Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Re: Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"

Мнениеот blue magic » 26 яну 2012 22:05

percival написа:
blue magic написа:

И ти ли си поредния юрист ? Замисли се малко как тогава се разтрогва за неполучени заплати примерно ?

Не ти цитирах и вариантите на прекратяне поради основателна причина, тъй като нямаме такава хипотеза в случая. И идеята е тук е съвсем друга - да изложим становищата си дали правото ще възтържествува. Защото аргументите на отбора от Бургас са железни, а аз лично не виждам ЦСКА на какво разчитат.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 26 яну 2012 22:06

Искам си Акаунта написа:
гражданин от село написа:Ти на нас грижа не ни бери,както виждаш сме се ориентирали към далеч по читави и големи партньори и пазари.Да не говорим,че едва ли има играч,който гледа сериозно на професията си и неиска да дойде в ЦСКА.

Ма нямаш си представа колко си прав ... Преди малко ми звънна Карлос Тевес - отказал оферти на ПСЖ и Милан , чакал такава от ЦСКА ;)

Ще има да чака. Нали пари струва. Докато не свърши Авантата у родните поля чуждо не сакат. :mrgreen:
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 26 яну 2012 22:07

blue magic написа:
percival написа:
blue magic написа:

И ти ли си поредния юрист ? Замисли се малко как тогава се разтрогва за неполучени заплати примерно ?

Не ти цитирах и вариантите на прекратяне поради основателна причина, тъй като нямаме такава хипотеза в случая. И идеята е тук е съвсем друга - да изложим становищата си дали правото ще възтържествува. Защото аргументите на отбора от Бургас са железни, а аз лично не виждам ЦСКА на какво разчитат.

Как на какво ? На стари лаври, име и баджанака по етажите на властта.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 26 яну 2012 22:10

Стига сте се пънали,работата е от ясна по-ясна,хитрата сврака с двата крака.А дали ще си извлечете поуката си е ваш проблем.И тази елементарна тактика за защита(и на ръководство и на фенове) да крещиш и заливаш другите с безмислици само и само да им внушиш твоята теза и да си осигуриш накаква обществена подкрепа е толкова жалка,че буди само съжаление.Когато си се правил на тарикат и са те хванали по-добре си признай.Иначе си се превръщате в едни талибани на принципа-може целия да съм в л.йна ама мириша най-хубаво.И колкото да се опитвате по стар български обичай да обвините друг за собствените си неудачи(отнася се за всички завистливи и комплксирани отбори) накрая сами ще си изсърбате,каквото сте си надробили.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 26 яну 2012 22:12

Ето ви правилника който в случая засяга пряко отношенията клуб-футболист:

Линк: http://www.bfunion.bg/media/upload/11937.doc

ГЛАВА ЧЕТВЪРТА. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОР

Раздел І. Общи правила за прекратяване на договор на футболист-професионалист.

Стабилност на договора.
Чл. 41. (1) Договор между футболист-професионалист и футболен клуб може да се прекрати само:
1. с изтичането на срока на договора или
2. по взаимно съгласие.
(2) Сключен договор се прекратява по право от датата на изтичането на срока, посочен в него.
(3) Сключен договор се прекратява по взаимно съгласие с Акт за прекратяване на договора, подписан от футболиста-професионалист и от оправомощен представител на футболния клуб. Подписите на лицата се заверяват от нотариус.
(4) Акта по ал. 3 се представя от клуба в СТК на БФС в 7-дневен срок от подписването му, която с решение констатира прекратяването на договора и на състезателните права на футболиста-професионалист в полза на футболния клуб.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 26 яну 2012 22:12

Аз пък мисля че идеята на Черноморец да постави остро въпроса пред цялата общественост не се дължи на липса на аргументи, а от страх тази несправедливост да остане безнаказана. Без публичност, вярното лоби на ЦСКА във футболната и политическата власт, ще коли и беси без страх и свян.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 26 яну 2012 22:14

Кашчей написа:
bobonikolov написа:
Кашчей написа:Бобооооооо..... ти на колко държави знаеш трудовото законодателство, в оригинал?

Знаеш ли, ставате смешни цесекарите с тоя КТ, след като в типовият договор на професионалният футболист изрично е записано, че всякакви спорове се решават единствено от Арбитражния съд към БФС, Анеси го е подписал и се е съгласил с това.
Да те питам и теб:Защо преди 3 години (юли 2009) се свика извънредно заседание на Арбитражната комисия, с което да се разтрогнат договорите на тримата от Ботев Пд, които вие неистово искахте?Нали и тогава имаше разтрогнати ТД съгласно КТ?

