Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"

Мнениеот ntodorov » 26 яну 2012 22:49

И аз ще се присъединя към евентуално извиняващите се. Обещано...
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 26 яну 2012 22:53

ntodorov написа:И аз ще се присъединя към евентуално извиняващите се. Обещано...

+2 (визирам мен и Владо, ама той нали няма нет... :mrgreen: )
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 26 яну 2012 23:54

Не мога да ги разбера някои хора.Как така ще слагате ЗАКОНА на второ място след правилниците на БФС,ФИФА и УЕФА?Законът е с върховенство пред всички тези правилници.За съда ако се стигне до дело тези правилници ще имат правна стойност колкото топче тоалетна хартия.Всички нормативни документи в тази държава произлизат въз основа на закона и не могат да му противоречат.БФС определят изискванията за да се картотекира един играч за един отбор и изискването е той да няма действащ трудов договор с друг отбор.Е ако се стигне до дело между играч и футболен клуб и съда се произнесе в полза на играча,то БФС няма как да откаже картотека,защото договора на играча официално ще бъде прекратен.Защото такова е изискването в техните правилници-играча да няма действаш трудов договор с друг отбор.
Въобще хубаво е казал адвокат Василев,че някои хора разбират от право толкова колкото той от космонавтика.Хора,когато не сте учили право или не сте се занимавали практически с това моля,не говорете,защото изговаряте чудовни глупости.
Аз лично ще призная,че съм сгрешил ако по-нататък действията,които ще се случат ще ме опровергаят.Но да твърдите,че правилниците на БФС,ФИФА,УЕФА и тем подобни организации са над Закона е смешно.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 26 яну 2012 23:59

bobonikolov написа:Не мога да ги разбера някои хора.Как така ще слагате ЗАКОНА на второ място след правилниците на БФС,ФИФА и УЕФА?Законът е с върховенство пред всички тези правилници.За съда ако се стигне до дело тези правилници ще имат правна стойност колкото топче тоалетна хартия.Всички нормативни документи в тази държава произлизат въз основа на закона и не могат да му противоречат.БФС определят изискванията за да се картотекира един играч за един отбор и изискването е той да няма действащ трудов договор с друг отбор.Е ако се стигне до дело между играч и футболен клуб и съда се произнесе в полза на играча,то БФС няма как да откаже картотека,защото договора на играча официално ще бъде прекратен.Защото такова е изискването в техните правилници-играча да няма действаш трудов договор с друг отбор.
Въобще хубаво е казал адвокат Василев,че някои хора разбират от право толкова колкото той от космонавтика.Хора,когато не сте учили право или не сте се занимавали практически с това моля,не говорете,защото изговаряте чудовни глупости.
Аз лично ще призная,че съм сгрешил ако по-нататък действията,които ще се случат ще ме опровергаят.Но да твърдите,че правилниците на БФС,ФИФА,УЕФА и тем подобни организации са над Закона е смешно.

Платини днес заяви, че връща 3 заплати на ЦСКА и се връща в Черноморец.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 яну 2012 00:02

bobonikolov написа:Не мога да ги разбера някои хора.Как така ще слагате ЗАКОНА на второ място след правилниците на БФС,ФИФА и УЕФА?Законът е с върховенство пред всички тези правилници.За съда ако се стигне до дело тези правилници ще имат правна стойност колкото топче тоалетна хартия.Всички нормативни документи в тази държава произлизат въз основа на закона и не могат да им противоречат.БФС определят изискванията за да се картотекира един играч за един отбор и изискването е той да няма действащ трудов договор с друг отбор.Е ако се стигне до дело между играч и футболен клуб и съда се произнесе в полза на играча,то БФС няма как да откаже картотека,защото договора на играча официално ще бъде прекратен.Защото такова е изискването в техните правилници-играча да няма действаш трудов договор с друг отбор.

