Всичко по темата "Анисе"!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

orion
Контакти:

Re: Анисе е прекратил договора си неправомерно!

Мнениеот orion » 28 фев 2012 14:00

ЦСКА довърши и Черноморец

Първите дни на демокрацията една ужасяваща карта бе разле­пена из цялата страна. На нея с черепи бяха отбе­лязани местата, където в комунистическите лагери са били избити стотици, а може би хиляди жертви.

От 3 години подобна карта се изготвя и в българския футбол. Пловдив, Сливен, Сандански, Благоевград, а вече и Бургас са местата, къдетос череп трябва да се отбележи краят на елитния футбол настъпил благодарение на едни други червено-мислещи. Благодарение на ЦСКА!

От Черноморец вчера разкриха, че им трябват спешно 1 700 000 лева, за да покрият задълженията си. Точно толкова им дължат армейците. В про­тивен случай бургазлии няма да получат лиценз за следващия шампионат.

Без лиценз, докато си чакат парите от Армията, останаха и Ботев Пд, и Пирин. Това е ужасяващо! ЦСКА вече е отрова, коя­то мори всичко - и Акули, и Канарчета и Орлета. Нищо ново - за това се пише отдавна.

Въпросът е, че мълчанието на БФС по въпроса вече изражда спазването на правилата в начин да се заобикалят правилата. Сега ЦСКА открадна Анеси, като се позовава на договора на играча с Черноморец. В него имало точка, че той е на изпитателен срок, взи­ма заплатата си месец за месец и може да разтрог­не по всяко време. Ами изрядните клубове, чиято съдба е зависима от други платци, правят точно така! След като БФС, след като дори съдът не може да гарантира на Черноморец, че ще си получи парите, които ЦСКА има да му дава, тогава как Митко Събев да гарантира на Анеси, че ще му плаща всеки месец?

Олигархът се напати покрай проекта с Балъков - взе маса чужденци за една камара пари, а после те си тръгваха като свободни агенти, ком­пенсирани кой с 50 000, кой със 150 000 евро. Е, парите свършиха. И сега той е принуден да харчи това, което има. А има едни милион и половина от ЦСКА, които всъщност... няма! И е нахално да го карат да вади нови два милиона, за да покрива задължения, които са натрупани заради нечестността на Гърнето и Праховеца.

Виждате ли го омагьо­сания кръг, в който ЦСКА и бездействието на БФС хвърлиха българския фут­бол? Този футбол е мини­ран, той е пред невероятен взрив! Я си представете, че утре Левски и Литекс решат да спрат плащани­ята към Ботев Враца за Симеон Райков и Калоян Динчев? Ей така, за да изчакат врачани да фалират и да си спестят едни 300 000 евро! Вдругиден Кирил Домусчиев няма да плати още 100 000 евро за Димо Бакалов - и Сливен директно се изстрелва към зоните! В крайна сметка защо да се плаща, като можеш да живееш по схе­мата "ЦСКА"?! Не може, само защото си ЦСКА, да сложиш кръст на футбола в градове като Пловдив, като Благоевград, като Бургас...

И разберете, Гърнето и Праховеца не са ви­новни. В крайна сметка те са намерили (почти) законова ниша да живеят като паразити. Хранят се на гърба на Пирин. Като умре той, се местят на Сливен. После на Чер­номорец. В природата е пълно паразити. Гърнето и Праховеца са необходи­мите такива във футбола. Само че почти не остава вече какво да довършват. Влизат такива като Види­ма-Раковски, като Свет­кавица, като Своге, дето един футболист не са произвели.

Клубовете, създали Стилян, Бербатов и Балъков са или мъртви, или на командно дишане. От такива като ЦСКА! И БФС трябва да се погрижи за тях, посягайки на пара­зитите от ЦСКА.
Те просто станаха пре­калено нагли! Сега с гор­дост бе обявено, че са продали Мишел Платени на Динамо Букурещ за 10 000 евро! За всички е ясно, че това е гешефт. Всъщност това си е обир. Все едно Симеон Дянков да излезе в "По света и у нас" и да обяви, че е намерил законен начин да обере държавния резерв. За това нещо няма зако­нен начин! Има такъв, с който се прави опит да се заобиколи закона. И от тези, които съблюдават спазването му, зависи колко дълъг ще е този обиколен път. И къде ще отведе тарикатите.
Навремето Левски проб­ва да направи същото с Мариян Христов. Кайзерслаутерн го поиска за 2 милиона марки. 400 000 от тях трябваше да отидат в Славия. И Томас Лафчис измисли гениален ход - ще продаде ботевградчанина на близкия по висаджийска линия Велбъжд за 20 000 лева, два бона ще бъдат преведени по сделката на белите, а после вече кюстендилци ще пласират Мариян в Кайзерслаутерн за колкото си решат. Ва­жното беше Славия да не вземе 400 бона.

