Всекидневна на Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Re: Всекидневна на Черноморец

Мнениеот Искам си Акаунта » 02 май 2013 00:00

El greco написа:Не си спомням някога някой така да е унижавал Барса, както го направи Баварската машина. Голям, голям респект, макар че те не са ми любимия немски отбор!

Като се има предвид , че днес дори не се напрегнаха много ... с глед на показаното до момента - двата най-силни отбора в Европа са на финал 8-)
...
На Уембли :mrgreen:

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 02 май 2013 00:25

FC Bayern München - Borussia Dortmund ....... DER FINALE

[offtopic]И пак да попитам - на кой му трябва Гуардиола?[/offtopic]
Последна промяна от grud на 02 май 2013 08:19, променено общо 2 пъти.
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 02 май 2013 00:29

ntodorov написа:Защо съм останал с убеждението, впечатлението и чувството, че Байерн от град Мюнхен находящ се във федерална провинция Бавария от Държавата Германия днес ще съсече Барселона-та от едноименния каталунски град намиращ се все още в границите на съвременна Испания ????
[offtopic]Може да заложите на това... Усещането е мое - рискът си е ваш :mrgreen: .[/offtopic]

Не знам дали си си представял колко си прав ...... с таз пророческа дарба ..... за 03.05. какво ти е предчувствието?
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 02 май 2013 00:36

grud написа:
ntodorov написа:Защо съм останал с убеждението, впечатлението и чувството, че Байерн от град Мюнхен находящ се във федерална провинция Бавария от Държавата Германия днес ще съсече Барселона-та от едноименния каталунски град намиращ се все още в границите на съвременна Испания ????
[offtopic]Може да заложите на това... Усещането е мое - рискът си е ваш :mrgreen: .[/offtopic]

Не знам дали си си представял колко си прав ...... с таз пророческа дарба ..... за 03.05. какво ти е предчувствието?

Традицията повелява Байерн да спечели финала ;)

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 02 май 2013 00:43

Искам си Акаунта написа:
grud написа:

Традицията повелява Байерн да спечели финала ;)

Обаче традициите не са това което бяха ;) ..... ще е интересно на репетицията тази събота :mrgreen: !

[offtopic]Нека по добрия победи![/offtopic]

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 02 май 2013 00:45

grud написа:
Искам си Акаунта написа:Традицията повелява Байерн да спечели финала ;)

Обаче традициите не са това което бяха ;) ..... ще е интересно на репетицията тази събота :mrgreen: !

[offtopic]Ако това е Байерн[/offtopic]

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 02 май 2013 00:53

Искам си Акаунта написа:
grud написа:
Искам си Акаунта написа:Традицията повелява Байерн да спечели финала ;)

[offtopic]Ако това е Байерн[/offtopic]

[offtopic]Нямам нищо против![/offtopic]

Потребителски аватар
grud
Контакти:

Мнениеот grud » 02 май 2013 00:58

grud написа:FC Bayern München - Borussia Dortmund ....... DER FINALE

[offtopic]И пак да попитам - на кой му трябва Гуардиола?[/offtopic]

Баси кефа..... още не мога да повярвам! :shock:
Последна промяна от grud на 02 май 2013 08:17, променено общо 1 път.

El greco
Контакти:

Мнениеот El greco » 02 май 2013 06:53

А представяте ли си как ще изглежда Лондон в деня на финала? 100 000 дойчовци ще си направят кефа да оцветат в жълто и червено Албиона.... Винаги ми е била много интересна психиката им, знаят че никой в Европа не ги харесва, но не им пука.
Борусия има уникална агитка, може би една от най - колоритните в Германия. А да си част от тях е неописуемо преживяване.
Завиждам им, благородно!
Светльо, правилната дума на немски е der Finale . Поправи го докато някой разбирач от всичко не се присмял.

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 02 май 2013 09:53

По-скоро е das Finale.В немския доста малко съществителни от мъжки род завършват на -e в единствено число и обикновено това са наименования или съществителни от т.нар. -(e)n склонение.Чуждиците като final в случая стандартно са в среден род.Немската дума е die Endrunde,а и семантично се явява по-точна,понеже мачът се явява последен рунд от двубоите между двата отбора тази година .
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

Върни се в “Черноморец”