Медиите за Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
cena62
Контакти:

Re: Медиите за Черноморец

Мнениеот cena62 » 14 май 2012 09:44

"Акулите" останаха без халфове за Локо (Сф)

Без двама от опорните си халфове ще трябва да се справя Черноморец в послед­ното си за сезона домакин­ство срещу Локомотив Со­фия. Това са Тодор Паланков и Цветомир Цонков, които ще пропуснат мача с „железнича­рите” заради наказания.

За двубоя със столичани трень­орът на бургазлии Димитър Димитров ще трябва да раз­чита на Борислав Балджийски или Яни Пехливанов в центъ­ра на терена. През сезона двамата рядко попадаха сред титулярите.

Другият проб­лем идва от това, че Балд­жийски и Пехливанов прин­ципно са офанзивни полуза­щитници и не се чувстват комфортно в ролята на дефанзивни халфове. Не е изклю­чено Херо да върне Аатиф Шаешу в по-задни позиции, а Балджийски да заеме място­то на мароканеца зад нападателя.
[center]Черноморец Бургас !
[/center]

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 14 май 2012 18:41

В българското първенство не се играе някакъв извънземен футбол и е много жалко представлението на двата шлагера да бъде опорочено от странични фактори. Всъщност в този мач решаващия фактор даже не бе и страничен, той си бе на терена през цялото време с единствената мисъл как да убие и малкото позитивни неща в първенството. Колкото и всички да се опитваме да изкараме колата на футбола от тресавището, появява се една вмирисана Паста и атмосферата тотално се отравя.
След като акцентът пада върху главния съдия значи нещо не е както трябва. Тъпо е двубоя на най-качествените тимове в България да се концентрира само върху отсъжданията на главния съдия. Тъпо е за ощетените, които може би и заслужено щяха да загубят, тъпо е и за победителите, чиято победа някак нагарча. Защото по съдийството на Стефан Спасов не може да има никакви колебания. Той не излезе на терена като честен и незабележим участник в един футболен спектакъл.

Той се появи, за да
опорочи този мач.

И се издаде за своята мисия при изгонването на Херо. Направи го, за да може далеч по спокойно да отсъди дузпа за домакините и да си спести неизбежната агресия на исполина. Защото при отсъждането на дузпата на стадиона в Лудогорието щеще да се проведе пехливанска борба, както е ставало много пъти в миналото.
И най-тъпото е, че в редицата на всички, които губят от фактора съдийство отсъстват главните виновници. Какво толкова може да се случи на Спасов, дори и да го накажат, а и това няма да се случи. Кариерката на Спасов и без това не е особено блестяща, не му е първият опорочен мач. Не са първите в Бургас, които вият от неговите безобразия. Той далеч не е сред губещите!
Най-недоволни трябва да са в Лудогорец. Техният футболен успех вече е поставен под

сериозни
съмнения.

Стефан Спасов ги приравни с други футболни явления у нас, които далеч не се радват на всеобщо признание. Хубавият футбол на терена и достойните дела извън него някак помръкват, когато се случват подобни грозни събития. Абсолютните симпатии на които се радваше Лудогорец започват обилно да се напояват с полепи от съмнения затова, което всъщност се прави в Разград. Никой не е спечелил от принципа „на всяка цена и с всички средства”. Особено в спорта, и в частност във футбола. Всяка победа доставена със съдействието на странични фактори автоматично се превръща в поражение. А точно това се случва на Кирил Домусчиев през тази пролет. Той се превърна в поредния устремил се към място в историята

самовлюбен
футболен
собственик.

