История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот ntodorov » 19 яну 2012 12:29

Призовавам за повече уважение и толерантност без персонални обиди. Темата е интереса, спора също, но премахнете в иначе добрия и аргументиран стил на писане думичките квалифициращи главите ви, гащите ви и прочие. Така или иначе темата ще се чисти, Оставям я за сега за да се обосновете по-пълно и спора да не бъде отрязан ненужно. Моля ви за търпимост един друг.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
hristo1306
Контакти:

Мнениеот hristo1306 » 19 яну 2012 13:37

калпазанчо написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:
калпазанчо написа:Такааааа, току що говорих с бивш играч на Черноморец, играл от 72 до 75 година в Черноморец, този уикенд ще си прегледа албумите и ще ми даде снимките със информация кое кога как защо. Играл е когато Черноморец е изгонен от А група заради черна каса със 8000 лева. Разбрах и къде на кое кафе се събират ветераните, ще ми се обядат за следващата сбирка (средно на 3-4 месеца)

Как се казва?

Георги Младенов - Кабата! Набор 1948. Играл е в Черноморец, Локо Бс и Свиленград. Дизел, добре дошъл пак у форума. Ще има и снимки на Локо БС изглежда, които ще дам лично на дизела при среща лайв в знак на благодарност, че са заключили оная тема и е махнал оня гадост.

Калпазанчо, ако е същия мисля, че е известен повече като "гълъбаря"- питай го ! От направената справка няма участие в А РФГ с Черноморец. Има само в южната Б група:
сезон 1973 /74 21 мача - 1 гол
1974 / 75 27 мача и 3 гола

Потребителски аватар
hristo1306
Контакти:

Мнениеот hristo1306 » 19 яну 2012 13:52

калпазанчо написа:Тъййййй, само да ви кажа - още един човек, който може да има снимки намерих - викат му Юрука, бил ватерполист, навремето бил нещо като фотограф ли, като видеооператор ли....Бил доколкото разбрах от първите, които отразявали мачовете в Бургас. Бахти, колко лесно било.....абе, града е малък, живеем във малка вселена, а интернета е по-бърз отвсяко превозно средство! (упс, май открих топлата вода ей сега)

Юрука - е футболната легенда на Бургас ! Няма човек от средното поколение да не го познава или да не е чувал за него ! Навремето цял Бургас се стичаше в реалната гимназия да наблюдава мачовете на вързано между отборите на Юрука и Йотата ! Ами то беше зрелище невиждано. Без да преувеличавам, ама на тези мачлета се изсипваше повече публика от колкото сега на мачовете на "Черноморец". Юрука беше близък с почти всички нац играчи. В неговия отбор са участвали - Андр Желязков /жужо/ , Ваньо Костов, Ч Цветков, Ал Александров, Панов. Знам, че е върл левскар и под часовника са се водили много интересни спорове на тема футбол с други колоритни фигури на времето - Панчо, татко Левски, макето, шивача и др

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 19 яну 2012 14:02

Мда Юрука беше старши на единия отбор и играеха в срещу други отбори на малки вратички . Нищо не съм чувал скоро за него . Дано да е жив и здрав човека .
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 19 яну 2012 17:55

Калпазанчо слагай снимките,недей да се калпазаниш :) Във Фейсбука има снимки на отбора на Черноморец (в сини акули) от почти всички години.Прехвърли тук тези от 1977 до 1981-най-силния отбор на Черноморец
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 19 яну 2012 18:04

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Калпазанчо слагай снимките,недей да се калпазаниш :) Във Фейсбука има снимки на отбора на Черноморец (в сини акули) от почти всички години.Прехвърли тук тези от 1977 до 1981-най-силния отбор на Черноморец

Не се калпазаня, напротив - време не ми остава дъх да си поема и то БУКВАЛНО! Имайте малко милост, хора. И аз и жената сме безработни, апартамент обзавеждаме, детето беше доскоро в болница......Нямам нет. Нямам и автомобил, колелото пострада при един излет до Каблешково и се наложи да го оставя до разклона за Лъка и се прибирах пеш оттам! А за да отида до Държавния архив трябва да взема с мен още един човек, който е натясно с времето и пространството като мен. Кабата каза, че тая седмица уикенда жена му ще търси снимките и ще ми ги даде. Ще ми каже и коя откъде е, от кой мач, коя година и т.н.....
На теб специално ще ти ги изкарам дубликати тия които ти харесват, знам че ще го оцениш, тъй като явно си колекционер, а и премахна ония гадости, което го оценявам като голям личен жест!
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 19 яну 2012 18:05

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4502_n.jpg Да не си помислите че това е Манчестър Юнайтед!? И да не си помислите че момчето на първия ред четвъртия от дясно на ляво е Поул Скоулс?! Но всяка прилика не е случайна.Между другото на този наистина му викахме Скоулс докато беше в Нефтохимик
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 19 яну 2012 18:07

Юрука живее срещу автото, ще ме водят много добри негови авери. Няма как да ми откаже за снимки, сигурен съм.
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 19 яну 2012 19:11

http://www.novsport.com/news91203_1.html
ето едно интирвЮ с Юрука :)
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 19 яну 2012 20:49

Futbolen_istorik написа:
Искам си Акаунта написа:[

Берое не се отцепва, дори и след обединението в окръжната група остава да играе отбор Берое със стария състав преди обединението с Олимпик, само двама футболиста заиграват в Олимпик-Берое Мечев и Ваньо Шишков, с президент Боян Станков, който в същия момент е технически директор и акционер на ПФК "Олимпик-Берое". Доста отбори през годините са имали втори състави в по долните дивизии, пример Дунав който фалира миналата година игра в Б група на полусезона прекрати съществуването си , в окръжната група играха юношите на Дунав, даже завършиха сезона. И още много примери мога да ти дам от 1957г. до наши дни. Нямаше никакво отцепване казах ти че юридически не може да се обединят двата отбора, въпреки обединението отбора на Берое остава в окръжната група като втори отбор.

Недей така бе пич , ще ти се смеят вече . Как да няма юридическа възможност да се обединят 2 клуба . Всъщност единствената възможност е юридическа . По същество всеки професионален клуб е АД . Когато 2 клуба се обединяват , то има "поглъщане" , "сливане" или "изкупуване" на едното дружество от другото . Същото се отнася и ако единия клуб е ДНЦ ( дружество с не стопанска цел ) , просто тогава преди обединението той се пререгистрира по Търговския закон . Това е масова практика във футболната ни действителност . Явлението за по-кратко се нарича - купуване на лиценз . По правилника на БФС , лиценза не може да се прехвърля на друг клуб . Това става само чрез обединение на клубовете . А специално обединението на Берое с Олимпик , стана , защото община Стара Загора обеща на Димчев и Танев , доста общински имоти за стопанисване .

Върни се в “Черноморец”