И ето я разликата между Иван Славков и Борислав Михайлов. Батето викна Лафчис, говори с Маджо, информира Георги Илиев и им каза, че ако направят тая схема, ако двамата прекарат третия, утре ще се стрелят! Такива бяха времената - убиваха за да­леч по-малко от 400 бона... За Батето обаче далеч по-важно бе, че ако тази сделка стане факт, тя щеше да минира спокойствието в неговото царство. Щеше да се създаде прецедент, кой­то дори да е законен, утре ще изправи всеки срещу всеки. И затова - с цената на всичко - Славков успя да убеди Лафчис и Жоро Илиев да спазят футбол­ния бонтон.

За съжаление сега Бо­рислав Михайлов мълчи. От което на Гърнетата им никнат крила. И явно из­мамата може да лети, след като те се носят толкова нависоко, гледайки как под тях загиват Ботев, Сливен, Пирин, Черноморец...

Владимир ЗАРКОВ

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 28 фев 2012 14:13

orion,много добра статия!!!Ето още една по темата:
В България открай време законите не се спазват. Или поне не от всички. Някои ги заобикалят или направо погазват. Нещо такова направиха и от ПФК ЦСКА (София) подписвайки „някакъв” договор с играча Анисе Абел, който уж щеше да спира с футбола.

Окачествяваме договора като някакъв в кавички, защото футболистът все още не беше разтрогнал официално контракта си с ПСФК Черноморец (Бургас). Дали това нямаше да стане на по-късен етап можем само да гадаем, но със сигурност знаем, че „армейците”, играчът и мениджърът му са преговаряли без да имат такова право. Това според законите на ФИФА и УЕФА, а следователно и на БФС, е недопустимо и наказуемо.

Никак не отива на клуб като ЦСКА да взима играчи по такъв начин, нищо че са най-титулованият български отбор. Ако обаче грандовете не спазват законите, то тогава как това да го правят и по-скромните тимове в страната? Вероятно и Черноморец има вина за случилото се, иначе нямаше да бъде намерена пролука за някаква врътка от софийска страна, но това не променя стореното от 31-кратните шампиони на страната.

Ако наистина Анисе и Черноморец са имали все още трудово-правни взаимоотношения по време на преговорите на мадагаскареца с „червените”, то от футболната централа трябва да направят това, което е написано и удобрено от самите тях в закона за трансфери и правилата за тях.

Може би и сега БФС няма да посмее да сезира УЕФА и ФИФА по случая, а още по-малко ще накеже подобавъщо ЦСКА. Те преди четири години вече си затвориха очите за гаф на хората от „Българска армия”, ще го направят и сега. Ако става въпрос примерно за отбор като Пирин обаче законът е строг.

Какво ли щеше да е обаче положението, ако начело на излъгания клуб беше лице като Христо Порточанов. Маститият бос преди повече от десет години не даде на ЦСКА да картотекира цяла дузина нови играчи, защото шефовете на столичния гранд начело с Любо Пенев се опитаха да си вземат играч (М. Трендафилов) без да платят и… съжаляваха. Наложи се ЦСКА да ползва два различни отбора за вътрешното първенство и за евротурнирите! След това имаше и случка с друг подчинен на Порточанов, който изкара цяла подготовка със софийския отбор, но часове преди започване на първенството се върна в Бургас, за да играе след ден срещу… ЦСКА.

Така трябва да се действа срещу подобни машинации, за да знаят всички, че законите са за всички. Затова и Анисе може да спре с футбола, но без да иска.