До Гриша Ганчев, до Илия Павлов, до Чорни, до Георги Илиев, до Васил Божков. Към тази елитна компания се е устремил Домусчиев и явно нищо не може да го спре!? Лошото, обаче е, че никой не може да спре пропадането на българския футбол, а заблудата, че точно това се прави в Разград започва постепенно да се разгражда.
А може и да е било илюзия усещането, че наистина в Разград се прави нещо истинско за футбола. В полето на българското първенство е нужно толкова малко, за да получиш признание. И е толкова лесно да отидеш в другата крайност. По този път не е трудно да се прогнозира, че много скоро Лудогорец ще бъде посрещан навсякъде като най-омразния отбор. Справка – 200 километра на запад, град Ловеч!
Най-неприятното е, че заради миризливата Паста, след този мач не може да се пише за футбол. Не могат да се развиват оратории за епичния сблъсъка между двата най-качествени тима. Няма как да бъдат описани достойнствата на продукцията, а това би ми доставило истинско удоволствие. Защото Лудогорец и Черноморец играят добър футбол и заслужават адмирации. В този мач обаче играта не бе съществен фактор. Формално Лудогорец бе по- добрия отбор, наложи своя стил, сътвори по добрите футболни неща. Вкараха два красиви гола и една (не)съвършено измислена дузпа. Иван Стоянов продължи своя възход, Марселино се оказа типичен бразилски симулант, Бадема доказа, защо е толкова незаменим. Защитата продължава да прави невъобразими грешки и въобще констатацията, е че отборът тъпче на място и не се развива. Или както е модно - не надгражда. Но и това е заради спецификата на ситуацията,

миражът на тенекиената
купа премрежва
всичко обективно.

Но ще дойде август и поредната наказателна акция този път с директива Европа. Тогава няма да има разни Пасти, които да свирят такива дузпи и червени картони. В Разград за домашно да гледат внимателно мачовете на Литекс с Висла, Жилина и Дебрецен, за да знаят какво ги чака!?
Черноморец не играха добре в Разград и ще направят грешка, ако хвърлят вината изцяло върху съдийските решения. Отборът не притежава вариативност, доста от играчите са силно лимитирани откъм качества. Мачът се разви зле не само откъм съдийски решения. Азис излезе след една доста съмнителна контузия. Кишишев явно е извън кондиция, централния нападател отново беше фигурант. Отборът губи с всеки следващ мач своята агресия. А без нея рязко пада и качеството. Създава се усещането, че целия тим се крепи на отиграванията на Атиф Шаешу. Но всичко това са само разсъждения, след като Стефан Спасов вади червен картон на Паланков за почти безобидно откъм последствия нарушение. По същия принцип трябваше да покаже поне още 10 червени картона!
Какъв е нерадостният извод. След поредицата деяния на лицензираните престъпници, отборите отново ще се върнат към изпитания вариант с чужди рефери. Явно българските не искат и не могат да се променят. Доказаха го всички, почти без изключения. Въпрос само на време е да се провали и следващият. Предстои знаменит финал на първенството. Поне аз не си спомнян на първо четене, титлата да се е решавала с последен директен мач от 1984 година насам. Тогава се изигра един знаменит двубой между Левски и ЦСКА, но с рефер немеца Дитер Паули. Средите около ЦСКА в последствие сътвориха какви ли не легенди за Паули, но мача остана в историята със своя уникален заряд. Нека в легенда да се превърне и двубоя между Лудогорец и ЦСКА. Затова е нужен задължително безпристрастен арбитър от чужбина. Иначе наистина ще има пехливански борби. Защото и Стойчо не е по малко ербап от Херо!

[offtopic]ТС[/offtopic]
[center]Изображение[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 14 май 2012 22:02

-Г-н Димитров, спахте ли спокойно?

- Не съм мигнал изобщо. Будувах и сигурно си личи по изражението на лицето ми. Но това е, нещата в България са такива. Надявах се, че след завръщането ми тук ще има някаква положителна промяна. Уви, лъгал съм се! Понесох поредния удар. След назначаването на този рефер много хора, включително президенти на клубове, колеги, ми казваха, че няма смисъл да пътуваме за Разград.

- След лицензиран престъпник какво друго определение може да дадете за съдията Стефан Спасов?

- Не съм силен по определенията, но го попитах след мача има ли смелост и доблест да ме погледне в очите. Каза “да”. Нещата са много дълбоки и не зависят само от него. Те са на много високо ниво.

- Да не искате да кажете, че е хванат?

