Всекидневна на Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

k.dimitrov
Контакти:

Re: Всекидневна на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 09 авг 2013 00:43

plamenski написа:За мен остава поведението на съдията при първият ви гол - не стана ясно, защо се опита да свири нещо, но не свири...

Явно е смятал да свири дузпа, но в следващия момент го даде авантаж.

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 09 авг 2013 01:27

ivan56 написа:И пак не си доволен,така ли?
Неможе да сме 60 на 40 в масовата публика и там трябва да е 4 към 1 за Нефтохимик.Черноморец няма никакви фенове,семкаджии и обикновенни хора така ли?
Стига празни работи.Черноморец има от 94 години фенове и ще продължи да има.Малко, много колкото толкова.
Но запомнете едно.Това е символа на Бургас.Колкото и да се пънете Черноморец е Бургас

Ами смятам, че сметката, която правите е елементарна и би трябвало сами да се усетите колко са нелепи твърденията. При 5000 души на стадиона и 2000 агитка на Нефтохимик, това означава, че за да са общо 60:40 за Черноморец, извън отредените сектори не е имало никой, който да стиска палци за зелените.

Вярваш ли си сам? Сигурен съм, че не.

Преброители... Само в този форум чета за бройки и наистина е смешно как определихте всички в секторите "А" и "В" за ваши хора. В сектора с агитката ви имаше към 400 човека /по най-приятелски прочит/. Извън него преброих още 20-тина знаменца /от безплатните/. Как решихте, че всички останали са ви фенове... само вие си знаете.

Ако ръководството ви беше постъпило малко по-нормално и бяха отредили за едните сектор "А", за другите "В", тогава щеше да има някаква прилична база за оценки. Има си хора, които за нищо на света не можеш да ги накараш да седнат зад вратите, други си имат съображения да не са точно сред агитката /вие трябва да знаете по-добре, че вашата беше далеч по-малка/, трети си гледат комфорта и т.н. Аз гледах как се прегръщат след нашите голове, но вие си ги бройте за ваши, няма как да ви спра.

И последно - смятам и вие забелязахте, че нашите три сектора бяха отцепени от полицията. Секторите ни бяха пълни. Къде според вас биха седнали останалите ни фенове, ако случайно допуснете, че е възможно да има такива? Нали целта на вашето ръководство беше такава - 2000 билета за Нефтохимик, отделени от света и ако има повече "зелени" да сядат другаде, така колкото и да дойдат всички над 2000 ще се броят за привърженици на Черноморец.

От сега тръпна и чакам следващото дерби, за да ви припомня всички тези писания. Тогава пък ще се пее съвсем друга песен, но както се знае написаното остава :)

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 09 авг 2013 02:04

pas написа:
ivan56 написа:...2 Да публиката беше само ваша и в А и В и Г и Д,феновете на Черноморец бяха пет човека :geek: .Доволен?

А, не! Не ми преиначавай думите! Вашите хора твърдяха, че агитката на Нефтохимик била 4:1 спрямо тази на Черноморец, но от общата бройка на стадиона излизало, че всъщност привържениците на Черноморец са повече. Против подобни сметки писах.

Няма начин да имаме три сектора агитка и нито човек извън нея. Най-малкото мои познати седнаха във "В", защото бяха с децата си и се притесняваха за тях.

А защо публиката беше по-малко: Искаше ми се да напиша отделна тема, но нямам време тези дни.

1. Ръководството на Черноморец реши привържениците на Нефтохимик да са зад вратата. При положение, че никой не вярваше стадиона да се напълни и наполовина, това си беше живо гонене на публика. Продавачките на билети директно питаха на кой си привърженик и ако отговориш Нефтохимик ти обясняваха, че са свободни местата зад вратите. Е, мнозина се отказаха.
2. Целта на това отцепване в отделни сектори зад вратите беше всеки, който не е във въпросните сектори да бъде броен за Фен на Черноморец или на бургаския футбол. Това пенсионери, деца и родителите с тях, жени, хора със здравословни проблеми, всички те е ясно, че ще седнат под козирките и съответно ще бъдат броени за "сини". Аз недоволствах още преди мача от тази манипулация, но няма какво да направя. Ще видим ноември месец колко ще има в сектора за гости и пак ще се броим. А решението беше далеч по-просто - за едните "А" за другите "В", но...
3. Ръководството на Черноморец скри билетите. В деня преди мача, в 17:30, когато всички свършват работа, билети вече не се продаваха с обяснението, че са свършили. Това го видях с очите си и видях колко хора се върнаха без билети. Вече на другия ден имаше, но на двойна цена.
4. Продаваха се билети за сектори 11 и 12. Гарантирам ти, защото го видях, билетите на мои приятели бяха за сектор 11. На мача тези сектори бяха затворени.
5 Бяха затворени вратите на стадиона, от които може да се влиза към източния край на "В" сектор, както и към "Б". Трябваше да се обикаля чак отдолу с риск да се пребиеш в тъмнината и да се влиза по 20 минути, защото само две тесни врати работеха.