Автор: Райко Стоянов
[center]Изображение[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 28 фев 2012 15:22

Поздрави за Райко Стоянов, който въпреки, че е юноша на Нафтата, е написал добра статия за Черноморец.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 28 фев 2012 16:44

Поздрави на Райко Стоянов за статията. Евала, пич! Кефя се на такива хора!
[center]Member of Old School Boys [/center]

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 28 фев 2012 18:48

Едно интервю с Анисе пред "7 дни спорт". Обърнете внимание, какво е отношението му към Черноморец на 29 ноември 2011г. и сами си помислете, дали е имало някакъв натиск или влияние от външни фактори, така че на 5.01.2012г. да напусне отбора, под предлог, че няма повече да се занимава с футбол.

29 ноември 2011 14:47
"7 дни спорт"

Перлата на Черноморец Анеси: Искам да отнеса купа или титла

Анеси Андрианантенайна Абел е една от новите чуждестранни звезди на Черноморец. Макар и само на 21, футболистът от Мадагаскар вече успя да се на­ложи в състава на бургазлии и за десет мача за тима на Херо има пет попадения. Юношата на Оксер даде интервю в преда­ването „Резултат" на Bulgaria On Air, посветено на чуждес­транните футболисти в „А" група. Анеси сподели какви са впечатленията му от България и как се чувства в състава на Черноморец.

Анеси, кажи как се стигна до твоя трансфер в България и конкрет­но в Черноморец и съ­жаляваш ли, че избра този клуб?
- Успях да дойда в България, защото имах отворен договор с Оксер. Това, че бях свобо­ден агент, много улесни пристигането ми тук, а и от Оксер не ме спряха. Мениджърът ми пред­ложи да премина в Черноморец, защото според него отборът е добър. Дойдох с удоволствие, защото имах желание да видя футбол, различен от този във Франция. Не се поколебах при избора си, защото Черноморец е отбор, който играе добър футбол. Играя добре тук, хората ме обичат и са любезни към мен.

Лесно си се адапти­рахте към всичко тук?
- Нямам кой знае какви проблеми, а и за мен не е толкова трудно, защото хората се държат добре с мен. Плюс това има още двама французи в тима - Жереми и Жужу. Те ми помогнаха да навляза по-бързо в работата и да се аклиматизирам. Така за мен не бе толкова трудно да се впиша и да свикна с обстановката.

Как ви се струват хората в България?
- Трудно е да обобща­вам и преценявам хората тук. За мен е нормално и обичайно по френски маниер сутрин, когато дойда, да кажа „Добро утро, добър ден". Ако някой не ми отговори, това е негова преценка и поведение. Това не дава представа за всички.

Понася ли ви храна­та и кое е любимото ви ястие?
- Нямам проблем с хра­ната, вашата ми напомня на тази в Мадагаскар. Има много ориз, тестени изделия и доста други неща. Много ми харесва кухнята тук. Малко по-различна е от френската, но това не ми пречи и не променя нищо. Предпо­читани от мен са оризът и тестените неща с месо или пиле.

Трудно ли е да си футболист в друга дър­жава? Какво ви липсва най-много в Бургас?
- Най-много ми липсва компанията и близките от Франция, забавите с тях. Нормално е да обичам да се забавлявам, но тук в България излизам по-ряд­ко, защото не познавам много хоpa. Хората тук са по-затворени в себе си и живея по свой начин.

Юноша сте на Ок­сер. Разкажете за френ­ското първенство и за работата ви с легендата Ги Ру.
- Когато бях в Оксер, Ги Ру много ми помог­на да повиша нивото си във футбола. Той мно­го ме обичаше и много ми помагаше. Това бе много добре за мен, защото бях на 18 години, а той ми помогна да се усъвършенствам на тази възраст. От него взех и удоволствието от играта в тази последна година в Оксер.

Голяма ли е разли­ката между френското и българското първен­ство?
- Разликата между френското и българско­то първенство е, че във Франция футболът се играе с повече такти­ка, много техника и се спазват правилата на терена. Защото това са малки детайли от играта, които ти печелят ува­жението на хората. Ако тук нарушиш правилата, губиш и респекта. Във Франция има много тех­ника, много подавания, много движение, много пасове и топки в дълбо­чина, и отново и отново. Това може би е разликата между Франция, Оксер и тук.

Разкажете ни някоя интересна история от футболната ви кари­ера?
- Когато бях на 16 го­дини, спечелих френско­то първенство с Оксер, това беше през 2006 г. Прекрасен спомен за мен, защото за първи път спечелих нещо, въпреки че като по-млад бях загу­бил във финалната фаза от Метц с 1:3.