- Човек, който толкова години е във футбола, е наясно.

- Защо не поискахте да го сменят?

- Кой да го поиска? Ние сме малък клуб. Нямаме лоби. Единствени сме от водещите отбори, които нито си назначава съдии, нито си ги иска, както процедират другите. Нито си урежда мачовете, не играем срещу юноши. Ако беше честно първенството досега, отборите, които се борим за третото място, щяхме да сме с 10 точки пред лидерите. Като им махнем уредените мачове.

- Колко отбора играят приятелски мачове?

- Много са и сред изпадащите, да не говорим по върховете. Знае се кои мачове са уредени, но никой не ги коментира, защото все нямало доказателства. Като че ли трябват сересета.

- Някои определиха дузпата срещу вашия отбор като дошла от вятъра, какво е вашето мнение?

- Има ли значение моето мнение? Важното е, че човекът дойде да си изпълни поръчката и го направи съвсем нормално. Само не ми е ясно с каква съвест спи. Това са безскрупулни типове, оперирани от чувството за срам, морал, достойнство. Той те гледа в очите и ти говори едно, а същевременно ти реже главата, без да му пука.

- А можеше ли да се стигне да извадите отбора от терена?

- Ако аз бях собственик на клуба, бих го извадил веднага! Още като видях свирката му в 35-ата секунда, казах на моите хора, че просто нямаме никакъв шанс. Поразвалихме му малко сценария след гола, с който поведохме.

- Възможно ли е нарядът на Стефан Спасов да е случаен, след като свири и мача ви в Бургас есента?

- Абсолютно преднамерено. Ясно е на хората, които го слагат. Защо трябва да бъде той, какво трябва да свърши? Изпълни си поръчката и всичко е точно.

- Да не би да има и поръчка кой да е шампион?

- Мен ме интересува моят отбор, а той в случая е ограбен. Можете ли да си представите какво ще бъде на мача ни срещу “Монтана” в последния кръг. Колко интереси има “Черноморец” да бъде прецакан.

- Какво ще бъде?

- Очаквам същите тесли като в Разград. Не искам даже името да му споменавам на този.

- След като се завърнахте в България, обявихте, че вече сте улегнали, че няма да скачате на съдиите, а сега сам се опровергахте?

- Така беше. Държах се в началото, но сега, като виждам за какъв “феърплей” и каква корупция става въпрос, не мога да седя със скръстени ръце.

Като знам какъв труд хвърляме, и то във време на безпаричие, като знам, че
нямаме пари дори лекарства да си купим, какво да правя. Да гледам как един човек идва и те реже по такъв гаден, циничен начин. Не мога да бъда апатичен. Не издържам. Не толкова заради себе си. Мен кучета ме яли. Най-вече заради момчетата и феновете.

- Коя е точната дума, боли ви, разочарован сте, отчаян сте?

- Не мога да намеря най-силната дума. И боли, и съм отчаян и разочарован. Дори преди малко ми се обади президент на друг футболен клуб и ми каза, че не съм за тази държава. Не знам дали ще позволи да му цитирам името. Излиза, че съм някакъв наивник.

- Като стара пушка в родния футбол какво предлагате да се случи?

- Моето предложение е глас в пустиня. Сто пъти съм казвал, че тая корупция, която се вихри, и проблемите започват от президентите на клубове. С техните болни амбиции и пари които имат и създават тези подмолни и нечисти организации. Оттам всичко тръгва по веригата. Защото ако не се дават такива пари от президентите, сигурно ще има съдийски грешки, но няма да са тенденциозни.

- Минава ли ви през главата да зарежете треньорството?

- Пак казвам, не съм мигнал. Сутринта говорихме на тази тема със семейството ми, съпругата ми. Единодушни са, че трябва да се откажа. След като не можем да откажем Пастата, който е много ценен за футбола, явно аз трябва да се махна. Преча на себе си, на здравето си, на близките си.

- Как се виждате примерно в креслото на изпълнителен директор на БФС?

- Не се виждам, защото както ми казаха, не ставам за нашата държава.

