Повече няма да мълчим! ЦСКА премина всякакви граници
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- Red_Girl
- Контакти:
Re: Повече няма да мълчим! ЦСКА премина всякакви граници
Аз се развихрих и вие спряхте. Утре синята вълна пак ше ме топи, че спамя.

шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА
Офтопик:

-
k.dimitrov
- Контакти:
mistreated написа:k.dimitrov написа:mistreated написа:"Стабилен" ли е договора според правилниците на БФС, УЕФА и ФИФА, когато е със срок на изпитване? Защото щом едната страна може да прекрати този договор без никакви последствия, това значи, че този договор не е "стабилен", което само по себе си изключва възможността такива договори да бъдат сключвани между футболист и клуб.
Така ли е, господа юристи?
Основното правило. Това, което не е забранено, значи е разрешено. Посочи къде в документите на БФС е записано, че не може да бъде с изпитателен срок. Пише срочен и срок на договора. А това го има в договора.
Не, ама в договора пише, че може да бъде прекратен едностранно от клуба. А това е забранено точно в този чл. 41 от правилника на БФС.
Отговарям (Конан, цитирам те):
Стабилност на договора.
Чл. 41. (1) Договор между футболист-професионалист и футболен клуб може да се прекрати само:
1. с изтичането на срока на договора или
2. по взаимно съгласие.
(2) Сключен договор се прекратява по право от датата на изтичането на срока, посочен в него.
(3) Сключен договор се прекратява по взаимно съгласие с Акт за прекратяване на договора, подписан от футболиста-професионалист и от оправомощен представител на футболния клуб. Подписите на лицата се заверяват от нотариус.
ТУК няма никакъв конфликт . ФИФА изрично е упоменала , че договор НЕ МОЖЕ да се прекратява едностранно без основателна причина по време на сезона .
Ограничение при прекратяване на договор (състезателни права) по време на сезона.
Чл. 43. Сключен договор или упражняване на състезателни права не може едностранно да се прекрати по време на сезона.
Изпитателния срок с нищо не променя духа на договора в тази му част , касаеща правилника на БФС . Съвсем хипотетично - ако Черноморец се бе възползвал от правото си по чл 70 . ал 2 , това щеше да е според КТ . И нямаше да плати обезщетение на Анисе , нито да му дава обяснение . Обаче - с тези си действия , клуба щеше да наруши клаузата за стабилност и следователно щяха да му бъдат наложени санкции . Щеше да влезе в сила :
Чл. 45. Когато сключен договор или състезателни права бъдат прекратени предсрочно от футболен клуб без основателна причина, футболния клуб е длъжен да заплати обезщетение на футболиста-професионалист. Когато страните не са определили или не постигнат съгласие по размера на обезщетението, спорът по определяне на неговия размер се решава от АСБФС; - имайки предвид възрастта на играча , обезщетението което клуба би платил е възможно да достигне - всички дължими заплати до края на договора .
Тоест , конфликт щеше да се получи , само ако Черноморец , бе решил да се възползва от изпитателния срок . Освен това, клуба и футболиста са избрали за арбитър във възникнали спорове БФС , следователно казуса ще се разглежда според правилниците на централата .
Последна промяна от k.dimitrov на 28 яну 2012 09:44, променено общо 1 път.
-
k.dimitrov
- Контакти:
Red_Girl написа:Аз се развихрих и вие спряхте. Утре синята вълна пак ше ме топи, че спамя.![]()
Героите са уморени. Изкарват по 2 смени във форума. Тежко е.
- Искам си Акаунта
Е може ли такова нещо ... Дойде гостенка , а никой не я разведе из апартамента . Поне показахте ли и музикалната стая 
Последна промяна от Искам си Акаунта на 28 яну 2012 02:27, променено общо 1 път.
- Red_Girl
- Контакти:
И тая тема ли налазихте! Вече е сменена! Без декларации и закони! 
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА
Офтопик:

- Искам си Акаунта
Хан Крум написа:Нещата очевидно вървят към наказание за ЧЕРНОМОРЕЦ.
Явно само слабоумните автори на темата на са разбрали че ЦСКА не е страна по спора .
Който е единствено между Анеси и Черноморец. Освен товая договора е написан неграмотно и с множество гафове .
Например как в един договор може да има две различни дати на влизане в сила .
Само оттук става чсно аз каква награмотност иде реч .
Останалите гафове юриста ви ги разясни. 8)
Този тип договори ( с нотариална заверка ) се считат за сключени от момента на подписването им . Това става само и единствено пред нотариус . Датата на нотариалната заверка е 07.09.2011. Значи влиза в сила на следващия ден , който се пада първи работен за футболиста .
- Искам си Акаунта
Red_Girl написа:ntodorov написа:ntodorov Таз година бях 2 пъти в Бургас.
И не се обади ?... Сърдит съм ти.
Единия път бех за 4 дена кат имахме мач с Литекс за купата. И по тв=то ме даваха, и на снимки ме има.![]()
Я ми драсни фейсбука си на лични .
- Искам си Акаунта
Red_Girl написа:Нема как даме заблудите..Треа напишете договота на език различен от френски, английски и руски.![]()
Значи ще е на немски ... Пускам си Рамщайн и сядам да го пиша .
Искам си Акаунта написа:Red_Girl написа:Нема как даме заблудите..Треа напишете договота на език различен от френски, английски и руски.![]()
Значи ще е на немски ... Пускам си Рамщайн и сядам да го пиша .
Ако закъсаш някъде,аз съм насреща
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!
28.01.2012г.
Иво Тонев-председател на управителния съвет и изпълнителен директор на "Левски"- Имахме коректни разговори с "Черноморец" за Жужу и Анисе. За първия стана ясно, че има сериозен интерес от чужбина и той ще замине за там.
Сумата за него бе висока за нашия пазар. Относно Анисе мога да кажа, че в рамките на може би около час имахме принципна уговорка с "Черноморец" за него. В крайна сметка мисля, че той вече бе влязал в контакт с ЦСКА в София. Имах разговор с мениджърката мадам Ба, която ми каза, че футболистът е поел ангажимент към друг отбор преди доста време, има неуредени отношения с "Черноморец" и се отива на вариант с разтрогване на договора.
Затова и решихме да не се бъркаме.
http://livesport.bg/Ivo-Tonev--Levski-e ... rvat-53421
Иво Тонев-председател на управителния съвет и изпълнителен директор на "Левски"- Имахме коректни разговори с "Черноморец" за Жужу и Анисе. За първия стана ясно, че има сериозен интерес от чужбина и той ще замине за там.
Сумата за него бе висока за нашия пазар. Относно Анисе мога да кажа, че в рамките на може би около час имахме принципна уговорка с "Черноморец" за него. В крайна сметка мисля, че той вече бе влязал в контакт с ЦСКА в София. Имах разговор с мениджърката мадам Ба, която ми каза, че футболистът е поел ангажимент към друг отбор преди доста време, има неуредени отношения с "Черноморец" и се отива на вариант с разтрогване на договора.
Затова и решихме да не се бъркаме.
http://livesport.bg/Ivo-Tonev--Levski-e ... rvat-53421