Е, ръководството на Черноморец направи всичко възможно да изгони публиката на Нефтохимик от стадиона. Според мен неуспешно. Успяха да изгонят, обаче, мнозина, които не са тежки ултраси и обикновените зрители със симпатии към някой отбор, вместо на стадиона, гледаха мача по телевизията.

Това е уникална простотия, след като всички знаят къде беше зеления сектор, и на никого нямаше да пречи да си бъде пак там! Двете агитки щяха да бъдат една срещу друга! Драги, фюрер, ти наистина ли никога не си слушал Пинк Флойд? Петкан е толкова прав, че няма и накъде повече! Явно ще трябва и тебе музикално да те ограмотяваме! Няма да те питам защо днес Щутгарт и Ботев играха на този стадион и какво се случва на Уембли, при желание, ще ти дам МНОООООГО подробна информация! За пореден път моля да си купя знаме на "Черноморец" , последен път питам, след това слагам регалиите на "Нефтохимик" в клуба, те поне ми ги подариха и много добре знаят, че съм и за двата клуба, и съм бил на много мачове на "Черноморец"!

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 09 авг 2013 08:02

kartago написа:Много моля за съдействие! Искам да купя малко знаме на "Черноморец" и шал, защото след мача феновете на "Нефтохимик" ми подариха, а аз искам да сложа в клуба и на двата отбора знамената! Предварително благодаря!

Картаго във фен шопа на стадиона продават ! ;)

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 09 авг 2013 08:11

kartago написа:Много моля за съдействие! Искам да купя малко знаме на "Черноморец" и шал, защото след мача феновете на "Нефтохимик" ми подариха, а аз искам да сложа в клуба и на двата отбора знамената! Предварително благодаря!

Петьо, след мача остана едно знаменце с пречупена дръжка и аз го прибрах. Обади ми се, ще ти го дам.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 09 авг 2013 10:33

Преброители... Само в този форум чета за бройки и наистина е смешно как определихте всички в секторите "А" и "В" за ваши хора. В сектора с агитката ви имаше към 400 човека /по най-приятелски прочит/. Извън него преброих още 20-тина знаменца /от безплатните/. Как решихте, че всички останали са ви фенове... само вие си знаете.

Pas. Моите уважение, но...изпадаш в друга крайност. По твоите писания разбирам, че на стадиона е имало 400 активни привърженици на Черноморец плюс още 20 ( двадесетима) случайни , 2000 на Нефтохимик и 2 600 "скрити" симпатизанти на зеления отбор. :) Дано не съм те разбрал правилно, но ако това твърдиш явно аршина ни е доста различен и спорът трябва да спре сега. Аз приложих едни снимки в другата тема след гола на Черноморец и хората в сектор В около централната линия на терена ( тук са в офтопик-а). Оставям на фантазията ти, колко от тези хора са се радвали "насила" , колко от тях искрено и, колко са си взели безплатни сини знаменца за да си ги полюшкват.
ПС: Тук е момента и друго да поясня. Нищо, което си видял в син цвят на стадиона не е безплатно. Всичко струва пари. Парите са от фенклуба и дарения, в които се включиха много наши привърженици. Знамена пък на сила никой не даваше, взимаха се само от хора, които ги желаеха.
Както и да е де. Темата се заби и се превърна, като приказката за високото и кисело грозде. Мерим се, не кои привърженици са повече, а кои са по-малко. Жалко и срамно е.
[offtopic]Изображение[/offtopic]
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 09 авг 2013 10:55

k.dimitrov, Ivo-Chernomoretz много благодаря и на двамата!

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 09 авг 2013 11:51

ntodorov написа:

Pas. Моите уважение, но...изпадаш в друга крайност. По твоите писания разбирам, че на стадиона е имало 400 активни привърженици на Черноморец плюс още 20 ( двадесетима) случайни , 2000 на Нефтохимик и 2 600 "скрити" симпатизанти на зеления отбор. :) Дано не съм те разбрал правилно, но ако това твърдиш явно аршина ни е доста различен и спорът трябва да спре сега. Аз приложих едни снимки в другата тема след гола на Черноморец и хората в сектор В около централната линия на терена ( тук са в офтопик-а). Оставям на фантазията ти, колко от тези хора са се радвали "насила" , колко от тях искрено и, колко са си взели безплатни сини знаменца за да си ги полюшкват.
ПС: Тук е момента и друго да поясня. Нищо, което си видял в син цвят на стадиона не е безплатно. Всичко струва пари. Парите са от фенклуба и дарения, в които се включиха много наши привърженици. Знамена пък на сила никой не даваше, взимаха се само от хора, които ги желаеха.
Както и да е де. Темата се заби и се превърна, като приказката за високото и кисело грозде. Мерим се, не кои привърженици са повече, а кои са по-малко. Жалко и срамно е.
[offtopic]Изображение[/offtopic]

Може би аз не се изразявам ясно, не знам как да го напиша. Никъде не казвам, че тези 2600 са наши привърженици. Не разбрах само как решихте, че са ваши?

За бройки можеше да говорим, ако вашето ръководство беше пуснало свободно билетите и ако бяха проявили разум - едната козирка за едните, другата за другите.

