Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Re: Излезе втората серия на "ЦСКА" - "Черноморец"

Мнениеот Искам си Акаунта » 26 яну 2012 21:55

bobonikolov написа:Сега направих справка в един от учебниците по Граждански процес и там пише следното:
"Арбитражното споразумение поражда правомощието на арбитражния съд да реши възложеният му спор.Това не означава,че се дерогира подведомствеността на държавните съдилища.Въпреки арбитражното споразумение спорът продължава да е подведомствен на държавния съд.Когато той е сезиран е длъжен да образува гражданско дело и ако ответника не направи възражения своевременно,съдът трябва да реши делото."
С две думи ако едната страна-ищец по делото подаде молба до съответния съд за решаването на даден правен спор,а за същият такъв има споразмоение за арбитраж между страните,то съдът е длъжен да разгледа делото по същество ако другата страна не покаже арбитражното споразумение.В този случай съдът както казах по-горе може и да откаже разглеждането на делото.Но за това трябва да се представи валидно арбитражно споразумение между страните.
В договора на Анисе пише следното:
"Страните по договора приемта,че всички спорове по изпълнението,продължаването или прекратяването на настоящият договор са подведомствени на Арбитражния съд при Българският футболен съюз"До тук добре имаме арбитражно споразумение между страните.Но да прочетем да видим какво пише по-надолу:
"Договорът между клуба и футболиста може да се прекрати:
1.По взаимно съгласие и с нотариална заверка на подписите
2.С изтичане на уговорения срок,освен ако клубът не уведоми футболиста най-малко 6 месеца преди изтичане на срока, че желае неговото продължаване и футболиста приеме и подпише допълнително споразумение,за удължаване срока на договора.
3.По основателни спортни причини,изброени в договора.
4.При виновно неизпълнение на задълженията по договора от страна на футболиста.
5.При виновно неизпълнение на задълженията по договора от страна на клуба
6.С прекратяването на съществуването на клуба като юридическо лице
7.При отнемане на лиценза на клуба"
Никъде обаче,не е посочено,че ако футболиста желае едностранно да прекрати договора без основание отново трябва да се прибегне до услугите на Арбитражния съд.Може би това има в предвид адвокат Василев като заявява,че този казус не от компетентостта на Арбитражния съд, а трябва да се реши от българския такъв.Спомнете си какъв беше случая с Тимонов и Манчев от Ботев,които прекратиха договорите си пред граждански съд.

Най-долу обаче пише :
ХIII.2. За всички въпроси , неуредени в настоящия договор , се прилагат разпоредбите на действуващата нормативна уредба и българското законодателство .
XIII.3. Споровете , възникнали между страните по повод изпълнение или тълкуване на договора се решават по пътя на преговори , чрез постигане на писмено споразумение между тях . При непостигане на съгласие спорът се отнася за решаване от Арбитражния съд при БФС .
Никъде обаче,не е посочено,че ако футболиста желае едностранно да прекрати договора без основание отново трябва да се прибегне до услугите на Арбитражния съд

1. В договора не е предвидена възможност футболиста дностранно да прекрати договора без основание .
2. Това му действие автоматично активира точка XIII.3. от договора . Решенията на Арбитражния съд при БФС се обжалват на по-висока инстанция ( орган на УЕФА ) . Намеса на граждански съд не се предвижда .
п.п А ако Радостин Василев действително е казал това и е действал на базата на това си убеждение, то момчета ( фенове на ЦСКА ) , наистина съвсем приятелски ви съчувствам, че подобни "юристи" движат нещата в клуба .