Няма да участвам в схеми, да влизам в комбинации, няма да свиря по гайдата на тоя или оня. Такива хора не са удобни. Ще сложат гъвкави личности, които се кланят на силните на деня.

- Според вас един Стоичков може ли да се справи с футбола ни като президент?

- Ицо е честно момче, с огромен авторитет. Най-важни са екипът и спазването на правилата. Трябва да се напише нова азбука, валидна за родния футбол. Бесен съм и за друго. Играем по една наредба, а два кръга преди края ти казвет, че тоя ще участва в евротурнирите, защото не били видели писмото от УЕФА. Нормално ли е?

- Лекарите ви препоръчват повече да се щадите, а вие пак горите. Не ви ли вреди на здравето?

- Знам, че тези отрицателни емоции ми действат убийствено. Още не съм излекуван, но не мога да бъда безразличен към тези тумори, които се ширят в българския футбол.

- Излиза, че туморът в родния футбол е по-страшен от вашия?

- Сигурен съм, че моя рак ще преборя, но тумора по футболните терени не.

- Знам, че печелите битката с раковото образувание. Как ще протече лечението в следващите 6 месеца?

- Ще ходя на чести изследвания и според състоянието ще се процедира. Ако има някакви негативни резултати, естествено, лечението ще се промени.

- В момента всичко е на шест, така ли?

- След мачове като в Разград, може и да не е. Тогава такива като Пастата може да бъдат щастливи.

- Едва ли има човек, който желае злото ви.

- Всякакви хора има и всякакви писма започнах да получавам за здравето ми. Нищо не ме изненадва.

- Оптимист ли сте, че българският футбол някога ще се оправи?

- След това, което виждам, категорично не. Халал да са им и шампионски титли, и евротурнири. Аз не изпитвам подобно удоволствие.
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 18 май 2012 12:51

В отчайващо състояние е теренът на стадион "Лазур" след финала за Купата на Бъл­гария между Локо Пд и Лудогорец, установи проверка на Тема Спорт.

Само два дни преди домакинството на Черноморец срещу Локо Сф от поддръжката на съоръже­нието правят и невъзможно­то, за да приведат тревно­то покритие в нормално със­тояние. Най-сериозен е проб­лемът пред сектор В, където пловдивските фенове изсипа­ха най-много бомби и пиротехнически средства.

Въпре­ки многократните призиви от страна на диктора на "Ла­зур" черно-белите привърже­ници продължиха с канонада­та, което дори доведе до прекъсването на финала в на­чалото на второто полувре­ме. На местата, където са гърмели бомбите, тревното покритие е напълно изгоряло и създава предпоставка за неприятни контузии.

От поддръжката на спортното съоръжение се колебаят дали тревата ще поникне до събо­та и е най-вероятно направо да се сменят чимовете на тези места.

Херо и асистентите му пък определиха групата за до­макинството на Локо Сф. От днес акулите излизат в лагер­на обстановка с група от 19 футболисти, в която заради отсъствието на Тодор Паланков и Цветомир Цонков попадат и младоците Пла­мен Димов, Крум Стоянов и Яни Пехливанов.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 18 май 2012 12:51

Един от основните футболисти на Черноморец - бразилецът Рикардо Асис, отпада от състава за заключителните два мача срещу Локомотив (София) и Монтана, пише "7 дни спорт". След контузията на срещата с Лудогорец в Разград съмненията са за разкъсани връзки на коляното. Халфът ще премине ядрено-магнитен резонанс, но е 100% сигурно, че няма да има възможност да помогне на отбора за гостуването на Монтана.

Добрата новина за "акулите" е, че напълно възстановен е централният нападател Яник Боли. Той пропусна последните 2 мача на своя тим.

За да останат в играта за третото място, футболистите на Черноморец ще преследват задължителна победа срещу Локомотив (Сф), като се надяват и на още 3 точки в последния мач срещу Монтана.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 19 май 2012 10:34

"Желанията през зимната пауза от Черно море нападател Чарлис Ортис е на път да премине в Черноморец (Бургас), съобщават медиите във Венецуела.

