласете се, ако искам да затривам или унищожавам нещо бих го правил, като Христолов (Ботев), Бранимир Кочев ( Пирин), "брокерите" ( пак Ботев), Пламен Тимев - Ганди ( Спартак Вн), Атанас Атанасов - Кеби ( Черно море и Берое ), абе примери бол, ама да развиваш над 15 ДЮШ със съответните им треньори, втори отбор ( странно защо Поморие, а не резонния Нафтекс :roll: :shock: ), да строиш Кампус ( почти построен), да даваш луди пари за откачалки и футболни несретници пръкнати от сръбско-италиански микс някак си не ми се връзва. Чичо Митьо или е тотално изкукал, или е тотално заблуден или е разбрал, че не му остава много живот на тоЯ свЕт и бърза да си разхвърли парите по странности и неизяснени хобита...До тук добре, ама втори Бургаски отбор е на път да споделя поляните по аматьорските ни групи. Нищо чудно след това на стадион Лазур да заиграе отбор с незнайно име и "бебешка" история. Белким тогава и в нищетата си Черноморци и Нефтохимици започнат да се уважават повече, както бедния обича бедния, а всички вкупом мразим новото "Франкенщайнче" ( ако въобще някой го осемени де)...Ама иначе, обяснете ми логиката на Събевите харчове за целите му там негови????...Само не ми говорете за Арена, земята, парцалките и интересите, защото към този момент само луд, много, много луд чЕЛЯк би се захванал с нещо грандиозно във все по- деградиращата ни родинка - татковинка носеща святото име България и то с идеята да печели дивиденти след време...Тук всичко е обречено. Вече и най - бедния китаец не иска да инвестира дори клечка за зъби в нашата страна на абсурдите...
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 20 мар 2011 15:48

ntodorov - ето ти една хипотеза , изградена върху факти .
ПСФК Черноморец АД е с уставен капитал 50 млн лева в което Община БУргас има 50% ( под формата на апортна вноска ) и Петрол АД също 50 % чрез вкарването на 25 млн лева в дружеството . След края на финансовата 2010 г. , клуба е на загуба с 33 млн лева . Казано иначе 25-те милиона лева на Петрол са изхарчени ... освен това са изхарчени още 8 млн лева които не се знае откъде са дошли . Да приемам , че в тези 8 млн , влизат 3,5 млн които клуба дължи на Събев . И които Събев "благосклонно" не си иска . Засега . До края на следващото първенство , задължението само за наемите за кампуса и стадиона в "Лазур" ще нарастне до 8 млн лева .
Сега - да видим до момента какво е "дал" Събев . До края на миналата година клуба се издържа с парите на Петрол АД . Беше купена земята за кампуса , са парите на Петрол , но на името на друга фирма . С парите на Петрол беше построен кампуса , собственик е друга фирма . На стадиона в Лазур ( собственост на 3-та фирма ) переодично се правят ремонти и подобре ния - с парите на Петрол . Простата сметка показва , че откакто се занимава с футбол , Митко Събев е придобил един стадион , една база за тренировки и неизвестно каква сума пари ... без да извади и една стотинка от джоба си . Предстои му да се сдобие и още едни 140 декара почти в центъра на Бургас ... пак без да дава пари .
Така стигаме до твоя въпрос - защо му е да плаща такива заплати на "специалисти" и "футболисти" и да издържа толкова голяма школа . Ами поради две основни причини
1. Така се акумулират огромни загуби за клуба . Отделно че те се плащаха досега от Петрол .
2. Създава се илюзията че се прави нещо грандиозно . Имената на Балъков и Бобич трябваше да са гаранция за обикновения бургазлия , че всичко е истина .
Истината обаче е съвсем друга . Всичко се прави за едни 140 декара земя .

