Всекидневна на Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: Всекидневна на Черноморец

Мнениеот ntodorov » 20 май 2013 10:43

Момчета. След мача с Локо Сф "прозрях" нещо и ще си го напиша тук. Одъртявам и се захласвам по малки и незначителни детайли. Вече. :P
Бяхме малко над 300 човека ( барабар с ония от ВиП залата, които гледаха мача залепнали на прозорците с кюфтееетата в ръка) на стадиона. Гледах хората. Познах много "чичковци" ( сега дядовци на преклонна възраст) от детските ми спомени на стадион 9-ти септември. Имаше и млади хора, но общото между всички беше любовта им към футбола. Безпрекословна и безкористна такава. Аз "издишам" пред тези хора. Издишам не за друго, а защото притесненията ми да не бъда излъган на стадиона явно са по-големи от доверието ми към Черноморец. Не ми е безразлично. Напротив. Но вярата ми, че мачът ще се играе започна да се топи в тон с букмейкърските "презумпции"...Което ще каже само едно - станал съм ( със сигурност и още хиляди ) жертва на съвременната ни футболна мнителност. Отчитам го, като грешен помисъл дори. Обичам отбора, въпреки, че все по- трудно преживявам загубите. Страдам ги и си мислех, че не съм в ред. До в събота - вечерта, когато видях другото лице на футболната страст...
В събота вечер в моменти на тягост от развитието на мача ( през първото полувреме) оглеждах хората различни от нашето обкръжение и тези, които стояха близко до нас и видях:
Един човек на видима възраст 62-65 години беше на мача с пакет мокри кърпички. И си ги ползваше, като си пребърсваше дланите , а през втората част и главата. :shock: Напрежението в този човечец беше неистово. Потеше се повече от играчите на терена, а очите му щяха да изплуват от орбита си. Така преживяваше мача, че видът му напомняше...удавник хванал се за сламка. Наблюдавахме го с Николина и се притеснявахме за здравето му.
Други пък гледаха мача вглъбени и следящи случващото се на терена, като граничарски кучета. Грък пък ни показа що е да се обича ЦерномореЦ. Група руснаци ( идващи редовно на мачовете и явно живеещи тук) пък "чувстваха" и усещаха Черноморец повече и от самите нас. Веско пък всички го знаете. Оня, който пътува с влак за гостуванията. Той трепти с отбора и диша чрез него. Компания му правеха други подобни. Това бяха хората около мен/нас. Взирах се само в тях, но съм убеден за "картинката" и в страни от нас. Оставам настрана радостта от головете след, които всите 300 на стадиона може да кажем, че ВЕЧЕ сме се и...прегръщали помежду си. :oops: . Абе чарът на малкото публика е такъв, че виждаш истинските футболни хора в града и си даваш сметка за тяхната любов и привързаност. Чуваш и мислите им дори. Усещаш ги . Споменах за 85 годишния дядо, който е правил поне 3-4 часов преход до стадиона в едната посока само и само за да гледа този мач. Човечецът ходи по мачове от 1953 година и ако беше живял само в среда на сегашната конюнктура и съвремие щеше да е намразил вече...себе си. Дядото е изживял толкова трансформации, сливания и преименувания в бургаския футбол, а странно как е съхранил интерес и хъс за да гледа мач на стадиона до наближаващия край на земните му дни...Може би по-младите момченца пръкнали се с "историята" на футболът в града ни ще знаят по-добре, :| но пък никога няма да имат душата на този и подобни простосмъртни. И аз я нямам. Все още.
Евалла на такива хора. Те не признават стадния инстинкт за да бъдат силни сред многото, където има фойерверки, димки, факли. Те са далеч от показността, не броят хората по стадиона, а и не забелязват нищо друго около себе си освен случващото се там долу. ...Или, както този 85 годишен дядо сподели: "Болестта по футбола не признава другите ми болести". Ей този образ на истинския запален фен ( запалянко ) вече е на изчезване в БГ. Останаха само летописците, преброителите и трибунските "шоу-мени"...
Иначе аз още се чувствам гузно при мисълта, че Светльо ( груд) ме "изкара" от дома ми с всичките ми там "съмнения" буквално два часа преди мача. Явно ще ми трябва още един живот за да бъда, като ония, за които писах по-горе. Сега само ще се уча и ще знам, че дори и ония 20 двадесет (с които сме известни :P ) са свещени и ценни повече от всички ония 20 000, които идват/ха на стадиона заради еуфорията, безплатното, "шоуто" и запълването на свободното време.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 20 май 2013 10:48

Много точно и истинно написано ! Браво правя евала на такива хора като вас - бъдете живи и здрави ! Наистина любовта към отбора е голяма - нямах глас да викам , но нещо отвътре ми подсказваше , че трябва да го направя , сърцето ми тупкаше с 100 в час !
Та това е любовта и се радвам , че има хора , който го оценят ! А за дядото и аз го видях - как на всяка ситуация ставаше - истински фен евала !