Бобо, сега иди и го кажи това на Сеп Блатер!Обясни му, че държавата може да се намесва в делата на футболната централа, а ФИФА няма законно право да изхвърля тази федерация от футбола!Обясни му на тоя тъп Блатер, че ЦСКА може да си прави каквото си иска у нас, защото е ЦСКА и за тях Правилниците на ФИФА не важат!Сигурен съм, че Блатер, и всички във ФИФА ще си посипят главите с пепел и ще кажат, че ...Един е ЦСКА на земята и да се свети името му и да пребъде, нине и присно, и во веки веков, Амин!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 27 яну 2012 00:18

Искам си Акаунта написа:Пич , написах го и във вашата тема за Анисе . Макар , че не съм нападнал , обидил и наранил по друг начин фен на ЦСКА , макар да не съм казал никъде , че ЦСКА са откраднали играча , АЗ ЩЕ СЕ ИЗВИНЯ ... ако БФС отсъди в полза на Анисе и ЦСКА . Така става ли ?

Ако си се почувствал обиден,извинявай не съм искал да обидя никой,но се начетох на писания от хора водени не от желанието да разберат каква е истината,а от фанатизъм и омраза.Хора,които реагират като кучето на Павлов.Все си мисля,че човек трябва да има едни и същи критерии,когато преценява чуждите и своите постъпки,другото си е талибанизъм в действие.Затова и мнението ми беше да се изчака да се произнесът компетентните органи.Да ама се оказа,че когато се произнасят в твоя полза са прави и закона е справедлив,а когато е обратното това е съдебната система,за която ни критикува ЕС и законите са правени за да облужват някои.Или мерим с един аршин или продължаваме да бъдем това,което сме и да завиждаме на други страни как всичко било подредено,имало правила,които всички спазвали и т.н.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 27 яну 2012 00:43

bobonikolov написа:Не мога да ги разбера някои хора.Как така ще слагате ЗАКОНА на второ място след правилниците на БФС,ФИФА и УЕФА?Законът е с върховенство пред всички тези правилници.За съда ако се стигне до дело тези правилници ще имат правна стойност колкото топче тоалетна хартия.Всички нормативни документи в тази държава произлизат въз основа на закона и не могат да му противоречат.БФС определят изискванията за да се картотекира един играч за един отбор и изискването е той да няма действащ трудов договор с друг отбор.Е ако се стигне до дело между играч и футболен клуб и съда се произнесе в полза на играча,то БФС няма как да откаже картотека,защото договора на играча официално ще бъде прекратен.Защото такова е изискването в техните правилници-играча да няма действаш трудов договор с друг отбор.

Приятелю - не знам вече , как да ви го обясня :
Анисе прекратява договора си с Черноморец . Добре - по КТ , няма никакъв проблем .
Към този момент обаче , състезателните права на Анисе са в Черноморец , защото БФС не ги е прекратил .Кт на труда важи за трудовия договор , не за състезателните права . Затова към този момент Анисе НЕ Е свободен агент . Ще стане такъв , когато БФС прекратят състезателните му права за Черноморец . Тук ЦСКА е с двата крака вътре .
Анисе е сключил договер с ЦСКА по КТ . Договора му е легален и валиден . Но това по никакъв начин не задължава БФС да му издаде състезателни права за ЦСКА . За да се случи това са необходими и други условия освен трудов договор по КТ . И едно от тези условия е - футболистът да не е нарушил правилниците на футболните централи , при прекратяване на договора си с предишния работодател . Анисе обаче погази поне 4 точки от правилника на БФС , освен че наруши подписания от самия него договор . Тогава , той не само няма да получи картотека , но и ще получи и санкция . Никой съд , не може да постанови нещо , което няма пряко отношение към някой конкретен закон . Примерно , не може с решение на съда , човек с основно образование да бъде назначен примерно като юристконсулт . Или някой завършил ядрена физика да стане съдов хирург с решение на съда .
Въобще , ако адвокат Василев разбираше толкова от космонавтика , колкото аз от право ( нищо , че не съм юрист ) то отдавна трябваше да ходим на екскурзия до Алфа Кентавър или Сириус ... поне веднъж месечно ;)