Вместо това станахме свидетели на криене на билети, разделяне на нашата публика, набутване на агитката ни в сектора за гости. Вместо градски празник си стана типичен напечен мас с номера на отбора домакин.

Знаех още преди мача, че всеки извън нашите сектори няма да го броите за наш фен и в най-добрия случай ще бъде определен за привърженик на бургаския футбол. Е, аз твърдя единствено, че подобна сметка е манипулация.

В момента можем да мерим и броим само агитките, от останалите кой какъв е, повечето само те си знаят.

Продължавам да твърдя, че ако за единия отбор беше сектор „А”, за другия „В”, тогава покрай агитките шеще да се прикрепят и немалко по-умерени. Щеше да си стане празник. А сега се получи разделяне на стадиона на 3 – две агитки и една маса от хора, които не смееха много да се обаждат, за да не предизвикват внимание.

Това си беше и целта на вашето ръководство, но не знам дали разбирате, че това е удар и срещу вас, като фенове. Защото мълчаливата маса не е броена и за ваш привърженик, а аз съм сигурен, че там има хора /сигурно немалко/ които наистина милеят за вашия отбор.

Така и не получихте шанс да видите колко са тези извън агитката, които са наистина привърженици на Черноморец. Няма да се види и ноември месец, на следващото дерби. Тогава пък ще сте в кошарата и ти гарантирам, че никой от вашите умерени привърженици няма да дойде там.

Не знам кой какво целеше с този подход. Според мен вашето ръководство се уплаши да не излезе, че съотношението е прекалено голямо в полза на Нефтохимик, но това си е мое мнение. Мое мнение е и че тези страхове са излишни, защото Черноморец си има своите почитатели, в по-голямата си част, обаче, хора с по-пасивен манталитет и извън агитката, които хора нямаше и няма как да бъдат видяни с това разпределение на местата. И затова всички странични наблюдатели ще ви броят само агитката и ще ви казват, че публиката ви е малко.

п.п. Колкото до приложената снимка – съжалявам, но не е от сектора до централната линия. Снимано е от другия край на стадиона. Гледах мача няколко пъти /не с цел да броя публика, разбира се/, ако го нямаш записан мога да ти го изпратя. Доста ясно се вижда всичко, няма нужда да си украсяваме спомените, след като прекрасно може да се види къде и колко хора има.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 09 авг 2013 12:58

Pas. Разбрахме се. Решаваме, че всеки ще си живее със спомените и емоциите и няма да вменяваме на "различните" своите такива. Приемам.
Иначе живота е лъжовен, дали ти и аз ще си живеем с едно такова незначително за мнозина и значително само за нас изживяване сигурно няма да е от особено значение в глобален аспект. :P
Що се касае за ответния мач. Приемаме си съдбата, като символичен гост. Така би трябвало да бъде, въпреки, че и аз не одобрявах
това деление. Стадиона е голям за такова дерби. Всите можеше да бъдем разположени на удобни места, така, че никой да не се
чувства в сегрегация.
ПС: Снимката е от сектор В , а събитията са твърде далеч от активните фенове на Черноморец.
Иначе мачовете на Черноморец са в специалния ни раздел закачен в подфорумът ни. Там е свален и този мач.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 09 авг 2013 14:03

ntodorov написа:Pas. Разбрахме се. Решаваме, че всеки ще си живее със спомените и емоциите и няма да вменяваме на "различните" своите такива. Приемам.
Иначе живота е лъжовен, дали ти и аз ще си живеем с едно такова незначително за мнозина и значително само за нас изживяване сигурно няма да е от особено значение в глобален аспект. :P
Що се касае за ответния мач. Приемаме си съдбата, като символичен гост. Така би трябвало да бъде, въпреки, че и аз не одобрявах
това деление. Стадиона е голям за такова дерби. Всите можеше да бъдем разположени на удобни места, така, че никой да не се
чувства в сегрегация.
ПС: Снимката е от сектор В , а събитията са твърде далеч от активните фенове на Черноморец.
Иначе мачовете на Черноморец са в специалния ни раздел закачен в подфорумът ни. Там е свален и този мач.

Изпускаме си шанса да просветлим /малко нескромно :) / във футболна култура апатичните или незапознати наши съграждани. Не стига, че някои хора изгониха от стадиона всички нормални и незаразени неизлечимо от болестта любов към любимия отбор, не стига че ежедневно ги заливат от медиите със смляна и готова за поглъщане субстанция с червено-синьо съдържание, ами и когато решат да посетят местното дерби ги гоним с евтини номера. Агитките не са задължително нещо лошо - те увличат, дават тон, опияняват... Даже и сдържани семкаджии се унасят от порива на масата. Стига да имаше повече разум в отговорните лица и да бяха определили нормални места за двете публики. Места, където можеше да седне и болния ми баща /който си остана вкъщи/, приятеля ми с дъщеричката си /които не дойдоха с нас зад вратите, а се отделиха във "В" сектор/, даже и прителките ни, които вместо разходка до Созопол по време на мача, можеше да ни придружат на трибуните. Затова ме е яд. А кой повече, кой по-малко, това няма значение, когато стадиона не е пълен.

Върни се в “Черноморец”