Сега - какво МОЖЕ да се случи оттук нататък . Събев ще издържа отбора поне до края на другия сезон . За да може :
1. "Съдружника" в далаверата - кмета Николов , да спечели втори мандат на изборите наесен .
2. Да се натрупат още задължения върху футболния клуб . Когато те нарастнат над 50 млн , клуба автоматично ще изпадне в липса на ликвидност . Оттам има два пътя :
Акционерите - община Бургас и Петрол АД ( разбирай Ершов и Мелник ) да увеличат уставния капитал ( да налеят свежи пари ) или дружеството да бъде обявено във фалит . Първия вариант ... надявам се никой не си прави илюзиите , че Ершов и Мелник ще наливат пари в структура управлявана от Събев .
Втория вариант - клуба обявява фалит и активите му служат за покриване на задълженията му към кредиторите . Към този момент единствения кредитор е Митко Събев , а активите на клуба се свеждат само до стадиона в Акациите и прилежащите му терени . А , да ... и до евентуалните трансферни суми които ще се получат от продажба на играчи .
На практика - Събев ще си получи стадиона и земите без да плаща ( или да плати минимална сума ) .
Е , това разбира се е само хипотеза ;)

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 20 мар 2011 17:31

Conan, съгласен съм и не отричам твоите хипотези. Те си имат логика и следват някаква зависимост, ама бах маааму - тези 140 декара сигурно лежат под 140 странични и незаконни механизми, които човек би придобил без толкоЗ "усилия" и хабене по странични дейности... Ако преди 4-5 години този терен е бил апетитен - сега вече не знам :roll: . Надали ще се намери сериозен инвеститор за реализация на този, бих казал утопичен, нереалистичен и грандомански проект. Синтезирам мнението си върху преките ми наблюдения върху пазара на недвижимости през последните 2 години...А пък туй нЕкой да си мисли за реализация и избиване на пари впоследствие па ако ще Община и някой друг заблуден европейски лев да помагат - нЕма как да се случи...Е, не изключвам варианта да има и силно заинтересовани хора с много силни лични амбиции, но таквиЗ хора будят повече съжаление и умиление у мен поради простата причина, че явно не са мислили за елементарни житейски мъдрости, че човек и добре да живее все някога си отива от своя свят и, че животът не ни е под коруба ( разбирай дълголетието на костенурка)...Убаво баба ми казваше: Никой и нищо не е вечно, прави прости и бързи неща, защото за сложни и бавни работи време нЕма. И аз понеже съм глупав бях убеден, че всички мислят, като нея. :)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 20 мар 2011 17:53

ntodorov - Виж , хората с чуство за малоценност винаги се стараят да са харесвани . Понякога това избива в грандоманщина . И тогава губят чуство за мярка . Събев е подобен тип - типичния селски хитрец , не много умен ( иначе е щял да стане капитан , а не само боцман ) , но работлив и усърден . Парите ( не неговите , а тези които му бяха дадени ) са го превърнали в типичния новобогаташ . И подобно на Илия Павлов той захапа ръката която го е хранела толкова години . Само това , че Ершов е предпочел бавна , но в рамките на закона процедура спасява Събев от бърза развръзка . За стадионите ... и в двата случая Събев не е инициатор , той пристига по-късно . тоест пъзела вече е нареден и той трябва да се съобразява с някои реалности . Едно обаче е ясно . Той не разбира от футбол , не се интересува от футбол ... и въобще не смята че от футбол може да се печели . А това е възможно ... дори в наши условия .
Той вижда само бързата печалба , а не устойчивото развитие . Самия факт , че в проекта фигурират 1500 ВИП апартамента говори много . Едва ли са много хората в България които ще си купят апартамент за 500 000 евро .

Потребителски аватар
nore
Контакти:

Мнениеот nore » 20 мар 2011 22:47

Конан, това че Събев взе Черноморец, за да прилапа базата и стадиона е ясно на почти всеки.
За мен като бургазлия не е без значение какво ще стане по нататък и дали интересите на града ще бъдат защитени. Мисля, че всеки без значение кой отбор подкрепя трябва да се притеснява за това.

Ту са се постарали да представят хронологично какво се случвало и ще се случва с терена в центъра и т.н. проект за стадион Черноморец Арена: http://www.burgas1.org/e107_plugins1/forum/forum_viewtopic.php?1566

Тук можете да видите видео от интервюто на Събев от днес в bTV Action: http://www.btv.bg/action/predavania/zona-sport

Върни се в “Черноморец”