25-годишният голаджия на Реал Еспор иска да се пробва в Европа, а “акулите” са основен вариант пред него. Очаква се футболистът да започне с Черноморец и да подпише договор, ако Димитър Димитров-Херо го одобри.

Таранът беше гласен от наставника на “моряците” Стефан Генов за заместник на Ермес Паломино, който през зимата беше пред трансфер в Зоря (Луганск). След като сделката не се осъществи, от “Тича” замразиха трансфера и го отложиха за лятото."

Започна се....!!!!!!!!!!!!!
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 19 май 2012 10:44

Сините надъхват Локо СФ за Черноморец с пари и обещания за футболисти
16 май 2012 22:36
Нежеланите от Илиан Илиев може да се озоват в "Надежда"
Ръководството на Левски възнамерява да стимулира Локомотив София за предстоящия двубой на железничарите с Черноморец, научи ***.eu от отлично информиран източник.

Както вече писахме, сините ще надъхат финансово червено-черните за двубоя на Лазур в събота. Освен паричен бонус при частичен или пълен успех, 26-кратните шампиони са готови да пратят и някои от ненужните футболисти в "Надежда" през лятото. Припомняме, че вече стана ясно, че новият старши треньор на Левски Илиан Илиев възнамерява да направи голяма чистка, която може да обхване близо 10 играчи.

В същото време железничарите изпитват остра нужда от свежи попълнения за новия сезон, за които обаче нямат пари.
Ръководствата на двата отбора са се договорили, че част от ненужните на "Герена" може да пристигнат без пари в тима на Николай Гигов като не е ясно дали те ще бъдат с временен или постоянен статут.

Спрягани за отстраняване от Левски са Лъчезар Балтанов, който в момента играе под наем в Ботев Враца, Симеон Райков, Йордан Милиев, Александър Башлиев. Дарко Тасевски вече бе спазарен за трансфер в Израел, очаква се Владимир Гаджев също да бъде продаден зад граница. Контактите между сините и железничарите пък са улеснени от факта, че шефът на Левски Иво Тонев е трето поколение локомотивец, а изпълнителният директор на червено-черните - Георги Марков е бивш левскар.

Двубоят през есента между Локомотив София и Черноморец завърши с убедителен успех за акулите с 4-0, което също ще окаже влияние върху мотивацията на столичани, които са амбицирани да вземат реванш от бургазлии.

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 19 май 2012 10:46

Отчаян ход на сините - Левски моли Локо Сф за помощ за Европа
16 май 2012 08:57
От "Герена" стимулират железничарите за равен срещу Черноморец
От Левски са готови на всякакви ходове, за да спасят сезона си, взимайки поне виза за Лига Европа. Сините ще се опитат да спрат основния си конкурент Черноморец, стимулирайки с пари съперника на акулите в следващия кръг Локомотив София, разбра ***.eu от източници близки до Герена. В Левски смятат, че железничарите могат да помогнат, изтръгвайки точка от момчетата на Херо в мача помежду им. За тази цел сините са готови да отделят финансов ресурс за железничарите, а също така да предложат и играчи, които евентуално да акостират в Надежда.

Както знаем към този момент в ръководството на Левски има доста хора, свързани по един или друг начин с Локомотив, а старши треньор на сините е Ясен Петров. Локомотивци пък нямат победа в последните си 12 мача и ще се хвърлят на кръв срещу акулите на Херо в следващия кръг с цел да оттраднат поне точка. При добър резултат от този мач, който да е в полза на Левски, в Надежда ще бъде преведена определена сума пари, а някои от ненужните футболисти на Герена, могат да облекат червено-черния екип, като за това са обещали от щаба на Герена. Топлата връзка между Локо и Левски бе засилена от очакваното назначение на Христо Коилов в екипа на бъдещия треньор Илиан Илиев.