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 20 май 2013 11:31

k.dimitrov написа:Това момче е било на проби при нас, но не знам дали е между одобрените от Херо.
http://www.youtube.com/watch?v=SOKEB3Ry8v4
Josiel Alves de Oliveira 1988-09-19 170 cm 70 kg

Преди време медиите писаха за него:
"От ня­колко дни в Бургас са двама бразилски футболисти, кои­то ще изкарат пробен пери­од при акулите, пише "Тема спорт".

Става дума за 24-годишния офанзивен полузащитник Жосиел Алвес де Оливейра-Жо и 26-годишния ляв халф-бек Тиаго Баяно. Първият има по-впечатляваща визитка, след като има записани мачове за португалските Мориерензе и Униао Лейрия.

Именно от последния клуб на "Ла­зур" акостира настоящата звезда на тима Юсуф Куатара и от треньорския щаб на „акулите” се надяват да направят нов трансфе­рен удар с привличането на Жосиел Алвес де Оливейра. 24-годишният Жо, както предпочита да го наричат, може да играе на всяка ед­на позиция в офанзивен план. 26-годишният Тиаго Баяно пък е ляв халф-бек и е играл само за клубове в Бра­зилия. С тима на Икаса през 2012 става вицешампион на Кампеонато Бразилейро Се­рия С и си урежда трансфер в Атлетико Сорокаба, кой­то е участник в Паулиста."

Преди 2 дни излезе информация,че Херо е одобрил бразилеца Маркиньос и португалеца Тиаго. Знаейки, че бразилците имат по 10-тина имена, то може би именно това момче е Жо-Маркиньос, а за Тиаго ще умуваме дали е бразилец или португалец.

Този Тиаго Баяно е бразилец а за Жо Оливейра във фейсбук пише че е подписал предварителен договор
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 20 май 2013 11:40

Нейчооо!!!
Изображение
[offtopic]И на Светльо :P
Изображение[/offtopic]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 20 май 2013 12:15

http://www.blitz.bg/sport/article/178002

Това го чух още снощи след инцидента, но чаках да се потвърди. Дано му няма нищо на момичето и Терзиев да не си провали кариерата така.
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 20 май 2013 12:17

MaRTo1233 написа:http://www.blitz.bg/sport/article/178002

Това го чух още снощи след инцидента, но чаках да се потвърди. Дано му няма нищо на момичето и Терзиев да не си провали кариерата така.

Пфффффффффф, лошо, много лошо...
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 20 май 2013 14:27

Поредното лайнарче с мощна кола ... за съжаление по стара българска традиция и тая "звезда" ще мине между капките :evil:
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 20 май 2013 16:09

Клубът на привържениците на Нефтохимик взе решение да отмени планираните празненства по случай завръщането на отбора в „А” група. Такова решение взеха феновете заради информациите, че част от футболистите са пред изгонване от техните квартири в Бургас, които не са плащани от ръководството на новия член на елита.

В същото време, играчите признаха и за сериозно забавяне на последните им заплати и няколко премии, като дори обмисляха да бойкотират тренировъчния процес тази седмица, но засега ще водят занимания.

Шефовете на отбора отново изчезнаха от хоризонта, а изпълнителният директор Благомир Митрев и пресаташето на клуба Евелин Кузманов отказват всякаква информация по въпроса.

Феновете на „шейховете” имаха идея след последния мач за сезона срещу Спартак (Плевен) да направят събиране пред сцена „Охлюва” в Морската градина, където да отпразнуват завръщането в „А” група с концерт, благодарствени обръщения и заря, но това се отлага, за да бъдат привържениците солидарни с футболистите, които тънат в недоимък и неведение за това какво ще се случва с клуба.

Много гадна ситуация. Дано не ни се случи някога и на нас. Не съм сигурен на 100%, но се говори, че уж ЛукОйл е превел 400 000 лева, а дългове и заплати не са платени. Къде ли са тогава парите?
Последна промяна от k.dimitrov на 20 май 2013 16:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 20 май 2013 16:11

Затвор за тоя боклу.......к :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 20 май 2013 16:44

Eminem написа:

Затвор за тоя боклу.......к :!: :!: :!:

че е боклук , спор няма ... за другото си има закони . Ако закона предвижда затвор , нека да е затвор . Но ако санкцията е друга , как да се наложи по-висока . Просто искам най-накрая институциите да започнат да подхождат адекватно в такива случаи ...
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Върни се в “Черноморец”