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 26 яну 2012 21:56

percival написа:
blue magic написа:Падам от смях, когато виждам, как скъпите ни приятели от ЦСКА залягат над книжките по трудово-правни отношения. Даже днес на "Славейков" екземплярите отКодекса на труда били пред изчерпване. Боже, Боже! До къде ви докараха Титаните - куцо и сакато да учи "Право"!
Сега сериозно - ЦСКА или по скоро Анисе са вътре и с двата крака. Договорът си е сключен съвсем професионално и там съвсем ясно си е посочено, че "клубът наема футболиста в качеството му на професионален футболист в съответствие с ПСТФ". А самият Правилник е категоричен кога и как се прекратява. Цитирам:
Чл. 41. (1) Договор между футболист-професионалист и футболен клуб може да се прекрати само:
1. с изтичането на срока на договора или
2. по взаимно съгласие.
(2) Сключен договор се прекратява по право от датата на изтичането на срока, посочен в него.
(3) Сключен договор се прекратява по взаимно съгласие с Акт за прекратяване на договора, подписан от футболиста-професионалист и от оправомощен представител на футболния клуб. Подписите на лицата се заверяват от нотариус.
(4) Акта по ал. 3 се представя от клуба в СТК на БФС в 7-дневен срок от подписването му, която с решение констатира прекратяването на договора и на състезателните права на футболиста-професионалист в полза на футболния клуб.
И не мога да разбера защо някои пишат свободни съчинения.
Напълно разбирам и споделям увереността на Черноморец в правотата си. А щом и Иво Ивков ще ги защитава - то считайте казусът за приключен.

И ти ли си поредния юрист ? Замисли се малко как тогава се разтрогва за неполучени заплати примерно ?

:o Ама ти доказваш, че нищо не си чел по Договора на Анисе с Черноморец. Моля те. Чети преди да пишеш. Точно твоя въпрос е упоменат много точно и ясно. Ако Анисе не беше получил 2 заплати и с топ не можехме да ви мръднем. Впрочем всички се изненадахме, когато разбрахме, че Черноморец са били редовни във всяко едно отношение с Анисе. Ние подозирахме, че Анисе не е получил заплати и разбирахме решението му. Е да, ама оказва се - не.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 26 яну 2012 21:57

Всичко ясно и точно е описано тук и нека всички да го прочетат много внимателно

Изображение

То ако така ставаше, Тевез няма да рендосва пейката и щеше да си бие шута от Сити по начина на Анисе.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 26 яну 2012 21:57

гражданин от село написа:Да попитам дали знае някой какви договори сключи Черноморец с новите си попълнения? :lol:

Чакаме лятото да се вържете на следващата мадам и може би отново на вездесъщия Георги Градев. Тогава ще останете и без летни попълнения.

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 26 яну 2012 21:57

Честно да ви кажа-писна ми от разни правни глупости в тези теми!Членове,алинеи,тъпотии!Да вземем да изчакаме и да видим к'во ще стане!Всеки има неговата си истина!Едно е важно-сигурен съм,че ако се окаже,че Черноморец са виновни ние ще се извиним!Сигурен съм обаче,че колегите от другия отбор няма да го направят-просто защото не могат!Те ще продължат да си реват и лошото е,че ще е в нашия форум!!
[center]Изображение[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

trex
Контакти:

Мнениеот trex » 26 яну 2012 21:58

Пичове много ме кефите. Изчетох всички мнения от 2 теми за сагата, просто от любопитство. Браво момчета, всички си имате мнения и тълкувания на договора, а някои дори не са си направили труда да го прочетат :) Оказа се, че всички са добре запознати, учат го, завършили са го, но са на различни мнения. Е няма как всички да са прави. Имаше 1 коментар в мненията (не помня ника на пича), в което пишеше, че е имало интервю с Венци Живков(мисля), в което той е казал, че преговарят с играча(не знам дали това е истина, но ако е така ето ви доказателства, но може да е казал "за играча", което е друго). И накрая за да се успокоите малко и да разпуснете ви пускам нещо точно по темата и мненията на повечето във форума :lol:

Свещеник предложил на монахиня да я откара до манастира. В един момент, тя скръстила крака, така че единият й крак се оголил. Отецът едва не катастрофирал. След като овладял колата, той леко прокарал ръката си по крака й.
- Отче, припомнете си Псалм 129 - казала монахинята.
Свещеникът отдръпнал ръката си. Но малко по-късно, докато сменял скорости, той отново поставил ръката си върху крака й.
- Отче, припомнете си Псалм 129 - казала монахинята отново.
- Прости плътската ми слабост, сестро - извинил се отецът.
След като пристигнали в манастира, монахинята се прибрала. Свещеникът бързо изтичал в църквата за да погледне Псалм 129. Същият гласял: "Давай напред и търси, нагоре ще откриеш благоденствие."
Бизнес поука: Ако не сте добре информирани в професията си, рискувате да пропуснете чудесни възможности.

