Кашчей написа:bobonikolov написа:Кашчей написа:Бобооооооо..... ти на колко държави знаеш трудовото законодателство, в оригинал?
Знаеш ли, ставате смешни цесекарите с тоя КТ, след като в типовият договор на професионалният футболист изрично е записано, че всякакви спорове се решават единствено от Арбитражния съд към БФС, Анеси го е подписал и се е съгласил с това.
Да те питам и теб:Защо преди 3 години (юли 2009) се свика извънредно заседание на Арбитражната комисия, с което да се разтрогнат договорите на тримата от Ботев Пд, които вие неистово искахте?Нали и тогава имаше разтрогнати ТД съгласно КТ?
Там е работата,че в договора са изброени точно случаите,когато ще се стигне до прекратяване на договора от Арбитражния съд.Ако една от страните(Анисе или Черноморец) заведе дело в български съд,то този съд може и да откаже да го разгледа,но може и да го разгледа в посочените от мен случаи.Всичко зависи от това какво съдържа арбитражното споразумение,от това дали е валидно,от това дали ответната страна ще се позове на него,защото българският съд не е задължен да следи служебно за наличието на такова.Обаче съдът промерно може и да се съгласи да го разгледа,нищо че има споразумение.Може да се позове,че точно този случай не е описан там, а именно,че играчът желае да прекрати договора си без основания,с изпратено до ответната страна уведомление.На практика такъв вариант не присъства в изброените в договора случаи на прекратяване.Ето за това може съдът да го разгледа.
Относно преждевременното свикване на арбитражи отговор не мога да ти дам,но знам,че обикновено договорите клуб футболист се правят по друг начин,като не се уреждат изпитателни срокове,а се уреждат клаузи за неустойки ако една от двете страни желае преждевременно да го прекрати.
Аз също не съм очарован от качествата на Анеси и ми се искаше нашето ръководство да бе подходило малко по-разумно,защото още дела са излищни.Но пък и не ги разбирам хората от Черноморец.Анисе не е искал да си продължи кариерата там.Факт.Самият футболист го казва.Той така или иначе щеше да си прекрати договора.А след това дали щеше да иде в ЦСКА,Левски и т.н. това не е от значение.Когато един човек смята,че работата му не е подходяща за него и иска да си намери друга,той напуска тази,която не му харесва.Анисе си каза,че ако не се бяха подредили така нещата е щял да се откаже от футбола.Така или иначе нямаше да играе за Черноморец.Просто никой не може да насилва работниците си да останат при него насила
Само един въпрос:
-Защо ви е неприятно да четете документите от сайта на БФС?
ПП-Не ми отговори на въпроса, защо се свика Арбитражната комисия през юли 2009-а, за да разтрогне договорите на тройката от Пловдив, след като всичко е толкова просто, според вас-даваш предизвестие и вече си свободен агент

Бобо, странна ми е амнезията, която обхваща всички цесекари, когато фактите от близкото минало са срещу натрапваните от вас желания?!?
За комисиите ти казах.Аз не съм присъствал на разговор примерно между шефове на ЦСКА и членове на арбитража,където наще да кажат"Айде да се съберете предсрочно,да прекратите едни договори,че ни трябват тея играчи".От къде да знам какво е станало.Не съм пророк.И да мен никаква амнезия не ме е обхващала.Ако си спомняш в случая Да Коща пак имаше предсрочно събиране на комисията.И да имаше червени фенове,които твърдяха,че Левски са били подбудители той да си върне 2 заплати за да премине при тях.Но аз не съм казвал такива неща.Няма и как да кажа,защото на предположения не вярвам.И защото от опит знам,че когато обвиняваш някого,то трябва да имаш доказателства.И от къде да знам какви са били договорите на играчите от Ботев и какво са съдържали като клаузи?Казах не съм пророк,че да знам такива неща.Просто изразявам мнението си по този случай.А моето мнение,е че така оформен договор на Анисе е трудов договор с един куп грешки в него като се почне от празното поле за дата на сключване,след което пише,че се сключва въз основа на чл.70,където пък е посочено,че максималният период на действие на договора е 6 месеца,мине се през дописаната с химикал дата 8 септември 2011 година и разликата с френския вариант,където пише 1 август и се стигне до определеният после срок за продължителност на договора от 3 години.Това за мен не е договор а недоразумение.Не може да напишеш "днес ......... 2011 година в гр.Бургас на основание чл.70-ти ал.1 и ал.2 се сключи договор между:" и т.н
и после да има следната клауза:
"Настоящият договор се сключва за 3 състезателни години........"
чл.70 въз основата,на който е сключен договора си казва:
Трудов договор със срок за изпитване
Чл. 70. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.)
Когато работата изисква да се провери годността на работника или служителя да я изпълнява, окончателното приемане на работа може да се предшествува от договор със срок за изпитване до 6 месеца. Такъв договор може да се сключи и когато работникът или служителят желае да провери дали работата е подходяща за него.(2) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) В договора по ал. 1 се посочва в чия полза е уговорен срокът за изпитване. Ако това не е посочено в договора, приема се, че срокът за изпитване е уговорен в полза и на двете страни.
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) През време на изпитването страните имат всички права и задължения както при окончателен трудов договор.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) В срока за изпитването не се включва времето, през което работникът или служителят е бил в законоустановен отпуск или по други уважителни причини не е изпълнявал работата, за която е сключен договорът.
(5) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) За една и съща работа с един и същ работник или служител в едно и също предприятие трудов договор със срок за изпитване може да се сключва само веднъж.
Така написан договорът е едно недоразумение пълно с грешки.Нищо повече.