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 27 яну 2012 02:15

Кашчей написа:
bobonikolov написа:Не мога да ги разбера някои хора.Как така ще слагате ЗАКОНА на второ място след правилниците на БФС,ФИФА и УЕФА?Законът е с върховенство пред всички тези правилници.За съда ако се стигне до дело тези правилници ще имат правна стойност колкото топче тоалетна хартия.Всички нормативни документи в тази държава произлизат въз основа на закона и не могат да им противоречат.БФС определят изискванията за да се картотекира един играч за един отбор и изискването е той да няма действащ трудов договор с друг отбор.Е ако се стигне до дело между играч и футболен клуб и съда се произнесе в полза на играча,то БФС няма как да откаже картотека,защото договора на играча официално ще бъде прекратен.Защото такова е изискването в техните правилници-играча да няма действаш трудов договор с друг отбор.

Бобо, сега иди и го кажи това на Сеп Блатер!Обясни му, че държавата може да се намесва в делата на футболната централа, а ФИФА няма законно право да изхвърля тази федерация от футбола!Обясни му на тоя тъп Блатер, че ЦСКА може да си прави каквото си иска у нас, защото е ЦСКА и за тях Правилниците на ФИФА не важат!Сигурен съм, че Блатер, и всички във ФИФА ще си посипят главите с пепел и ще кажат, че ...Един е ЦСКА на земята и да се свети името му и да пребъде, нине и присно, и во веки веков, Амин!

Няма какво да обяснявам на Сеп Блатер,нито на Мишел Платини,нито на когото и да било.В разпоредбите на БФС,които са отражение на тези на ФИФА и УЕФА ясно е казано,че договорът в България между играча и клуба трябва да е сключен въз основа на чл. 12, ал. 1 във връзка с чл. 11, ал. 6 от Правилника за статута и трансферите на футболисти на БФС (и чл. 18, ал. 2 от Правилника за статута и трансферите на футболисти на ФИФА, задължителен на национално ниво съгласно чл. 1, ал. 3, т. а) от Правилника за статута и трансферите на футболисти на ФИФА), а не като договор за изпитване (чл. 70 КТ).ето това се опитвам аз да обясня цяла вечер-грешката на Черноморец е в това,че не са сключили правилен договор.Трябваше да си го оформят като срочен по смисъла на чл.68.Така щяха да са валидни и разпоредбите на БФС.В този случай обаче договора е по чл.70.Ето защо легитимният начин в този случай за прекратяване е именно по КТ,а не по правилата на БФС.Всички останали договори на футболисти са сключени по чл.68 и в синхрон освен със закона и с правилата на БФС,ФИФА и УЕФА.И сега тук идва въпроса за БФС:"И кво прайм ся?"Хем са създали едни правила,хем след това сами си ги погазват както валяка гази асфалта.

El greco
Контакти:

Мнениеот El greco » 27 яну 2012 07:48

Това за 6- месечния изпитателен срок не важи когато става дума за договор на футбиолист . Наистина има КТ , но има и разпоредби и на всички европейски и световни футболни инстантции . То Анеси да не би да е с договор за стругар , пардон ако обидих някой с произволното назоваваната професия .
БФС са се о....ли още при признаването на договора му с Черноморец за валиден още септември .
А и ако става с връщане на 3 заплати , то всеки щеше да си ходи където поиска .
Имам информация , че в момента пернишките герой са търсели контакт с нашето ръководство да се разберат за по - малка сума от 350 000 .
Използвайки различни лостове за лобизъм са успели да отложат изпълкома за 14.02. с надеждата да се разберат ....
А като цяло мнението на членовете от изпълкома е на наша страна и са обявили готовност да ни подкрепят при решението на този казус .

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 27 яну 2012 09:37

El greco написа:Имам информация , че в момента пернишките герой са търсели контакт с нашето ръководство да се разберат за по - малка сума от 350 000 .
Използвайки различни лостове за лобизъм са успели да отложат изпълкома за 14.02. с надеждата да се разберат ....
А като цяло мнението на членовете от изпълкома е на наша страна и са обявили готовност да ни подкрепят при решението на този казус .

Гласовете ви чувам. :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Черноморец”