Там е работата,че в договора са изброени точно случаите,когато ще се стигне до прекратяване на договора от Арбитражния съд.Ако една от страните(Анисе или Черноморец) заведе дело в български съд,то този съд може и да откаже да го разгледа,но може и да го разгледа в посочените от мен случаи.Всичко зависи от това какво съдържа арбитражното споразумение,от това дали е валидно,от това дали ответната страна ще се позове на него,защото българският съд не е задължен да следи служебно за наличието на такова.Обаче съдът промерно може и да се съгласи да го разгледа,нищо че има споразумение.Може да се позове,че точно този случай не е описан там, а именно,че играчът желае да прекрати договора си без основания,с изпратено до ответната страна уведомление.На практика такъв вариант не присъства в изброените в договора случаи на прекратяване.Ето за това може съдът да го разгледа.
Относно преждевременното свикване на арбитражи отговор не мога да ти дам,но знам,че обикновено договорите клуб футболист се правят по друг начин,като не се уреждат изпитателни срокове,а се уреждат клаузи за неустойки ако една от двете страни желае преждевременно да го прекрати.
Аз също не съм очарован от качествата на Анеси и ми се искаше нашето ръководство да бе подходило малко по-разумно,защото още дела са излищни.Но пък и не ги разбирам хората от Черноморец.Анисе не е искал да си продължи кариерата там.Факт.Самият футболист го казва.Той така или иначе щеше да си прекрати договора.А след това дали щеше да иде в ЦСКА,Левски и т.н. това не е от значение.Когато един човек смята,че работата му не е подходяща за него и иска да си намери друга,той напуска тази,която не му харесва.Анисе си каза,че ако не се бяха подредили така нещата е щял да се откаже от футбола.Така или иначе нямаше да играе за Черноморец.Просто никой не може да насилва работниците си да останат при него насила

Само един въпрос:

-Защо ви е неприятно да четете документите от сайта на БФС?

ПП-Не ми отговори на въпроса, защо се свика Арбитражната комисия през юли 2009-а, за да разтрогне договорите на тройката от Пловдив, след като всичко е толкова просто, според вас-даваш предизвестие и вече си свободен агент :shock: 8-) :mrgreen:

Бобо, странна ми е амнезията, която обхваща всички цесекари, когато фактите от близкото минало са срещу натрапваните от вас желания?!?

За комисиите ти казах.Аз не съм присъствал на разговор примерно между шефове на ЦСКА и членове на арбитража,където наще да кажат"Айде да се съберете предсрочно,да прекратите едни договори,че ни трябват тея играчи".От къде да знам какво е станало.Не съм пророк.И да мен никаква амнезия не ме е обхващала.Ако си спомняш в случая Да Коща пак имаше предсрочно събиране на комисията.И да имаше червени фенове,които твърдяха,че Левски са били подбудители той да си върне 2 заплати за да премине при тях.Но аз не съм казвал такива неща.Няма и как да кажа,защото на предположения не вярвам.И защото от опит знам,че когато обвиняваш някого,то трябва да имаш доказателства.И от къде да знам какви са били договорите на играчите от Ботев и какво са съдържали като клаузи?Казах не съм пророк,че да знам такива неща.Просто изразявам мнението си по този случай.А моето мнение,е че така оформен договор на Анисе е трудов договор с един куп грешки в него като се почне от празното поле за дата на сключване,след което пише,че се сключва въз основа на чл.70,където пък е посочено,че максималният период на действие на договора е 6 месеца,мине се през дописаната с химикал дата 8 септември 2011 година и разликата с френския вариант,където пише 1 август и се стигне до определеният после срок за продължителност на договора от 3 години.Това за мен не е договор а недоразумение.Не може да напишеш "днес ......... 2011 година в гр.Бургас на основание чл.70-ти ал.1 и ал.2 се сключи договор между:" и т.н
и после да има следната клауза:
"Настоящият договор се сключва за 3 състезателни години........"
чл.70 въз основата,на който е сключен договора си казва:
Трудов договор със срок за изпитване

Чл. 70. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Когато работата изисква да се провери годността на работника или служителя да я изпълнява, окончателното приемане на работа може да се предшествува от договор със срок за изпитване до 6 месеца. Такъв договор може да се сключи и когато работникът или служителят желае да провери дали работата е подходяща за него.

(2) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) В договора по ал. 1 се посочва в чия полза е уговорен срокът за изпитване. Ако това не е посочено в договора, приема се, че срокът за изпитване е уговорен в полза и на двете страни.