В последните два кръга се очертава сините да не губят точки в мачовете си срещу тоталните аутсайдери - Видима и Светкавица, докато Черноморец има тежката задача да играе освен с железничарите, които ще бъдат стимулирани, със здравия тим на Монтана, който също се очаква да играе "в полза" на сините, предвид на това, че кметът на града е върл фен на Левски, а на Огоста играе бившия играч на клуба от "Герена" Мирослав Антонов.

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 19 май 2012 10:46

Синя завера спира Черноморец: Левскарите плащат на Монтана да се хвърли на акулите
18 май 2012 10:20
Автор: don balon
Орела пуска резервите срещу Славия
Левски вече подготвя втората "засада" за Черноморец, научи ***.eu. Сините от София и акулите на Херо са в свирепа битка за третото място в "А" група, което дава директна квота за участие в Лига Европа наесен. От "Герена всячески се опитват да мотивират противниците на бургазлии да се опитат да ги спънат в похода към Европа. Затова от Левски са обещали и на Монтана солидни финансови бонуси, ако измъкнат равен или победа срещу Черноморец. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на "Огоста" в последния 30-ти кръг от първенството.

Съставът от Северозападна България просто доиграват шампионата, но от клуба твърдо са решили да се опитат да грабнат премиите, които им обещават левскарите. Точно поради тази причина наставникът на Монтана - Атанас Атанасов обмисля да пусне резервите срещу Славия в събота. Целта е да бъдат съхранени силите на титулярите за битката срещу акулите в средата на следващата седмица.

Очаква се за гостуването в "Овча купел" Орела изобщо да не включи в групата за мача бразилският голмайстор на отбора - Луис Едуардо, опитният десен бек и лидер на тима - Георги Мечечиев и халфа Йордан Тодоров. Всички те имат натрупани по 4 жълти картона и ако бъдат санкционирани срещу белите ще пропуснат срещата с Черноморец.

Припомняме ви, че ръководствата на Левски и Монтана са в изключително близки отношения. Нещо повече, в 18-ия пролетен кръг столичани подозрително лесно си взеха мача на "Огоста". Тогава след страхотна игра на домакините през първото полувреме и нулево равенство на почивката, през втората част играчите на Монтана буквално спряха да играят и загубиха безславно с 0-3. Този двубой дори се разследва от УЕФА заради сериозни подозрения за договорка.

Очаква се следващата сряда Монтана отново да се опита да помогне на Левски, този път скачайки на кръв срещу Черноморец.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 19 май 2012 12:34

Sportni.bg
Черноморец набързо сряза мераците на Левски и ЦСКА за звзеадата си Аатиф Шаешу. Мароканецът с френски паспорт ще бъде продаден в Турция до часове, твърди "Меридиан Мач".
Местният Анталияспор, в който играе и националът Веселин Минев, е предложил 600 хил. евро. При това, турците са обявили, че сумата ще постъпи в пълен размер по сметките на бургазлии в момента, в който договорът бъде подписан.
Левски и ЦСКА го искаха в редиците си, като "червените" дори предложиха и официална оферта. Тя беше за 50 хил. евро и 75% от следващ трансфер на футболиста, но набързо бяха отрязани.
Светкавичното плащане на Анталияспор е наклонило везните за бърз трансфер и той може да се осъществи още преди края на сезона. "Акулите" имат две важни битки за място в Европа до края на сезона, но би трябвало да се справят и без Шаешу.
Старши треньорът на бургазлии Димитър Димитров-Херо вече изрази опасения, че отборът му ще бъде порязан на мача с Монтана. Той смята, че това ще се случи, за да може друг отбор да играе в Европа, а не Черноморец.
"Мисля, че съдията на мача ни с Локомотив София ще се справи със срещата. По-големите ми опасения са за Монтана. Там се канят да ни отрежат главите. Има рефери, които чакат да изпълнят поръчката, притеснявам се от някакви пасти-масти.
Ние обаче ще продължим да играем честно. Не сме като някои отбори, които си носят съдиите със себе си. Аз няма да съм на скамейката, но вярвам на помощниците си, че ще се справят", сподели Херо.

Дано има някаква неточност в статията.

Върни се в “Черноморец”