Коментарите са излишни. Хайде и със здраве. Не съм фен на Черноморец или ЦСКА, но мисля, че има и здравомислещи тук. Не се косете, не се нервирайте, пийте по 1 бира ;)

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 26 яну 2012 21:59

гражданин от село написа:Да попитам дали знае някой какви договори сключи Черноморец с новите си попълнения? :lol:

Не, защото не искат да изнасят Личните им данни. :lol:
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Хан Крум

Мнениеот Хан Крум » 26 яну 2012 22:00

Дотук видяхме че в Черноморец цари тотална аматьорщина и неграмотност . Тия договори са толкова смешно направени че Събев си вкара голям автогол с тях. Поне ще влезе в курса по право как не трябва да се правят договори , Всичките вопли са за това че знае че не са прави и се опитват да оказват обществен и медиен натиск. Ако правото беше на тяхна страна щяха да са много по-спокойни. Като ЦСКА например.
Бате Борате,
кой е БАТЕ?
БАТЕ,БАТЕ!

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 26 яну 2012 22:01

trex написа:Пичове много ме кефите. Изчетох всички мнения от 2 теми за сагата, просто от любопитство. Браво момчета, всички си имате мнения и тълкувания на договора, а някои дори не са си направили труда да го прочетат :) Оказа се, че всички са добре запознати, учат го, завършили са го, но са на различни мнения. Е няма как всички да са прави. Имаше 1 коментар в мненията (не помня ника на пича), в което пишеше, че е имало интервю с Венци Живков(мисля), в което той е казал, че преговарят с играча(не знам дали това е истина, но ако е така ето ви доказателства, но може да е казал "за играча", което е друго). И накрая за да се успокоите малко и да разпуснете ви пускам нещо точно по темата и мненията на повечето във форума :lol:

Свещеник предложил на монахиня да я откара до манастира. В един момент, тя скръстила крака, така че единият й крак се оголил. Отецът едва не катастрофирал. След като овладял колата, той леко прокарал ръката си по крака й.
- Отче, припомнете си Псалм 129 - казала монахинята.
Свещеникът отдръпнал ръката си. Но малко по-късно, докато сменял скорости, той отново поставил ръката си върху крака й.
- Отче, припомнете си Псалм 129 - казала монахинята отново.
- Прости плътската ми слабост, сестро - извинил се отецът.
След като пристигнали в манастира, монахинята се прибрала. Свещеникът бързо изтичал в църквата за да погледне Псалм 129. Същият гласял: "Давай напред и търси, нагоре ще откриеш благоденствие."
Бизнес поука: Ако не сте добре информирани в професията си, рискувате да пропуснете чудесни възможности.

Коментарите са излишни. Хайде и със здраве. Не съм фен на Черноморец или ЦСКА, но мисля, че има и здравомислещи тук. Не се косете, не се нервирайте, пийте по 1 бира ;)

Пич,ти ме размаза!!!Ай,наздраве!!!
[center]Изображение[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 26 яну 2012 22:03

гражданин от село написа:Ти на нас грижа не ни бери,както виждаш сме се ориентирали към далеч по читави и големи партньори и пазари.Да не говорим,че едва ли има играч,който гледа сериозно на професията си и неиска да дойде в ЦСКА.

Ма нямаш си представа колко си прав ... Преди малко ми звънна Карлос Тевес - отказал оферти на ПСЖ и Милан , чакал такава от ЦСКА ;)

Върни се в “Черноморец”