(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) През време на изпитването страните имат всички права и задължения както при окончателен трудов договор.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) В срока за изпитването не се включва времето, през което работникът или служителят е бил в законоустановен отпуск или по други уважителни причини не е изпълнявал работата, за която е сключен договорът.

(5) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) За една и съща работа с един и същ работник или служител в едно и също предприятие трудов договор със срок за изпитване може да се сключва само веднъж.
Така написан договорът е едно недоразумение пълно с грешки.Нищо повече.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 26 яну 2012 22:17

percival написа:
blue magic написа:Падам от смях, когато виждам, как скъпите ни приятели от ЦСКА залягат над книжките по трудово-правни отношения. Даже днес на "Славейков" екземплярите отКодекса на труда били пред изчерпване. Боже, Боже! До къде ви докараха Титаните - куцо и сакато да учи "Право"!
Сега сериозно - ЦСКА или по скоро Анисе са вътре и с двата крака. Договорът си е сключен съвсем професионално и там съвсем ясно си е посочено, че "клубът наема футболиста в качеството му на професионален футболист в съответствие с ПСТФ". А самият Правилник е категоричен кога и как се прекратява. Цитирам:
Чл. 41. (1) Договор между футболист-професионалист и футболен клуб може да се прекрати само:
2. по взаимно съгласие.
(2) Сключен договор се прекратява по право от датата на изтичането на срока, посочен в него.
(3) Сключен договор се прекратява по взаимно съгласие с Акт за прекратяване на договора, подписан от футболиста-професионалист и от оправомощен представител на футболния клуб. Подписите на лицата се заверяват от нотариус.
(4) Акта по ал. 3 се представя от клуба в СТК на БФС в 7-дневен срок от подписването му, която с решение констатира прекратяването на договора и на състезателните права на футболиста-професионалист в полза на футболния клуб.
И не мога да разбера защо някои пишат свободни съчинения.
Напълно разбирам и споделям увереността на Черноморец в правотата си. А щом и Иво Ивков ще ги защитава - то считайте казусът за приключен.

Ами пише се - поради неспазване на точка Х от договора и в съответствие на :
Чл. 42. (1) Договор или състезателни права могат да бъдат прекратени предсрочно от всяка от страните по него, без налагане на спортни санкции, когато е налице основателна причина.
(2) Основателната причина е следствие от нарушаване на договора от едната или от двете страни и се установява конкретно за всеки отделен случай.
(3) Футболистът-професионалист може да прекрати предсрочно договора (състезателните права) по основателна причина, когато футболният клуб допусне неплащане на поне две последователни месечни възнаграждения след определената дата за плащане или системно нарушава договора.

лесно е

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 26 яну 2012 22:19

И още:

Ограничение при прекратяване на договор (състезателни права) по време на сезона.

Чл. 43. Сключен договор или упражняване на състезателни права не може едностранно да се прекрати по време на сезона.

КТ си е КТ, но за футболистите освен КТ има и футболни правилници. Членовете по които Анисе действа нямат юридическа стойност именно заради футболните правилници.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 26 яну 2012 22:19

Искам си Акаунта написа:
percival написа:
blue magic написа:Падам от смях, когато виждам, как скъпите ни приятели от ЦСКА залягат над книжките по трудово-правни отношения. Даже днес на "Славейков" екземплярите отКодекса на труда били пред изчерпване. Боже, Боже! До къде ви докараха Титаните - куцо и сакато да учи "Право"!
Сега сериозно - ЦСКА или по скоро Анисе са вътре и с двата крака. Договорът си е сключен съвсем професионално и там съвсем ясно си е посочено, че "клубът наема футболиста в качеството му на професионален футболист в съответствие с ПСТФ". А самият Правилник е категоричен кога и как се прекратява. Цитирам:
2. по взаимно съгласие.
И не мога да разбера защо някои пишат свободни съчинения.
Напълно разбирам и споделям увереността на Черноморец в правотата си. А щом и Иво Ивков ще ги защитава - то считайте казусът за приключен.

Ами пише се - поради неспазване на точка Х от договора и в съответствие на :
Чл. 42. (1) Договор или състезателни права могат да бъдат прекратени предсрочно от всяка от страните по него, без налагане на спортни санкции, когато е налице основателна причина.
(2) Основателната причина е следствие от нарушаване на договора от едната или от двете страни и се установява конкретно за всеки отделен случай.
(3) Футболистът-професионалист може да прекрати предсрочно договора (състезателните права) по основателна причина, когато футболният клуб допусне неплащане на поне две последователни месечни възнаграждения след определената дата за плащане или системно нарушава договора.

лесно е

Миро.Да. Лесно е, но не е угодно. ;)

Върни се в “Черноморец”