ntodorov написа:И допълвам: Видяхте ли зарадван германец след края на мача. Вътрешно - със сигурност - да, но евала и на културата и на такта и на възможностите на тези момчета. Изглеждаха дори по-тъжни от "лигавите" бразилци...
Нейчо, не е точно така. В момента съм в Германия и мога да ти кажа, че немците полудяха. Апартамента в който съм е на улицата им с ресторанти и барове, които работят само в петък и събота. Снощи не беше така ... нямаше такова викане и радване, и хем апартамента е почти на края на улицата.

До нас има едно малко ресторантче на което предават мачовете, и въпреки че съм привърженик на Маншафта и нямам телевизор, а и всички линкове в интернета за мачовете не ми ги отваряше не си направих труда да си мръдна задника 50 метра и да гледам мача .... до един момент. След първия гол тези така се развикаха, че се наложи да затворим прозореца за да не се чуват много. След втория гол се чуваха и през затворен прозорец ... до тук добре - разбрах, че е станало 2:0 за германците. И тука дойде един много интересен момент - тези от ресторанта извикаха още два пъти поред и то със все повече сила ... е аз си помислих, че се раздват на повторението на втория гол и точно в този момент ми се обади баща ми по скайп за да ме пита как празнуват германците. Точно от него разбрах, че всъщност дойчалята не са се радвали на повторенията, ами резултата е станал 4:0. И докато го разбера това нещо и хоп 5:0. Такъв рев беше отвънка, та все едно бяха в стаята и ми викаха до ухото

Точно от тогава започнах и аз да гледам мача ... със любезното съдействие на скайп и на лаптоп обърнат към телевизора.

Гледах мача, а навънка веселбата и виковете бяха все едно Германия е станала световен шампион. Така викаха, че вече при 6-я и 7-мия гол неможеше да се разбере, че са вкарали, защото тези викаха все едно вкарват през минута

... След мача не бяха клаксони на коли, не бяха вувузели, не бяха викове Deutschland ... беше чудо, и това продължи до към 3:30 по мои спомени, или поне тогава успях да заспя аз.
След този спектакъл снощи, определено за финала ще изляза и аз и ще отида на някой от много екрани из целия град за да гледам финала и да стискам палци за Германия. А след мача да изпитам от емоцията на германеца.