Какво ни липсва тук? Какво трябва да се промени във фут­бола?
- Според мен това, ко­ето липсва на България във футбола, е повече ти­чане и пасове, движение, повече предварителна подготовка и информа­ция. Не само моментната форма е водеща, трябва да се усъвършенстваме и в техника, и удари, и пред гола.

Какво мислите за Черноморец? На кое място виждате отбора в края на първенство­то?
- За мен Черноморец е един от големите клу­бове в България. Не съ­жалявам, че дойдох тук - това е отбор, който играе добър футбол. Тим с много характер, който иска да печели.

Можете ли да спе­челите Купата на Бъл­гария?
- Разбира се, че сме способни да спечелим купата. Това е една цел, която преследва всеки. Убеден съм, че ние мо­жем да спечелим Купата на България! Още повече след резултата в първия кръг. Ако не допускаме грешки, можем да спе­челим!

Какви са ви амби­циите и в кой отбор искате да отидете?
- Личната ми амбиция и цел е да спечеля нещо с екипа на Черноморец. Защо не Купата на Бъл­гария или шампионата?! Ще дам максималното от мен за това. Ще да­вам всичко във всеки мач, във всеки момент. Моята цел е да отнеса у дома нещо в края на годината - било то ку­пата, или шампионската титла.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 28 фев 2012 19:36

bookmakers.bg -
Управата на ЦСКА май се отказва от Абел Анисе. Доскорошният футболист на Черноморец липсваше от подадените вчера в БФС състезатели за картотекиране за новия полусезон. Както е известно от "Иван Асен" отсъдиха преди месец бързакът да се върне в Бургас, откъдето избяга в разрез с вскички футболни закони.

Интересното е, че ако ЦСКА не изиска картотека на Анисе, а Черноморец отнесе скандала до УЕФА, "червените" ги грози отнемане на 6 точки. Това е минималната санкция за отбор, който е преговарял с футболист на друг състав, при положение, че той има действащ контракт за повече от 6 месеца.

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 28 фев 2012 19:54

Искам си Акаунта написа:bookmakers.bg -
Управата на ЦСКА май се отказва от Абел Анисе. Доскорошният футболист на Черноморец липсваше от подадените вчера в БФС състезатели за картотекиране за новия полусезон. Както е известно от "Иван Асен" отсъдиха преди месец бързакът да се върне в Бургас, откъдето избяга в разрез с вскички футболни закони.

Интересното е, че ако ЦСКА не изиска картотека на Анисе, а Черноморец отнесе скандала до УЕФА, "червените" ги грози отнемане на 6 точки. Това е минималната санкция за отбор, който е преговарял с футболист на друг състав, при положение, че той има действащ контракт за повече от 6 месеца.

Ха,ква стана тя!!!Ще си имаме Анеси,а няма да имаме кинти за лиценз!!!Баси тъпнята!!
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 28 фев 2012 20:03

subzero написа:
Искам си Акаунта написа:bookmakers.bg -

Ха,ква стана тя!!!Ще си имаме Анеси,а няма да имаме кинти за лиценз!!!Баси тъпнята!!

За кинтите да каже събев ... това е в неговия ресор ;)

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 29 фев 2012 00:44

Акаунте, днес не беше ли последния срок за картотека на мадагаскарчето? Някаква информация ще споделиш ли?

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 29 фев 2012 09:01

petkan написа:Акаунте, днес не беше ли последния срок за картотека на мадагаскарчето? Някаква информация ще споделиш ли?

Аз все си мисля , че днес е последния ден за картотекиране на играчи . Защото до вчера не бяха решили дали да задържат Паун . Ако остане , ще е под наем . Значи днес най-късно трябва да го картотекират . Анисе ... със сигурност няма да му подадат документите , преди да си картотекират другите играчи . И без това има да изтърпява наказание . Свободни агенти могат да се картотекират през целия сезон и най-вероятно от ЦСКА ще се опитат да вкарат казуса в съда и на база съдебния спор да поискат служебна картотека . Но тогава рискуват , ако Черноморец се окаже прав , да получат наказание за 2 трансферни периода . По-интересно е друго -ако ЦСКА не поиска картотека за Анисе и ако Черноморец сезират УЕФА и ФИФА , че ЦСКА са водили неправомерни преговори с Анисе без съгласието на клуба , ще се стигне отнемане точки на ЦСКА .

Върни се в “Черноморец”